Restaurantele cu bucatarie fina (fine dining) din oras

Ord. dupa

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux, lux aristocratic Daca nu am...

44025 vizite 7 comentarii

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

11690 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

22633 vizite

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului, versiunea Chef D...

53024 vizite 11 comentarii

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

16727 vizite 1 comentarii

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

12443 vizite 1 comentarii

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

35339 vizite 11 comentarii

Mesogios, peste si fructe de mare intr-o eleganta aristocratica Mes...

21602 vizite

Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra. Am...

14108 vizite 2 comentarii

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

26571 vizite 8 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

19262 vizite 1 comentarii

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul Mie mi se pare ca ...

19469 vizite 8 comentarii

Eu ma bucur ca Chef Samuel Le Torriellec a ramas conservator la L'Atel...

14029 vizite 1 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

17683 vizite 1 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

17334 vizite 1 comentarii

Yoshi Sushi & Teppanyaki are una dintre cele mai sofisticate bucat...

4866 vizite 2 comentarii

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

2888 vizite

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

16935 vizite 9 comentarii

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

7070 vizite 1 comentarii

Yuki e cel mai autentic restaurant japonez Am fost la Yuki de mai m...

9976 vizite

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

5567 vizite 2 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

8258 vizite 3 comentarii

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

2313 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

4326 vizite

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

4823 vizite 3 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa Miki M...

7711 vizite

Solt Dining intra si el in cercul restrans al restaurantelor cu Noua B...

1576 vizite 2 comentarii

Phipippe Dupre si-a dus Ici et La intr-un loc linistit Domnul P...

896 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatarii Fine Romanesti

GastroLab, restaurant la Piata Victoriei din Bucuresti, la parterul caldirii de birouri Aviatorilor 8GastroLab e un restaurant mare si foarte frumos, deschis in ultimele saptamani ale lui 2018 in Piata Victoriei, in elegantul complex Aviatorilor 8, in locul lui AV8.

Configuratia e cea de la AV8, cu un mare bar in partea din fata si cu bucataria deschisa in spate. Au schimbat o parte din mobilier, au pus mult lemn, ceea ce face locul mai cald si mai primitor.

GastroLab e si un winebar si magazin de vinuri, asa ca peretii au rafturi cu sticle pana sus, in tavan, si asta da foarte bine si la decor si ambianta generala, desigur. Proprietarii sunt ardeleni, au celebrul complex hotelier de la Balvanyos, din varful muntelui, cu restaurantul cu acelasi nume. Nu e de mirare, deci, ca meniul are o baza ardeleneasca si ungureasca, reimaginata si reinterpretata de o tanara si foarte talentata bucatareasa sefa.

Am mancat de cateva ori la GastroLab pana acum, si toate au fost bune, de fiecare data. Unele mancaruri sunt cunoscute, cu cateva interventii in retete si in prezentare, altele au combinatii de produse si ingrediente noi, pe care nu le-am mai intalnit. Am notat ca supa de rata a fost buna, obrajorii de vita, limba de vita cu sos de hrean, pasta de jumari, porcul de Mangalita, coltunasii cu ciuperci, painea si cafeaua, de asemenea, excelente fiind crema de pastrav afumat si un fel de tarta de mamaliga cu branza, din ce imi aduc aminte si acum, dupa multe zile.

GastroLab se alatura, astfel, celor foarte putine restaurante, deocamdata, care au creat si care promoveaza Noua Bucatarie Romaneasca creativa, cu aspiratii catre cea Fina, dintr-o directie si cu un specific diferit fata de cele din Bucuresti. Preturile sunt normale, mai ales ca vinurile te costa mai putin decat in alte parti. Daca iti comanzi sticla direct de pe rafturile “shopului”, la nota ti se adauga un procentaj care este doar o mica parte din imensul “adaos” pe care il pun restaurantele la bauturi, de regula. Servicul a fost bun, atent si personal, fara gesturi inutile, se vede ca au avut in minte un anumit profil, nu i-au ales la intamplare. Clienti au venit chiar din primele zile de la deschidere, si seara am vazut si mai multi.

GastroLab e un restaurant cu winebar foarte bine facut, serios, cu toate la vedere – inclusiv vinurile, desigur. E frumos, cu servicii bune si cu preturi decente, asa ca are toate sansele sa ajunga repede un restaurant cunoscut si de referinta al zonei, mai ales ca miliardele de corporatisti din Piata Victoriei nu au atatea restaurante cu adevarat bune la indemana, pe cat ar crede multi. (GB – decembrie 2018)

Bucataria creativa GastroLab
Salonul GastroLab

GastroLab, restaurant cu bucatarie ungureasca fina si winebar la Piata Victoriei

 

GastroLab inainte de deschidere

GastroLab, restaurantul cu bucatarie ungureasca reinterpretata si fina, din Complexul Aviatorilor 8, cu cateva zile inainte de deschidere

Data actualizarii: 21/04/2020

GastroLab  - Bd. Aviatorilor, nr. 8 (Complexul Aviatorilor 8)

  • Marius :

    Datorita acestui articol am fost astazi la Gastrolab. O dezamagire totala. In primul rand in 15 minute de cand ne am asezat la masa nu a venit niciun ospatar cu un menu. Am mers noi inauntru sa-l cerem. Supa de varza cu afumatura frigea de nu te puteai atinge si am gasit in ea si vreo 4 tulpine de marar de era sa ne rupem dintii in ele. Afunatura lipsea cu desavarsire, smantana cu marar proaspat care credeam ca e in supa a venit pe o bucatica de paine uscata (nu prajita). 5 motzuri de smantana. La felul 2 cotlet de mangalitza: in primul rand e cotlet fara os ceea ce e o dezamagire totala. In al doilea rand era destul de rece, cartofii la cuptor erau super moi, aproape piure, sosul fara gust, iar in sos se scursese „zeama” de la friptura, arata destul de nasol. Una peste alta o mare dezamagire. La asta adaug si faptul ca am recomandat restaurantul si unui prieten sudez, crescut cu carne de cerb, care a jurat ca friptura de cerb de aici e dintr-un alt animal.

  • Sorintm :

    Din cate stiu, de vinuri se ocupa Zoltan Szabo, care s-a intors de curand din Canada. Omul chiar se pricepe si are si mult bun simt.