Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

3473 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti?Pe ...

2943 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

926 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate...

2273 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

3547 vizite

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sush...

1911 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

3351 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il numesc Clubul...

788 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

1527 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1667 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

1421 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

2181 vizite

Cel mai constant restaurantAm revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

692 vizite

Marea gradina de pe marele lacClubul Snagov e un adevarat complex ...

348 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual RestaurantNor Sky Casua...

4055 vizite

Un steakhouse cuminte si conservatorBarbizon Steak House e restaur...

581 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de luxPrimele tr...

629 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

427 vizite

Alt restaurant cu totul la vedereAcesta este genul de restaurante ...

530 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme...Nu stiu...

836 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

392 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

547 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

437 vizite

Braseria potrivita la locul potrivitHambar ceea ce au si sintetiza...

447 vizite

Printesa in negru cu margele albeDaca tin eu bine minte, restauran...

437 vizite

Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantului Naan e greu d...

2146 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna...Tasting Room e u...

266 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2071 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

207 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

327 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la guraThe G...

1287 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

250 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

432 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

680 vizite

Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e restaurantul ...

211 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

452 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

408 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

293 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

846 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

388 vizite

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

819 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare...Am ajuns din nou la Fratel...

309 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos...El Pato ...

236 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

222 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor SkySunt puti...

260 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesiSalon Golescu e...

377 vizite

Cantina chic a DorobantilorWhite Horse e unul dintre restaurantele...

375 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

295 vizite

Unul dintre primele restaurante de dupa Revolutie, inca imperturbabil....

201 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

304 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

685 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

666 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

774 vizite

Ai o hala mare si vreo 5000 de corporatisti care vor sa manance rapid ...

705 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

289 vizite
Afiseaza
vizualizari

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna

Am revenit la Caju by Joseph Hadad la scurt timp de la prima evaluare, mai ales ca mai multi m-au indemnat sa fac asta. Lungul comentariu de mai jos al duduii care considera ca mancarea de la Caju by Joseph Hadad e exceptionala si care e convinsa ca de fiecare data a avut un fine dining acolo e reprezentativ.

Am fost cu altcineva de data aceasta, am zis ca daca schimb evaluatorul si ca daca iau pareri din mai multe parti voi fi mai credibil.

Serviciul a fost vizibil mai bun de data aceasta, cu un chelner care chiar isi lua jobul in serios si cu o fata mai inimoasa la intrare, si asta le-a ridicat semnificativ nota, facand Caju by Joseph Hadad sa sara cu vreo zece locuri mai sus in Topul Restocracy.

Dar nota de la mancare a ramas cam aceeasi… Am luat o burrata, supa de cartofi si praz, biban de mare si paste cu somon. Burrata a fost, de departe, cel mai bun lucru de pe masa noastra, dar asta pentru ca i-a pus trufe. Or, Joseph, sa stii ca burrata buna gasesti in multe restaurante din Bucuresti, si sa pui niste trufe pe ea nu e atat de complicat pe cat pare.

Supa nu a fost buna. Dar deloc, in asa fel incat a ramas chiar in farfurie (tigaita de alama, ca sa fiu mati precis), desi eram foarte infometati si am fi mancat aproape orice. Supa de cartofi cu praz e una dintre cele mai bune supe mancate de mine vreodata. O gasesti rar in Bucuresti, si nu stiu de ce. Dar la Caju by Joseph Hadad era altceva. Era verde inchis, in loc de galbui spre verde, iar gustul era de apa. Si consistenta cam la fel, de l-am si intrebat pe chelner daca e sigur ca aceea era supa de cartofi cu praz. A spus ca da.

Bibanul de mare a fost “normal”, adica nimic deosebit, iar sosul a fostle fel de “normal”. Iar paste cu somon si cu sos de smantana mai bune decat la Caju by Joseph Hadad gasesti in multe alte restaurante din Bucuresti.

Continui sa cred ca Joseph Hadad are la Caju niste bucatari care nu isi fac bine treaba, probabil ametiti de valurile de clienti descrisi foarte bine de duduia cu comentariul. Nu cred ca retetele lui Joseph sunt facute sa aiba un asemenea gust. Cu mancarea de acum, Caju by Joseph Hadad nu e un restaurant de fine dining, oricat de tare m-ar contraczice cititoarea si comentatoarea mea!

Dar o sa mai merg la Caju by Joseph Hadad, e mereu in drumul meu spre Atheneu, exact in perioada zilei in care mi se face foame. Problema va fi ca nu voi gasi loc, si iarasi voi avea la cina vreo trei sau patru eclere de la French Revolution… 🙁 (GB – aprilie 2017)

Si Joseph, si investitorii si restaurantul merita mai mult pentru toate eforturile facute!

Joseph Hadad mai are mult de lucru cu bucatarii lui de la Caju pana sa-i invete sa fie disciplinati si sa respecte cu strictete retetele si procedurile stabilite de el, asa cum se face in toate marile restaurante. Noua ne-au dat o mancare atat de sarata, incat a ramas in farfurie. Si nu doar la mine  (eu sunt sub medie in privinta cantitatii de sare apreciata in mancare, intr-adevar!), ci si la invitata mea, o foarte buna cunoscatoare in ale gastronomiei si “normala” din punctul de vedere al folosirii sarii. Mai multe feluri erau sarate mai mult decat trebuie, insa, in special, spanacul si sosul de la peste, care sos era si inecat in ulei, pe deasupra.

Din intamplare, era si Joseph Hadad acolo, i-am dat sa guste. Mi-a dat dreptate, s-a enervat si el pe bucatarii lui, s-a dus in bucatarie si a preparat el alta mancare. Asa cum trebuia, de data aceasta, intr-adevar!

Pastele au fost bune. Nu stiu daca ideea cu jumatatile de rosii intregi, ca la restaurantele de cartier (probabil pe post de decor) a fost a lui Joseph Hadad, sper ca nu… Mancare buna in rest, carnea buna si ea, asezarea pe farfurie bine facuta. Meniu international, specific lui Joseph, de altfel.

Nu primesti amuse-bouche la Caju, ca la restaurantele cu pretentii, insa tinand seama de atmosfera, de felul in care se pozitioneaza si de preturile rezonabile poti intelege. Daca tot nu primesti amuse-bouche, nu ar strica sa fie mai rapid serviciul, insa nu e cazul la caju, astepti mult inainte sa vina mancarea.

Caju by Joseph Hadad e un restaurant (mai degraba in categoria brasserie, dupa clasificarea frantuzeasca) nou, cred ca a fost deschis la sfarsitul anului 2016. E chiar in spatele Atheneului Roman, pe Nicolae Golescu. Au mai fost restaurante acolo, de-a lungul timpului (Nada Mas, cu bucatarie spaniola, si inca ceva, dar nu imi mai amintesc numele), insa erau mai mult goale cand le vedeam, in fiecare saptamana, in drum spre concert.

Au o sala mare la parterul unei cladiri vechi, cum sunt toate in zona, de altfel, si una mica la subsol, in care nu cred ca va intra multa lume, chiar daca e foarte frumos amenajata. La parter cred ca au fost doua sali, acum unite.

Cred ca s-a investit mult in amenajarea Caju-ului lui Joseph Hadad, totul arata foarte bine, se vad dintr-o privire mintea si mana unui arhitect foarte priceput. Daca tot el s-ar fi ocupat si de muzica, sunt sigur ca le-ar fi spus s-o lase mult, mult mai moale. Dar nu l-au intrebat… 🙁

Serviciul e inegal si prost conceput la Caju, daca nu cumva e vorba despre aroganta acolo, dupa cum suspectez eu. E evident ca cel care i-a angajat nu a avut niciodata in minte un profil anume, i-a luat de-a valma, cum s-au nimerit, probabil ca dupa profil. Sunt unii chelneri care au ceva reflexe de client service, insa altii nu au nici cel mai slab simt al detaliului, nu ar observa nici daca s-a aseza un cal langa tine, daca nu i-ai atrage atentia sa-l mute putin mai incolo, pentru ca nu ai destul loc.

Fiindca nu prea ai loc la Caju, mesele sunt mici si incomode, insa asta nu pare sa fie un dezavantaj pentru clientela lor, ba dimpotriva. E mereu lume la Caju, in general tineri din upper-class, instariti. E clar ca a ajuns un loc in voga, in care vin fara prea multe ganduri la mancare.

La Caju sunt preturi rezonabile, tinand seama de mancarea buna (cand are chef bucatarul sa-l asculte pe Joseph Hadad), de frumusetea Atheneului pe care il vezi prin geam si a locurilor cu istorie, de ambianta si de toata investitia care a fost facuta acolo, la urma urmei. Nu stiu daca le vor tine asa multa vreme, sa vedem…

Caju by Joseph Hadad e unul dintre restaurantele de referinta ale Bucurestiului, fara indoiala, chiar si cu lipsa aceasta totala de intelegere a esentei client service-ului din partea celui care proiecteaza serviciile si angajeaza personalul acolo. Si Joseph, si investitorii si restaurantul merita mai mult pentru toate eforturile facute. Sper ca la urmatoarea evaluare vor iesi mai bine… (GB – martie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone
Chef Joseph Hadad

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi din Romania. A inceput bucataria in anul 1975, pe cand avea doar 15 ani si era elev al scolii de profil din Haifa (Israel); o scoa...

Joseph Hadad

Chef Joseph Hadad around The World“I breath flavors. The magic of taste is in details. You may not notice it, but you will feel it.”  (Joseph Hadad)Joseph Hadad's passion for the culi...

Joseph by Joseph Hadad

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti?Pe Joseph Hadad il stiu de foarte multa vreme, de pe cand era chef la Casa Vernescu, in vremurile ei cel mai bun restaurant din Bucur...

Le Bistrot Francais

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriuSunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si din toata Romania. E...


Caju by Joseph Hadad

  • Leonor :

    Din păcate, am fost foarte dezamăgită de risotto-ul cu șofran. Îl alesesem cu gândul la Asilah, acolo unde cunoscusem pentru prima oară șofranul. Nici o asemănare: risotto-ul părea mai curând, orez cu lapte cât despre șofran nimic din amintirile de pe meleagurile natale ale Dlui. Joseph Hadad.

    În plus, m-am ales și cu un guturai prilejuit de veșnicul jet de aer rece de la du-te-vino-ul ușii cu deschidere direct în stradă – un detaliu ce a scăpat, desigur, arhitectului. La fel și mesele – cam lungi, care atentează la intimitatea conversației.

    Altfel, lumina e plăcută și da, aduce cumva cu apusurile magrebiene.

  • Cristian Gheorghe :

    Am fost de doua ori acolo, serviciul este foarte arogant. Chiar in seara asta, intre doua concerte la Enescu, am incercat sa mancam ceva – domnisoara de la usa ne-a avertizat abrupt ca nu ne poate lasa decat pana la 8 (era 6.30, iar noi aveam timp oricum pana la 7.15, i-am fi spus, daca ne intreba). Am intrat, am stat 10 minute sa vina cineva sa ia comanda (terasa era plina, iar inauntru eram doar noi si inca o masa) – a venit un chelner si i-am explicat ca, asa cum am fost avertizati de colega lui agresiva, ne grabim. In loc sa ia comanda, s-a apucat sa ne spuna, condescendent, ca au mai fost clienti care au trecut limita de timp si de aceea ei ne avertizeaza. Nu asculta deloc ce doream sa-i spunem noi si pana la urma am renuntat, explicandu-i ca ne-a taiat toata pofta si vrem sa il lasam sa astepte alti clienti. Ne-a raspuns, total nepoliticos, ca asa e, da, mai bine.

    Ma gandesc ca au clienti atat de incantati, incat accepta tratament mai dur. Sau, ca se vor satura cu totii de cliseele si infatuarea chelnerilor…

    • George Butunoiu :

      Da, asa este! Joseph Hadad e un excelent chef, dar despre ce inseamna un serviciu bun nu are habar. I-am spus-o si lui, dar nu cred ca a inteles despre ce vorbeam. Nu e acolo cel mai prost serviciu din Bucuresti, nici pe departe, dar nu e nimeni pe acolo care sa inteleaga micile detalii care fac diferenta. De aceea nici eu nu am niciun chef sa ma duc acolo, ocolesc locul. GB

  • Daniela Florea :

    Așa cum spuneam într-un comentariu pe Facebook, cu alte cuvinte au avut ghinion… Pentru că nu pot crede că asta este regula, să gătească sărat sau să nu respecte rețetele. În niciun caz. Sigur, eu am descoperit Caju și mi s-a lipit de suflet, deci nu par obiectivă. Însă fiți sigur că de fapt sunt. Când a fost ceva de criticat am făcut-o, iar ei s-au repliat rapid. Agilitatea aceasta și tot pachetul pe care îl reprezintă #CajubyJosephHadad, plus faptul ca în peste 98% (sic!) din situații mâncarea este excepțională, mă face să înțeleg că orice evaluare este contextuală și fix subiectivă. Pentru mine acest loc din Restocracy rămâne, până la proxima evaluare, un motiv de amuzament. Dar mă bucur pentru demersul #Restocracy, care nu-i așa, mai are ceva de crescut până va ajunge să nu servească mâncarea prea sărată…
    Și adaug:
    Da, Caju (cu c mare) este “fully booked” inclusiv în zilele de luni iar rezervările se fac cu două săptămâni înainte, nu pentru parchetul de pe jos sau pereții de cărămidă, ci pentru mâncarea atât de bună… Caju este o braserie (nu fiți indecis)! Dar este braseria lui Joseph Hadad și asta spune tot. Iar clienții, atât de subtil încadrați de Restocracy în categorii prestabilite, sinonime unor prejudecăți neasumate dar de rutină, vin aici numai pentru că vor să mănânce foarte bine, într-o atmosferă modernă și lejeră. Niște superficiali… Iubesc singura braserie fine dining din București! Cum ar veni, superlativul în materie. Fix cea mai bună.

    • George Butunoiu :

      Nici eu nu am spus ca aceasta este regula, eu am scris despre ce am vazut si ce am mancat. E mancare buna, dar nu exceptionala, si nici nu cred ca Joseph Hadad si-a propus sa faca mancare exceptionala acolo. Nici nu ar avea cum sa faca la preturile relativ joase care sunt la Caju. Se prea poate sa fie cea mai buna braserie din Bucuresti, nu am vreun motiv sa cred altceva, insa pana la fine dining mai e. Nu foarte mult, dar mai este. Si ar fi ilogic din partea lui Joseph sa faca acolo fine dining, cu toate eforturile si costurile pe care le implica asta, daca localul e plin si asa si oamenii cred ca sunt la fine dining… Il vad si eu plin, de fiecare data cand merg la Atheneu. GB

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.