Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna

Am revenit la Caju by Joseph Hadad la scurt timp de la prima evaluare, mai ales ca mai multi m-au indemnat sa fac asta. Lungul comentariu de mai jos al duduii care considera ca mancarea de la Caju by Joseph Hadad e exceptionala si care e convinsa ca de fiecare data a avut un fine dining acolo e reprezentativ.

Am fost cu altcineva de data aceasta, am zis ca daca schimb evaluatorul si ca daca iau pareri din mai multe parti voi fi mai credibil.

Serviciul a fost vizibil mai bun de data aceasta, cu un chelner care chiar isi lua jobul in serios si cu o fata mai inimoasa la intrare, si asta le-a ridicat semnificativ nota, facand Caju by Joseph Hadad sa sara cu vreo zece locuri mai sus in Topul Restocracy.

Dar nota de la mancare a ramas cam aceeasi… Am luat o burrata, supa de cartofi si praz, biban de mare si paste cu somon. Burrata a fost, de departe, cel mai bun lucru de pe masa noastra, dar asta pentru ca i-a pus trufe. Or, Joseph, sa stii ca burrata buna gasesti in multe restaurante din Bucuresti, si sa pui niste trufe pe ea nu e atat de complicat pe cat pare.

Supa nu a fost buna. Dar deloc, in asa fel incat a ramas chiar in farfurie (tigaita de alama, ca sa fiu mati precis), desi eram foarte infometati si am fi mancat aproape orice. Supa de cartofi cu praz e una dintre cele mai bune supe mancate de mine vreodata. O gasesti rar in Bucuresti, si nu stiu de ce. Dar la Caju by Joseph Hadad era altceva. Era verde inchis, in loc de galbui spre verde, iar gustul era de apa. Si consistenta cam la fel, de l-am si intrebat pe chelner daca e sigur ca aceea era supa de cartofi cu praz. A spus ca da.

Bibanul de mare a fost „normal”, adica nimic deosebit, iar sosul a fostle fel de „normal”. Iar paste cu somon si cu sos de smantana mai bune decat la Caju by Joseph Hadad gasesti in multe alte restaurante din Bucuresti.

Continui sa cred ca Joseph Hadad are la Caju niste bucatari care nu isi fac bine treaba, probabil ametiti de valurile de clienti descrisi foarte bine de duduia cu comentariul. Nu cred ca retetele lui Joseph sunt facute sa aiba un asemenea gust. Cu mancarea de acum, Caju by Joseph Hadad nu e un restaurant de fine dining, oricat de tare m-ar contraczice cititoarea si comentatoarea mea!

Dar o sa mai merg la Caju by Joseph Hadad, e mereu in drumul meu spre Atheneu, exact in perioada zilei in care mi se face foame. Problema va fi ca nu voi gasi loc, si iarasi voi avea la cina vreo trei sau patru eclere de la French Revolution… 🙁 (GB – aprilie 2017)

Si Joseph, si investitorii si restaurantul merita mai mult pentru toate eforturile facute!

Joseph Hadad mai are mult de lucru cu bucatarii lui de la Caju pana sa-i invete sa fie disciplinati si sa respecte cu strictete retetele si procedurile stabilite de el, asa cum se face in toate marile restaurante. Noua ne-au dat o mancare atat de sarata, incat a ramas in farfurie. Si nu doar la mine  (eu sunt sub medie in privinta cantitatii de sare apreciata in mancare, intr-adevar!), ci si la invitata mea, o foarte buna cunoscatoare in ale gastronomiei si „normala” din punctul de vedere al folosirii sarii. Mai multe feluri erau sarate mai mult decat trebuie, insa, in special, spanacul si sosul de la peste, care sos era si inecat in ulei, pe deasupra.

Din intamplare, era si Joseph Hadad acolo, i-am dat sa guste. Mi-a dat dreptate, s-a enervat si el pe bucatarii lui, s-a dus in bucatarie si a preparat el alta mancare. Asa cum trebuia, de data aceasta, intr-adevar!

Pastele au fost bune. Nu stiu daca ideea cu jumatatile de rosii intregi, ca la restaurantele de cartier (probabil pe post de decor) a fost a lui Joseph Hadad, sper ca nu… Mancare buna in rest, carnea buna si ea, asezarea pe farfurie bine facuta. Meniu international, specific lui Joseph, de altfel.

Nu primesti amuse-bouche la Caju, ca la restaurantele cu pretentii, insa tinand seama de atmosfera, de felul in care se pozitioneaza si de preturile rezonabile poti intelege. Daca tot nu primesti amuse-bouche, nu ar strica sa fie mai rapid serviciul, insa nu e cazul la caju, astepti mult inainte sa vina mancarea.

Caju by Joseph Hadad e un restaurant (mai degraba in categoria brasserie, dupa clasificarea frantuzeasca) nou, cred ca a fost deschis la sfarsitul anului 2016. E chiar in spatele Atheneului Roman, pe Nicolae Golescu. Au mai fost restaurante acolo, de-a lungul timpului (Nada Mas, cu bucatarie spaniola, si inca ceva, dar nu imi mai amintesc numele), insa erau mai mult goale cand le vedeam, in fiecare saptamana, in drum spre concert.

Au o sala mare la parterul unei cladiri vechi, cum sunt toate in zona, de altfel, si una mica la subsol, in care nu cred ca va intra multa lume, chiar daca e foarte frumos amenajata. La parter cred ca au fost doua sali, acum unite.

Cred ca s-a investit mult in amenajarea Caju-ului lui Joseph Hadad, totul arata foarte bine, se vad dintr-o privire mintea si mana unui arhitect foarte priceput. Daca tot el s-ar fi ocupat si de muzica, sunt sigur ca le-ar fi spus s-o lase mult, mult mai moale. Dar nu l-au intrebat… 🙁

Serviciul e inegal si prost conceput la Caju, daca nu cumva e vorba despre aroganta acolo, dupa cum suspectez eu. E evident ca cel care i-a angajat nu a avut niciodata in minte un profil anume, i-a luat de-a valma, cum s-au nimerit, probabil ca dupa profil. Sunt unii chelneri care au ceva reflexe de client service, insa altii nu au nici cel mai slab simt al detaliului, nu ar observa nici daca s-a aseza un cal langa tine, daca nu i-ai atrage atentia sa-l mute putin mai incolo, pentru ca nu ai destul loc.

Fiindca nu prea ai loc la Caju, mesele sunt mici si incomode, insa asta nu pare sa fie un dezavantaj pentru clientela lor, ba dimpotriva. E mereu lume la Caju, in general tineri din upper-class, instariti. E clar ca a ajuns un loc in voga, in care vin fara prea multe ganduri la mancare.

La Caju sunt preturi rezonabile, tinand seama de mancarea buna (cand are chef bucatarul sa-l asculte pe Joseph Hadad), de frumusetea Atheneului pe care il vezi prin geam si a locurilor cu istorie, de ambianta si de toata investitia care a fost facuta acolo, la urma urmei. Nu stiu daca le vor tine asa multa vreme, sa vedem…

Caju by Joseph Hadad e unul dintre restaurantele de referinta ale Bucurestiului, fara indoiala, chiar si cu lipsa aceasta totala de intelegere a esentei client service-ului din partea celui care proiecteaza serviciile si angajeaza personalul acolo. Si Joseph, si investitorii si restaurantul merita mai mult pentru toate eforturile facute. Sper ca la urmatoarea evaluare vor iesi mai bine… (GB – martie 2017)

Caju by Joseph Hadad, bistrou multicuisine in spatele Atheneului Roman

Data actualizarii: 26/08/2018

Caju by Joseph Hadad, aprilie 2017  - Str. Nicolae Golescu, nr. 16 (Atheneul Roman)

  • Ana :

    Nu știu dacă ai vreun update.. Eu am descoperit Caju în 2022 și mie se pare un restaurant chiar fain. Chelnerii sunt f atenți, tot ce am servit acolo este o explozie de gusturi.. Mai bun ca Mace și mult mai bun decât alte respetaurante mai scumpe din București. Mereu pleci de acolo mulțumit de experienta și parca nu mai simți sa intri în alte restaurante sub Caju.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close