Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Afiseaza

Sectiune finantata de ExpressoftChef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experienta in bucatarie. De 4 ani, Chef Sorin Miftode este Head Chef-ul restaurantului Le Bistrot Francais. Anterior, a mai lucrat  in alte restaurante de top din Capitala, intr-un hotel de patru stele din tara, dar si in Franta.

Sansa lui, dupa cum insusi ne-a marturisit, a fost sa lucreze inca de la inceput cu chefi de inalt calibru, cu o experienta importanta la nivel mondial. De-a lungul anilor a colaborat cu chefi romani, dar si francezi, care l-au ajutat sa progreseze in arta culinara.Interviu Restocracy cu Sorin Miftode, Head Chef-ul Le Bistrot Francais

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Sorin Miftode: Nu pot spune ca a existat o singura persoana. Nu voi da nume, insa pot spune ca am invatat cate ceva de la multi dintre chefii alaturi de care am lucrat. Pur si simplu, mi-a placut foarte mult aceasta meserie si am invatat de la fiecare bucatar cate ceva!

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Sorin Miftode: Pentru mine, „mare bucatar” inseamna acea persoana care stie sa faca totul; de la lista de piata si pana la organizarea bucatariei, a oamenilor cu care lucreaza, a furnizorilor etc. Astazi, toti bucatarii, dupa cateva luni de profesie, se autointituleaza chefi. E mult prea putin! Eu sunt de parere ca este nevoie de cel putin 5-6 ani, poate chiar 10 ani, in functie de cum acumulezi informatiile si experienta necesara.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Sorin Miftode: Carnea de vita, cea de vitel. E foarte la moda! Ea are acea suculenta si ii poti da anumite temperaturi, si are o plaja mai larga de gatire.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Sorin Miftode: Am lucrat cu foarte multi pesti. Pe placul meu este Saint Pierre (John Dory), un peste fin, carne fina, alba, dar foarte gustoasa, care se prepara foarte usor. Nici nu trebuie sa il condimentezi pentru ca este o carne foarte gustoasa. Sare, piper si atat!

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Sorin Miftode: Vara este cea mai buna perioada pentru legume. Atunci pot gasi legume proaspete si gustoase! Din pacate, iarna este o problema cu legumele. Dar nu am o anumita leguma preferata, ci imi place sa lucrez cu cele de sezon.Interviu Restocracy cu Sorin Miftode, Head Chef-ul Le Bistrot Francais

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Sorin Miftode: Mirodenii nu prea folosesc, ma refer la cele sub forma de prafuri sau uscate. Dintre condimente folosesc sare, piper, boia afumata si cam atat!

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Sorin Miftode: Avem sosuri de baza, sosuri de carne, de verdeturi, avem  sosuri reci, dar si calde, albe, rosii. Practic avem o varietate foarte mare de sosuri. Important este ca orice client sa primeasca o farfurie corecta!

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Sorin Miftode: Desigur! Noi facem deserturile. Spun „noi” pentru ca, pentru mine, echipa este foarte importanta. Cand gatim, gatim toti, nu spun ca gatesc numai eu! Asadar, avem o gama larga de combinatii pentru desert.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Sorin Miftode: Avand doi copii mici, ma axez pe mancare sanatoasa acasa. Pentru ca petrec mult timp la restaurant si este solicitant, cand merg acasa incerc sa petrec cat mai mult timp cu familia. Asa ca aleg sa pun ceva la cuptor, vita sau peste cu ceva legume si o salata de insotire.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant?

Chef Sorin Miftode: In mare parte ne cuoastem clientii si dorim sa comunicam cu ei. Pentru noi este foarte importanta comunicarea cu clientii nostri. Cand vin la masa, vin sa stea cu drag si doresc sa aiba o experienta placuta, sa fie o armonie si o atmosfera calda.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Sorin Miftode: Sotia, cand nu sunt eu acasa!

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Sorin Miftode: Cea frantuzeasca, clar! Dar in timpul liber imi place foarte mult bucataria libaneza.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Sorin Miftode: In Franta merg la cele cu stele Michelin, ar fi si pacat sa nu ai aceasta experienta cand mergi acolo. Dar, in rest, merg la restaurante locale. Nu merg special pentru anumite restaurante, ci ma orientez in functie de oferta locala.Interviu Restocracy cu Sorin Miftode, Head Chef-ul Le Bistrot Francais

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Sorin Miftode: Din fericire pentru noi, avem posibilitatea de a ne aproviziona din Franta in foarte mare parte. Noi luam din Franta chiar si sare sau oua. De aceea, nu simtim fluctuatii in acest sens. Tot din afara luam si pesti salbatici, pesti bio, pesti de captura.

Din Romania luam produsele foarte perisabile pentru ca nu le putem aduce din afara.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Sorin Miftode: As minti daca as spune ca nu ma ajuta! Este normal, pentru ca internetul este ceva uzual pe orice telefon, tableta, laptop, s.a.m.d. E normal sa te informezi, sa vezi ce tendinte sunt, ce a mai aparut nou etc.

E normal sa urmaresti piata de profil, iar acest lucru nu inseamna ca urmaresti concurenta, pentru ca aici nu este vorba de concurenta, ci de prieteni in domeniu. E foarte bine ca Bucurestiul, si Romania, sa aiba mai multe restaurante cu specific frantuzesc – sa zicem –, pentru ca oamenii nu vin doar intr-o singura locatie. Ei doresc sa experimenteze mai multe restaurante.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Sorin Miftode: Intotdeauna iau in calcul aportul caloric, dar si sanatatea clientilor. Toata lumea stie ca bucataria frantuzeasca este una gustoasa, dar cu o anumita greutate. Insa, daca tii cont de cele trei mese ale zilei, atunci lucrurile nu ies din normalitate.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Sorin Miftode: In primul rand trebuie sa fii optimist si cu o atitudine pozitiva in bucatarie. Daca esti nervos si esti agresiv cu colegii din bucatarie, atunci ziua respectiva este pierduta.

Ma motiveaza faptul ca oamenii, care ne trec pragul, sunt multumiti de serviciile noastre. Este usor sa aduci un client intr-un restaurant, dar e foarte greu sa-l readuci! La inceput omul vine de curiozitate, apoi de placere.Interviu Restocracy cu Sorin Miftode, Head Chef-ul Le Bistrot Francais

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Sorin Miftode: In afara de partea financiara, pe care o accepta de cand intra in bucatarie, ii motivez prin atitudinea mea. Sunt langa colegi, nu ii cert, le explic, sunt un exemplu pentru ei. Nu tip la ei, pentru ca unii poate sunt mai timorati, mai sensibili, si se pierd. Daca vad ca ei gresesc, le mai arat o data si inca o data s.a.m.d. In acest fel, vor invata mai mult, vor invata mentalitatea, nu numai partea tehnica.

E foarte important sa gandim si sa lucram in avans. Daca lucrezi mecanic, atunci mecanic vei ramane!

Eu motivez colegii prin faptul ca ii si rotesc. Imi doresc ca toti sa stie fiecare sectiune din bucatarie, sa stie sa prepare pe partea de rece, de deserturi, dar si pe partea de cald.

Noi suntem o echipa tanara, cu o atitudine pozitiva formata din noua bucatari si doua persoane ca ajutoare de bucatari.

Le Bistrot Francais

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si din toata Romania. E...


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.