Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Casa M60, boema cuminte, dupa reteta clasica

Casa M60, bistrou boem cu bucatarie urbana in Domnita RuxandraCasa M60 e un nou restaurant (bistrou, mai bine spus) boem al Capitalei, deschis in septembrie 2018 in Bucurestiul vechi al strazilor Icoanei, Leonida, Domnita Ruxandra, Tunari si Dogarilor. O zona cu farmecul ei amestecat, cu copii tigani care se joaca cu nonsalanta in mijlocul strazii, printre masini, cu copii netigani care fac si ei aceleasi lucruri, cu case si copaci batrani.

Desi nu am intrebat, nu am vreo indoiala ca acest bistrou Casa M60 apartine celor care au deschis si tin cu succes cafeneaua M60 din Piata Amzei. Succes care le-a aratat ca boema se poate vinde foarte bine si i-a incurajat sa incerce sa stoarca tot ce se poate din ea.

Casa M60 e facuta dupa o reteta bine verificata si confirmata pe piata localurilor boeme din Bucuresti: o casa veche, interbelica, intr-o parte a orasului vechi ca aceea descrisa mai sus, amenajata simplu, auster, ecologic, cu o economie afisata vizibil.

Meniul e si el facut dupa un tipic boem anume: feluri putine, destul de simple, usoare, spre zona dietetica, multe legume, fructe, putine grasimi, bucatarie urbana, de regula, cu feluri de mancare cu denumiri si ingrediente care duc catre Orient, fie el apropiat sau indepartat. Noi am luat un humus cam fara gust, somon cu sos de zmeura si piure cam la fel, chiftelute suedeze foarte bune si o salata cu avocado si somon care nu a fost deloc buna, erau cateva lucruri aruncate la intamplare in farfurie. Painea, insa (“pita” ii spun ei) a fost excelenta, ne-am adus cu totii aminte de ea multe zile dupa aceea.

Serviciul a fost foarte bun, si cei de la Casa M60 stiu foarte bine ca aici e “cheia”! Asta inclina balanta intr-o parte sau in alta, catre un local cu adevarat boem sau o imitatiune a acelora. Ne-a placut mult de chelner, se incadra perfect in context.

Clientii la fel, consumatorii tipici de boema bucuresteana: figuri de intelectuali, politicosi si rezervati, tacuti cand nu aveau ceva iminent de comunicat.

Casa M60 pare sa-si fi castigat si consolidat rapid locul printre localurile boeme ale Bucurestiului, pe masura faimei lui M60 Cafe din Piata Amzei. Sper sa le mearga bine si sa ii inspire si pe altii. Schimbarile in aceasta directie pe pestrita piata a restaurantelor bucurestene mi se par mai mult decat binevenite. (GB – noiembrie 2018)

Data actualizarii: 13/12/2019

Casa M60  - Str. Domnita Ruxandra, nr. 7

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close