Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cunoscut pentru stilul sau non-conformist de promovare, lantul Burger ...

Conceptul Cereal Crunch este pregătit de extindere,  în România, d...

Atmosfera relaxata, culori sobre si decoruri interioare somptuoase ...

Surorile Diaconu, care dețin Bistro Guxt, lansează Noeme, un restaur...

Crama MaxiMarc - Unde visele devin vinuri Tradiția cramelor de fam...

De ziua ta, doamna: Concert de dragoste si primavara! Magic Ballroo...

Centrul de Evenimente The President va invita in data de 7 martie 2020...

Valentine's Weekend la Hop Garden Seri speciale, cu muzica live și...

Valentine's Days la Magic Bistro by Hop Garden Magic Bistro by Hop ...

Lansare de carte: "Connaiseur fără ifose", de Cezar Ioan, miercuri 1...

De 14 februarie, Red Angus Steakhouse, localul situat pe strada France...

La îngemănarea lunilor februarie cu martie, intrăm în bucătărie ...

Pe 19, 20 și 21 februarie, restaurantul portughez Dancing Lobster te ...

Evenimentul de pe 16 e dublat de o degustare de vinuri albe ungurești...

Situată în inima uneia dintre cele mai importante zone viticole rom...

“Domeniul Bogdan s-a nascut dintr-un vis… visul de a produce un vi...

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

Premiile Restocracy pentru Cele mai bune restaurante si Cele mai bune ...

Vineri, 24 ianuarie, bistroul La Tartine, din cartierul bucurestean Co...

Dacă te-ai îndrăgostit deja de muzica portugheză sau cauți să o ...

Duminică 19 ianuarie, la ora 16:00, Athanor vine cu mâncare gătită...

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucures...

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri Finalul de an este m...

Anul acesta, Jidvei a sărbătorit 20 de ani de la privatizarea com...

Lasa-te purtat de sezonul de iarna spre momente de inocenta, dragoste,...

Afiseaza

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna februarie.

Portofoliul de distributie al societatii include peste 100 de producatori din intreaga lume, dintre care se remarca prestigioasele case de vinuri Grands Crus de Bordeaux, dar si nume precum Opus One Winery, California, SUA, Porto Grahams, Valea Douro, Portugalia, Penfolds, Australia, La Spinetta, Piemonte, si Querciabella, Toscana, Italia, Joseph Drouhin, din regiunea Bourgogne, Champagne Bollinger (furnizorul oficial al Casei Regale Britanice), Chateau Miraval, Provence, Franta (domeniul detinut de Brad Pitt si Angelina Jolie, avandu-l ca vinificator pe Marc Perrin, proprietar al faimosului Chateau de Beaucastel, din Rhône), Davino, Vitis Metamorfosis, din Dealu Mare, sau Avincis, din Dragasani.

Compania livreaza, in prezent, peste 1,000 de etichete de vinuri, precum si o selectie de armagnac de la celebra casa Chateau de Laubade, acoperind atat gamele de intrare ale producatorilor, cat si pe cele medii si inalte, pentru a reusi, astfel, sa raspunda solicitarilor unui numar ridicat de profiluri de clienti business-to-business din sectoarele de retail si HoReCa. De asemenea, Le Manoir beneficiaza de un stoc important, pe care il imparte cu magazinele de gastronomie si bauturi, Comtesse du Barry.

“Operational, am furnizat produse si in trecut unui numar ridicat de restaurante, magazine si hoteluri din Bucuresti si din tara, prin companii de distributie, insa acum o vom face si direct. Anul acesta, am decis sa preluam integral aceasta linie de afaceri, asigurandu-ne, astfel, de buna desfasurare a tranzactiilor si a livrarilor, de la momentul achizitiei de la castele, pana la livrarea catre clientul din Romania. Avem o experienta de peste 14 ani in importul de vinuri, cu o cota importanta din piata produselor premium, asa ca intrarea pe zona de distributie, prin compania pe care eu si familia mea o detinem in totalitate, a fost un pas natural, o dezvoltare fireasca a afacerii”, declara Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

In prezent, societatea colaboreaza deja cu restaurante de top din Capitala, printre care Casa di David, Prime (Radisson), Cantine de Nicolai, Mozzafiato Ristorante & Bar sau Nuba, precum si cu restaurantele din grupul de firme din care face parte – Le Bistrot Français, SushiRoom si La Vinuri. Mai mult, prin parteneriatul cu distribuitorul Tepasso, ce opereaza in Transilvania, compania are resursele logistice necesare pentru a acoperi eficient intreaga tara.

“Operatiunile de distributie vor reprezenta o prioritate anul acesta. Ne asteptam ca aceasta noua arie sa genereze o cifra de afaceri de 1,000,000 de Euro, pana la sfarsitul anului.”, completeaza Cristian Preotu.

Despre compania Le Manoir

Fondata, in 2004, de catre Cristian si Maria Preotu, compania Le Manoir importa si comercializeaza o gama vasta si variata de produse gastronomice, vinuri si bunuri de nisa, avand in portofoliu branduri romanesti si frantuzesti – divizia de importuri Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry si magazinele de imbracaminte Petit Bateau. (Comunicat de presa – februarie 2018)

Cristian Preotu

Data actualizarii: 22/02/2018

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.