Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare Copper's Pub...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu ...

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

1 comentarii

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

Afiseaza
comentarii

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legume crude…

Bistro Ateneu, restaurant cu noua bucatarie creativa si fina romaneascaNoua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu exact un an, ii atrage din ce in ce mai tare pe bucatarii talentati, care vor sa-si incerce puterile in cel mai dificil exercitiu posibil, practic. Fiindca nu e suficient doar sa cunosti foarte bine principiile si tehnicile de “Haute Cuisine”, si apoi sa le pui in farfurie dupa recoamnadrile facute deja de altii, ci trebuie sa inventezi tu singur si retetele. Ceea ce e, fara indoiala, si mai dificil decat sa inveti tehnicile. Fiindca nu ai de unde lua retetele, Alex Petricean, Alex Iacob sau Radu Ionescu nu cred ca si le-au pus pe Internet pe ale lor. Si chiar daca si le-ar pune, sunt sigur ca niciun chef serios si onorabil nu ar vrea sa le copieze, se va simti obligat sa creeze singur altele, evident.

Dar mai e o problema, si nici aceasta simpla: ca sa faci bucatarie sofisticata, si mai ales creativa, iti trebuie si o multime de bani, cu mult mai multi decat intr-un restaurant “obisnuit”. Si pentru experimente, si pentru cele mai bune produse, si pentru altele. Asa ca, daca nu ai atatia bani ca familia lui Radu Ionescu, trebuie sa vina cineva bogat sa faca investitia.

La Bistro Ateneu, deschis in urma cu vreo saptamana, omul bogat e … (citeste tot)

Data actualizarii: 15/05/2020

Bistro Ateneu, octombrie 2018  - Str. Episcopiei, nr. 3 (Atheneul Roman)