Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Raionul de Peste a ajuns acum chiar ceea ce-i spune numele! Lucruri...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Afiseaza

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?

Aqua, restaurant cu bucatarie internationala pe malul lacului Herastrau in BucurestiDe la Aqua am pastrat o amintire placuta legata de amenajare si de gradina, in primul rand, terasa de pe malul lacului fiind una dintre cele mai frumoase din Parcul Herastrau si din Bucuresti, in general. Am regasit aceleasi decoruri (m-am uitat pe pozele de anul trecut), insa mobilierul era vizibil mai uzat, cu ceva gauri prin canapele si cu vopseaua deteriorata pe multe dintre mese, si nu numai.

Meniul destul de conservator la Aqua, mi s-a parut ca acum dau mai putina importanta mancarii decat pareau sa o fi facut anul trecut. Probabil se bazeaza exclusiv pe ambianta, ca multe alte restaurante ale celebrului parc.

Noi am luat tartar de ton bunicel, dar nimic deosebit, insa tartarul de somon nu a fost bun. Ravioli si dorada cu ciuperci destul de comune, dar snitelul de vitel a fost bun, de departe cel mai bun lucru de pe masa. Sosurile nu au fost bune, se pare ca nici nu intra in calculele lor.

Serviciul a fost foarte rapid, ne-a si surprins. Chelnerul atent si pe faza, s-a repliat repede cand a inteles ce asteptam de la el. Restaurantul gol la pranz, am fost singurii clienti in imensitatea aceea de local.

In acest moment, Aqua nu mai este un restaurant la care sa vreau sa revin in mod special inainte de primavara urmatoare, cand va fi iarasi placut de stat afara. Poate ca atunci vor avea si alta mancare, poate ca e o strategie a lor ca in anotimpurile reci sa lase garda (si cheltuielile) jos, ca sa se poata concentra mai bine pe sezonul de varf, cand vine multa lume in parc. (GB – noiembrie 2018)

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul Herastrau, cred ca as zice Aqua.

Aqua e primul restaurant de pe faimoasa Sosea a Nordului, cum intri pe ea, pe mana stanga, lipit de Casa di David, pe malul lacului. Si multi spun ca arata si cel mai bine dintre toate restaurantele din parcul Herastrau. Nu le-am vizitat pe toate in ultima vreme, insa tind sa le dau dreptate, pana una-alta.

Cladirea in care e Aqua pare sa fie nou construita, special pentru a fi restaurant sau club, discoteca. E mare, foarte mare, inalta, cu geamuri foarte mari, adevarati pereti de sticla, de fapt. Decorurile sunt opulente, insa opulenta aceasta moderna, occidentala. Nu mai scriu prea mult despre amenajare, se vede clar in poze despre ce vorbesc. Si gradina e spectaculoasa, mult mai verde si incopacita decat a celorlalte restaurante.

Meniul de la Aqua e din bucataria internationala (mediteraneana scriu ei pe site), nu foarte original, mai degraba cuminte si conservaor, mergand pe feluri si ingrediente clasice, cunoscute. Nu e lung, e atat cat trebuie ca sa iti inspire incredere. O parte dintre mancaruri sunt direct cu denumirile in italiana, au si paste si risotto.

Mancarea e buna la Aqua, insa nu am nimerit nimic special, dupa care sa spui ca acolo gateste un mare bucatar. E un bucatar bun, serios, mancarea e muncita si facuta cu grija, insa nu am gasit nimic nemaivazut sau nemaigustat la alte restaurante in Bucuresti, si nu chiar putine. Chiar am stat pe ganduri inainte sa-i pun, totusi, in lista cu restaurante cu bucatarie fina, de fine dining, insa si pe altii care gatesc cam la fel i-am pus, asa ca am ramas consecvent.

Preturile de la Aqua mi se par mai mici decat cele de la alte restaurante mari din parcul Herastrau, chiar sensibil mai mici.

Serviciul a fost surprinzator de bun la Aqua, si asta mi-a atras atentia, pentru ca pe multe restaurante din Herastrau le ocolesc tocmai din cauza serviciului. Baietii de la Aqua au fost politicosi, dar de o politete mai naturala decat gasesti prin marile restaurante. Si au si zambit, ba chiar de mai multe ori… 🙂

Aqua e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, cu o terasa aproape unica, mancare buna si preturi rezonabile. Si cu serviciul bun pe deasupra, il pun clar in lista scurta cu primele trei mari restaurante din parcul Herastrau unde as recomanda cuiva sa se duca, daca m-ar intreba ce sa aleaga din multimea de localuri ale faimosului parc din nordul Bucurestiului. (GB – mai 2017)

La Brasserie

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punctele de vedere, din ce imi aduc eu aminte din rarele vizite la ei. Mancarea destul de buna, cu un meniu conservator,...

Data actualizarii: 15/11/2019

Aqua  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

  • V. :

    Am revenit aici pt. un lunch, luna trecuta, dupa o pauza de 2 ani.
    Paste cu trufe, ravioli cu ragu de manzat, ton, seabass fillet.
    Pe scurt, fara a fi extraordinara, mancarea e in continuare buna la Aqua, la preturi rezonabile, inferioare vecinilor din Herastrau.
    Am cerut un sos f. picant, am primit unul facut (gatit) atunci pt. noi, din ardei iuti diferiti, usturoi, rosii, condimente – bun si apreciat.
    Servirea a fost buna, cu ospatari tineri, putin ezitanti dar placuti si ok (opusul arogantelor cunoscute de la Fattoria).
    Invitatii nostri straini s-au simtit f. bine.
    Terasa ramane (cred) in top 5 in oras.
    La capitolul design, putine rest. din Bucuresti sunt la fel de reusite (interior si terasa).
    Aqua pare una dintre alegerile bune daca doriti un loc deosebit, dar nu inutil de scump.
    Voi reveni din curiozitate.