Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna februarie.
Portofoliul de distributie al societatii include peste 100 de producatori din intreaga lume, dintre care se remarca prestigioasele case de vinuri Grands Crus de Bordeaux, dar si nume precum Opus One Winery, California, SUA, Porto Grahams, Valea Douro, Portugalia, Penfolds, Australia, La Spinetta, Piemonte, si Querciabella, Toscana, Italia, Joseph Drouhin, din regiunea Bourgogne, Champagne Bollinger (furnizorul oficial al Casei Regale Britanice), Chateau Miraval, Provence, Franta (domeniul detinut de Brad Pitt si Angelina Jolie, avandu-l ca vinificator pe Marc Perrin, proprietar al faimosului Chateau de Beaucastel, din Rhône), Davino, Vitis Metamorfosis, din Dealu Mare, sau Avincis, din Dragasani.
Compania livreaza, in prezent, peste 1,000 de etichete de vinuri, precum si o selectie de armagnac de la celebra casa Chateau de Laubade, acoperind atat gamele de intrare ale producatorilor, cat si pe cele medii si inalte, pentru a reusi, astfel, sa raspunda solicitarilor unui numar ridicat de profiluri de clienti business-to-business din sectoarele de retail si HoReCa. De asemenea, Le Manoir beneficiaza de un stoc important, pe care il imparte cu magazinele de gastronomie si bauturi, Comtesse du Barry.
“Operational, am furnizat produse si in trecut unui numar ridicat de restaurante, magazine si hoteluri din Bucuresti si din tara, prin companii de distributie, insa acum o vom face si direct. Anul acesta, am decis sa preluam integral aceasta linie de afaceri, asigurandu-ne, astfel, de buna desfasurare a tranzactiilor si a livrarilor, de la momentul achizitiei de la castele, pana la livrarea catre clientul din Romania. Avem o experienta de peste 14 ani in importul de vinuri, cu o cota importanta din piata produselor premium, asa ca intrarea pe zona de distributie, prin compania pe care eu si familia mea o detinem in totalitate, a fost un pas natural, o dezvoltare fireasca a afacerii”, declara Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.
In prezent, societatea colaboreaza deja cu restaurante de top din Capitala, printre care Casa di David, Prime (Radisson), Cantine de Nicolai, Mozzafiato Ristorante & Bar sau Nuba, precum si cu restaurantele din grupul de firme din care face parte – Le Bistrot Français, SushiRoom si La Vinuri. Mai mult, prin parteneriatul cu distribuitorul Tepasso, ce opereaza in Transilvania, compania are resursele logistice necesare pentru a acoperi eficient intreaga tara.
“Operatiunile de distributie vor reprezenta o prioritate anul acesta. Ne asteptam ca aceasta noua arie sa genereze o cifra de afaceri de 1,000,000 de Euro, pana la sfarsitul anului.”, completeaza Cristian Preotu.
Despre compania Le Manoir
Fondata, in 2004, de catre Cristian si Maria Preotu, compania Le Manoir importa si comercializeaza o gama vasta si variata de produse gastronomice, vinuri si bunuri de nisa, avand in portofoliu branduri romanesti si frantuzesti – divizia de importuri Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry si magazinele de imbracaminte Petit Bateau. (Comunicat de presa – februarie 2018)
Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (😊) de la Radisson a fost mulți ani unul dintre cele mai bune restaurante ale Bucureștiului. Cunoscut pentru vita Hereford din I...
La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining-ului in BucurestiChiar nimic nou semnificativ de spus despre ei, ceea ce e mai degraba de bine, pentru ca de fiecare data am ...
Mă bucur să văd că SushiRoom au rămas conservatoriA fost închis SushiRoom o vreme destul de îndelungată, în timpul pandemiei, însă l-am găsit acum redeschis și la fel cum îl ști...
Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantul restaurant din centrul Bucureștiului are de puțin timp un nou chef, un tânăr latino cu alură de personaj de film: subțire,...
Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul HerastrauSunt mai multe localuri Nuba in Bucuresti, insa Nuba din Parcul Herastrau, cel despre care scriu acum, si Nuba din Grigore Gafencu, despre care am s...
Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinele din Amsterdam...Au imbogatit meniul la Nuba din Beller, acum am fost surprins sa gasesc mancare in toata regula, meniu de br...
Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bunMicul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...
Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe searaAm vazut trei localuri cu numele Nuba in Bucuresti, pana acum: Nuba din Grigore Gafencu, in Village Francais, despre care ...
Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin BarabanceaS-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă perioadă de extindere și reamenajare completă, sporind ș...
Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa di David, si e exact la fel cum ma asteptam sa fie si cum il stiam deja. Mancare buna si foarte buna, totul ingrijit, impecabil. ...