Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

2209 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

2237 vizite

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

417 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

2440 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5713 vizite 1 comentarii

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

2426 vizite

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

1997 vizite

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

54 vizite

Cel mai ieftin restaurant din Herastrau Se pare ca Patru Anotimpuri...

1957 vizite

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

589 vizite

O trattoria ca in filmele americane de actiune Portobello e un rest...

15 vizite

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

129 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

5990 vizite 1 comentarii

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

1130 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

706 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

699 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

389 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1468 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

831 vizite 1 comentarii

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

354 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

291 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1722 vizite 1 comentarii

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

693 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

2261 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

1155 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofetarie decat pe cea de restaurant

Chocolat a fost mai multa vreme pe Beller, aproape de Piata Floreasca, insa de vreo jumatate de an, sau chiar mai bine, s-au mutat ceva mai incolo, spre capatul dinspre Mircea Eliade al cunoscutei strazi, pe aceeasi parte, vizavi de parcul Floreasca si de Ambiance Cafe.

A fost un alt restaurant acolo inainte, nu a rezistat prea mult, si spatiul acela a ramas parasit cativa ani. E un clot din parterul unui bloc vechi, caruia i-au facut o extensie spre trotuar, cu pereti de sticla pe ambele laturi ale coltului respectiv. Din cate mi-am dat eu seama, sunt geamuri fixe, sper sa gaseasca o solutie cu asta pana la vara.

Spatiul e relativ mic, mai ales ca au pus si galantarele cu prajiturile care i-au facut cunoscuti mai mult decat restaurantul. Amenajarea e destul de simpla, nimic special de remarcat. Noroc ca zona e frumoasa si prin peretii de sticla vezi parcul si o bucata din bucurestiul vechi, frumos si instarit.

Fiindca au ocupat spatiul cu marchiza respectiva, nu mai au gradina, asa ca au injghebat o terasa punand cateva mese direct pe trotuar.

Chocolat se prezinta ca „o inovatie exclusiva”, un Boutique Restaurant – Le Createur, Chocolat Createur de Gout. Eu nu am gasit vreo inovatie in partea de restaurant, mi se pare un bistrot sau o braserie cu meniu frantuzesc si international ca multe altele. La partea de cofetarie nu m-am uitat, intr-adevar, acolo o fi diferenta asupra careia Tudor Constantinescu, stapanul Chocolaturilor, insista atat.

Mancarea a fost OK la Chocolat, dar nimic deosebit. Nu am avut amuse bouche, ceea ce la un restaurant cu pretentii e mai putin obisnuit. Sparanghelul a fost foarte bun, plantele tinere si fiert exact atat cat trebuie, insa spanacul a fost uitat pe foc. Si i-a pus si prea multa sare, dar din aceea mare, care trosnea in dinti. Risotto cu parmezan a fost foarte bun, cel mai bun din ce am mancat la Chocolat, de altfel. Pestele asa si asa.

Serviciul a fost foarte afectat la inceput, au facut putin teatru, insa si-au revenit dupa aceea si am avut o discutie normala. Preturile ceva mai mari decat ar fi cazul la o asemenea mancare, dar probabil ca o parte din bani sunt pentru privelistea cu parcul.

Chocolat de pe Beller e un mic restaurant placut, intr-o zona frumoasa, printre cele mai frumoase ale Bucurestiului vechi. Nu cred ca e de venit la Chocolat din alta parte a orasului doar pentru mancare, ci numai cand sunteti in zona si vreti sa mancati linistiti, la margine parcului. (GB – aprilie 2017)

Nuba (Beller)

Oh, vitrinele din Amsterdam... Au imbogatit meniul la Nuba din Beller, acum am fost surprins sa gasesc mancare in toata regula, meniu de braserie, desi aproape toata lumea il considera inca o cafen...

Chocolat (Atheneu)

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului Chocolat de la Atheneu parea sa fie mai mult o cafenea si o cofetarie, dar am descoperit ca se si mananca la ei, si inca destu...

Data actualizarii: 02/05/2018

Chocolat (Beller)