Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cunoscut pentru stilul sau non-conformist de promovare, lantul Burger ...

Conceptul Cereal Crunch este pregătit de extindere,  în România, d...

Atmosfera relaxata, culori sobre si decoruri interioare somptuoase ...

Surorile Diaconu, care dețin Bistro Guxt, lansează Noeme, un restaur...

Crama MaxiMarc - Unde visele devin vinuri Tradiția cramelor de fam...

De ziua ta, doamna: Concert de dragoste si primavara! Magic Ballroo...

Centrul de Evenimente The President va invita in data de 7 martie 2020...

Valentine's Weekend la Hop Garden Seri speciale, cu muzica live și...

Valentine's Days la Magic Bistro by Hop Garden Magic Bistro by Hop ...

Lansare de carte: "Connaiseur fără ifose", de Cezar Ioan, miercuri 1...

De 14 februarie, Red Angus Steakhouse, localul situat pe strada France...

La îngemănarea lunilor februarie cu martie, intrăm în bucătărie ...

Pe 19, 20 și 21 februarie, restaurantul portughez Dancing Lobster te ...

Evenimentul de pe 16 e dublat de o degustare de vinuri albe ungurești...

Situată în inima uneia dintre cele mai importante zone viticole rom...

“Domeniul Bogdan s-a nascut dintr-un vis… visul de a produce un vi...

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

Premiile Restocracy pentru Cele mai bune restaurante si Cele mai bune ...

Vineri, 24 ianuarie, bistroul La Tartine, din cartierul bucurestean Co...

Dacă te-ai îndrăgostit deja de muzica portugheză sau cauți să o ...

Duminică 19 ianuarie, la ora 16:00, Athanor vine cu mâncare gătită...

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucures...

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri Finalul de an este m...

Anul acesta, Jidvei a sărbătorit 20 de ani de la privatizarea com...

Lasa-te purtat de sezonul de iarna spre momente de inocenta, dragoste,...

Afiseaza

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei mai apreciați chefi români

Interviu Restocracy cu Sorin Miftode, Head Chef-ul Le Bistrot FrancaisLe Bistrot Français, restaurantul bucureștean, cu specific franțuzesc, din strada Nicolae Golescu nr. 18, lansează Fusion Gastronomique, o serie de evenimente în cadrul cărora oaspeții se vor putea bucura de un meniu de degustare, creat special pentru ei, de către Chef Sorin Miftode, împreună cu artiști culinari români.

Noul concept de eveniment va fi inaugurat în data de 6 septembrie, cu ocazia unei cine organizate alături de prestigiosul producător de vinuri Château Cos d’Estournel. Invitat în bucătăria bistroului va fi chef Alexandru Dumitru, câștigător al premiului Terroir, pentru colaborarea cu producătorii locali, în cadrul Galei Gault&Millau, ce a avut loc anul acesta, în luna mai. Cei doi chefi vor pregăti un meniu de degustare care îmbină elemente de gastronomie franțuzească și produse locale, aducând, astfel, un nou suflu conceptului farm-to-table. Astfel, cele 6 preparate culinare servite vor fi împerecheate cu 7 etichete de vinuri, selectate și prezentate oaspeților de către Charles Thomas, Director Comercial Château Cos d’Estournel și Domaines Reybier.

“În România, numărul chefilor buni este în creștere, iar fiecare profesionist vine cu o viziune proprie. Simt multă diversitate în jurul meu, în special în ceea ce privește bucătarii care abordează gastronomia românească modernă, și sunt fascinat să văd diferite interpretări ale preparatelor locale, de tradiție, și ale ingredientelor clasice, furnizate de producătorii români. De aceea, am considerat că ar fi un exercițiu minunat de imaginație și artă culinară să colaborez cu oameni talentați, pentru a concepe împreună meniuri senzoriale, menite să delecteze și să ne surprindă oaspeții. Cred că gastronomia românească va evolua atunci când noi, cei implicați în industria de HoReCa, vom înțelege că suntem o echipă și vom depune eforturi pentru a avansa împreună.”, declară Sorin Miftode, Chef Relais & Châteaux Le Bistrot Français.

“Am primit cu entuziasm invitația lui Sorin Miftode de a găti alături de el, în bucătăria Relais & Châteaux Le Bistrot Français, pentru acest eveniment rafinat. Îmi place ideea de a mă juca atât cu rețete tradiționale românești, cât și cu ingrediente clasice, autohtone, specifice sezonului, cum sunt sfecla roșie, gulia, gălbiorii sau hribii, să le abordez în stilul meu și să le prezint unui public familiarizat cu gastronomia modernă, fină. Simt că multe idei noi vor lua naștere în etapa de pregătire a meniului, așa că abia aștept să colaborez cu Sorin.”, declară Chef Alexandru Dumitru.

Oaspeții care doresc să ia parte la evenimentul Fusion Gastronomique, organizat în data de 6 septembrie, alături de Château Cos d’Estournel sunt invitați să acceseze www.lebistrotfrancais.ro. (Comunicat de presa – septembrie 2018)

Despre Château Cos d’Estournel

Château Cos d’Estournel este un producător de vinuri din Saint-Estèphe, Bordeaux, Franța, dar și numele primului vin produs de această proprietate, clasificat drept unul dintre primele 15 Deuxièmes Crus, conform Clasificării Oficiale a Vinului de Bordeaux, din 1855. În plus, prestigioasa casa produce și Les Pagodes de Cos, din viile mai tinere ale proprietății și Château Marbuzet, din fructele din parcelele din apropiere. Proprietatea este învecinată cu Château Lafite-Rothschild din comuna vecină, Pauillac.

Vinurile Château Cos d’Estournel sunt distribuite în România de către Le Manoir, companie ce deține și drepturile exclusive asupra celui de-al treilea vin al casei.

Despre Relais & Châteaux Le Bistrot Français

Partea a grupului de firme Le Manoir, ce include magazinele de gastronomie Comtesse du Barry, precum și restaurantele La Vinuri și SushiRoom, Relais & Châteaux Le Bistrot Français a fost deschis în anul 2013 și relocat în 2017 pe strada Nicolae Golescu, lângă Ateneul Român, în fosta reședință a arhitectului Albert Galleron. Încă de la început, localul a obținut aprecierea internațională, fiind premiat de către Wine Spectator în fiecare an, începând cu 2013, pentru meniul său de vinuri ce ajunge astăzi la aproape 900 de etichete românești și internaționale. În plus, restaurantul a fost figurat în 2016 la secțiunea de recomandări a Ghidului Michelin și inclus, în 2017, în Relais & Châteaux, asociația internațională dedicată excelenței în industria ospitalității. Lansarea Ghidului Gault&Millau, în 2017, a adus restaurantului 2 bonete și 14 puncte, plasându-l pe locuri 3 din România, iar chefului Sorin Miftode o nominalizare la categoria Bucătarul-Șef al Anului.

Le Bistrot Francais

Le Bistrot Francais, cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si...

Sorin Miftode

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experienta in bucatarie. De 4 ani, Chef Sorin Miftode este Head Chef-ul restaurantului Le Bistrot Francais. Anterior, a mai lucrat  in alt...

Data actualizarii: 04/11/2019

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.