Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

9066 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

6591 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6837 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3980 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

8452 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4440 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2164 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9304 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

14212 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2096 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4532 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3276 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2614 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2354 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2602 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

15260 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

764 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1945 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1860 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5160 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1537 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1126 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3097 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

2989 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

7884 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2745 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5143 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1125 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1744 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1962 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1567 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1745 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1269 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3027 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5031 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1737 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

776 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1208 vizite

Situat pe Calea Floreasca 70-72, restaurantul Ora Experience are o cap...

224 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6001 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1051 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

9 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

837 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1870 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3190 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

873 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2365 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7880 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3670 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

991 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

559 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1059 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1031 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

969 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

533 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1075 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1509 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1251 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

844 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2030 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2190 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

723 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

637 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

470 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1001 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1351 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3213 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2025 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3215 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1368 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1264 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

1751 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

587 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1804 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1239 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

992 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1512 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1994 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1304 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un restaurant conservator

La Brasserie e neschimbat, din toate punctele de vedere, din ce imi aduc eu aminte din rarele vizite la ei. Mancarea destul de buna, cu un meniu conservator, probabil nu vor sa-si asume riscuri cu experimente inutile businessului. Pestele foarte bun, sosul banal. Un orez cu ciuperci bun si el, desi nimic special. Serviciul mecanic, inexpresiv, ca la majoritatea restaurantelor mari din Parcul Herastrau. Preturi mari, desigur, clienti destui. (GB – august 2018)

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux

Primele trei restaurante din parcul Herastrau, imediat cum intri pe Soseaua Nordului, pe mana stanga, sunt lipite unul de celalalt: Aqua, Casa di David si La Brasserie. Sunt foarte frumoase toate trei, printre cele mai frumoase din Bucuresti, si nu numai terasele.

La Brasserie pare sa fie o constructie noua, adica dupa Revolutie, s sa fi fost proiectat(a) ca sala de spectacole, club, discoteca. Are un singur salon, mare, inalt, cu tavan industrial (adica fara tavan, e direct acoperisul), cum e moda acum, cu tubulaturile pe post de decor. Decorurile sunt mai minimaliste fata de cele ale vecinilor. Au banchete si scaune capitonate cu plus, foarte confortabile.

Gradina de la La Brasserie e atractia principala imediat ce se poate sta afara, ca la toate restaurantele din parcul Herastrau, de altfel. Cu vedere larga spre lac, cu copaci mari, e una dintre cele mai frumoase terase din Bucuresti. Daca ar fi putin mai mari mesele de pe terasa, ar fi inca si mai bine.

Pe numele intreg, La Brasserie isi spun „La Brasserie, Bistro & Lounge”, dar nu stiu de ce au pus „bistro” (fara „t”) in nume, pentru ca La Brasserie e un restaurant in toata regula, nu o braserie, daramite bistrou, daca e sa ne luam dupa clasificarea frantuzeasca a localurilor (bistrot > brasserie > restaurant), pe care o folosim si noi aici, pe Restocracy.

La Brasserie are un meniu din bucataria internationala, exact atat cat trebuie sa fie pentru a ramane credibil – aici restaurantele mari din Herastrau au invatat bine lectia. Nu e nici simplu, insa nici prea original, creativ sau indraznet, e mai degraba conservator, se vede inca din denumirile mancarurilor listate, in care sunt trecute doar produsele si ingredientele de baza, fara subtitlu. Si iti dai seama repede care e nivelul si cand vezi la cate feluri de mancare e trecut sosul in meniu…

Mancarea e buna la La Brasserie, insa noi nu am nimerit nimic cu totul deosebit, desi am fost de doua ori in ultima vreme. Data trecuta am luat o vita buna (cred ca era Black Angus) si un tartar de ton cu avocado minimalist, doar tonul si avocado deasupra, taiat in bucati mult prea mari. Tonul bun (nu are cum sa fie altfel, tonul e ton), dar avocado crud, nu ar fi trebuit sa-l lase sa ajunga in farfurie. La inceput am primit unt sarat, ceea ce e inca o raritate in restaurantele mari din bucuresti, si o paine atat de arsa incat a trebuit sa cer alta.

Ultima data am cerut din nou tartarul de ton, ca sa vad daca e la fel. Avocado bun de data aceasta, insa la fel de mare taiat. Am mai luat un ficat de gasca in tigaie, o reteta mai putin obisnuita, crocant la exterior, insa bun si bine facut. Cu humus alaturi – iarasi o inovatie – bun si acesta. Apoi ton cu paste si sos asiatice (Fresh tuna with noodles, vegetables and teriyaki sauce) si paste de casa cu trufe (Tagliolini with fresh black truffles). Bune, dupa cum am spus, insa nu ceva ce ar fi greu sa gasesti in alta parte in Bucuresti.

Se mananca bine la La Brasserie, e bucatarie fina, insa nu e un adevarat „fine dining”, daca e sa fim rigurosi. I-am pus si pe ei pe lista cu restaurante cu bucatarii fine (fine dining) din Bucuresti, totusi, asa cum am facut si cu alte restaurante fata de care am avut aceleasi comentarii. Chiar vecinii lui La Brasserie, de altfel, Casa di David si Aqua.

Preturile nu par foarte mari la La Brasserie, la vecini sunt mai mari, totusi cifrele se inmultesc repede daca nu esti atent. Nu sunt multe feluri in meniu cu preturi peste 100 de lei. Noi am avut doua antreuri si doua feluri principale, cele descrise mai sus, o sticla cu vin si doua cafele, fara apa, fara deserturi sau altceva, si am platit 650 de lei, totusi.

Serviciu out-of-the-box la La BrasserieServiciul de la La Brasserie merita cateva comentarii in plus. E un serviciu bun, sunt multi chelneri, numai baieti, toti sportivi, impunatori, vanjosi. Sunt atenti, saritori, amabili, ba unul dintre ei chiar ne-a zambit de vreo doua ori. Sunt atenti si observa cand ai nevoie de ei, iti aduc tot ce le ceri, insa un chelner care are cu adevarat reflexul serviciului (client service) e cu un pas inainte, stie sau deduce nevoile tale inainte sa i le spui. Chelnerul care are reflexul de client service nu are nevoie de niciun training. Cei care nu-l au, fac tot ce li se spune la scoala de chelneri ca trebuie sa faca, dar nimic mai mult.

Sunt sigur ca la scoala de chelneri le-au spus ca untul trebuie adus pe o farfuriuta. Si, chiar daca nu le-ar fi spus asta la scoala, nu am nicio indoiala ca tot pe o farfuriuta ar aduce untul chelnerii de la La Brasserie. Insa nu cred ca le-au spus ce sa faca daca, printr-un concurs de imprejurari, farfuria dispare de pe masa si ramane doar pachetelul cu unt.

Si asta s-a intamplat data trecuta. Chelnerul aduce farfuriuta cu pachetelul de unt. Eu, banunind ca e unt sarat, il iau de pe farfurie sa-l studiez mai atent. Cat m-am aplecat sa-mi caut ochelarii, am lasat pachetelul cu unt pe un colt al mesei, nu l-am mai pus inapoi pe farfuriuta. Chelnerul vede farfuriuta goala si, fiindca asa i-au spus la scoala de chelneri sa faca, o ia.

Nu am inteles de ce a luat-o si ce voia sa faca cu ea. Cand am vazut ca nu o aduce inapoi, sau ca nu imi aduce alta, m-am gandit sa fac un mic experiment. Am pus pachetelul de unt pe un suport de pahare, l-am desfacut si am inceput sa mananc din el. Si acolo a ramas pana la sfarsitul mesei. Au venit de mai multe ori chelnerii (nu mai tin minte daca au fost mai multi sau doar unul singur), au adus si au luat lucruri de pe masa, dar pachetelul cu unt tot pe suportul de pahare a ramas. Si, ca sa fie si mai vizibil, luam ostentativ din unt de fiecare data cand se apropiau de masa. Dar nu, daca la scoala nu le-au spus ca daca un client tine untul pe masa si ca mananca din el poate ca ar fi cazul sa-i duci o farfuriuta, nu iti aduc o farfuriuta…

La Brasserie e unul din restaurantele mari ale Herastraului si ale Bucurestiului, fara indoiala, chiar daca nu au cel mai creativ bucatar din oras. Nu cred ca e vorba despre bani aici, ca i-ar fi spus cineva sa nu depaseasca o anumita suma cu mancarea. Un mare chef face o mancare pe care o tii minte multa vreme dupa aceea si cu produse pe care le iei de la Metro sau din Piata Obor. Si nici sa experimentezi retete inedite si iesite din mainstream nu face o gaura in buget. (GB – iunie 2017)

Aqua

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o amintire placuta legata de amenajare si de gradina, in primul rand, terasa de pe malul lacului fiind una dintre cele mai frumoase d...

Casa di David

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am revenit la Casa di David dupa un an si am mancat mai bine decat data trecuta, iar chelnerii mi s-au parut mai umani de data aceasta. Nu...

Data actualizarii: 01/09/2018

La Brasserie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.