Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge lanse...

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, ...

Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul...

Se spune din mosi-stramosi ca noaptea de Sanziene sau Dragaica e una m...

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai famili...

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescă...

O noua platforma globala care permite utilizatorilor sa-si comande man...

De ziua Hard Rock Cafe, Original Legendary Burger va costa doar 2,8 le...

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans On 8th ...

Lansare inedita la Bookfest Două proiecte editoriale create în scop...

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașul...

Timp de o săptămână, consumatorii pot susține proiecte artistice,...

Am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati extinse, dupa ce i...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House! A cince...

Joi, 19 aprilie 2018, a avut loc festivitatea de premiere a competitie...

Luni, 16 aprilie 2018, Radu Rughinis, patronul Pasterra si la Bottega ...

În weekendul 21-22 aprilie plănuim să ne reintrăm în ritm, să d...

Săptămânile Gastronomiei Chiliene în Café Athénée Primăvara...

Afiseaza

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei mai apreciați chefi români

Interviu Restocracy cu Sorin Miftode, Head Chef-ul Le Bistrot FrancaisLe Bistrot Français, restaurantul bucureștean, cu specific franțuzesc, din strada Nicolae Golescu nr. 18, lansează Fusion Gastronomique, o serie de evenimente în cadrul cărora oaspeții se vor putea bucura de un meniu de degustare, creat special pentru ei, de către Chef Sorin Miftode, împreună cu artiști culinari români.

Noul concept de eveniment va fi inaugurat în data de 6 septembrie, cu ocazia unei cine organizate alături de prestigiosul producător de vinuri Château Cos d’Estournel. Invitat în bucătăria bistroului va fi chef Alexandru Dumitru, câștigător al premiului Terroir, pentru colaborarea cu producătorii locali, în cadrul Galei Gault&Millau, ce a avut loc anul acesta, în luna mai. Cei doi chefi vor pregăti un meniu de degustare care îmbină elemente de gastronomie franțuzească și produse locale, aducând, astfel, un nou suflu conceptului farm-to-table. Astfel, cele 6 preparate culinare servite vor fi împerecheate cu 7 etichete de vinuri, selectate și prezentate oaspeților de către Charles Thomas, Director Comercial Château Cos d’Estournel și Domaines Reybier.

“În România, numărul chefilor buni este în creștere, iar fiecare profesionist vine cu o viziune proprie. Simt multă diversitate în jurul meu, în special în ceea ce privește bucătarii care abordează gastronomia românească modernă, și sunt fascinat să văd diferite interpretări ale preparatelor locale, de tradiție, și ale ingredientelor clasice, furnizate de producătorii români. De aceea, am considerat că ar fi un exercițiu minunat de imaginație și artă culinară să colaborez cu oameni talentați, pentru a concepe împreună meniuri senzoriale, menite să delecteze și să ne surprindă oaspeții. Cred că gastronomia românească va evolua atunci când noi, cei implicați în industria de HoReCa, vom înțelege că suntem o echipă și vom depune eforturi pentru a avansa împreună.”, declară Sorin Miftode, Chef Relais & Châteaux Le Bistrot Français.

“Am primit cu entuziasm invitația lui Sorin Miftode de a găti alături de el, în bucătăria Relais & Châteaux Le Bistrot Français, pentru acest eveniment rafinat. Îmi place ideea de a mă juca atât cu rețete tradiționale românești, cât și cu ingrediente clasice, autohtone, specifice sezonului, cum sunt sfecla roșie, gulia, gălbiorii sau hribii, să le abordez în stilul meu și să le prezint unui public familiarizat cu gastronomia modernă, fină. Simt că multe idei noi vor lua naștere în etapa de pregătire a meniului, așa că abia aștept să colaborez cu Sorin.”, declară Chef Alexandru Dumitru.

Oaspeții care doresc să ia parte la evenimentul Fusion Gastronomique, organizat în data de 6 septembrie, alături de Château Cos d’Estournel sunt invitați să acceseze www.lebistrotfrancais.ro. (Comunicat de presa – septembrie 2018)

Despre Château Cos d’Estournel

Château Cos d’Estournel este un producător de vinuri din Saint-Estèphe, Bordeaux, Franța, dar și numele primului vin produs de această proprietate, clasificat drept unul dintre primele 15 Deuxièmes Crus, conform Clasificării Oficiale a Vinului de Bordeaux, din 1855. În plus, prestigioasa casa produce și Les Pagodes de Cos, din viile mai tinere ale proprietății și Château Marbuzet, din fructele din parcelele din apropiere. Proprietatea este învecinată cu Château Lafite-Rothschild din comuna vecină, Pauillac.

Vinurile Château Cos d’Estournel sunt distribuite în România de către Le Manoir, companie ce deține și drepturile exclusive asupra celui de-al treilea vin al casei.

Despre Relais & Châteaux Le Bistrot Français

Partea a grupului de firme Le Manoir, ce include magazinele de gastronomie Comtesse du Barry, precum și restaurantele La Vinuri și SushiRoom, Relais & Châteaux Le Bistrot Français a fost deschis în anul 2013 și relocat în 2017 pe strada Nicolae Golescu, lângă Ateneul Român, în fosta reședință a arhitectului Albert Galleron. Încă de la început, localul a obținut aprecierea internațională, fiind premiat de către Wine Spectator în fiecare an, începând cu 2013, pentru meniul său de vinuri ce ajunge astăzi la aproape 900 de etichete românești și internaționale. În plus, restaurantul a fost figurat în 2016 la secțiunea de recomandări a Ghidului Michelin și inclus, în 2017, în Relais & Châteaux, asociația internațională dedicată excelenței în industria ospitalității. Lansarea Ghidului Gault&Millau, în 2017, a adus restaurantului 2 bonete și 14 puncte, plasându-l pe locuri 3 din România, iar chefului Sorin Miftode o nominalizare la categoria Bucătarul-Șef al Anului.

Sorin Miftode

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experienta in bucatarie. De 4 ani, Chef Sorin Miftode este Head Chef-ul restaurantului Le Bistrot Francais. Anterior, a mai lucrat  in alt...

Le Bistrot Francais

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si din toata Romania. E...

Data actualizarii: 05/09/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.