Cele mai cunoscute, mai frumoase si mai originale cafenele ale orasului, recomandate de Restocracy, fie ca sunt mici...

Ord. dupa

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Mi-am regasit pianul la A46!Una dintre cele mai frumoase și umbro...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

2 comentarii

Boema de meserie de la Palatul UniversulApollo111 este la subsolul...

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Enjoy a good cup of coffee prepared from freshly roasted arabica speci...

Cafegiu impertinent. In rest, totul la fel si destul de OK la Beans &a...

Boema cu mesaj umanistBEAT bar umanist este situat chiar vis-a-vis...

Ce faci, câine? Uite cum stă treaba. Când m-am transformat în câi...

Boiler is about elements coming together into simple yet challenging c...

Alt local in care cei din personal imi explica, didactic, ca acela car...

Un concept original si interesantAm trecut pe Barbu Vacarescu, pri...

1 comentarii

Even if we don’t take individual reservations on the terrace, when y...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caffe Pascucci este un coffee shop si terasa, situat pe Calea Dorobant...

O ceainaria vintage cu boema clasicaCamera din Fata este o ceaina...

1 comentarii

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucu...

6 comentarii

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

1 comentarii

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

3 comentarii

Ca sa intelegeti bunele acesta complicat: Coffee 2 Go dau diverse fran...

Coffee Lab e o cafenea frumoasa si foarte interesanta pe Gina Patrichi...

Cafenea in zona Dorobanti din Bucuresti, la intersectia strazii Radu B...

Ne plac oamenii, ne place cafeaua și de aici s-a sintetizat foarte u...

O cafenea mobila pe roti, fabricata in Germania: In 2010, doi studenti...

Un loc umbros pentru hipsteri linistitiMi s-a recomandat Coftale c...

Boema cu aer studentescContego Cafe este o cafenea studenteasca, m...

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipsterCPWHF inseamna Coffe...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Un local boem renumitZona Pietei Rosetti din Bucuresti este una di...

Facem din cafeaua de specialitate o doză de răsfăț zilnic, bună d...

DRIP Coffee Shop este o cafenea noua, deschisa la sfarsitul anului 201...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Am aflat ca El Grande Comandante manca hamburgeri si paste italienesti...

1 comentarii

Emozia Appartamento este o cafenea de specialitate situata la Piata Do...

Prima cafenea Esquires a fost deschisă în urmă cu 25 de ani în Nor...

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

French Cafe este un local situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, pe...

Ganesha Caffe este o cafenea situata pe bulevardul Primaverii, nr. 4 d...

Afiseaza
comentarii

Chocolat – Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului

Chocolat de la Atheneu parea sa fie mai mult o cafenea si o cofetarie, dar am descoperit ca se si mananca la ei, si inca destul de bine.

Chocolat Atheneu ocupa coltul unei cladiri vechi din centrul Bucurestiului, cum sunt toate acolo, de altfel. E blocul din stanga Ateneului, cel care are in celalalt capat Le Manoir si noul lor bistrou romanesc de degustare, La Vinuri, si e fata in fata cu Le Bistrot Francais.

Amenajarea e destul de banala la Chocolat, si asa a fost peste tot pe unde au deschis, incepand cu cel din Centrul Istoric, vizavi de CEC-ul mare, in urma cu multi ani. Au avut, sau au un arhitesct sau un decorator, ce o fi el, incepator sau neinspirat, si se incapataneaza sa mearga cu el in continuare. Mai ales acum, ca amenajarile acestea de restaurante au ajuns la Bucuresti la un nivel care ii surprinde pe toti strainii care vin in Romania si care nu vad la ei acasa prea des asa ceva.

Terasa, insa, e frumoasa, e destul de mare. Daca ii vor pune si flori si plante la vara, cred ca va arata si mai bine.

Meniul e international la Chocolat, cu multe trimiteri la bucataria frantuzeasca, asa cum spuneam si la celalalt Chocolat pe care l-am vizitat, cel din Beller. Au avut un chef bun care s-a format in Franta, cred ca el le-a facut meniul. Acum a plecat la alt restaurant, insa presupun ca o parte din contributia lui la Chocolat a ramas.

Aici am luat alte feluri decat la Chocolatul din Beller, ca sa imi fac o idee si mai clara despre cum se mananca la ei. Am mancat semnificativ mai bine aici, la Chocolatul de la Atheneu decat la Chocolat din Beller, dar fiind feluri complet diferite nu cred ca pot spune ca unul dintre Chocolaturi e mai bun decat celalalt.

La Chocolat de la Atheneu am luat un foie gras bun, cu o dulceata de ceapa mult prea dulce si un antricot de vita surprinzator de bun, si chiar bine facut. Painea mi-a placut mai putin la ei. Am mai primit niste cartofi prajiti ciudati, crocanti, dar buni la gust cand dadeam de cate unul mai moale, si o salata care nu prea ar avea ce cauta intr-un restaurant cu pretentii.

Servicul a fost bun la Chocolat Atheneu, cu niste chelneri care se purtau normal, nu erau crispati, nici suparati, ca restul chelnerimii din Bucuresti. Lume era, multi straini, ca e langa marile hoteluri din centru. Vad mereu oameni la Chocolat, cand ma duc si cand ma intorc de la Atheneu, pare sa le mearga foarte bine.

Chocolat de la Atheneu e un restaurant corect (o braserie, mai exact spus, dupa clasificarea frantuzeasca), pus in locul potrivit, cu preturi rezonabile, care e de luat in calcul atunci cand va opriti sa mancati in centru. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 22/05/2021

Chocolat (Atheneu)  - Str. Episcopiei, nr. 6

  • Gabi :

    24 de lei un cappucino cea mai scumpa cafea din Bucuresti !
    Problema ca stai pe trotuar !!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close