Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1200 vizite 3 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

276 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

2652 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

3088 vizite

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1156 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

393 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

692 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1182 vizite

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

2406 vizite 1 comentarii

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

2903 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

3881 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

312 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2114 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

757 vizite 3 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

76 vizite

Amenajarea in stilul Strabunica cu Disposobie de la Mantuleasa 40 M...

422 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

1003 vizite

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1468 vizite 1 comentarii

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

710 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

3533 vizite

PengYou si frumoasa lui terasa Nu e mare lucru de spus diferit despre...

1841 vizite 7 comentarii

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

8558 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

398 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

1511 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

241 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul IstoricNu sunt monden, nu-mi place sa merg prin oras, iar sa calatoresc departe, nici atat. Aflu despre locurile in voga de pe Internet, si apoi ma duc si eu acolo daca e ceva de mancare, ca sa scriu pe site. Asa ca nu aveam cum sa stiu dinainte despre faimosul restaurant Le Bab din Soho, in Londra, care vinde kekab facut de un chef cu trei stelute Michelin (Our original restaurant, serving refined, contemporary kebabs in Soho. Kitchen led by Federico Preti, formerly of 3 star Enoteca Pinchiorri & Le Gavroche).

Am aflat de Le Bab de Tamisa cand niste baieti foarte tineri (cei care au si Fish House) s-au gandit sa-i faca o replica la Bucuresti. De fapt, pare sa fie chiar un fel de franciza, cu dreptul de a le folosi numele si cu felul lor de a face lucrurile, fara indoiala.

Le Bab de Dambovita au deschis la inceputul lui august in Centrul Vechi, pe Stavropoleos, chiar langa Caru’ cu Bere. Sunt la parterul unui bloc mai nou si mare de pe Calea Victoriei, dar care se continua si pe straduta cu frumoasa biserica. Ultra-minimalist, au daramat si au dezgolit bietul bloc pana la fierul-beton din pereti si din stalpii de rezistenta. Dupa standardele si gusturile zilei, ca e interesant si bine facut se va spune, desigur.

Meniul Le Bab…

e minimalist si el, multe feluri pornind de la mancaruri traditionale arabesti si apropiat-orientale, in general, insa recompuse, reinterpretate, contemporanizate, occidentalizate… intelegeti bine ce vreau sa spun. Multe condimente, pentru ca acestea dau bine la noile generatii. Am luat mai multe feluri, pentru ca portiile sunt cam mici. A fost buna mancarea la Le Bab, insa nu ceva pentru care sa vreau sa ma intorc acolo in mod special. Chiar daca le-am dat nota maxima, insa asta prin comparatie cu alte mancaruri cu specific oriental. Diferentele fata pe produsele si retetele originare de la care isi trag si numele, de fapt, nu sunt atat de mari pe cat te-ai putea gandi.

Nu e bucatarie fina, Le Bab nu e un restaurant de fine dinig, si nici nu cred ca si-au propus asa ceva. Comparatia cu site-ul englezilor arata ca bucurestenii au replicat pe primul dintre cele trei restaurante ale mentorilor lor, pozitionate diferit:

  • Le Bab: Our original restaurant, serving refined, contemporary kebabs in Soho, London. Kitchen led by Federico Preti, formerly of 3 star Enoteca Pinchiorri & Le Gavroche.
  • Kebab Queen: Our fine dining project, with a kitchen exclusively led by Manu Canales. An intimate counter dining restaurant in Covent Garden.
  • Maison Bab: A modern kebab house, serving bold, rustic kebabs in Covent Garden. Kitchen led by Angus Bell, formerly of Le Gavroche and The Star at Harome.

Serviciul a fost bun, cu chelneri tineri si bine dispusi, in ton cu atmosfera, bine alesi. Preturile normale pentru un restaurant bine si atent facut, cu investitii destul de mari.

Pozitionarea lui Le Bab e foarte clara, si cred ca e bine asa: un restaurant minimalist contemporan, occidental, pentru noile generatii, care arata directia spre care se indreapta Bucurestiul, ca antemergator pentru restul Romaniei. Sunt sigur ca vor avea succes si ca epigonii nu se vor lasa asteptati… (GB – august 2019)

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul Istoric

Salonul si terasa Le Bab in Centrul Vechi

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul Istoric

 

Data actualizarii: 18/09/2019

Le Bab  - Calea Victoriei 12A (Centrul Vechi)

le-bab-restaurant-de-kebab-occidental-contemporan-restocracy