Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Afiseaza

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei mai apreciați chefi români

Interviu Restocracy cu Sorin Miftode, Head Chef-ul Le Bistrot FrancaisLe Bistrot Français, restaurantul bucureștean, cu specific franțuzesc, din strada Nicolae Golescu nr. 18, lansează Fusion Gastronomique, o serie de evenimente în cadrul cărora oaspeții se vor putea bucura de un meniu de degustare, creat special pentru ei, de către Chef Sorin Miftode, împreună cu artiști culinari români.

Noul concept de eveniment va fi inaugurat în data de 6 septembrie, cu ocazia unei cine organizate alături de prestigiosul producător de vinuri Château Cos d’Estournel. Invitat în bucătăria bistroului va fi chef Alexandru Dumitru, câștigător al premiului Terroir, pentru colaborarea cu producătorii locali, în cadrul Galei Gault&Millau, ce a avut loc anul acesta, în luna mai. Cei doi chefi vor pregăti un meniu de degustare care îmbină elemente de gastronomie franțuzească și produse locale, aducând, astfel, un nou suflu conceptului farm-to-table. Astfel, cele 6 preparate culinare servite vor fi împerecheate cu 7 etichete de vinuri, selectate și prezentate oaspeților de către Charles Thomas, Director Comercial Château Cos d’Estournel și Domaines Reybier.

“În România, numărul chefilor buni este în creștere, iar fiecare profesionist vine cu o viziune proprie. Simt multă diversitate în jurul meu, în special în ceea ce privește bucătarii care abordează gastronomia românească modernă, și sunt fascinat să văd diferite interpretări ale preparatelor locale, de tradiție, și ale ingredientelor clasice, furnizate de producătorii români. De aceea, am considerat că ar fi un exercițiu minunat de imaginație și artă culinară să colaborez cu oameni talentați, pentru a concepe împreună meniuri senzoriale, menite să delecteze și să ne surprindă oaspeții. Cred că gastronomia românească va evolua atunci când noi, cei implicați în industria de HoReCa, vom înțelege că suntem o echipă și vom depune eforturi pentru a avansa împreună.”, declară Sorin Miftode, Chef Relais & Châteaux Le Bistrot Français.

“Am primit cu entuziasm invitația lui Sorin Miftode de a găti alături de el, în bucătăria Relais & Châteaux Le Bistrot Français, pentru acest eveniment rafinat. Îmi place ideea de a mă juca atât cu rețete tradiționale românești, cât și cu ingrediente clasice, autohtone, specifice sezonului, cum sunt sfecla roșie, gulia, gălbiorii sau hribii, să le abordez în stilul meu și să le prezint unui public familiarizat cu gastronomia modernă, fină. Simt că multe idei noi vor lua naștere în etapa de pregătire a meniului, așa că abia aștept să colaborez cu Sorin.”, declară Chef Alexandru Dumitru.

Oaspeții care doresc să ia parte la evenimentul Fusion Gastronomique, organizat în data de 6 septembrie, alături de Château Cos d’Estournel sunt invitați să acceseze www.lebistrotfrancais.ro. (Comunicat de presa – septembrie 2018)

Despre Château Cos d’Estournel

Château Cos d’Estournel este un producător de vinuri din Saint-Estèphe, Bordeaux, Franța, dar și numele primului vin produs de această proprietate, clasificat drept unul dintre primele 15 Deuxièmes Crus, conform Clasificării Oficiale a Vinului de Bordeaux, din 1855. În plus, prestigioasa casa produce și Les Pagodes de Cos, din viile mai tinere ale proprietății și Château Marbuzet, din fructele din parcelele din apropiere. Proprietatea este învecinată cu Château Lafite-Rothschild din comuna vecină, Pauillac.

Vinurile Château Cos d’Estournel sunt distribuite în România de către Le Manoir, companie ce deține și drepturile exclusive asupra celui de-al treilea vin al casei.

Despre Relais & Châteaux Le Bistrot Français

Partea a grupului de firme Le Manoir, ce include magazinele de gastronomie Comtesse du Barry, precum și restaurantele La Vinuri și SushiRoom, Relais & Châteaux Le Bistrot Français a fost deschis în anul 2013 și relocat în 2017 pe strada Nicolae Golescu, lângă Ateneul Român, în fosta reședință a arhitectului Albert Galleron. Încă de la început, localul a obținut aprecierea internațională, fiind premiat de către Wine Spectator în fiecare an, începând cu 2013, pentru meniul său de vinuri ce ajunge astăzi la aproape 900 de etichete românești și internaționale. În plus, restaurantul a fost figurat în 2016 la secțiunea de recomandări a Ghidului Michelin și inclus, în 2017, în Relais & Châteaux, asociația internațională dedicată excelenței în industria ospitalității. Lansarea Ghidului Gault&Millau, în 2017, a adus restaurantului 2 bonete și 14 puncte, plasându-l pe locuri 3 din România, iar chefului Sorin Miftode o nominalizare la categoria Bucătarul-Șef al Anului.

Le Bistrot Francais

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantul restaurant din centrul Bucureștiului are de puțin timp un nou chef, un tânăr latino cu alură de personaj de film: subțire,...

Sorin Miftode

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experienta in bucatarie. De 4 ani, Chef Sorin Miftode este Head Chef-ul restaurantului Le Bistrot Francais. Anterior, a mai lucrat  in alt...

Data actualizarii: 04/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close