Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

4674 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

4546 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

2888 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

3797 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

4881 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1551 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

4472 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2278 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

4220 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

1997 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1142 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

951 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

6812 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3019 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

717 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

889 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1076 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

676 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

919 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

722 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

632 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

549 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

628 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2315 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

697 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

2833 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

815 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

734 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

285 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

555 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1414 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

413 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2031 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

577 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

347 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

474 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

655 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

899 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

292 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

644 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

518 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

379 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmi Guxt si-a castigat o oarecare po...

505 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1108 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

388 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

642 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

386 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

384 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

200 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

311 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

506 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

590 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

534 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

613 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

445 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

892 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

920 vizite
Afiseaza
vizualizari

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.

Casa di David e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Parcul Herastrau, si chiar din tot Bucurestiul. Din acest punct de vedere, toate lucrurile sunt bine facute, si asa au fost de cand il stiu. Terasa din spate, mai ales, de pe malul lacului, e si ea una dintre cele mai frumoase din oras. Se vede ca nu au facut economie la nimic, au cautat lucruri de calitate, de la mobilier la vesela. Imi inchipui ca directorii de la Ikea nu trec prea des pe la Casa di David, din imbold de reciprocitate.

Meniul e din bucataria internationala, eclectic, cu destul de multe feluri, inclusiv pizza, ceea ce ar face ca unele nasuri sa se strambe, insa mie mi se pare ca asta e mai degraba bine decat rau. Surpriza a fost, mai degraba, ca nu am primit amuse-bouche, ceea ce se intampla rar la un restaurant sofisticat.

Mancarea a fost buna la Casa di David, asa cum o si stiam. La fel ca si cu cele ce tin de amenajare si de ambianta, am remarcat calitatea produselor si a ingredientelor, e clar ca se straduiesc sa ia ce e mai bun de pe piata, chiar daca sunt mai scumpe.

Pastele, in special, au fost foarte bune, cu sos putin, atat cat trebuie, si cu trufe. Pestele, de asemenea, foarte proaspat si bun la mine, necesar a mai fi fost lasat inca putin la facut, dupa gustul invitatului meu. Imi aduc aminte ca si vita a fost buna, am mancat un antricot bun si bine dozat cu grasime cu cateva zile mai inainte. Focaccia, in schimb, a fost surprinzator de banala.

In privint sosurilor, cheful de la Casa di David are propria lui teorie. Si eu o am pe a mea. Cele doua teorii amintite mai sus sunt destul de diferite. Eu, de pilda, nu as pune sos pe spanac, mai ales cand e de cea mai buna calitate, chiar si cand e fiert sau tinut la aburi mai mult decat trebuie. Sau, poate, tocmai de aceea. Iar in privinta sosurilor-spuma, isi asuma un risc. Daca nu stie cat de multi oameni evita asa ceva, chiar daca sunt bune la gust, poate ii spune cineva, dupa ce citeste aici, pe Restocracy.

Serviciul are si el o particularitate la Casa di David, s-a scris mult despre el, am facut-o si eu. Au multi chelneri, sfatuiti sa fie tot timpul atenti, ceea ce si fac. Iti iau farfuria di fata can trebuie sa o ia, o pun atunci cand trebuie sa o puna. Daca le spui sa-ti puna apa, iti pun apa, daca le spui sa nu-ti mai puna apa, nu-ti mai pun apa. Daca le-ai spune sa se duca pana la malul lacului, sa ia niste nisip si sa ti-l presare pe antricot, s-ar duce si ti l-ar presara pe antricot. Apoi te-ar intreba daca e suficient sau daca doresti sa-ti mai presare putin.

Am vazut multi chelneri absenti la viata mea, care nu au nici cel mai slab reflex al client service-ului si al contactului social, in general. Insa mai rar vezi ca toti dintr-un local sunt astfel, ceea ce te face sa te intrebi dca nu cumva cel care i-a angajat i-a selectat intentionat astfel. Un singur chelner de la Casa di David era mai uman, parea chiar interesat de cum ti se pare mancarea si cum te simti la ei, iti venea sa schimbi cateva cuvinte cu el, sau chiar sa faci o gluma, la un moment dat. Ceilalti erau atat de absenti si de abaturi si de tristi, de parca tocmai li se comunicasera ca au fost depistati cu cancer, in bloc.

Asa a fost mereu la Casa di David, de cate ori am fost eu acolo, tot asta mi-au spus si cei cu care mai vorbeam despre acest restaurant. Se pare ca acolo, la Casa di David, la angajarea chelnerilor empatia cu clientul e criteriu eliminatoriu, si la cel mai firav zambet esti scos din interviu. Dar asta putin conteaza, la urma urmei, restaurantul acesta merge foarte bine si fara zambete…

In ciuda zvonurilor, preturile de la Casa di David nu par sa fie cele mai mari din Herastrau si din Bucuresti. Antreurile au preturi mai mari decat te-ai astepta, intr-adevar, insa felurile principale costa doar cu putin mai mult decat antreurile, asa ca, pe ansamblu, poti avea o masa buna in doi cu 500 de lei, ceea ce e rezonabil la un restaurant bun, mai ales pe malul lacului.

Casa di David e, asadar, unul dintre restaurantele importante ale Bucurestiului, isi va avea locul in Lista Restocracy multi ani de acum inainte, fara indoiala. (GB – martie 2017)

Compania romaneasca Le Manoir intra pe piata distributiei de vinuri

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna febru...

La Brasserie

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele trei restaurante din parcul Herastrau, imediat cum intri pe Soseaua Nordului, pe mana stanga, sunt lipite unul de celalalt: Aqua, Ca...


Casa di David

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.