Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

SĂNĂTATEA ÎN BUCATE: Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase p...

Expoziții virtuale cu tematică gastronomică organizate de gastroart...

Incepand cu 30 martie restaurantul Argentine (Herastrau) se alatura li...

Doar ca nu vor mai fi calde... :( Pentru cei care isi doresc si isi pe...

În lupta împotriva COVID-19, restaurantul bucureștean Red Angus Ste...

Restaurant Industry Coronavirus Timeline It’s amazing how fast th...

Un format aparte de take away propune doamna Evanthia Zisi, grecoaica ...

In urma anuntului facut de autoritati (17 martie), privind suspendarea...

Grupul Inspira Food, jucător important pe piața lanțurilor de resta...

Experienta unica cu duetul de fadisti: Diana Vilarinho si Sergio Silva...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Producătorul de vinuri Villa Vinèa, din județul Mureș, a încheiat...

Luni, 2 martie, incepand cu ora 10.00, a avut loc deschiderea restaura...

Daca peretii ar putrea vorbi... Se lasa dus de nostalgie patronul u...

Chef Paul Oppenkamp aduce noi combinații inedite în meniul Hard Rock...

Cunoscut pentru stilul sau non-conformist de promovare, lantul Burger ...

Conceptul Cereal Crunch este pregătit de extindere,  în România, d...

Atmosfera relaxata, culori sobre si decoruri interioare somptuoase ...

Surorile Diaconu, care dețin Bistro Guxt, lansează Noeme, un restaur...

Crama MaxiMarc - Unde visele devin vinuri Tradiția cramelor de fam...

De ziua ta, doamna: Concert de dragoste si primavara! Magic Ballroo...

Centrul de Evenimente The President va invita in data de 7 martie 2020...

Valentine's Weekend la Hop Garden Seri speciale, cu muzica live și...

Valentine's Days la Magic Bistro by Hop Garden Magic Bistro by Hop ...

Lansare de carte: "Connaiseur fără ifose", de Cezar Ioan, miercuri 1...

Afiseaza

La Vinuri, Gastronomie si Vinuri Romanesti, Wine bar & shop, Vinoteca – toate acestea formeaza numele unui ceva ce abia s-a deschis in Bucuresti, de cateva zile, in spatiul pe care Le Manoir il are chiar langa Atheneul Roman. E tot al lor, din cate am auzit, adica al lui Cristian Preotu si al unui asociat al lui, cei care au si acum cel mai bun restaurant din Bucuresti, Le Bistrot Francais, in cladirea alaturata.

In camaruta aceea, chiar in fata casei de bilete a Atheneului, au mai fost niste incercari de gastronomie fina de-a lungul timpului, un Champagne & caviar bar, si poate si altceva, dar nu mai tin eu minte.

E o camaruta mica, frumos amenajata, in care au pus cateva mese inalte, de bar, cu scaune inguste, in care prietenul meu, baritonul, nu a reusit sa intre. Noroc ca erau si unele doar cu spatar, fara cotiere, ca a reusit sa se aseze, in sfarsit.

La Vinuri pare sa fie un frumos bistrou de degustare de produse traditionale romanesti, cu pozitionare mai spre bucataria romaneasca boiereasca, ceva mai fina, decat spre cea traditionala taraneasca. Meniul se vede in poza. Nu va lasati amagiti de numerele mici din dreptul fiecarui fel, fiindca si portiile sunt minuscule.

Noi am gustat din multe, mai ales ca meniul acela de degustare, de 75 de lei (dupa care mi-a parut putin rau, ca sa fiu sincer), avea el singur 7 feluri. Cam 7 linguri din diverse, ca sa fiu mai precis. Vinetele si icrele au fost bune, biscuitii de mamaliga cu smantana nu prea (desi prietenului meu, baritonul, i s-au parut deliciosi – dar stiti cum e cu americanii, lor li se pare ca orice e bun… :)), fasolea batuta OK, vreo doua feluri de mezeluri, cu o neinspirata pasta de ardei nu, erau uscate si fara gust, salata de cartofi si salata boeuf asa si asa, sarmalutele calugaresti, facuta cu retetele arabesti, cred ca ar placea mai mult turcilor si libanezilor decat mie, iar deserturile, tortul de mere si gomboti au fost bune, asa cum sunt aproape toate deserturile. Si painea foarte buna – cel mai bun lucru de pe masa, de altfel.

Serviciul a fost bun, cu un chelner mai figurant decat era cazul, insa era tanar, vesel si arata foarte bine, asa ca a fost OK si cu el.

Cred ca a fost o idee buna asta, cu La Vinuri, sa faca in acel loc un (fel de) bistrou cu mancaruri romanesti, sunt multi turisti carora le va placea mult mai mult decat mie. Sunt sigur ca acesta va fi mai tentant decat Champagne & caviar barul. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 09/09/2017

Un bistrou de „gastronomie si vinuri romanesti” s-a deschis in centru

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.