Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

3387 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

5188 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5132 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3141 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

4309 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

5401 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1937 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6451 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2542 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

5586 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1292 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

1782 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1038 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

7432 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3501 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

1073 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

4629 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

277 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1241 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

785 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1037 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

787 vizite

Poate cel mai frumos restaurant din Centrul Vechi Nomad a fost una ...

411 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

1196 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

718 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

1318 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

638 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1025 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

750 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2402 vizite

Fusion e sa amesteci bucatariile in farfurie, nu in meniu Au adus u...

106 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

2719 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

903 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

882 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

800 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

631 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

595 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

353 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1649 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2620 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

454 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

4241 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

631 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

561 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

719 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

987 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

333 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

715 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1267 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

669 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

647 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

415 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1190 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

675 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

441 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

719 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

454 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

584 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1322 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

228 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

352 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

469 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

649 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

552 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

832 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

694 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

259 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

843 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

1050 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

1005 vizite
Afiseaza
vizualizari

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux

Primele trei restaurante din parcul Herastrau, imediat cum intri pe Soseaua Nordului, pe mana stanga, sunt lipite unul de celalalt: Aqua, Casa di David si La Brasserie. Sunt foarte frumoase toate trei, printre cele mai frumoase din Bucuresti, si nu numai terasele.

La Brasserie pare sa fie o constructie noua, adica dupa Revolutie, s sa fi fost proiectat(a) ca sala de spectacole, club, discoteca. Are un singur salon, mare, inalt, cu tavan industrial (adica fara tavan, e direct acoperisul), cum e moda acum, cu tubulaturile pe post de decor. Decorurile sunt mai minimaliste fata de cele ale vecinilor. Au banchete si scaune capitonate cu plus, foarte confortabile.

Gradina de la La Brasserie e atractia principala imediat ce se poate sta afara, ca la toate restaurantele din parcul Herastrau, de altfel. Cu vedere larga spre lac, cu copaci mari, e una dintre cele mai frumoase terase din Bucuresti. Daca ar fi putin mai mari mesele de pe terasa, ar fi inca si mai bine.

Pe numele intreg, La Brasserie isi spun “La Brasserie, Bistro & Lounge”, dar nu stiu de ce au pus “bistro” (fara “t”) in nume, pentru ca La Brasserie e un restaurant in toata regula, nu o braserie, daramite bistrou, daca e sa ne luam dupa clasificarea frantuzeasca a localurilor (bistrot > brasserie > restaurant), pe care o folosim si noi aici, pe Restocracy.

La Brasserie are un meniu din bucataria internationala, exact atat cat trebuie sa fie pentru a ramane credibil – aici restaurantele mari din Herastrau au invatat bine lectia. Nu e nici simplu, insa nici prea original, creativ sau indraznet, e mai degraba conservator, se vede inca din denumirile mancarurilor listate, in care sunt trecute doar produsele si ingredientele de baza, fara subtitlu. Si iti dai seama repede care e nivelul si cand vezi la cate feluri de mancare e trecut sosul in meniu…

Mancarea e buna la La Brasserie, insa noi nu am nimerit nimic cu totul deosebit, desi am fost de doua ori in ultima vreme. Data trecuta am luat o vita buna (cred ca era Black Angus) si un tartar de ton cu avocado minimalist, doar tonul si avocado deasupra, taiat in bucati mult prea mari. Tonul bun (nu are cum sa fie altfel, tonul e ton), dar avocado crud, nu ar fi trebuit sa-l lase sa ajunga in farfurie. La inceput am primit unt sarat, ceea ce e inca o raritate in restaurantele mari din bucuresti, si o paine atat de arsa incat a trebuit sa cer alta.

Ultima data am cerut din nou tartarul de ton, ca sa vad daca e la fel. Avocado bun de data aceasta, insa la fel de mare taiat. Am mai luat un ficat de gasca in tigaie, o reteta mai putin obisnuita, crocant la exterior, insa bun si bine facut. Cu humus alaturi – iarasi o inovatie – bun si acesta. Apoi ton cu paste si sos asiatice (Fresh tuna with noodles, vegetables and teriyaki sauce) si paste de casa cu trufe (Tagliolini with fresh black truffles). Bune, dupa cum am spus, insa nu ceva ce ar fi greu sa gasesti in alta parte in Bucuresti.

Se mananca bine la La Brasserie, e bucatarie fina, insa nu e un adevarat “fine dining”, daca e sa fim rigurosi. I-am pus si pe ei pe lista cu restaurante cu bucatarii fine (fine dining) din Bucuresti, totusi, asa cum am facut si cu alte restaurante fata de care am avut aceleasi comentarii. Chiar vecinii lui La Brasserie, de altfel, Casa di David si Aqua.

Preturile nu par foarte mari la La Brasserie, la vecini sunt mai mari, totusi cifrele se inmultesc repede daca nu esti atent. Nu sunt multe feluri in meniu cu preturi peste 100 de lei. Noi am avut doua antreuri si doua feluri principale, cele descrise mai sus, o sticla cu vin si doua cafele, fara apa, fara deserturi sau altceva, si am platit 650 de lei, totusi.

Serviciu out-of-the-box la La BrasserieServiciul de la La Brasserie merita cateva comentarii in plus. E un serviciu bun, sunt multi chelneri, numai baieti, toti sportivi, impunatori, vanjosi. Sunt atenti, saritori, amabili, ba unul dintre ei chiar ne-a zambit de vreo doua ori. Sunt atenti si observa cand ai nevoie de ei, iti aduc tot ce le ceri, insa un chelner care are cu adevarat reflexul serviciului (client service) e cu un pas inainte, stie sau deduce nevoile tale inainte sa i le spui. Chelnerul care are reflexul de client service nu are nevoie de niciun training. Cei care nu-l au, fac tot ce li se spune la scoala de chelneri ca trebuie sa faca, dar nimic mai mult.

Sunt sigur ca la scoala de chelneri le-au spus ca untul trebuie adus pe o farfuriuta. Si, chiar daca nu le-ar fi spus asta la scoala, nu am nicio indoiala ca tot pe o farfuriuta ar aduce untul chelnerii de la La Brasserie. Insa nu cred ca le-au spus ce sa faca daca, printr-un concurs de imprejurari, farfuria dispare de pe masa si ramane doar pachetelul cu unt.

Si asta s-a intamplat data trecuta. Chelnerul aduce farfuriuta cu pachetelul de unt. Eu, banunind ca e unt sarat, il iau de pe farfurie sa-l studiez mai atent. Cat m-am aplecat sa-mi caut ochelarii, am lasat pachetelul cu unt pe un colt al mesei, nu l-am mai pus inapoi pe farfuriuta. Chelnerul vede farfuriuta goala si, fiindca asa i-au spus la scoala de chelneri sa faca, o ia.

Nu am inteles de ce a luat-o si ce voia sa faca cu ea. Cand am vazut ca nu o aduce inapoi, sau ca nu imi aduce alta, m-am gandit sa fac un mic experiment. Am pus pachetelul de unt pe un suport de pahare, l-am desfacut si am inceput sa mananc din el. Si acolo a ramas pana la sfarsitul mesei. Au venit de mai multe ori chelnerii (nu mai tin minte daca au fost mai multi sau doar unul singur), au adus si au luat lucruri de pe masa, dar pachetelul cu unt tot pe suportul de pahare a ramas. Si, ca sa fie si mai vizibil, luam ostentativ din unt de fiecare data cand se apropiau de masa. Dar nu, daca la scoala nu le-au spus ca daca un client tine untul pe masa si ca mananca din el poate ca ar fi cazul sa-i duci o farfuriuta, nu iti aduc o farfuriuta…

La Brasserie e unul din restaurantele mari ale Herastraului si ale Bucurestiului, fara indoiala, chiar daca nu au cel mai creativ bucatar din oras. Nu cred ca e vorba despre bani aici, ca i-ar fi spus cineva sa nu depaseasca o anumita suma cu mancarea. Un mare chef face o mancare pe care o tii minte multa vreme dupa aceea si cu produse pe care le iei de la Metro sau din Piata Obor. Si nici sa experimentezi retete inedite si iesite din mainstream nu face o gaura in buget. (GB – iunie 2017)

Aqua

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul Herastrau, cred ca as zice Aqua. Aqua e primul restaurant de pe faimoasa Sosea a Nordului, cum intri pe ea, pe mana stanga, lipi...

Casa di David

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am revenit la Casa di David dupa un an si am mancat mai bine decat data trecuta, iar chelnerii mi s-au parut mai umani de data aceasta. Nu...


La Brasserie

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.