Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

“Domeniul Bogdan s-a nascut dintr-un vis… visul de a produce un vi...

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

Premiile Restocracy pentru Cele mai bune restaurante si Cele mai bune ...

Vineri, 24 ianuarie, bistroul La Tartine, din cartierul bucurestean Co...

Dacă te-ai îndrăgostit deja de muzica portugheză sau cauți să o ...

Duminică 19 ianuarie, la ora 16:00, Athanor vine cu mâncare gătită...

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucures...

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri Finalul de an este m...

Anul acesta, Jidvei a sărbătorit 20 de ani de la privatizarea com...

Lasa-te purtat de sezonul de iarna spre momente de inocenta, dragoste,...

Alfredo Seafood investește anual circa 200.000 lei, în măsuri de si...

Duminica, 8 decembrie 2019, JW Marriott Grand Hotel Bucuresti a inaugu...

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm ...

Loft e foarte cunoscut de toata lumea ca un mare club pentru petreceri...

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

Peste 6.500 de iubitori de vin au fost prezenți la cea de a 24-a edi...

Business Center The President găzduiește cea mai noua cafenea TED'S ...

Espace Minoux e un spatiu pentru evenimente in demisolul unei case boi...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Asociaţia Jidvei - Viitor prin Educaţie a devenit partener al Comite...

Un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu La 8 ani du...

Cea de-a saptea editie Asia Fest, weekendul acesta la Romexpo Sub c...

Personal din Asia - o solutie pentru lipsa personalului pentru com...

In perioada 22 - 24 noiembrie va avea loc, la Romexpo, in pavilionul B...

Afiseaza

La Vinuri, Gastronomie si Vinuri Romanesti, Wine bar & shop, Vinoteca – toate acestea formeaza numele unui ceva ce abia s-a deschis in Bucuresti, de cateva zile, in spatiul pe care Le Manoir il are chiar langa Atheneul Roman. E tot al lor, din cate am auzit, adica al lui Cristian Preotu si al unui asociat al lui, cei care au si acum cel mai bun restaurant din Bucuresti, Le Bistrot Francais, in cladirea alaturata.

In camaruta aceea, chiar in fata casei de bilete a Atheneului, au mai fost niste incercari de gastronomie fina de-a lungul timpului, un Champagne & caviar bar, si poate si altceva, dar nu mai tin eu minte.

E o camaruta mica, frumos amenajata, in care au pus cateva mese inalte, de bar, cu scaune inguste, in care prietenul meu, baritonul, nu a reusit sa intre. Noroc ca erau si unele doar cu spatar, fara cotiere, ca a reusit sa se aseze, in sfarsit.

La Vinuri pare sa fie un frumos bistrou de degustare de produse traditionale romanesti, cu pozitionare mai spre bucataria romaneasca boiereasca, ceva mai fina, decat spre cea traditionala taraneasca. Meniul se vede in poza. Nu va lasati amagiti de numerele mici din dreptul fiecarui fel, fiindca si portiile sunt minuscule.

Noi am gustat din multe, mai ales ca meniul acela de degustare, de 75 de lei (dupa care mi-a parut putin rau, ca sa fiu sincer), avea el singur 7 feluri. Cam 7 linguri din diverse, ca sa fiu mai precis. Vinetele si icrele au fost bune, biscuitii de mamaliga cu smantana nu prea (desi prietenului meu, baritonul, i s-au parut deliciosi – dar stiti cum e cu americanii, lor li se pare ca orice e bun… :)), fasolea batuta OK, vreo doua feluri de mezeluri, cu o neinspirata pasta de ardei nu, erau uscate si fara gust, salata de cartofi si salata boeuf asa si asa, sarmalutele calugaresti, facuta cu retetele arabesti, cred ca ar placea mai mult turcilor si libanezilor decat mie, iar deserturile, tortul de mere si gomboti au fost bune, asa cum sunt aproape toate deserturile. Si painea foarte buna – cel mai bun lucru de pe masa, de altfel.

Serviciul a fost bun, cu un chelner mai figurant decat era cazul, insa era tanar, vesel si arata foarte bine, asa ca a fost OK si cu el.

Cred ca a fost o idee buna asta, cu La Vinuri, sa faca in acel loc un (fel de) bistrou cu mancaruri romanesti, sunt multi turisti carora le va placea mult mai mult decat mie. Sunt sigur ca acesta va fi mai tentant decat Champagne & caviar barul. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 09/09/2017

Un bistrou de „gastronomie si vinuri romanesti” s-a deschis in centru

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.