Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

6024 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

8237 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6623 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3628 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

7880 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4168 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2028 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

8870 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

13029 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4125 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1959 vizite

NIDO, un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un re...

2873 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2398 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2224 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2365 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

13156 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

723 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1865 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1762 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1403 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

4987 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1068 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1181 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

2950 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

2187 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1062 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

6807 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2638 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

4724 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1837 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1637 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1410 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1647 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

4721 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2937 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

991 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1631 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

702 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1103 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1281 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

707 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1723 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

2850 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

5433 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

823 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2083 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3384 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7105 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

932 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

499 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

930 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

960 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

987 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

505 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1134 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1025 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1343 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

732 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1862 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1988 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

693 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

543 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

429 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

891 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1288 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3058 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1887 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

2920 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1102 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

551 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1696 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1152 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

864 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1459 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1624 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1886 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1189 vizite
Afiseaza
vizualizari

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult

A treia oara la Caju, dupa un an de la ultima vizita. Restaurantul arata la fel de bine, am tot scris despre asta in articolele trecute, nu mai revin.

Mancarea mi s-a parut ceva mai buna decat data trecuta, i-am repus in Lista restaurantelor cu bucatarii fine, de unde ii scosesem dupa ce am mancat ceva despre care sper ca Joseph Hadad nu stia ca a ajuns in farfuria unui client.

Hadad face exces de frunze de salata si de frunze si rosii crude, in general, pentru decor, nu au amuse bouche, desi timpul de asteptare e destul de lung. Nu e adevarata bucatarie fina la Caju, dar e aproape si, oricum, am avut aceleasi dubii si la alte restaurante care au ajuns totusi in aceasta lista.

Acum am luat Calamari a la plancha, nu cine stie ce, cu biscuit de parmezan si mozzarella tempura (asta a fost buna), o caracatita la gratar cu sos, buna aceasta, si un kafta de vita, tahini si rosii coapte cu ierburi, kafta excelenta, restul mai putin. Painea foarte buna, intr-adevar, la fel si cafeaua.

Serviciul a fost inca si mai bun decat la ultima vizita la Caju, desi ma asteptam la mai rau, vazand multiplele comentarii negative de pe Internet. Insa am dat la intrare de o fata foarte sigura pe ea si cu replicae, apoi un chelner foarte amabil si placut, rabdator si atent in ciuda eforturilor mele asidue de a-l enerva.

Terasa plina, ca de obicei. Preturile normale, poti manca bine cu 300 de lei in doi, daca nu esti prea mofturos, si cu cate un pahar de vin.

Caju e un restaurant de referinta al centrului orasului, in primul rand, dar si al Bucurestiului, desigur. Si jumatatea aceea de fine dining, cu salata si cu rosii crude in farfurie nu deranjeaza decat pe extrem de putini dintre cei care fac coada ca sa prinda un loc la Caju. (GB – mai 2018)

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna

Am revenit la Caju by Joseph Hadad la scurt timp de la prima evaluare, mai ales ca mai multi m-au indemnat sa fac asta. Lungul comentariu de mai jos al duduii care considera ca mancarea de la Caju by Joseph Hadad e exceptionala si care e convinsa ca de fiecare data a avut un fine dining acolo e reprezentativ. Am fost cu altcineva de data aceasta, am zis ca daca schimb evaluatorul si ca daca iau pareri din mai multe parti voi fi mai credibil. (…) Dar nota de la mancare a ramas cam aceeasi… Am luat o burrata, supa de cartofi si praz, biban de mare si paste cu somon. Burrata a fost, de departe, cel mai bun lucru de pe masa noastra, dar asta pentru ca i-a pus trufe. Or, Joseph, sa stii ca burrata buna gasesti in multe restaurante din Bucuresti, si sa pui niste trufe pe ea nu e atat de complicat pe cat pare. Supa nu a fost buna. Dar deloc, in asa fel incat a… (GB – aprilie 2017) (citeste tot)

Si Joseph, si investitorii si restaurantul merita mai mult pentru toate eforturile facute!

Joseph Hadad mai are mult de lucru cu bucatarii lui de la Caju pana sa-i invete sa fie disciplinati si sa respecte cu strictete retetele si procedurile stabilite de el, asa cum se face in toate marile restaurante. Noua ne-au dat o mancare atat de sarata, incat a ramas in farfurie. Si nu doar la mine  (eu sunt sub medie in privinta cantitatii de sare apreciata in mancare, intr-adevar!), ci si la invitata mea, o foarte buna cunoscatoare in ale gastronomiei si „normala” din punctul de vedere al folosirii sarii. Mai multe feluri erau sarate mai mult decat trebuie, insa, in special, spanacul si sosul de la peste, care sos era si inecat in ulei, pe deasupra. Din intamplare, era si Joseph Hadad acolo, i-am dat sa guste. Mi-a dat dreptate, s-a enervat si el pe bucatarii lui, s-a dus in bucatarie si a preparat el… (GB – martie 2017) (citeste tot)

Caju by Joseph Hadad, bistrou multicuisine in spatele Atheneului Roman

Chef Joseph Hadad

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi din Romania. A inceput bucataria in anul 1975, pe cand avea doar 15 ani si era elev al scolii de profil din Haifa (Israel); o scoa...

Joseph Hadad

Chef Joseph Hadad around The World “I breath flavors. The magic of taste is in details. You may not notice it, but you will feel it.”  (Joseph Hadad) Joseph Hadad's passion for the culi...

Joseph by Joseph Hadad

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe Joseph Hadad il stiu de foarte multa vreme, de pe cand era chef la Casa Vernescu, in vremurile ei cel mai bun restaurant din Bucur...

Le Bistrot Francais

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si din toata Romania. E...

Data actualizarii: 07/08/2018

Caju by Joseph Hadad

  • Cristian Gheorghe :

    O sa incercam din nou, daca spui ca e mai bine.

  • Leonor :

    Din păcate, am fost foarte dezamăgită de risotto-ul cu șofran. Îl alesesem cu gândul la Asilah, acolo unde cunoscusem pentru prima oară șofranul. Nici o asemănare: risotto-ul părea mai curând, orez cu lapte cât despre șofran nimic din amintirile de pe meleagurile natale ale Dlui. Joseph Hadad.

    În plus, m-am ales și cu un guturai prilejuit de veșnicul jet de aer rece de la du-te-vino-ul ușii cu deschidere direct în stradă – un detaliu ce a scăpat, desigur, arhitectului. La fel și mesele – cam lungi, care atentează la intimitatea conversației.

    Altfel, lumina e plăcută și da, aduce cumva cu apusurile magrebiene.

  • Cristian Gheorghe :

    Am fost de doua ori acolo, serviciul este foarte arogant. Chiar in seara asta, intre doua concerte la Enescu, am incercat sa mancam ceva – domnisoara de la usa ne-a avertizat abrupt ca nu ne poate lasa decat pana la 8 (era 6.30, iar noi aveam timp oricum pana la 7.15, i-am fi spus, daca ne intreba). Am intrat, am stat 10 minute sa vina cineva sa ia comanda (terasa era plina, iar inauntru eram doar noi si inca o masa) – a venit un chelner si i-am explicat ca, asa cum am fost avertizati de colega lui agresiva, ne grabim. In loc sa ia comanda, s-a apucat sa ne spuna, condescendent, ca au mai fost clienti care au trecut limita de timp si de aceea ei ne avertizeaza. Nu asculta deloc ce doream sa-i spunem noi si pana la urma am renuntat, explicandu-i ca ne-a taiat toata pofta si vrem sa il lasam sa astepte alti clienti. Ne-a raspuns, total nepoliticos, ca asa e, da, mai bine.

    Ma gandesc ca au clienti atat de incantati, incat accepta tratament mai dur. Sau, ca se vor satura cu totii de cliseele si infatuarea chelnerilor…

    • George Butunoiu :

      Da, asa este! Joseph Hadad e un excelent chef, dar despre ce inseamna un serviciu bun nu are habar. I-am spus-o si lui, dar nu cred ca a inteles despre ce vorbeam. Nu e acolo cel mai prost serviciu din Bucuresti, nici pe departe, dar nu e nimeni pe acolo care sa inteleaga micile detalii care fac diferenta. De aceea nici eu nu am niciun chef sa ma duc acolo, ocolesc locul. GB

  • Daniela Florea :

    Așa cum spuneam într-un comentariu pe Facebook, cu alte cuvinte au avut ghinion… Pentru că nu pot crede că asta este regula, să gătească sărat sau să nu respecte rețetele. În niciun caz. Sigur, eu am descoperit Caju și mi s-a lipit de suflet, deci nu par obiectivă. Însă fiți sigur că de fapt sunt. Când a fost ceva de criticat am făcut-o, iar ei s-au repliat rapid. Agilitatea aceasta și tot pachetul pe care îl reprezintă #CajubyJosephHadad, plus faptul ca în peste 98% (sic!) din situații mâncarea este excepțională, mă face să înțeleg că orice evaluare este contextuală și fix subiectivă. Pentru mine acest loc din Restocracy rămâne, până la proxima evaluare, un motiv de amuzament. Dar mă bucur pentru demersul #Restocracy, care nu-i așa, mai are ceva de crescut până va ajunge să nu servească mâncarea prea sărată…
    Și adaug:
    Da, Caju (cu c mare) este „fully booked” inclusiv în zilele de luni iar rezervările se fac cu două săptămâni înainte, nu pentru parchetul de pe jos sau pereții de cărămidă, ci pentru mâncarea atât de bună… Caju este o braserie (nu fiți indecis)! Dar este braseria lui Joseph Hadad și asta spune tot. Iar clienții, atât de subtil încadrați de Restocracy în categorii prestabilite, sinonime unor prejudecăți neasumate dar de rutină, vin aici numai pentru că vor să mănânce foarte bine, într-o atmosferă modernă și lejeră. Niște superficiali… Iubesc singura braserie fine dining din București! Cum ar veni, superlativul în materie. Fix cea mai bună.

    • George Butunoiu :

      Nici eu nu am spus ca aceasta este regula, eu am scris despre ce am vazut si ce am mancat. E mancare buna, dar nu exceptionala, si nici nu cred ca Joseph Hadad si-a propus sa faca mancare exceptionala acolo. Nici nu ar avea cum sa faca la preturile relativ joase care sunt la Caju. Se prea poate sa fie cea mai buna braserie din Bucuresti, nu am vreun motiv sa cred altceva, insa pana la fine dining mai e. Nu foarte mult, dar mai este. Si ar fi ilogic din partea lui Joseph sa faca acolo fine dining, cu toate eforturile si costurile pe care le implica asta, daca localul e plin si asa si oamenii cred ca sunt la fine dining… Il vad si eu plin, de fiecare data cand merg la Atheneu. GB

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.