Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge lanse...

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, ...

Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul...

Se spune din mosi-stramosi ca noaptea de Sanziene sau Dragaica e una m...

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai famili...

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescă...

O noua platforma globala care permite utilizatorilor sa-si comande man...

De ziua Hard Rock Cafe, Original Legendary Burger va costa doar 2,8 le...

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans On 8th ...

Lansare inedita la Bookfest Două proiecte editoriale create în scop...

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașul...

Timp de o săptămână, consumatorii pot susține proiecte artistice,...

Am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati extinse, dupa ce i...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House! A cince...

Joi, 19 aprilie 2018, a avut loc festivitatea de premiere a competitie...

Luni, 16 aprilie 2018, Radu Rughinis, patronul Pasterra si la Bottega ...

În weekendul 21-22 aprilie plănuim să ne reintrăm în ritm, să d...

Săptămânile Gastronomiei Chiliene în Café Athénée Primăvara...

Afiseaza

Restaurantul bucurestean Le Bistrot Français pune Romania in itinerariul celor mai rafinati oameni ai lumii

Le Bistrot Francais, restaurant Haute Cuisine la Bucuresti

Restaurantul bucurestean Le Bistrot Francais anunta aderarea la Relais & Chateaux, asociatia internationala dedicata excelentei in industria ospitalitatii.

Localizat intr-una dintre cele mai frumoase cladiri ale orasului, construita in secolul al XIX-lea, candva resedinta arhitectului francez Albert Galleron, Le Bistrot Français este prima proprietate din Romania acceptata in comunitatea exclusivista ce aduce impreuna marii consumatori ai luxului si cele mai rafinate hoteluri si restaurante operate individual din lume. Succesul bistroului deschis in 2013 are la baza o serie de factori, care l-au trasformat intr-o destinatie pentru unii dintre cei mai fini cunoscatori ai bunului-gust: amenajarea eleganta, colectia impresionanta de tablouri ale clasicilor romani – Nicolae Tonitza, Rudolph Schweitzer-Cumpana, Eustatiu Stoenescu etc.-, evaluata la peste 150,000 de Euro, meniul de mancare tipic frantuzesc, realizat de catre francezul Sebastian Gravé si romanul Sorin Miftode, cartea de vinuri cu peste 800 de etichete, ce a adus restaurantului doua premii Wine Spectator Best Award of Excellence, pentru anii 2015 si 2016.

Cu o serie de standarde extrem de inalte, organizatia Relais & Chateaux beneficiaza de 10 inspectori foarte exigenti si bine pregatiti, care calatoresc in intreaga lume si verifica aplicantii, filtrandu-și experientele printr-o lista de peste 300 de criterii. Fiecare evaluare se soldeaza cu un raport ce depaseste 10 pagini, a carui acuratete este confirmata atat de catre oaspetii clubului, cat si de catre departamentul de control al calitatii, cu sediul la Paris. Dupa ce toate etapele sunt indeplinite cu succes, procesul de aderare isi primeste verdictul in cadrul intalnirii comitetului director, unde acceptarea in organizatie este supusa la vot.

Odata trecuta aceasta procedura, proprietatea trebuie sa demonstreze consecventa in oferirea unei experiente complexe, definite prin cinci criterii: gustul local pregnant, reprezentativ pentru cultura zonei, sufletul proprietarului – al omului dedicat, cunoscator, implicat in toate aspectele businessului -, spiritul familiei – al apropierii de oaspeti si al colaborarii cu celelalte stabilimente din grup -, celebrarea simturilor – ilustrata prin atentia la detalii, o coreografie studiata si un simt dezvoltat al perfectiunii – si, nu in ultimul rand, trezirea artistului interior – a eului care conduce oaspetii printr-o calatorie a emotiilor si a placerilor -. Acest ADN al rafinamentului este extrem de important pentru procesul de recrutare. Poti fi foarte bun in ceea ce privește calitatea, dar, daca nu indeplinesti aceste criterii ale experientei Relais & Chateaux, nu poti face parte din familia noastra”, a declarat Jean-François Ferret, CEO al Relais & Chateaux, pentru site-ul Skift.

Intrarea in Relais & Chateaux este o confirmare a calitatii si a standardelor inalte cu care ne- am obisnuit oaspetii. Inca de la inceput, obiectivul nostru a fost sa transformam acest local intr- un ambasador cultural si gastronomic al tarii noastre. Astazi, la doar 4 ani de la deschiderea restaurantului, am reusit sa adaugam Romania in itinerariul celor mai exigenti calatori din intreaga lume. Avem, acum, acces la 2,000,000 de clienti Relais & Chateaux, dintre care 12,500 sunt membri activi ai clubului 5C (Caractère, Courtoisie, Calme, Charme et Cuisine), persoane cu un ridicat potential financiar, dar si cu asteptari pe masura, care vor fi, astfel, tentate si motivate sa descopere Romania. Existenta unei proprietati Relais & Chateaux in orice tara este o validare a ospitalitatii sale si a orientarii catre clienti, atribute extrem de importante pentru orice cunoscator al experientelor fine, fie ca alege sa calatoreasca in scop personal sau de afaceri.”, declara Cristian Preotu, proprietar Relais & Chateaux Le Bistrot Français.

Accesul in clubul 5C (Caractère, Courtoisie, Calme, Charme et Cuisine), ce ofera oaspetilor experiente si beneficii exclusive, se face doar in baza unor recomandari si verificari prealabile. Pentru a-si castiga si pastra statutul, membrii trebuie sa innopteze sau sa ia masa de minimum 15 ori pe an, in proprietatile Relais & Chateaux.

Restaurantul Le Bistrot Francais se alatura celor mai premiate localuri ale lumii

Cu un meniu de mancare frantuzesc, bazat pe ingrediente proaspete, de cea mai inalta calitate, creat de catre Sebastian Gravé, chef francez recunoscut de catre Ghidul Michelin, impreuna cu romanul Sorin Miftode, Le Bistrot Francais se alatura, in Relais & Chateaux, celor mai faimoase si apreciate restaurante ale lumii – The French Laundry, Per Se, Le Bernardin, Eleven Madison Park, din New York, Restaurant Apicius, Le Pré Catelan, din Paris si multor altora.

“Bucataria este, intr-adevar, specialitatea noastra si nu exista competitie in aceasta zona. Avem mai bine de 328 de stele Michelin in familia noastra, ceea ce este chiar de neegalat.”, declara acelasi Jean-François Ferret, in 2014, pentru site-ul Skift.

Recunoscuta la nivel mondial pentru standardele sale ferme si, mai ales, pentru respectul aratat artei gastronomice, asociatia include o colectie impresionanta de chefi admirati la nivel mondial, printre care se numara Thomas Keller (fondatorul Thomas Keller Restaurant Group ce detine si opereaza branduri precum The French Laundry, Per Se si Bouchon), Daniel Humm (chef si coproprietar al restaurantului newyorkez Eleven Madison Park, premiat in 2017 cu distinctia “Cel mai bun restaurant din lume”), Michel Guérard (chef si proprietar al restaurantului Les Prés d’Eugénie – Maison Guérard, din Eugénie-les-Bains, Franta, detinator a trei stele Michelin), Juan Mari Arzak (chef si proprietar Restaurante Arzak, localul cu trei stele Michelin, din San Sebastian, Spania) sau Yannick Alléno, chef premiat cu 3 stele Michelin inca din 2007, actual proprietar al Alléno Paris, Pavillon Ledoyen.

Meniul creat de Sebastian Gravé, cu care restaurantul are un parteneriat de peste 3 ani, si implementat de catre Chef Sorin Miftode, este o alchimie in care cultura gastronomica frantuzeasca se intalneste cu cea romaneasca. El include o selectie vasta de produse si ingrediente de exceptie, cum sunt stridiile proaspete Perle Blanche No 3, branzeturile Grand Affineur, jamonul iberic de Bellota de la Cinco Jotas. Printre preparatele vedeta ale restaurantului se numara L’Oeuf Parfait – o combinatie de ou poșat, trufe negre de Transilvania, branza Comté si foie gras -, lupul de mare fript in stil basc, homarul de Bretania cu mamaliga cremoasa si friptura de vita Wagyu Gold Label.

Lista de vinuri a Bistrot Français este una foarte ampla, cu peste 800 de etichete, ce include atat nume romanesti, cat si unele dintre cele mai celebre nume internationale – Chateau Margaux, Masseto, Chateau D’Yquem, Chateau Petrus si o selectie de peste 50 de feluri de sampanie.

Despre Relais & Chateaux

Fondata in 1954, Relais & Chateaux este asociatia formata din 550 de hoteluri si restaurante operate independent de catre gazde, chefi sau proprietari, care impart o pasiune pentru afacerea lor si o dorinta de autenticitate in relatia cu oaspeti. Cu radacini puternice in intreaga lume, grupul include proprietati in cele mai apreciate locuri, de la Napa Valley, la zona Provence, din Franta, sau la plajele Oceanului Indian, oferind o introducere intr-un stil de viata rafinat, inspirat de cultura locala si de imersiunea unica in istoria umanitatii. Membrii Relais & Chateaux au o dorinta puternica de a proteja si de a promova bogatia si diversitatea gastronomiei mondiale si ale celor mai de succes traditii ale ospitalitatii. Toti dau dovada cu consecventa de un angajament integru pentru protejarea patrimoniului cultural si a mediului, dupa cum arata si documentul prezentat in fata UNESCO, in noiembrie 2014.

La nivel global, in 2016, organizatia Relais & Chateaux a generat membrilor sai o cifra de afaceri de 2,200 milioane de Euro, din servicii de restaurant, cazare si alte tipuri de servicii.

(comunicat de presa)

Le Bistrot Francais, restaurant Haute Cuisine la Bucuresti

Save

Save

Le Bistrot Francais

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si din toata Romania. E...

Data actualizarii: 20/09/2017

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.