Restaurantele cu bucatarie frantuzeasca din Bucuresti

Ord. dupa

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux, lux aristocratic Daca nu am...

41396 vizite 6 comentarii

Eu ma bucur ca Chef Samuel Le Torriellec a ramas conservator la L'Atel...

13521 vizite 1 comentarii

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

2022 vizite 1 comentarii

Phipippe Dupre si-a dus Ici et La intr-un loc linistit Domnul P...

793 vizite

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud Am scris d...

8229 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Phipippe Dupre si-a dus Ici et La intr-un loc linistit

Chef Philippe Dupre

Domnul Phipippe Dupré e de multi ani in Bucuresti, si a fost la inceput un bucatar de moda frantuzeasca veche. Adica de bucatarie traditionala, Cuisine du terroir, dar si de bucatarie fina, Haute Cuisine, in egala masura. Primul restaurant al lui cred ca a fost cel din Piata Romana, cu acelasi nume, Ici et La. Apoi s-a mutat mai sus, la ultimul etaj al Hotelului Cismigiu, unde a facut un restaurant mai mare si mai frumos, cu aceeasi mancare foarte buna.

Apoi a plecat si din Centrul Vechi si s-a mutat tot in Bucurestiul vechi. Orasul cu istorie si cu poezie, unde Domnita Ruxandra se taie cu Icoanei, vizavi de Zahanaua Zexe. A deschis in noiembrie in locul din care au plecat Casa M60 cu vreo doua luni inainte. Au reamenajat, arata mai bine decat la fostii locatari. Pacat ca nu m-au lasat sa fac poze, nu stiu ce secret or fi avut de aparat.

In privinta meniului, e cam acelasi Ici et La pe care il stiu multi bucuresteni iubitori de bucatarie frantuzeasca. Insa cu cateva tuse de originalitate, care nu au trecut neobservate. Am mancat o terina de foie gras, facuta chiar de Phipippe Dupre, cu o garnitura de fasole verde. Am apreciat surpriza verde, insa am lasat-o pe farfurie, nu tineam sa stric gustul pateului cu ea. O supa de midii cu mirodenii si apoi carpaccio de scoici St. Jacques cu avocado si creveti. Bune toate, dupa cum ma si asteptam, mai putin painea inutil si mult prea prajita. Preturile rezonabile.

Serviciul a fost foarte bun, cu un chelner copil normal la cap, atent, cu care chiar puteai schimba cateva vorbe cu inteles. Si foarte rapid, imi e si greu sa-mi imaginez cum a reusit francezul domn Phipippe Dupre aceasta performanta. A ajutat si faptul ca eram singur in restaurant, totusi…

Ici et La al lui Philippe Dupré e un restaurant serios, asezat, de incredere, asa cum a fost intotdeauna. Bucatarie frantuzeasca adevarata, inca rara in Bucurestiul asaltat de restaurantele itlienesti. Sper sa ii mearga bine acolo, mai ales ca foarte putine restaurante bune au curajul sa se avante atat de departe de axa Centru – Dorobantilor – Herastrau… (GB – decembrie 2019)

Data actualizarii: 02/06/2020

Ici et La  - Str. Domnita Ruxandra, nr. 7