Resstaurante si alte localuri cu servicii care au lasat o amintire placuta

Ord. dupa

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

2 comentarii

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

3 comentarii

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

1 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantu...

10 comentarii

La Taifas in pandemieAm revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

Godai peste o saptamanaAm revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

1 comentarii

Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra.Am...

3 comentarii

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

1 comentarii

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

12 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

1 comentarii

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipsterCPWHF inseamna Coffe...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine......

1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

2 comentarii

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

14 comentarii

ZEN Garden - Trag nadejdea ca doamnele de la Zen Garden vor reda intr-...

1 comentarii

Trofic: a bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune...Am...

1 comentarii

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

12 comentarii

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătări...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!

Chef Patricio Massimino

Aristocratic elegantul restaurant din centrul Bucureștiului are de puțin timp un nou chef, un tânăr latino cu alură de personaj de film: subțire, frumos, deschis, bine dispus, vorbăreț. A învățat Haute Cuisine la școli înalte, a lucrat în unele dintre cele mai cunoscute restaurante cu steluțe Michelin și de lux din Spania și Franța înainte să se mute de tot la București.

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux e la fel cum îl știm de atâția ani, desigur, și pe bună dreptate, nu ar avea motiv să schimbe ceva ce arată impecabil. Saloanele, ca dintr-un film de epocă, și ele, sunt puse la conservare pe vreme de pandemie, însă au extins terasa, au trecut cu ea și dincolo de poartă, pe trotuarul foarte larg, construit în mod special în acest fel, pentru terase ca la Paris. Mesele elegante, ghivece cu plante mari și scumpe, luxul pe care centrul Bucureștiului merita să și-l recapete.

Chef Patricio Massimino ne-a pregătit un excelent Bisque de homar albastru de Bretagne, apoi Carpaccio de langustine, Dorade cheviche și Suckling pig from Segovia, toate foarte bune și ele, și o de două ori excelenta Briooche Perdue la final, cu înghețată de vanilie.

Serviciul la fel de bun, ba chiar cu un mic adaos de naturalețe și dezinvoltură, ceea ce nu a făcut decât să mă bucure, fiindcă poți zâmbi și să fii un chelner plăcut chiar și într-un restaurant de mare lux, nu e nevoie să te porți de parcă ai fi pe scena Teatrului Național din apropiere. Prețurile mari, așa cum au fost dintotdeauna, dar nu prea există alternativă viabilă la asta, din păcate.

Da, Le Bistrot Francais Relais et Chateaux e și astăzi cel mai bun restaurant din București, continuator al Haute Cuisine și al luxului aristocratic clasice, pe care mulți le-au văzut doar în filme sau au citit despre ele prin romane. Or, acum când schimbările se fac deja într-un ritm amețitor și în gastronomie – ca peste tot, de altfel – parcă începi să devii original tocmai încăpățânându-te să rămâi tu printre puținii la marile tradiții. Paradoxul frumos al timpurilor noastre, aș completa eu… (GB – aprilie 2021)

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux 

Le Bistrot Francais, restaurant Haute Cuisine la BucurestiDaca nu am mai scris nimic despre ei de trei ani nu e pentru ca nu am mai mancat aici, ci pentru ca nu e nimic schimbat de cand ii stiu. Ceea ce e mai degraba de bine, fiindca sunt un restaurant sofisticat, elegant, pentru oameni rafinati si pretentiosi. Intr-o casa cu nume, cu arta si cu istorie, langa simbolul cultural al Bucurestiului, in centrul centrului.

Bucatarie frantuzeasca fina, Haute Cuisine clasica, de “moda veche” in zilele noastre, daca putem sa-i spunem astfel, pentru unii mai putin obisnuiti cu luxul gastronomic. Si cel mai de seama reprezentant al Relais et Chateaux in Bucuresti, desigur, Le Bistrot Francais a castigat din nou titlul de Cel mai bun restaurant din Bucuresti in Topul Restocracy. (GB – martie 2020)

Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu

Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si din toata Romania. E cel mai … (citeste tot)

Huate Cuisine din bucataria lui Chef Patricio Massimino
Saloanele Le Bistrot Francais Relais et Chateaux
Terasa Le Bistrot Francais Relais et Chateaux

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux, chef Patricio Massimino

Data actualizarii: 16/04/2021

Le Bistrot Francais  - Str. Nicolae Golescu, nr. 18 (Atheneu)

  • Dan :

    Foarte bun restaurant. Pentru cine se plange de preturi, nu aveau ce cauta acolo de la bun inceput.

    • Antimatter :

      e vorba doar de o selectie dupa starea materiala a clientilor, nu dupa rafinamente si gust, cum se clameaza in articol
      chiar daca mancarea ar fi buna, preturile sunt exagerate pentru ingredientele folosite si tehnica inclusa, vezi exemple la Anonim…

      • Mimi :

        Serios? Stii cumva de unde sunt aduse ingredientele? Ca te asigur eu ca nu din piata de la Obor. Au cele mai rafinate si selecte ingrediente ,de aici si “sumele exorbitante”. Nu iti permiti nu mergi.

        • ana :

          ce au ingredientele din obor? bucatarii mari cumpara des din piete obisnuite, doar parvenitilor le miros urat. au impresia ca, daca e scump, e neaparat de calitate. nu prea, iar mancarea frantuzeasca e de multe ori doar spoiala la preturi piperate.

  • Mia :

    Mia: Ridicol de scump si portii extraordinar de mici…

  • Anonim :

    Plin de ifose cand vine vorba de reclama, restaurantul are preturi ridicol de mari pt lucruri obisnuite; un ou posat costa cu ceva ardei copt si zacusta de legume /65 lei portia, trei inghitituri de whisky 77 lei, o vodca mica Belluga 110 lei. Felurile principale au fost extrem de mici, dar sumele exorbitante…

  • Robert Furman :

    Decorul alterat de renovare. Locul arata mult mai bine pe vremea Grand Cafe Galleron.

    • paul :

      avand in vedere ca eu am creat Grand Cafe Galleron nu pot decat sa va dau dreptate

  • Misu :

    Doar nota 8 la meniul de vinuri (de vazut si pahare/serviciul de somelarie) – poate ar fi in viitor un criteriu de luat in calcul. Nimic spectaculos, nume uzuale, chiar banale, teama de inovatie si etichete de nisa.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close