Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

3423 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5169 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

5237 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3148 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

4332 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

5435 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1949 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6481 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2555 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

5714 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1296 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

1802 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1048 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

7471 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3531 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

1099 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

4660 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

288 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1248 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

795 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1043 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

789 vizite

Poate cel mai frumos restaurant din Centrul Vechi Nomad a fost una ...

420 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

1215 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

724 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

1386 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

645 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1037 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

756 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2410 vizite

Fusion e sa amesteci bucatariile in farfurie, nu in meniu Au adus u...

115 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

2752 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

889 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

909 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

804 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

598 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

356 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1659 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

636 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2671 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

454 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

4266 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

636 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

565 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

723 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

993 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

338 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

720 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

682 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

657 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1279 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

415 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1201 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

687 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

448 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

728 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

456 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

591 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1335 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

229 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

354 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

473 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

554 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

658 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

843 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

705 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

264 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

851 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

1054 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

1010 vizite

A french bakery with the finest sortiments of bread, a little pastry s...

32 vizite
Afiseaza
vizualizari

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contributie

Mahala din Palatul Bragadiru e unul dintre restaurantele in voga in acest moment, si pe buna dreptate, pentru ca au acolo un chef bun, creativ, care stie bune cum stau lucrurile intr-o bucatarie si care a reusit sa umple restaurantul nu stiu cu ce clienti, pentru ca nu au aproape pe nimeni in jur, care sa poata veni pe jos pana la ei.

Mahala e primul din seria de restaurante ale Palatului Gragadiru, cum vii dinspre Bulevardul Libertatii. Amenajarea iti sare in ochi, e drept, insa nu toturor in felul in care si-a propus arhitectul care s-a ocupat de amenajare sa se intample. Mie si lui Cristi, invitatul meu, ni s-a parut fortat, fara prea multa noima, dar nu conteaza asta, fiindca toata lumea vorbeste despre mancarea de la mahala, nu despre pereti.

Care mancare e destul de originala, un fel de bucatarie urbana mai elaborata, muncita bine la retete si in bucatarie. Noi am luat niste flori de dovlecel cu urda, cred ca asa se numeau (au trecut cateva saptamani de atunci), destul de bune, momite de vitel, bune acestea, un pate de casa, ca amuse bouche, foarte bun, intr-adevar, calcan, bun, dar nimic special cu el, cartofi zdrobiti buni, o plpa de rata asa si asa, o mamaliga excelenta si o spuma de castraveti oribila, cu atata otet in ea incat presupun ca a fost un sabotaj al cuiva, sau ceva supranatural s-a intamplat acolo, nu pot crede ca cheful de la Mahala a putut concepe si pune de bunavoie in meniu asa ceva.

Portii mici, preturi destul de mari la Mahala, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti scoate repede 3-400 de lei de pe card.

Serviciul a fost bun, foarte rapizi, o surpriza de proportii aceasta. Un chelner foarte stapan pe situatie, sigur pe el si greu de prins pe picior gresit, care s-a prins repede ca cel de dinaintea lui nu intelege mare lucru din ce i se intampla si l-a trimis la alta masa.

Clienti destul de multi, micul restaurant Mahala era aproape plin cat am fost noi acolo, spre diferenta de data trecuta, cand eram aproape singuri. Poate de aceea si-au si dat acum silinta mai mult, prima data presupun ca nici nu era cheful prin preajma.

Mahala e un restaurant serios si bun, cu un chef talentat, de viitor, care poate ajunge mult mai departe de atat, presupun. Iti dai seama repede, de la inceput, de cand citesti meniul, chiar inainte sa ajunga mancarea pe masa, ca acolo e un om care stie si care intelege mai multe decat altii. Mahala e unul dintre cele mai bune restaurante din partea aceea de Bucuresti amestecat, vechi cu nou, in care greu gasesti vreun restaurant mai acatarii. Nu as merge atat de departe incat sa-i trimit la Mahala pe cei care ar face un ceas cu masina pana in Rahova, insa pe cei care stau sau lucreaza mai aproape ii indemn sa guste mancarurile de la Mahala. Dar sa vedem ce mai scriu si altii despre acest mic restaurant original si creativ… (GB – noiembrie 20187)

O nepotrivire

Mahala e unul dintre cele patru sau cinci restaurante de la Palatul Bragadiru, din Rahova, in spatele cladirii Academiei Romane, si e chiar primul, pe coltul palatului, cum vii dinspre Rondul Cosbuc. Spre diferenta de celelalte, care sunt amenajate asemanator, intr-un stil clasic, de inceput de secol trecut, Mahala are un design ceva mai modern, mai tineresc. Nu e mare, dimpotriva, cred ca e cel mai mic dintre cele de acolo.

Cititnd meniul de pe site-ul lor, mi s-a parut evident ca e un bucatar talentat acolo, nu multi ar fi in stare sa conceapa un asemenea meniu, si cu atat mai putin sa-l puna si in farfurie. Un meniu creativ, bucatarie urbana (ei ii spun contemporana pe site, ceea ce e cam acelasi lucru), bine prezentat. Insa mancarea a fost destul de obisnuita, nimic special, cu atat mai mult cu cat te duci cu asteptari mari la Mahala. Poate ca la pranz nu-si dau silinta la fel de mult, erau putini clienti, intr-adevar. Insa am auzit ca e un loc in care se aduna lumea, o clientela bine conturata si definita, asa ca poate ca atunci cand vin aceia au norocul sa manance altfel.

Cu siguranta, deci, ca va trebui sa revin la Mahala pentru o analiza mai amanuntita, mi-e greu sa cred ca bucatarul care a facut acel meniu face in fiecare zi mancarea asa cum am primit-o noi… (GB – martie 2017)

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Aida Bistro

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca au deschis cei de la Aida Bistro restaurantul lor la Palatul Bragadiru, s-au pozitionat mult mai sus. Se vede asta si din site-ul ...


Mahala

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.