Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

4078 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5657 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

5914 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3411 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2264 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

4778 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

387 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

6138 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6953 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2867 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

7245 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaurant d...

2052 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1469 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1202 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

8479 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1851 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3925 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

1307 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

5229 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

448 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1396 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

935 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1310 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

867 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

1436 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

843 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

756 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

2768 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1187 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

927 vizite

Fusion e sa amesteci bucatariile in farfurie, nu in meniu Au adus u...

210 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2503 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3220 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

3328 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

979 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

1053 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

865 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

636 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1850 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

421 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

728 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

498 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

787 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

4749 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2262 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

692 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

230 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

770 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1221 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

722 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

655 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

814 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

391 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

784 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

802 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1436 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

473 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1318 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

879 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

496 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

270 vizite

O promisiune inca neonorata Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, ca...

425 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

545 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

677 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1587 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1502 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

275 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

1630 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

620 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

724 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1170 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

793 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

364 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1011 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

1127 vizite
Afiseaza
vizualizari

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contributie

Mahala din Palatul Bragadiru e unul dintre restaurantele in voga in acest moment, si pe buna dreptate, pentru ca au acolo un chef bun, creativ, care stie bune cum stau lucrurile intr-o bucatarie si care a reusit sa umple restaurantul nu stiu cu ce clienti, pentru ca nu au aproape pe nimeni in jur, care sa poata veni pe jos pana la ei.

Mahala e primul din seria de restaurante ale Palatului Gragadiru, cum vii dinspre Bulevardul Libertatii. Amenajarea iti sare in ochi, e drept, insa nu toturor in felul in care si-a propus arhitectul care s-a ocupat de amenajare sa se intample. Mie si lui Cristi, invitatul meu, ni s-a parut fortat, fara prea multa noima, dar nu conteaza asta, fiindca toata lumea vorbeste despre mancarea de la mahala, nu despre pereti.

Care mancare e destul de originala, un fel de bucatarie urbana mai elaborata, muncita bine la retete si in bucatarie. Noi am luat niste flori de dovlecel cu urda, cred ca asa se numeau (au trecut cateva saptamani de atunci), destul de bune, momite de vitel, bune acestea, un pate de casa, ca amuse bouche, foarte bun, intr-adevar, calcan, bun, dar nimic special cu el, cartofi zdrobiti buni, o plpa de rata asa si asa, o mamaliga excelenta si o spuma de castraveti oribila, cu atata otet in ea incat presupun ca a fost un sabotaj al cuiva, sau ceva supranatural s-a intamplat acolo, nu pot crede ca cheful de la Mahala a putut concepe si pune de bunavoie in meniu asa ceva.

Portii mici, preturi destul de mari la Mahala, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti scoate repede 3-400 de lei de pe card.

Serviciul a fost bun, foarte rapizi, o surpriza de proportii aceasta. Un chelner foarte stapan pe situatie, sigur pe el si greu de prins pe picior gresit, care s-a prins repede ca cel de dinaintea lui nu intelege mare lucru din ce i se intampla si l-a trimis la alta masa.

Clienti destul de multi, micul restaurant Mahala era aproape plin cat am fost noi acolo, spre diferenta de data trecuta, cand eram aproape singuri. Poate de aceea si-au si dat acum silinta mai mult, prima data presupun ca nici nu era cheful prin preajma.

Mahala e un restaurant serios si bun, cu un chef talentat, de viitor, care poate ajunge mult mai departe de atat, presupun. Iti dai seama repede, de la inceput, de cand citesti meniul, chiar inainte sa ajunga mancarea pe masa, ca acolo e un om care stie si care intelege mai multe decat altii. Mahala e unul dintre cele mai bune restaurante din partea aceea de Bucuresti amestecat, vechi cu nou, in care greu gasesti vreun restaurant mai acatarii. Nu as merge atat de departe incat sa-i trimit la Mahala pe cei care ar face un ceas cu masina pana in Rahova, insa pe cei care stau sau lucreaza mai aproape ii indemn sa guste mancarurile de la Mahala. Dar sa vedem ce mai scriu si altii despre acest mic restaurant original si creativ… (GB – noiembrie 20187)

O nepotrivire

Mahala e unul dintre cele patru sau cinci restaurante de la Palatul Bragadiru, din Rahova, in spatele cladirii Academiei Romane, si e chiar primul, pe coltul palatului, cum vii dinspre Rondul Cosbuc. Spre diferenta de celelalte, care sunt amenajate asemanator, intr-un stil clasic, de inceput de secol trecut, Mahala are un design ceva mai modern, mai tineresc. Nu e mare, dimpotriva, cred ca e cel mai mic dintre cele de acolo.

Cititnd meniul de pe site-ul lor, mi s-a parut evident ca e un bucatar talentat acolo, nu multi ar fi in stare sa conceapa un asemenea meniu, si cu atat mai putin sa-l puna si in farfurie. Un meniu creativ, bucatarie urbana (ei ii spun contemporana pe site, ceea ce e cam acelasi lucru), bine prezentat. Insa mancarea a fost destul de obisnuita, nimic special, cu atat mai mult cu cat te duci cu asteptari mari la Mahala. Poate ca la pranz nu-si dau silinta la fel de mult, erau putini clienti, intr-adevar. Insa am auzit ca e un loc in care se aduna lumea, o clientela bine conturata si definita, asa ca poate ca atunci cand vin aceia au norocul sa manance altfel.

Cu siguranta, deci, ca va trebui sa revin la Mahala pentru o analiza mai amanuntita, mi-e greu sa cred ca bucatarul care a facut acel meniu face in fiecare zi mancarea asa cum am primit-o noi… (GB – martie 2017)

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Aida Bistro

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca au deschis cei de la Aida Bistro restaurantul lor la Palatul Bragadiru, s-au pozitionat mult mai sus. Se vede asta si din site-ul ...


Mahala

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.