Cele mai cunoscute, mai frumoase si mai originale cafenele ale orasului, recomandate de Restocracy, fie ca sunt mici...

Ord. dupa

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Enjoy a good cup of coffee prepared from freshly roasted arabica speci...

Boema de meserie de la Palatul Universul Beans & Dots si Ap...

Boema cu mesaj umanist BEAT bar umanist este situat chiar vis-a-vis...

Ce faci, câine? Uite cum stă treaba. Când m-am transformat în câi...

Boiler is about elements coming together into simple yet challenging c...

Alt local in care cei din personal imi explica, didactic, ca acela car...

Sunt sigur ca au un servicu foarte bun si ca ciudatul peste care am da...

Un concept original si interesant Am trecut pe Barbu Vacarescu, pri...

Even if we don’t take individual reservations on the terrace, when y...

O ceainaria vintage cu boema clasica Camera din Fata este o ceaina...

Afiseaza

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului

Chocolat de la Atheneu parea sa fie mai mult o cafenea si o cofetarie, dar am descoperit ca se si mananca la ei, si inca destul de bine.

Chocolat Atheneu ocupa coltul unei cladiri vechi din centrul Bucurestiului, cum sunt toate acolo, de altfel. E blocul din stanga Ateneului, cel care are in celalalt capat Le Manoir si noul lor bistrou romanesc de degustare, La Vinuri, si e fata in fata cu Le Bistrot Francais.

Amenajarea e destul de banala la Chocolat, si asa a fost peste tot pe unde au deschis, incepand cu cel din Centrul Istoric, vizavi de CEC-ul mare, in urma cu multi ani. Au avut, sau au un arhitesct sau un decorator, ce o fi el, incepator sau neinspirat, si se incapataneaza sa mearga cu el in continuare. Mai ales acum, ca amenajarile acestea de restaurante au ajuns la Bucuresti la un nivel care ii surprinde pe toti strainii care vin in Romania si care nu vad la ei acasa prea des asa ceva.

Terasa, insa, e frumoasa, e destul de mare. Daca ii vor pune si flori si plante la vara, cred ca va arata si mai bine.

Meniul e international la Chocolat, cu multe trimiteri la bucataria frantuzeasca, asa cum spuneam si la celalalt Chocolat pe care l-am vizitat, cel din Beller. Au avut un chef bun care s-a format in Franta, cred ca el le-a facut meniul. Acum a plecat la alt restaurant, insa presupun ca o parte din contributia lui la Chocolat a ramas.

Aici am luat alte feluri decat la Chocolatul din Beller, ca sa imi fac o idee si mai clara despre cum se mananca la ei. Am mancat semnificativ mai bine aici, la Chocolatul de la Atheneu decat la Chocolat din Beller, dar fiind feluri complet diferite nu cred ca pot spune ca unul dintre Chocolaturi e mai bun decat celalalt.

La Chocolat de la Atheneu am luat un foie gras bun, cu o dulceata de ceapa mult prea dulce si un antricot de vita surprinzator de bun, si chiar bine facut. Painea mi-a placut mai putin la ei. Am mai primit niste cartofi prajiti ciudati, crocanti, dar buni la gust cand dadeam de cate unul mai moale, si o salata care nu prea ar avea ce cauta intr-un restaurant cu pretentii.

Servicul a fost bun la Chocolat Atheneu, cu niste chelneri care se purtau normal, nu erau crispati, nici suparati, ca restul chelnerimii din Bucuresti. Lume era, multi straini, ca e langa marile hoteluri din centru. Vad mereu oameni la Chocolat, cand ma duc si cand ma intorc de la Atheneu, pare sa le mearga foarte bine.

Chocolat de la Atheneu e un restaurant corect (o braserie, mai exact spus, dupa clasificarea frantuzeasca), pus in locul potrivit, cu preturi rezonabile, care e de luat in calcul atunci cand va opriti sa mancati in centru. (GB – aprilie 2017)

Le Bistrot Francais

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si din toata Romani...

Data actualizarii: 09/08/2018

Chocolat (Atheneu)