Restaurantele Restocracy cu bucatarie greceasca

Ord. dupa

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

5584 vizite

O cina greceasca pe cinsta acasa la doamna Zisi Amvrosia e un resta...

2980 vizite

Un restaurant care ar merita un meniu ceva mai original, mai creativ.....

1863 vizite

Si la Piata Muncii se poate manca bine Santorini e unul dintre puti...

1147 vizite

Se mananca bine la Meze, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vestea ...

713 vizite

Pariul pe neconventional castigat de domnul Bodo La Kostas a fost d...

628 vizite

O foarte buna cantina greceasca si pescareasca Taverna La Zavat isi...

562 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un restaurant care ar merita un meniu ceva mai original, mai creativ…

Octopus e un restaurant nou-nout, deschis de doua luni in Parcul Herastrau, in complexul Bonton Palace, langa Argentine. E un restaurant mare, au preluat spatiul dinspre Soseaua Nordului, nu pe cel dinspre lac, acela a ramas o sala de evenimente.

Octopus e un restaurant grecesc traditional, chiar de taverna, daca te uiti in meniu, insa amenajarea e de restaurant elegant. Au avut un arhitect bun si au investit mult in ambianta si decoruri, iar rezultatele sunt pe masura. Culoarea dominanta e albastrul deschis, bleu ciel, turcoaz, ca sigla de la Concursul Mihail Jora, au si niste barci pe tavan…

Si terasa e frumoasa, foarte frumoasa, chiar, de m-a facut sa pun Octopus in lista cu marile terase de pe site, chiar daca nu e prea mare. Insa tot ansamblul din care face parte Octopus e foarte spectaculos, si nu te mai gandesti ca terasa lor e doar o bucatica din marea gradina.

Meniul e surprinzator de conservator la Octopus, cuminte. Felurile cunoscute, cu denumirile lor scurte, in care se prezinta sec produsele de baza. Au si peste si fructe de mare proaspete in galantare, la gheata, ti le poti alege direct.

Si poate ca acel peste proaspat sa fie ceva mai deosebit in farfuriile de la Octopus, pentru ca felurile pe care le-am luat eu au fost destul de banale: humusul amarui, supa de pui a la grec cam subtire si o tocanita de fructe de mare simpla, cu un sos de rosii, pe care orice gospodina din Bucuresti cred ca ar face-o la fel. Cu creveti necuratati in sos, ceea ce numai in bistrouri si taverne vezi, intr-adevar, nu si in marile restaurante. Acolo gasesti (rar, totusi) un crevete intreg, necuratat, doar cand e piesa principala in farfurie si vezi fiecare solz in parte. Sa il curati orbeste, acoperit de sos, stiind bine ca tot o sa ramana ceva din crusta, ce-ti va trosni in dinti la urmatoarea inghititura, parca nu se face. Musacaua a fost ceva mai buna, mai elaborata, dar nici aceea ceva ce sa gasesti mai greu in alte restaurante. Iar pita simpla, cam arsa, fara ulei sau ierburi, sau ce mai gasesti de obicei prin alte restaurante grecesti. Nici nu stiu de ce i-am pus o nota atat de mare la mancare, probabil influentat de atmosfera aceea de vacanta de oameni fara griji…

Serviciul mi-a placut cel mai mult la Octopus, cu un chelner si o chelnerita tineri, deschisi, veseli, cu un zambet natural, fara grimase. Pe fata, ramona, am pus-o si in lista cu cei mai buni chelneri din oras. Empatica, grijulie, buna la suflet, sincer preocupata sa faca lucrurile bine si de binele celorlalti, s-a intristat foarte tare cand i-am spus ca nu prea mi-a placut mancarea. Si cu atat mai mult cu cat ea chiar crede, cu sinceritate, ca mancarea de la Octopus e foarte buna. A fost foarte convingatoare, intr-adevar, cand imi spunea cu insufletire cat de bun e un fel sau celalalt, cad a luat comanda. Mai ca imi venea sa sa ii spun ca am glumit, ca mi-a placut foarte mult mancarea de la Octopus, ca sa nu o mai vad atat de dezamagita si amarata…

Preturile de la Octopus par ceva mai mari decat la alte restaurante grecesti cu meniu de taverna, insa nu iesite din comun, mai ales tinand seama de locul in care te afli. Clienti destui, multi dintre ei din aceia pe care ii gasesti tot acolo daca te intorci peste cateva ceasuri, la cina.

Octopus e, fara indoiala, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului. La cat au investit acolo, cred ca ar merita o abordare ceva mai creativa a meniului, poate si un bucatar mai bun, daca nu e vorba doar despre comoditate acolo. Dar nu cred ca e doar lene… (GB – iunie 2017)

Argentine (Herastrau)

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz. Ma vad obligat sa revin asupra celor ...


Octopus

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.