Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Duminica, 8 decembrie 2019, JW Marriott Grand Hotel Bucuresti a inaugu...

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm ...

Loft e foarte cunoscut de toata lumea ca un mare club pentru petreceri...

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

Peste 6.500 de iubitori de vin au fost prezenți la cea de a 24-a edi...

Business Center The President găzduiește cea mai noua cafenea TED'S ...

Espace Minoux e un spatiu pentru evenimente in demisolul unei case boi...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Asociaţia Jidvei - Viitor prin Educaţie a devenit partener al Comite...

Un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu La 8 ani du...

Cea de-a saptea editie Asia Fest, weekendul acesta la Romexpo Sub c...

Personal din Asia - o solutie pentru lipsa personalului pentru com...

In perioada 22 - 24 noiembrie va avea loc, la Romexpo, in pavilionul B...

Restaurantul Sardin inaugureaza miercuri, 13 noiembrie, noul meniu de ...

5 to go, primul brand 100% românesc premiat la nivel internațional!...

Tu ce faci in Noaptea de Revelion? Hai sa petrecem impreuna, La Cocos...

In perioada octombrie - decembrie 2019, Corin Romanescu si The Preside...

Pentru cele mai sugestive poze din competitia Topul Mancarurilor 2...

5 to go susține performanța: „Academia 5 to go”, cel mai nou pro...

Therme București a organizat peste 200 evenimente dedicate copiilor ...

Cautam un bucatar/ bucatareasa pentru un ambasadorul unei tari arabe. ...

Un cunoscut chef francez se va stabili in Romania pentru mai multi ani...

Un boutique hotel din proximitatea orasului Dijon, intr-o zona turisti...

Saptamana viitoare vom incepe editia din 2019 a Topului Mancarurilor s...

Afiseaza

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei mai apreciați chefi români

Interviu Restocracy cu Sorin Miftode, Head Chef-ul Le Bistrot FrancaisLe Bistrot Français, restaurantul bucureștean, cu specific franțuzesc, din strada Nicolae Golescu nr. 18, lansează Fusion Gastronomique, o serie de evenimente în cadrul cărora oaspeții se vor putea bucura de un meniu de degustare, creat special pentru ei, de către Chef Sorin Miftode, împreună cu artiști culinari români.

Noul concept de eveniment va fi inaugurat în data de 6 septembrie, cu ocazia unei cine organizate alături de prestigiosul producător de vinuri Château Cos d’Estournel. Invitat în bucătăria bistroului va fi chef Alexandru Dumitru, câștigător al premiului Terroir, pentru colaborarea cu producătorii locali, în cadrul Galei Gault&Millau, ce a avut loc anul acesta, în luna mai. Cei doi chefi vor pregăti un meniu de degustare care îmbină elemente de gastronomie franțuzească și produse locale, aducând, astfel, un nou suflu conceptului farm-to-table. Astfel, cele 6 preparate culinare servite vor fi împerecheate cu 7 etichete de vinuri, selectate și prezentate oaspeților de către Charles Thomas, Director Comercial Château Cos d’Estournel și Domaines Reybier.

“În România, numărul chefilor buni este în creștere, iar fiecare profesionist vine cu o viziune proprie. Simt multă diversitate în jurul meu, în special în ceea ce privește bucătarii care abordează gastronomia românească modernă, și sunt fascinat să văd diferite interpretări ale preparatelor locale, de tradiție, și ale ingredientelor clasice, furnizate de producătorii români. De aceea, am considerat că ar fi un exercițiu minunat de imaginație și artă culinară să colaborez cu oameni talentați, pentru a concepe împreună meniuri senzoriale, menite să delecteze și să ne surprindă oaspeții. Cred că gastronomia românească va evolua atunci când noi, cei implicați în industria de HoReCa, vom înțelege că suntem o echipă și vom depune eforturi pentru a avansa împreună.”, declară Sorin Miftode, Chef Relais & Châteaux Le Bistrot Français.

“Am primit cu entuziasm invitația lui Sorin Miftode de a găti alături de el, în bucătăria Relais & Châteaux Le Bistrot Français, pentru acest eveniment rafinat. Îmi place ideea de a mă juca atât cu rețete tradiționale românești, cât și cu ingrediente clasice, autohtone, specifice sezonului, cum sunt sfecla roșie, gulia, gălbiorii sau hribii, să le abordez în stilul meu și să le prezint unui public familiarizat cu gastronomia modernă, fină. Simt că multe idei noi vor lua naștere în etapa de pregătire a meniului, așa că abia aștept să colaborez cu Sorin.”, declară Chef Alexandru Dumitru.

Oaspeții care doresc să ia parte la evenimentul Fusion Gastronomique, organizat în data de 6 septembrie, alături de Château Cos d’Estournel sunt invitați să acceseze www.lebistrotfrancais.ro. (Comunicat de presa – septembrie 2018)

Despre Château Cos d’Estournel

Château Cos d’Estournel este un producător de vinuri din Saint-Estèphe, Bordeaux, Franța, dar și numele primului vin produs de această proprietate, clasificat drept unul dintre primele 15 Deuxièmes Crus, conform Clasificării Oficiale a Vinului de Bordeaux, din 1855. În plus, prestigioasa casa produce și Les Pagodes de Cos, din viile mai tinere ale proprietății și Château Marbuzet, din fructele din parcelele din apropiere. Proprietatea este învecinată cu Château Lafite-Rothschild din comuna vecină, Pauillac.

Vinurile Château Cos d’Estournel sunt distribuite în România de către Le Manoir, companie ce deține și drepturile exclusive asupra celui de-al treilea vin al casei.

Despre Relais & Châteaux Le Bistrot Français

Partea a grupului de firme Le Manoir, ce include magazinele de gastronomie Comtesse du Barry, precum și restaurantele La Vinuri și SushiRoom, Relais & Châteaux Le Bistrot Français a fost deschis în anul 2013 și relocat în 2017 pe strada Nicolae Golescu, lângă Ateneul Român, în fosta reședință a arhitectului Albert Galleron. Încă de la început, localul a obținut aprecierea internațională, fiind premiat de către Wine Spectator în fiecare an, începând cu 2013, pentru meniul său de vinuri ce ajunge astăzi la aproape 900 de etichete românești și internaționale. În plus, restaurantul a fost figurat în 2016 la secțiunea de recomandări a Ghidului Michelin și inclus, în 2017, în Relais & Châteaux, asociația internațională dedicată excelenței în industria ospitalității. Lansarea Ghidului Gault&Millau, în 2017, a adus restaurantului 2 bonete și 14 puncte, plasându-l pe locuri 3 din România, iar chefului Sorin Miftode o nominalizare la categoria Bucătarul-Șef al Anului.

Le Bistrot Francais

Le Bistrot Francais, cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si...

Sorin Miftode

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experienta in bucatarie. De 4 ani, Chef Sorin Miftode este Head Chef-ul restaurantului Le Bistrot Francais. Anterior, a mai lucrat  in alt...

Data actualizarii: 04/11/2019

le-bistrot-franais-lanseaz-fusion-gastronomique-restocracy