Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

3466 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti?Pe ...

2929 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

875 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate...

2267 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

3541 vizite

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sush...

1908 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

3338 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il numesc Clubul...

786 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

1524 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1643 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

1420 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

2173 vizite

Cel mai constant restaurantAm revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

688 vizite

Marea gradina de pe marele lacClubul Snagov e un adevarat complex ...

345 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual RestaurantNor Sky Casua...

4032 vizite

Un steakhouse cuminte si conservatorBarbizon Steak House e restaur...

581 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de luxPrimele tr...

627 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

427 vizite

Alt restaurant cu totul la vedereAcesta este genul de restaurante ...

523 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme...Nu stiu...

833 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

388 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

543 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

431 vizite

Braseria potrivita la locul potrivitHambar ceea ce au si sintetiza...

444 vizite

Printesa in negru cu margele albeDaca tin eu bine minte, restauran...

435 vizite

Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantului Naan e greu d...

2146 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2067 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna...Tasting Room e u...

264 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

205 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

324 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la guraThe G...

1282 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

245 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

430 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

678 vizite

Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e restaurantul ...

210 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

451 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

403 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

292 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

387 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

842 vizite

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

816 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare...Am ajuns din nou la Fratel...

309 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

219 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos...El Pato ...

235 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor SkySunt puti...

259 vizite

Cantina chic a DorobantilorWhite Horse e unul dintre restaurantele...

371 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesiSalon Golescu e...

375 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

280 vizite

Unul dintre primele restaurante de dupa Revolutie, inca imperturbabil....

201 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

304 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

685 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

666 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

772 vizite

Ai o hala mare si vreo 5000 de corporatisti care vor sa manance rapid ...

705 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

278 vizite
Afiseaza
vizualizari

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.

Casa di David e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Parcul Herastrau, si chiar din tot Bucurestiul. Din acest punct de vedere, toate lucrurile sunt bine facute, si asa au fost de cand il stiu. Terasa din spate, mai ales, de pe malul lacului, e si ea una dintre cele mai frumoase din oras. Se vede ca nu au facut economie la nimic, au cautat lucruri de calitate, de la mobilier la vesela. Imi inchipui ca directorii de la Ikea nu trec prea des pe la Casa di David, din imbold de reciprocitate.

Meniul e din bucataria internationala, eclectic, cu destul de multe feluri, inclusiv pizza, ceea ce ar face ca unele nasuri sa se strambe, insa mie mi se pare ca asta e mai degraba bine decat rau. Surpriza a fost, mai degraba, ca nu am primit amuse-bouche, ceea ce se intampla rar la un restaurant sofisticat.

Mancarea a fost buna la Casa di David, asa cum o si stiam. La fel ca si cu cele ce tin de amenajare si de ambianta, am remarcat calitatea produselor si a ingredientelor, e clar ca se straduiesc sa ia ce e mai bun de pe piata, chiar daca sunt mai scumpe.

Pastele, in special, au fost foarte bune, cu sos putin, atat cat trebuie, si cu trufe. Pestele, de asemenea, foarte proaspat si bun la mine, necesar a mai fi fost lasat inca putin la facut, dupa gustul invitatului meu. Imi aduc aminte ca si vita a fost buna, am mancat un antricot bun si bine dozat cu grasime cu cateva zile mai inainte. Focaccia, in schimb, a fost surprinzator de banala.

In privint sosurilor, cheful de la Casa di David are propria lui teorie. Si eu o am pe a mea. Cele doua teorii amintite mai sus sunt destul de diferite. Eu, de pilda, nu as pune sos pe spanac, mai ales cand e de cea mai buna calitate, chiar si cand e fiert sau tinut la aburi mai mult decat trebuie. Sau, poate, tocmai de aceea. Iar in privinta sosurilor-spuma, isi asuma un risc. Daca nu stie cat de multi oameni evita asa ceva, chiar daca sunt bune la gust, poate ii spune cineva, dupa ce citeste aici, pe Restocracy.

Serviciul are si el o particularitate la Casa di David, s-a scris mult despre el, am facut-o si eu. Au multi chelneri, sfatuiti sa fie tot timpul atenti, ceea ce si fac. Iti iau farfuria di fata can trebuie sa o ia, o pun atunci cand trebuie sa o puna. Daca le spui sa-ti puna apa, iti pun apa, daca le spui sa nu-ti mai puna apa, nu-ti mai pun apa. Daca le-ai spune sa se duca pana la malul lacului, sa ia niste nisip si sa ti-l presare pe antricot, s-ar duce si ti l-ar presara pe antricot. Apoi te-ar intreba daca e suficient sau daca doresti sa-ti mai presare putin.

Am vazut multi chelneri absenti la viata mea, care nu au nici cel mai slab reflex al client service-ului si al contactului social, in general. Insa mai rar vezi ca toti dintr-un local sunt astfel, ceea ce te face sa te intrebi dca nu cumva cel care i-a angajat i-a selectat intentionat astfel. Un singur chelner de la Casa di David era mai uman, parea chiar interesat de cum ti se pare mancarea si cum te simti la ei, iti venea sa schimbi cateva cuvinte cu el, sau chiar sa faci o gluma, la un moment dat. Ceilalti erau atat de absenti si de abaturi si de tristi, de parca tocmai li se comunicasera ca au fost depistati cu cancer, in bloc.

Asa a fost mereu la Casa di David, de cate ori am fost eu acolo, tot asta mi-au spus si cei cu care mai vorbeam despre acest restaurant. Se pare ca acolo, la Casa di David, la angajarea chelnerilor empatia cu clientul e criteriu eliminatoriu, si la cel mai firav zambet esti scos din interviu. Dar asta putin conteaza, la urma urmei, restaurantul acesta merge foarte bine si fara zambete…

In ciuda zvonurilor, preturile de la Casa di David nu par sa fie cele mai mari din Herastrau si din Bucuresti. Antreurile au preturi mai mari decat te-ai astepta, intr-adevar, insa felurile principale costa doar cu putin mai mult decat antreurile, asa ca, pe ansamblu, poti avea o masa buna in doi cu 500 de lei, ceea ce e rezonabil la un restaurant bun, mai ales pe malul lacului.

Casa di David e, asadar, unul dintre restaurantele importante ale Bucurestiului, isi va avea locul in Lista Restocracy multi ani de acum inainte, fara indoiala. (GB – martie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone
La Brasserie

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de luxPrimele trei restaurante din parcul Herastrau, imediat cum intri pe Soseaua Nordului, pe mana stanga, sunt lipite unul de celalalt: Aqua, Ca...


Casa di David

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.