Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.

Casa di David e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Parcul Herastrau, si chiar din tot Bucurestiul. Din acest punct de vedere, toate lucrurile sunt bine facute, si asa au fost de cand il stiu. Terasa din spate, mai ales, de pe malul lacului, e si ea una dintre cele mai frumoase din oras. Se vede ca nu au facut economie la nimic, au cautat lucruri de calitate, de la mobilier la vesela. Imi inchipui ca directorii de la Ikea nu trec prea des pe la Casa di David, din imbold de reciprocitate.

Meniul e din bucataria internationala, eclectic, cu destul de multe feluri, inclusiv pizza, ceea ce ar face ca unele nasuri sa se strambe, insa mie mi se pare ca asta e mai degraba bine decat rau. Surpriza a fost, mai degraba, ca nu am primit amuse-bouche, ceea ce se intampla rar la un restaurant sofisticat.

Mancarea a fost buna la Casa di David, asa cum o si stiam. La fel ca si cu cele ce tin de amenajare si de ambianta, am remarcat calitatea produselor si a ingredientelor, e clar ca se straduiesc sa ia ce e mai bun de pe piata, chiar daca sunt mai scumpe.

Pastele, in special, au fost foarte bune, cu sos putin, atat cat trebuie, si cu trufe. Pestele, de asemenea, foarte proaspat si bun la mine, necesar a mai fi fost lasat inca putin la facut, dupa gustul invitatului meu. Imi aduc aminte ca si vita a fost buna, am mancat un antricot bun si bine dozat cu grasime cu cateva zile mai inainte. Focaccia, in schimb, a fost surprinzator de banala.

In privint sosurilor, cheful de la Casa di David are propria lui teorie. Si eu o am pe a mea. Cele doua teorii amintite mai sus sunt destul de diferite. Eu, de pilda, nu as pune sos pe spanac, mai ales cand e de cea mai buna calitate, chiar si cand e fiert sau tinut la aburi mai mult decat trebuie. Sau, poate, tocmai de aceea. Iar in privinta sosurilor-spuma, isi asuma un risc. Daca nu stie cat de multi oameni evita asa ceva, chiar daca sunt bune la gust, poate ii spune cineva, dupa ce citeste aici, pe Restocracy.

Serviciul are si el o particularitate la Casa di David, s-a scris mult despre el, am facut-o si eu. Au multi chelneri, sfatuiti sa fie tot timpul atenti, ceea ce si fac. Iti iau farfuria di fata can trebuie sa o ia, o pun atunci cand trebuie sa o puna. Daca le spui sa-ti puna apa, iti pun apa, daca le spui sa nu-ti mai puna apa, nu-ti mai pun apa. Daca le-ai spune sa se duca pana la malul lacului, sa ia niste nisip si sa ti-l presare pe antricot, s-ar duce si ti l-ar presara pe antricot. Apoi te-ar intreba daca e suficient sau daca doresti sa-ti mai presare putin.

Am vazut multi chelneri absenti la viata mea, care nu au nici cel mai slab reflex al client service-ului si al contactului social, in general. Insa mai rar vezi ca toti dintr-un local sunt astfel, ceea ce te face sa te intrebi dca nu cumva cel care i-a angajat i-a selectat intentionat astfel. Un singur chelner de la Casa di David era mai uman, parea chiar interesat de cum ti se pare mancarea si cum te simti la ei, iti venea sa schimbi cateva cuvinte cu el, sau chiar sa faci o gluma, la un moment dat. Ceilalti erau atat de absenti si de abaturi si de tristi, de parca tocmai li se comunicasera ca au fost depistati cu cancer, in bloc.

Asa a fost mereu la Casa di David, de cate ori am fost eu acolo, tot asta mi-au spus si cei cu care mai vorbeam despre acest restaurant. Se pare ca acolo, la Casa di David, la angajarea chelnerilor empatia cu clientul e criteriu eliminatoriu, si la cel mai firav zambet esti scos din interviu. Dar asta putin conteaza, la urma urmei, restaurantul acesta merge foarte bine si fara zambete…

In ciuda zvonurilor, preturile de la Casa di David nu par sa fie cele mai mari din Herastrau si din Bucuresti. Antreurile au preturi mai mari decat te-ai astepta, intr-adevar, insa felurile principale costa doar cu putin mai mult decat antreurile, asa ca, pe ansamblu, poti avea o masa buna in doi cu 500 de lei, ceea ce e rezonabil la un restaurant bun, mai ales pe malul lacului.

Casa di David e, asadar, unul dintre restaurantele importante ale Bucurestiului, isi va avea locul in Lista Restocracy multi ani de acum inainte, fara indoiala. (GB – martie 2017)

 

Data actualizarii: 26/08/2018

Casa di David, martie 2017  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close