Restaurantele Restocracy cu buacatrie urbana, creativa, inspirationala, experimentala etc.

Ord. dupa

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

1398 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

4093 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

1075 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

883 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

2200 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1127 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

572 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1110 vizite

Intentii bune, insa imaginatia putina strica planurile Fitto Cafe e...

275 vizite
Afiseaza
vizualizari

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contributie

Mahala din Palatul Bragadiru e unul dintre restaurantele in voga in acest moment, si pe buna dreptate, pentru ca au acolo un chef bun, creativ, care stie bune cum stau lucrurile intr-o bucatarie si care a reusit sa umple restaurantul nu stiu cu ce clienti, pentru ca nu au aproape pe nimeni in jur, care sa poata veni pe jos pana la ei.

Mahala e primul din seria de restaurante ale Palatului Gragadiru, cum vii dinspre Bulevardul Libertatii. Amenajarea iti sare in ochi, e drept, insa nu toturor in felul in care si-a propus arhitectul care s-a ocupat de amenajare sa se intample. Mie si lui Cristi, invitatul meu, ni s-a parut fortat, fara prea multa noima, dar nu conteaza asta, fiindca toata lumea vorbeste despre mancarea de la mahala, nu despre pereti.

Care mancare e destul de originala, un fel de bucatarie urbana mai elaborata, muncita bine la retete si in bucatarie. Noi am luat niste flori de dovlecel cu urda, cred ca asa se numeau (au trecut cateva saptamani de atunci), destul de bune, momite de vitel, bune acestea, un pate de casa, ca amuse bouche, foarte bun, intr-adevar, calcan, bun, dar nimic special cu el, cartofi zdrobiti buni, o plpa de rata asa si asa, o mamaliga excelenta si o spuma de castraveti oribila, cu atata otet in ea incat presupun ca a fost un sabotaj al cuiva, sau ceva supranatural s-a intamplat acolo, nu pot crede ca cheful de la Mahala a putut concepe si pune de bunavoie in meniu asa ceva.

Portii mici, preturi destul de mari la Mahala, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti scoate repede 3-400 de lei de pe card.

Serviciul a fost bun, foarte rapizi, o surpriza de proportii aceasta. Un chelner foarte stapan pe situatie, sigur pe el si greu de prins pe picior gresit, care s-a prins repede ca cel de dinaintea lui nu intelege mare lucru din ce i se intampla si l-a trimis la alta masa.

Clienti destul de multi, micul restaurant Mahala era aproape plin cat am fost noi acolo, spre diferenta de data trecuta, cand eram aproape singuri. Poate de aceea si-au si dat acum silinta mai mult, prima data presupun ca nici nu era cheful prin preajma.

Mahala e un restaurant serios si bun, cu un chef talentat, de viitor, care poate ajunge mult mai departe de atat, presupun. Iti dai seama repede, de la inceput, de cand citesti meniul, chiar inainte sa ajunga mancarea pe masa, ca acolo e un om care stie si care intelege mai multe decat altii. Mahala e unul dintre cele mai bune restaurante din partea aceea de Bucuresti amestecat, vechi cu nou, in care greu gasesti vreun restaurant mai acatarii. Nu as merge atat de departe incat sa-i trimit la Mahala pe cei care ar face un ceas cu masina pana in Rahova, insa pe cei care stau sau lucreaza mai aproape ii indemn sa guste mancarurile de la Mahala. Dar sa vedem ce mai scriu si altii despre acest mic restaurant original si creativ… (GB – noiembrie 20187)

O nepotrivire

Mahala e unul dintre cele patru sau cinci restaurante de la Palatul Bragadiru, din Rahova, in spatele cladirii Academiei Romane, si e chiar primul, pe coltul palatului, cum vii dinspre Rondul Cosbuc. Spre diferenta de celelalte, care sunt amenajate asemanator, intr-un stil clasic, de inceput de secol trecut, Mahala are un design ceva mai modern, mai tineresc. Nu e mare, dimpotriva, cred ca e cel mai mic dintre cele de acolo.

Cititnd meniul de pe site-ul lor, mi s-a parut evident ca e un bucatar talentat acolo, nu multi ar fi in stare sa conceapa un asemenea meniu, si cu atat mai putin sa-l puna si in farfurie. Un meniu creativ, bucatarie urbana (ei ii spun contemporana pe site, ceea ce e cam acelasi lucru), bine prezentat. Insa mancarea a fost destul de obisnuita, nimic special, cu atat mai mult cu cat te duci cu asteptari mari la Mahala. Poate ca la pranz nu-si dau silinta la fel de mult, erau putini clienti, intr-adevar. Insa am auzit ca e un loc in care se aduna lumea, o clientela bine conturata si definita, asa ca poate ca atunci cand vin aceia au norocul sa manance altfel.

Cu siguranta, deci, ca va trebui sa revin la Mahala pentru o analiza mai amanuntita, mi-e greu sa cred ca bucatarul care a facut acel meniu face in fiecare zi mancarea asa cum am primit-o noi… (GB – martie 2017)

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Aida Bistro

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca au deschis cei de la Aida Bistro restaurantul lor la Palatul Bragadiru, s-au pozitionat mult mai sus. Se vede asta si din site-ul ...


Mahala

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.