Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

733 vizite

Graffiti (Cotroceni) este unul dintre restaurantele Graffiti din Bucur...

88 vizite

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

42 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

278 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

477 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

74 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

1848 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

622 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3022 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1435 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

584 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

359 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1854 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1935 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

559 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3065 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

8765 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1499 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

519 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

1175 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1413 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3687 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4909 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

432 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2604 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul IstoricNu sunt monden, nu-mi place sa merg prin oras, iar sa calatoresc departe, nici atat. Aflu despre locurile in voga de pe Internet, si apoi ma duc si eu acolo daca e ceva de mancare, ca sa scriu pe site. Asa ca nu aveam cum sa stiu dinainte despre faimosul restaurant Le Bab din Soho, in Londra, care vinde kekab facut de un chef cu trei stelute Michelin (Our original restaurant, serving refined, contemporary kebabs in Soho. Kitchen led by Federico Preti, formerly of 3 star Enoteca Pinchiorri & Le Gavroche).

Am aflat de Le Bab de Tamisa cand niste baieti foarte tineri (cei care au si Fish House) s-au gandit sa-i faca o replica la Bucuresti. De fapt, pare sa fie chiar un fel de franciza, cu dreptul de a le folosi numele si cu felul lor de a face lucrurile, fara indoiala.

Le Bab de Dambovita au deschis la inceputul lui august in Centrul Vechi, pe Stavropoleos, chiar langa Caru’ cu Bere. Sunt la parterul unui bloc mai nou si mare de pe Calea Victoriei, dar care se continua si pe straduta cu frumoasa biserica. Ultra-minimalist, au daramat si au dezgolit bietul bloc pana la fierul-beton din pereti si din stalpii de rezistenta. Dupa standardele si gusturile zilei, ca e interesant si bine facut se va spune, desigur.

Meniul Le Bab…

e minimalist si el, multe feluri pornind de la mancaruri traditionale arabesti si apropiat-orientale, in general, insa recompuse, reinterpretate, contemporanizate, occidentalizate… intelegeti bine ce vreau sa spun. Multe condimente, pentru ca acestea dau bine la noile generatii. Am luat mai multe feluri, pentru ca portiile sunt cam mici. A fost buna mancarea la Le Bab, insa nu ceva pentru care sa vreau sa ma intorc acolo in mod special. Chiar daca le-am dat nota maxima, insa asta prin comparatie cu alte mancaruri cu specific oriental. Diferentele fata pe produsele si retetele originare de la care isi trag si numele, de fapt, nu sunt atat de mari pe cat te-ai putea gandi.

Nu e bucatarie fina, Le Bab nu e un restaurant de fine dinig, si nici nu cred ca si-au propus asa ceva. Comparatia cu site-ul englezilor arata ca bucurestenii au replicat pe primul dintre cele trei restaurante ale mentorilor lor, pozitionate diferit:

  • Le Bab: Our original restaurant, serving refined, contemporary kebabs in Soho, London. Kitchen led by Federico Preti, formerly of 3 star Enoteca Pinchiorri & Le Gavroche.
  • Kebab Queen: Our fine dining project, with a kitchen exclusively led by Manu Canales. An intimate counter dining restaurant in Covent Garden.
  • Maison Bab: A modern kebab house, serving bold, rustic kebabs in Covent Garden. Kitchen led by Angus Bell, formerly of Le Gavroche and The Star at Harome.

Serviciul a fost bun, cu chelneri tineri si bine dispusi, in ton cu atmosfera, bine alesi. Preturile normale pentru un restaurant bine si atent facut, cu investitii destul de mari.

Pozitionarea lui Le Bab e foarte clara, si cred ca e bine asa: un restaurant minimalist contemporan, occidental, pentru noile generatii, care arata directia spre care se indreapta Bucurestiul, ca antemergator pentru restul Romaniei. Sunt sigur ca vor avea succes si ca epigonii nu se vor lasa asteptati… (GB – august 2019)

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul Istoric

Salonul si terasa Le Bab in Centrul Vechi

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul Istoric

 

Data actualizarii: 22/01/2020

Le Bab  - Calea Victoriei 12A (Centrul Vechi)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.