Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

5812 vizite

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

3434 vizite 2 comentarii

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

8415 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

8733 vizite 1 comentarii

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

2118 vizite

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

6419 vizite 1 comentarii

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenul me...

3122 vizite 2 comentarii

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

3635 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

2198 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

1944 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

4032 vizite 2 comentarii

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

1529 vizite 2 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

9654 vizite 2 comentarii

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

1141 vizite

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

3792 vizite 3 comentarii

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

2546 vizite 3 comentarii

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

2297 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

2940 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

2782 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

1572 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

5681 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatarii Fine Romanesti

GastroLab, restaurant la Piata Victoriei din Bucuresti, la parterul caldirii de birouri Aviatorilor 8GastroLab e un restaurant mare si foarte frumos, deschis in ultimele saptamani ale lui 2018 in Piata Victoriei, in elegantul complex Aviatorilor 8, in locul lui AV8.

Configuratia e cea de la AV8, cu un mare bar in partea din fata si cu bucataria deschisa in spate. Au schimbat o parte din mobilier, au pus mult lemn, ceea ce face locul mai cald si mai primitor.

GastroLab e si un winebar si magazin de vinuri, asa ca peretii au rafturi cu sticle pana sus, in tavan, si asta da foarte bine si la decor si ambianta generala, desigur.

Proprietarii sunt ardeleni, au celebrul complex hotelier de la Balvanyos, din varful muntelui, cu restaurantul cu acelasi nume. Nu e de mirare, deci, ca meniul are o baza ardeleneasca si ungureasca, reimaginata si reinterpretata de o tanara si foarte talentata bucatareasa sefa.

Am mancat de cateva ori la GastroLab pana acum, si toate au fost bune, de fiecare data. Unele mancaruri sunt cunoscute, cu cateva interventii in retete si in prezentare, altele au combinatii de produse si ingrediente noi, pe care nu le-am mai intalnit. Am notat ca supa de rata a fost buna, obrajorii de vita, limba de vita cu sos de hrean, pasta de jumari, porcul de Mangalita, coltunasii cu ciuperci, painea si cafeaua, de asemenea, excelente fiind crema de pastrav afumat si un fel de tarta de mamaliga cu branza, din ce imi aduc aminte si acum, dupa multe zile.

GastroLab se alatura, astfel, celor foarte putine restaurante, deocamdata, care au creat si care promoveaza Noua Bucatarie Fina Romaneasca, dintr-o directie si cu un specific diferit fata de cele din Bucuresti.

Preturile sunt normale, mai ales ca vinurile te costa mai putin decat in alte parti. Daca iti comanzi sticla direct de pe rafturile “shopului”, la nota ti se adauga un procentaj care este doar o mica parte din imensul “adaos” pe care il pun restaurantele la bauturi, de regula.

Servicul a fost bun, atent si personal, fara gesturi inutile, se vede ca au avut in minte un anumit profil, nu i-au ales la intamplare. Clienti au venit chiar din primele zile de la deschidere, si seara am vazut si mai multi.

GastroLab e un restaurant cu winebar foarte bine facut, serios, cu toate la vedere – inclusiv vinurile, desigur. E frumos, cu servicii bune si cu preturi decente, asa ca are toate sansele sa ajunga repede un restaurant cunoscut si de referinta al zonei, mai ales ca miliardele de corporatisti din Piata Victoriei nu au atatea restaurante cu adevarat bune la indemana, pe cat ar crede multi. (GB – decembrie 2018)

GastroLab, restaurant cu bucatarie ungureasca fina si winebar la Piata Victoriei

 

GastroLab inainte de deschidere

GastroLab, restaurantul cu bucatarie ungureasca reinterpretata si fina, din Complexul Aviatorilor 8, cu cateva zile inainte de deschidere

Data actualizarii: 09/07/2019

GastroLab

  • Marius :

    Datorita acestui articol am fost astazi la Gastrolab. O dezamagire totala. In primul rand in 15 minute de cand ne am asezat la masa nu a venit niciun ospatar cu un menu. Am mers noi inauntru sa-l cerem. Supa de varza cu afumatura frigea de nu te puteai atinge si am gasit in ea si vreo 4 tulpine de marar de era sa ne rupem dintii in ele. Afunatura lipsea cu desavarsire, smantana cu marar proaspat care credeam ca e in supa a venit pe o bucatica de paine uscata (nu prajita). 5 motzuri de smantana. La felul 2 cotlet de mangalitza: in primul rand e cotlet fara os ceea ce e o dezamagire totala. In al doilea rand era destul de rece, cartofii la cuptor erau super moi, aproape piure, sosul fara gust, iar in sos se scursese „zeama” de la friptura, arata destul de nasol. Una peste alta o mare dezamagire. La asta adaug si faptul ca am recomandat restaurantul si unui prieten sudez, crescut cu carne de cerb, care a jurat ca friptura de cerb de aici e dintr-un alt animal.

  • Sorintm :

    Din cate stiu, de vinuri se ocupa Zoltan Szabo, care s-a intors de curand din Canada. Omul chiar se pricepe si are si mult bun simt.