Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate

Multi considera ca restaurantul Prime de la Radisson e cel mai bun restaurant steakhouse din Bucuresti, daca nu chaiar cel mai bun dintre toate restaurantele. Au destule argumente, cu rezerva ca o comparatie cu restaurantele cu alte bucatarii, de pilda cu unul pur frantuzesc, e destul de arbitrara si speculativa, facuta doar de dragul clasificarii.

Prime Steaks & Seafood, pe numele lui intreg, e la parterul hotelului Radisson, in interior, nu se intra din strada. E destul de mic, are o singura sala cu cateva mese, cu bucataria la vedere, in spatele unui geam semitransparent ermetic. Si geamurile care dau spre holul central al hotelului sunt fumurii, semitransparente. Foarte elegant conceput si amenajat, atmosfera englezeasca aristocratica, mereu in penumbra, culori inchise, lemn si pilele de cea mai buna calitate.

Meniul de la Prime s-a mai imbogatit de-a lungul timpului. La inceput il consideram un restaurant cu bucatarie americana (atat cat poate aceasta sa fie definita), mai ales ca subtitlul de „steaks and seafood” a ramas in continuare. Insa acum l-as pune la bucatarie internationala, mai degraba. Au un chef de mare clasa la Prime, fara indoiala, ajutat si de faptul ca isi pot permite sa cumpere cele mai bune produse de pe piata, de la un capat la celalalt al camarii.

Vita Hereford din Irlanda, in special, e „vedeta” de la Prime, probabil singurul restaurant din Bucuresti care are ceasta vita, din cate stiu pana acum. Au si o sectiune separata de gratar in meniu, „gratarul Josper cu carbuni”.

Retetele sunt sofisticate, produsele de cea mai buna calitate, atentia la detalii si la standarde e maxima, asa ca Prime de la Radisson e un adevarat restaurant de fine dining ce a fost mereu in competitia pentru cel mai bun restaurant din Bucuresti. Multi asa il si considera.

Si serviciul e foarte bun la Prime, cu chelneri experimentati, foarte siguri pe ei (unii chiar prea siguri), care stiu sa respecte procedurile, de asemenea. Sunt obisnuiti cu clientii pretentiosi, cu bani multi si umblati prin lume, care stiu ce inseamna o mancare buna si un serviciu pe masura sumei scoase de pe card la fiecare astfel de masa.

Fiindca preturile de la Prime sunt mari – cele mai mari din Bucuresti dupa calculele pe care le face Daniel, comparand cifrele din meniuri. Oricum, aproape toti cei care mananca la Prime platesc cu cardurile de firma, asa ca asta nu conteaza prea mult pentru ei.

Prime Steaks & Seafood de la Radisson e, asadar, unul dintre marile restaurante ale Bucurestiului. Steakhouse, in primul rand, cu excelenta vita Hereford, insa la fel de bun cu toate celelalte feluri de mancare. Cand va simtiti un om important, sau cand va invita un astfel de om important, mergeti la Prime, e o experienta care merita incercata din cand in cand… (GB – martie 2017)

 

 

Data actualizarii: 27/12/2019

Prime, martie 2017  - Calea Victoriei, nr. 63-81 (Hotel Radisson)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close