Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

5605 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

9021 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1368 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

970 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2735 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

4311 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1422 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

585 vizite

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la Atypi...

848 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

805 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1091 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

954 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1628 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

400 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

2005 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1169 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

7734 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

4932 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1354 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

1481 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6169 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

567 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

433 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1118 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1663 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

520 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

870 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

469 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1696 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1102 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

1908 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

371 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

633 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

879 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

566 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1411 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1591 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

873 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

988 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

561 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

6782 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

1944 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1821 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1417 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1987 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2544 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

5803 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1494 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2260 vizite

44 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1353 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1489 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2666 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaura...

2413 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

929 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1039 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

2031 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

10445 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

2492 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

559 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

914 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3709 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3734 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

959 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

960 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1264 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3726 vizite
Afiseaza
vizualizari

Divergentele persista

Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe cei de la Mahala, de la Palatul Bragadiru din Rahova – ca nu le apreciez mancarea pe cat ar merita, mai precis spus.

M-am dus din nou acum, desi drumul e lung pana acolo, si am luat si un prieten elvetian, umblat prin toate restaurantele mari ale lumii. Iau “ajutoare” cu mine de fiecare data cand ma astept la critici, ca sa pot da mai multa greutate celor scrise de mine aici.

Si ca sa incep cu concluzia: nu mi s-a parut mai buna mancarea de la Mahala decat o stiam de la vizitele trecute. Au mancare buna si chiar foarte buna, unele feluri, asa cum a fost tartarul din biban de mare, de pilda. Florile de dovlecel umplute cu urda si sos de masline au fost bune, la fel ca data trecuta, insa nu ceva de remarcat in mod spacial, si nici iepurele cu masline la cuptor in oala de lut, chiar daca frumos prezentat cu cupola aceea de aluat rumen deasupra. A fost bine facut iepurele, insa o tocanita mai degraba obisnuita, din care nu prea poti scoate mai mult. Toata painea a fost prajita – alt obicei enervant si foarte larg raspandit in restaurantele bucurestene. Deserturile au fost bune, insa rar primesti un desert despre care sa spui ceva de rau. Cafeaua destul de comuna, si cred ca nu din cauza cafelei, ci a masinii sau a felului in care o fac ei.

Serviciul nu a fost bun la Mahala de data aceasta: impersonal, neatent, raspunsuri cu jumatate de gura, cat sa scape de tine mai repede. Si, la fel ca aproape toti chelnerii din Bucuresti, nu vor sa faca decat un singur lucru o data. Duc mancarea la o masa, de pilda. Apoi se intorc cu mainile goale, insa nu se mai uita in stanga sau in dreapta, daca tot sunt acolo. Au trecut de vreo zece ori pe langa noi, cu ochii in pamant sau uitandu-se la Casa Poporului din zare. De ce fac asta, si de ce ii lasa managerii sa lucreze in acest fel, e mare, mare mister.

Unele portii sunt destul de mici la Mahala, insa preturile nu. Clienti au destui, erau si in salon si pe terasa.

Am vazut acum si salonul din spate, despre care nici nu stiam ca exista, arata bine. In general, ambianta de la Mahala mi s-a parut ceva mai placuta decat cea din amintirile mele, probabil si datorita terasei, in care acum am intrat pentru prima data. Arata bine gradina, sunt multe plante, dealul din spatele Palatului Bragadiru contribuie si el substantial.

Mahala e un restaurant bun si serios, fara indoiala, meniul e creativ si bine facut. Nu cred ca au vreo mancare pe care s-o lasi in farfurie din cauza gustului, insa nici intre primele restaurante din Bucuresti nu-i pun, cand vine vorba despre mancare, asa cum am auzit mai multe pareri pana acum… (GB & KM – august 2018)

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contributie

Mahala din Palatul Bragadiru e unul dintre restaurantele in voga in acest moment, si pe buna dreptate, pentru ca au acolo un chef bun, creativ, care stie bune cum stau lucrurile intr-o bucatarie si care a reusit sa umple restaurantul nu stiu cu ce clienti, pentru ca nu au aproape pe nimeni in jur, care sa poata veni pe jos pana la ei.

Mahala e primul din seria de restaurante ale Palatului Gragadiru, cum vii dinspre Bulevardul Libertatii. Amenajarea iti sare in ochi, e drept, insa nu toturor in felul in care si-a propus arhitectul care s-a ocupat de amenajare sa se intample. Mie si lui Cristi, invitatul meu, ni s-a parut fortat, fara prea multa noima, dar nu conteaza asta, fiindca toata lumea vorbeste despre mancarea de la Mahala, nu despre pereti.

Care mancare e destul de originala, un fel de bucatarie urbana mai elaborata, muncita bine la retete si in bucatarie. Noi am luat… (citeste tot)

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Aida Bistro

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca au deschis cei de la Aida Bistro restaurantul lor la Palatul Bragadiru, s-au pozitionat mult mai sus. Se vede asta si din site-ul ...

Data actualizarii: 02/09/2018

Mahala

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.