Prime Steaks & Seafood
www.facebook.com/Prime-Steaks-Seafood-...
0213.119.000
Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dining-ului
Prime de la Hotelul Radisson Blu e un restaurant excelent, unde totul este de cea mai buna calitate. Incepand cu produsele si ingredientele si terminand cu ambianta si serviciile. Nu au multe feluri de mancare, insa un foarte talentat chef le face pe toate sa fie “prime”, un adevarat fine dining pentru categoria lor. La inceput ieseau mai mult in evidenta cu steakurile. O buna bucata de vreme au fost singurul steakhouse din Bucuresti cu irlandeza Hereford Beef, la care vad ca au renuntat acum. Insa la ultimele vizite pestele “a luat fata” vitei. Preturile tot mari, desigur, insa nu poti avea asa ceva cu bani putini… (GB – decembrie 2019)
Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate
Multi considera ca restaurantul Prime de la Radisson e cel mai bun restaurant steakhouse din Bucuresti, daca nu chaiar cel mai bun dintre toate restaurantele. Au destule argumente, cu rezerva ca o comparatie cu restaurantele cu alte bucatarii, de pilda cu unul pur frantuzesc, e destul de arbitrara si speculativa, facuta doar de dragul clasificarii. Prime Steaks & Seafood, pe numele lui intreg, e la parterul hotelului Radisson, in interior, nu se intra din strada. E destul de mic, are o singura sala cu cateva mese, cu bucataria la vedere, in spatele unui geam semitransparent ermetic. Si geamurile care dau spre holul central al hotelului sunt fumurii, semitransparente. Foarte elegant conceput si amenajat, atmosfera englezeasca aristocratica, mereu in penumbra, culori inchise, lemn si pilele de cea mai buna calitate.
Meniul de la Prime s-a mai imbogatit de-a lungul timpului. La inceput il consideram un restaurant cu bucatarie americana (atat cat poate aceasta sa fie definita), mai ales ca subtitlul de „steaks and seafood” a ramas in continuare. Insa acum l-as pune la bucatarie internationala, mai degraba. Au un chef de mare clasa la Prime, fara indoiala, ajutat si de faptul ca isi pot permite sa cumpere cele mai bune produse de pe piata, de la un capat la celalalt al camarii. Vita Hereford din Irlanda, in special, e „vedeta” de la Prime, probabil singurul restaurant din Bucuresti care are ceasta vita, din cate stiu pana acum. Au si o sectiune separata de gratar in meniu, „gratarul Josper cu carbuni”. Retetele sunt sofisticate… (citeste tot)
Ambianta aristocratica la Prime Steaks & Seafood
Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux Daca nu am mai scris nimic despre ei de trei ani nu e pentru ca nu am mai mancat aici, ci pentru ca nu e nimic schimbat de cand ...
Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin MiftodeDaca nu am mai scris nimic despre ei de trei ani nu e pentru ca nu am mai mancat aici, ci pentru ca nu e nimic schimbat de can...
Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu inseamna urmatoarele: Cristi Preotu si Calin Capusan au inchis Le Bistrot Francais, dupa multi ani. Apoi au mutat fostul Bistro Ateneu ...
Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantul restaurant din centrul Bucureștiului are de puțin timp un nou chef, un tânăr latino cu alură de personaj de film: subțire,...
Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bucuresti, de la jumatatea anului 2017, avand in subordine restaurantele: Prime, Ginger Sushi Bar & Lounge, Caffe Citta, Sharkia...
Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna febru...
Brunch-ul organizat in fiecare duminica de catre hotelul Radisson Blu din Bucuresti este o adevarata desfatare a simturilor. Deschis publicului inca din toamna anului trecut, The House of Brunch, asa ...
Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime Steaks & Seafood din cadrul hotelului Radisson Blu din Bucuresti. Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul culinar, Che...
Intrati in spiritul Craciunului si lasati-va cuprinsi de farmecul sau, sau bucurati-va de un Revelion incantator! Descoperiti selectia noastra variata de deliciile culinare din toate restaurantele noa...
Le Bistrot Francais, cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriuSunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si...
Seating for 46 guests in an intimate atmosphere, Prime Steaks and Seafood promises to tempt with an elegant selection of beautifully prepared dishes and is perfect for business or pleasure. Guests dining here can sample and choose their wine from our walk-in wine cellar. Reservation is essential.
*
Avand locuri pentru 46 de persoane si o atmosferă intimă, Prime Steaks and Seafood promite să ispitească cu o selecție de feluri de mâncare elegant frumos preparate și este perfect pentru intalniri de afaceri si nu numai. Oaspeții care savureaza mese aici pot alege vinul din crama noastră. Rezervarea este importanta.
ADRESA: Calea Victoriei, nr. 63-81, Bucuresti
Tel: 021.311.9000
Email: info.bucharest@radissonblu.com
SITE: http://tasteofblu.ro/#prime_concept
FB: https://www.facebook.com/primesteaksaandseafood/?fref=ts
Facilitati: wireless, spatiu nefumatori
Cash si card
Orar:
Lunch: Monday – Friday: 12:00 – 15:00
Dinner: Monday – Saturday, 18:00 – 23.30
The restaurant is closed on Sunday.
Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime Steaks & Seafood din cadrul hotelului Radisson Blu din Bucuresti. Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul culinar, Chef Cristian si-a inceput activitatea la restauratul Casa Doina, continuandu-si apoi traseul profesional la Athenee Palace Hilton si Hotel Continental, dar si pe vase de croaziera din liniile Princess Cruises. Experienta sa la Radisson Blu a inceput in anul 2015 in pozitia de Sous Chef. Restauratul Prime Steaks & Seafood este cotat ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante de steaks din oras. Printre preparatele premium se afla o delicioasa vrabioara maturata (productie romaneasca), dar si muschiul Black Angus servite alaturi de vinurile de calitate superioara din crama proprie.
Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?
Chef Cristian Lazar: Un impact major care m-a facut sa ma indragostesc iremediabil de aceasta meserie l-a avut prima echipa cu care am lucrat la Casa Doina, cu dl. Lucian Horotan. Un al doilea factor important a fost ambitia celor cu care am pornit la acest drum, respectiv colegii, Nicolae Lica, cu care am impartasit cunostintele, experientele, toate ajutandu-ma sa avansez si sa ma desavarsesc in meseria de bucatar.
Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?
Chef Cristian Lazar: Meseria de bucatar este o meserie grea, esti solicitat fizic si psihic foarte mult si poti evolua doar prin ambitie si sacrificii. Sunt de parere ca un minim de zece ani este necesar pentru a te numi un bun bucatar.
Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Cristian Lazar: Am multe feluri de carne cu care gatesc, insa preferatele mele sunt antricotul si vrabioara de vita.
Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Cristian Lazar: Prefer codul negru si halibutul. In primul rand se gatesc frumos, au un gust aparate si pot fi gatiti in multe moduri.
Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Cristian Lazar: Imi plac foarte mult legumele, insa in mod special imi plac legumele baby.
Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Cristian Lazar: Ador sa combin foarte mult condimente din alte bucatarii cu preparatele moderne.
Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?
Chef Cristian Lazar: Imi plac sosurile pe baza de unt si emulsiile.
Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?
Chef Cristian Lazar: Da, fireste! Nu sunt un expert in cofetarie si patiserie, dar adaug in meniurile mele deserturi si le pregatesc cu drag. Iubesc Cheesecake-ul si ciocolata.
Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?
Chef Cristian Lazar: De cele mai multe ori incerc sa am doua feluri si chiar si un desert, copiilor le place sa iasa un pic din tipar si ca un exemplu, un piure de cartofi la noi are patrunjel, masline si branza. Cand primim musafiri se schimba un pic strategia si ii implic pe toti sa gatim – facem un fel de cooking class, toti adora asta!
Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restauran?
Chef Cristian Lazar: Imi place sa gatesc fructe de mare si peste.
Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?
Chef Cristian Lazar: Da, sotia mea!
Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?
Chef Cristian Lazar: Toate au farmecul lor, insa cea mai captivanta si plina de interes pentru mine este bucataria frantuzeasca.
Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?
Chef Cristian Lazar: De cele mai multe ori incerc specificul locului, sunt curios si imi place sa gust preparate noi.
Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?
Chef Cristian Lazar: Consider ca furnizorul sau magazinul cel mai bun este cel care ofera constanta in calitate.
Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?
Chef Cristian Lazar: Folosesc internetul foarte mult in comunicare, insa in ceea ce priveste acumularea de cunostinte, prefer cartile.
Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?
Chef Cristian Lazar: Consider ca noi trebuie sa dam tonul unui gatit sanatos prin alegerea ingredientelor, prin modul de preparare, prin cantitatile oferite, prin estetica unei farfurii si prin incurajarea de a folosi produse proaspete si, daca se poate, locale.
Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?
Chef Cristian Lazar: Cred ca preparatele vegetariene vor ocupa usor, usor un loc important in mai toate meniurile – imi plac, le iubesc, dar le consider o mare provocare. De asemenea, faptul ca sunt bucatar-sef al unui restaurant precum Prime Steaks & Seafood, este o alta mare provocare pe care o accept cu mare placere in fiecare zi.
Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?
Chef Cristian Lazar: Imi place foarte mult ca cei care lucreaza cu mine sa fie implicati in toate operatiunile zilnice, sa aiba o viziune clara asupra a ceea ce se intampla intr-o zi de munca in bucatarie si sa ajunga si ei sa conduca la randul lor o echipa.
Hotelul Radisson Blu din Bucuresti, cu restaurantele sale: Ginger, Prime, Caffe Citta, Sharkia, barul central si Dark Bla Bar, cu terasele si piscinele…
Gradinile de vara ale Hotelului Radisson Blu
Prime Steaks & Seafood - Calea Victoriei, nr. 63-81 (Hotel Radisson)