Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

9066 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

6591 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6837 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3980 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

8453 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4440 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2164 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9304 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

14213 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2096 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4532 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3280 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2614 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2354 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2602 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

15260 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

764 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1945 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1860 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5160 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1537 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1126 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3097 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

2989 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

7886 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2745 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5143 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1125 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1744 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1962 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1567 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1745 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1269 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3027 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5031 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1737 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

776 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1208 vizite

Situat pe Calea Floreasca 70-72, restaurantul Ora Experience are o cap...

224 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6001 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1051 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

9 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

837 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1870 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3190 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

873 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2365 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7880 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3670 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

991 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

559 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1059 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1031 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

969 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

533 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1075 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1509 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1251 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

844 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2030 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2190 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

723 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

637 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

470 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1001 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1351 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3213 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2025 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3215 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1368 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1264 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

1751 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

587 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1804 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1239 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

992 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1512 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1994 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1304 vizite
Afiseaza
vizualizari

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?

Aqua, restaurant cu bucatarie internationala pe malul lacului Herastrau in BucurestiDe la Aqua am pastrat o amintire placuta legata de amenajare si de gradina, in primul rand, terasa de pe malul lacului fiind una dintre cele mai frumoase din Parcul Herastrau si din Bucuresti, in general. Am regasit aceleasi decoruri (m-am uitat pe pozele de anul trecut), insa mobilierul era vizibil mai uzat, cu ceva gauri prin canapele si cu vopseaua deteriorata pe multe dintre mese, si nu numai.

Meniul destul de conservator la Aqua, mi s-a parut ca acum dau mai putina importanta mancarii decat pareau sa o fi facut anul trecut. Probabil se bazeaza exclusiv pe ambianta, ca multe alte restaurante ale celebrului parc.

Noi am luat tartar de ton bunicel, dar nimic deosebit, insa tartarul de somon nu a fost bun. Ravioli si dorada cu ciuperci destul de comune, dar snitelul de vitel a fost bun, de departe cel mai bun lucru de pe masa. Sosurile nu au fost bune, se pare ca nici nu intra in calculele lor.

Serviciul a fost foarte rapid, ne-a si surprins. Chelnerul atent si pe faza, s-a repliat repede cand a inteles ce asteptam de la el. Restaurantul gol la pranz, am fost singurii clienti in imensitatea aceea de local.

In acest moment, Aqua nu mai este un restaurant la care sa vreau sa revin in mod special inainte de primavara urmatoare, cand va fi iarasi placut de stat afara. Poate ca atunci vor avea si alta mancare, poate ca e o strategie a lor ca in anotimpurile reci sa lase garda (si cheltuielile) jos, ca sa se poata concentra mai bine pe sezonul de varf, cand vine multa lume in parc. (GB – noiembrie 2018)

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul Herastrau, cred ca as zice Aqua.

Aqua e primul restaurant de pe faimoasa Sosea a Nordului, cum intri pe ea, pe mana stanga, lipit de Casa di David, pe malul lacului. Si multi spun ca arata si cel mai bine dintre toate restaurantele din parcul Herastrau. Nu le-am vizitat pe toate in ultima vreme, insa tind sa le dau dreptate, pana una-alta.

Cladirea in care e Aqua pare sa fie nou construita, special pentru a fi restaurant sau club, discoteca. E mare, foarte mare, inalta, cu geamuri foarte mari, adevarati pereti de sticla, de fapt. Decorurile sunt opulente, insa opulenta aceasta moderna, occidentala. Nu mai scriu prea mult despre amenajare, se vede clar in poze despre ce vorbesc. Si gradina e spectaculoasa, mult mai verde si incopacita decat a celorlalte restaurante.

Meniul de la Aqua e din bucataria internationala (mediteraneana scriu ei pe site), nu foarte original, mai degraba cuminte si conservaor, mergand pe feluri si ingrediente clasice, cunoscute. Nu e lung, e atat cat trebuie ca sa iti inspire incredere. O parte dintre mancaruri sunt direct cu denumirile in italiana, au si paste si risotto.

Mancarea e buna la Aqua, insa nu am nimerit nimic special, dupa care sa spui ca acolo gateste un mare bucatar. E un bucatar bun, serios, mancarea e muncita si facuta cu grija, insa nu am gasit nimic nemaivazut sau nemaigustat la alte restaurante in Bucuresti, si nu chiar putine. Chiar am stat pe ganduri inainte sa-i pun, totusi, in lista cu restaurante cu bucatarie fina, de fine dining, insa si pe altii care gatesc cam la fel i-am pus, asa ca am ramas consecvent.

Preturile de la Aqua mi se par mai mici decat cele de la alte restaurante mari din parcul Herastrau, chiar sensibil mai mici.

Serviciul a fost surprinzator de bun la Aqua, si asta mi-a atras atentia, pentru ca pe multe restaurante din Herastrau le ocolesc tocmai din cauza serviciului. Baietii de la Aqua au fost politicosi, dar de o politete mai naturala decat gasesti prin marile restaurante. Si au si zambit, ba chiar de mai multe ori… 🙂

Aqua e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, cu o terasa aproape unica, mancare buna si preturi rezonabile. Si cu serviciul bun pe deasupra, il pun clar in lista scurta cu primele trei mari restaurante din parcul Herastrau unde as recomanda cuiva sa se duca, daca m-ar intreba ce sa aleaga din multimea de localuri ale faimosului parc din nordul Bucurestiului. (GB – mai 2017)

La Brasserie

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punctele de vedere, din ce imi aduc eu aminte din rarele vizite la ei. Mancarea destul de buna, cu un meniu conservator, probabil nu v...

Data actualizarii: 19/12/2018

Aqua

  • V. :

    Am revenit aici pt. un lunch, luna trecuta, dupa o pauza de 2 ani.
    Paste cu trufe, ravioli cu ragu de manzat, ton, seabass fillet.
    Pe scurt, fara a fi extraordinara, mancarea e in continuare buna la Aqua, la preturi rezonabile, inferioare vecinilor din Herastrau.
    Am cerut un sos f. picant, am primit unul facut (gatit) atunci pt. noi, din ardei iuti diferiti, usturoi, rosii, condimente – bun si apreciat.
    Servirea a fost buna, cu ospatari tineri, putin ezitanti dar placuti si ok (opusul arogantelor cunoscute de la Fattoria).
    Invitatii nostri straini s-au simtit f. bine.
    Terasa ramane (cred) in top 5 in oras.
    La capitolul design, putine rest. din Bucuresti sunt la fel de reusite (interior si terasa).
    Aqua pare una dintre alegerile bune daca doriti un loc deosebit, dar nu inutil de scump.
    Voi reveni din curiozitate.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.