Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Caru' cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru' cu Bere, desi ...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

Cap, talent, munca, antropologie... A auzit multa lume despre KAIAM...

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai...

Unul dintre localurile emblematice ale Centrului Vechi al Bucurestiulu...

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

Asa vor arata noile berarii ale Bucurestiului Mikkeller Bar e berar...

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

Afiseaza

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate

Multi considera ca restaurantul Prime de la Radisson e cel mai bun restaurant steakhouse din Bucuresti, daca nu chaiar cel mai bun dintre toate restaurantele. Au destule argumente, cu rezerva ca o comparatie cu restaurantele cu alte bucatarii, de pilda cu unul pur frantuzesc, e destul de arbitrara si speculativa, facuta doar de dragul clasificarii.

Prime Steaks & Seafood, pe numele lui intreg, e la parterul hotelului Radisson, in interior, nu se intra din strada. E destul de mic, are o singura sala cu cateva mese, cu bucataria la vedere, in spatele unui geam semitransparent ermetic. Si geamurile care dau spre holul central al hotelului sunt fumurii, semitransparente. Foarte elegant conceput si amenajat, atmosfera englezeasca aristocratica, mereu in penumbra, culori inchise, lemn si pilele de cea mai buna calitate.

Meniul de la Prime s-a mai imbogatit de-a lungul timpului. La inceput il consideram un restaurant cu bucatarie americana (atat cat poate aceasta sa fie definita), mai ales ca subtitlul de „steaks and seafood” a ramas in continuare. Insa acum l-as pune la bucatarie internationala, mai degraba. Au un chef de mare clasa la Prime, fara indoiala, ajutat si de faptul ca isi pot permite sa cumpere cele mai bune produse de pe piata, de la un capat la celalalt al camarii.

Vita Hereford din Irlanda, in special, e „vedeta” de la Prime, probabil singurul restaurant din Bucuresti care are ceasta vita, din cate stiu pana acum. Au si o sectiune separata de gratar in meniu, „gratarul Josper cu carbuni”.

Retetele sunt sofisticate, produsele de cea mai buna calitate, atentia la detalii si la standarde e maxima, asa ca Prime de la Radisson e un adevarat restaurant de fine dining ce a fost mereu in competitia pentru cel mai bun restaurant din Bucuresti. Multi asa il si considera.

Si serviciul e foarte bun la Prime, cu chelneri experimentati, foarte siguri pe ei (unii chiar prea siguri), care stiu sa respecte procedurile, de asemenea. Sunt obisnuiti cu clientii pretentiosi, cu bani multi si umblati prin lume, care stiu ce inseamna o mancare buna si un serviciu pe masura sumei scoase de pe card la fiecare astfel de masa.

Fiindca preturile de la Prime sunt mari – cele mai mari din Bucuresti dupa calculele pe care le face Daniel, comparand cifrele din meniuri. Oricum, aproape toti cei care mananca la Prime platesc cu cardurile de firma, asa ca asta nu conteaza prea mult pentru ei.

Prime Steaks & Seafood de la Radisson e, asadar, unul dintre marile restaurante ale Bucurestiului. Steakhouse, in primul rand, cu excelenta vita Hereford, insa la fel de bun cu toate celelalte feluri de mancare. Cand va simtiti un om important, sau cand va invita un astfel de om important, mergeti la Prime, e o experienta care merita incercata din cand in cand… (GB – martie 2017)

 

 

Data actualizarii: 08/07/2019

Prime  - Calea Victoriei, nr. 63-81 (Hotel Radisson)

prime-steakhouse-amp-seafood-restaurant-evaluare-restocracy