Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

8212 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

5007 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

11174 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10608 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9740 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

5128 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

8688 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

1201 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2701 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4807 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

17484 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

2834 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5411 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3640 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2658 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

3017 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

19025 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

1047 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2207 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2350 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1886 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am reveni...

4564 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

4005 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1299 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3683 vizite
Afiseaza
vizualizari

Divergentele persista

Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe cei de la Mahala, de la Palatul Bragadiru din Rahova – ca nu le apreciez mancarea pe cat ar merita, mai precis spus.

M-am dus din nou acum, desi drumul e lung pana acolo, si am luat si un prieten elvetian, umblat prin toate restaurantele mari ale lumii. Iau “ajutoare” cu mine de fiecare data cand ma astept la critici, ca sa pot da mai multa greutate celor scrise de mine aici.

Si ca sa incep cu concluzia: nu mi s-a parut mai buna mancarea de la Mahala decat o stiam de la vizitele trecute. Au mancare buna si chiar foarte buna, unele feluri, asa cum a fost tartarul din biban de mare, de pilda. Florile de dovlecel umplute cu urda si sos de masline au fost bune, la fel ca data trecuta, insa nu ceva de remarcat in mod spacial, si nici iepurele cu masline la cuptor in oala de lut, chiar daca frumos prezentat cu cupola aceea de aluat rumen deasupra. A fost bine facut iepurele, insa o tocanita mai degraba obisnuita, din care nu prea poti scoate mai mult. Toata painea a fost prajita – alt obicei enervant si foarte larg raspandit in restaurantele bucurestene. Deserturile au fost bune, insa rar primesti un desert despre care sa spui ceva de rau. Cafeaua destul de comuna, si cred ca nu din cauza cafelei, ci a masinii sau a felului in care o fac ei.

Serviciul nu a fost bun la Mahala de data aceasta: impersonal, neatent, raspunsuri cu jumatate de gura, cat sa scape de tine mai repede. Si, la fel ca aproape toti chelnerii din Bucuresti, nu vor sa faca decat un singur lucru o data. Duc mancarea la o masa, de pilda. Apoi se intorc cu mainile goale, insa nu se mai uita in stanga sau in dreapta, daca tot sunt acolo. Au trecut de vreo zece ori pe langa noi, cu ochii in pamant sau uitandu-se la Casa Poporului din zare. De ce fac asta, si de ce ii lasa managerii sa lucreze in acest fel, e mare, mare mister.

Unele portii sunt destul de mici la Mahala, insa preturile nu. Clienti au destui, erau si in salon si pe terasa.

Am vazut acum si salonul din spate, despre care nici nu stiam ca exista, arata bine. In general, ambianta de la Mahala mi s-a parut ceva mai placuta decat cea din amintirile mele, probabil si datorita terasei, in care acum am intrat pentru prima data. Arata bine gradina, sunt multe plante, dealul din spatele Palatului Bragadiru contribuie si el substantial.

Mahala e un restaurant bun si serios, fara indoiala, meniul e creativ si bine facut. Nu cred ca au vreo mancare pe care s-o lasi in farfurie din cauza gustului, insa nici intre primele restaurante din Bucuresti nu-i pun, cand vine vorba despre mancare, asa cum am auzit mai multe pareri pana acum… (GB & KM – august 2018)

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contributie

Mahala din Palatul Bragadiru e unul dintre restaurantele in voga in acest moment, si pe buna dreptate, pentru ca au acolo un chef bun, creativ, care stie bune cum stau lucrurile intr-o bucatarie si care a reusit sa umple restaurantul nu stiu cu ce clienti, pentru ca nu au aproape pe nimeni in jur, care sa poata veni pe jos pana la ei.

Mahala e primul din seria de restaurante ale Palatului Gragadiru, cum vii dinspre Bulevardul Libertatii. Amenajarea iti sare in ochi, e drept, insa nu toturor in felul in care si-a propus arhitectul care s-a ocupat de amenajare sa se intample. Mie si lui Cristi, invitatul meu, ni s-a parut fortat, fara prea multa noima, dar nu conteaza asta, fiindca toata lumea vorbeste despre mancarea de la Mahala, nu despre pereti.

Care mancare e destul de originala, un fel de bucatarie urbana mai elaborata, muncita bine la retete si in bucatarie. Noi am luat… (citeste tot)

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Aida Bistro

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca au deschis cei de la Aida Bistro restaurantul lor la Palatul Bragadiru, s-au pozitionat mult mai sus. Se vede asta si din site-ul ...

Data actualizarii: 02/09/2018

Mahala