Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Afiseaza

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna februarie.

Portofoliul de distributie al societatii include peste 100 de producatori din intreaga lume, dintre care se remarca prestigioasele case de vinuri Grands Crus de Bordeaux, dar si nume precum Opus One Winery, California, SUA, Porto Grahams, Valea Douro, Portugalia, Penfolds, Australia, La Spinetta, Piemonte, si Querciabella, Toscana, Italia, Joseph Drouhin, din regiunea Bourgogne, Champagne Bollinger (furnizorul oficial al Casei Regale Britanice), Chateau Miraval, Provence, Franta (domeniul detinut de Brad Pitt si Angelina Jolie, avandu-l ca vinificator pe Marc Perrin, proprietar al faimosului Chateau de Beaucastel, din Rhône), Davino, Vitis Metamorfosis, din Dealu Mare, sau Avincis, din Dragasani.

Compania livreaza, in prezent, peste 1,000 de etichete de vinuri, precum si o selectie de armagnac de la celebra casa Chateau de Laubade, acoperind atat gamele de intrare ale producatorilor, cat si pe cele medii si inalte, pentru a reusi, astfel, sa raspunda solicitarilor unui numar ridicat de profiluri de clienti business-to-business din sectoarele de retail si HoReCa. De asemenea, Le Manoir beneficiaza de un stoc important, pe care il imparte cu magazinele de gastronomie si bauturi, Comtesse du Barry.

“Operational, am furnizat produse si in trecut unui numar ridicat de restaurante, magazine si hoteluri din Bucuresti si din tara, prin companii de distributie, insa acum o vom face si direct. Anul acesta, am decis sa preluam integral aceasta linie de afaceri, asigurandu-ne, astfel, de buna desfasurare a tranzactiilor si a livrarilor, de la momentul achizitiei de la castele, pana la livrarea catre clientul din Romania. Avem o experienta de peste 14 ani in importul de vinuri, cu o cota importanta din piata produselor premium, asa ca intrarea pe zona de distributie, prin compania pe care eu si familia mea o detinem in totalitate, a fost un pas natural, o dezvoltare fireasca a afacerii”, declara Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

In prezent, societatea colaboreaza deja cu restaurante de top din Capitala, printre care Casa di David, Prime (Radisson), Cantine de Nicolai, Mozzafiato Ristorante & Bar sau Nuba, precum si cu restaurantele din grupul de firme din care face parte – Le Bistrot Français, SushiRoom si La Vinuri. Mai mult, prin parteneriatul cu distribuitorul Tepasso, ce opereaza in Transilvania, compania are resursele logistice necesare pentru a acoperi eficient intreaga tara.

“Operatiunile de distributie vor reprezenta o prioritate anul acesta. Ne asteptam ca aceasta noua arie sa genereze o cifra de afaceri de 1,000,000 de Euro, pana la sfarsitul anului.”, completeaza Cristian Preotu.

Despre compania Le Manoir

Fondata, in 2004, de catre Cristian si Maria Preotu, compania Le Manoir importa si comercializeaza o gama vasta si variata de produse gastronomice, vinuri si bunuri de nisa, avand in portofoliu branduri romanesti si frantuzesti – divizia de importuri Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry si magazinele de imbracaminte Petit Bateau. (Comunicat de presa – februarie 2018)

Cristian Preotu

Data actualizarii: 22/02/2018