Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Situat in inima Bucurestiului pe strada Mantuleasa la numarul 40, in a...

186 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

593 vizite

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1282 vizite

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

553 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

2909 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

6928 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

294 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

607 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

170 vizite

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

260 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

2923 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

498 vizite

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate Copiii acestia au...

927 vizite

La Placinte este un lant de restaurant cu specific basarabean. Restaur...

98 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

1484 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1363 vizite 1 comentarii

Am scos Funky Lounge Herastrau de pe lista restaurantelor serioase Am...

5538 vizite

Iuliane, fa ceva cu angajatii tai de la ZenSushi Nordului! ZenSushi N...

279 vizite

Trattoria Verdi Victoriei, inca o cantina pentru burtile corporatiste ...

901 vizite

Flavors, cu prefacut-simpaticul sau Chef Elias Harmouch Flavors e u...

2200 vizite 4 comentarii

La Vioara Rosie, un restaurant din alta lume si din alte vremuri... ...

368 vizite

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

1821 vizite 1 comentarii

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

3248 vizite

The Mark, asaltul civilizatiei catre Gara de Nord The Mark Restaurant...

1445 vizite

Meniul cu specific international al restaurantului TECADRA iti va sati...

326 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul IstoricNu sunt monden, nu-mi place sa merg prin oras, iar sa calatoresc departe, nici atat. Aflu despre locurile in voga de pe Internet, si apoi ma duc si eu acolo daca e ceva de mancare, ca sa scriu pe site. Asa ca nu aveam cum sa stiu dinainte despre faimosul restaurant Le Bab din Soho, in Londra, care vinde kekab facut de un chef cu trei stelute Michelin (Our original restaurant, serving refined, contemporary kebabs in Soho. Kitchen led by Federico Preti, formerly of 3 star Enoteca Pinchiorri & Le Gavroche).

Am aflat de Le Bab de Tamisa cand niste baieti foarte tineri (cei care au si Fish House) s-au gandit sa-i faca o replica la Bucuresti. De fapt, pare sa fie chiar un fel de franciza, cu dreptul de a le folosi numele si cu felul lor de a face lucrurile, fara indoiala.

Le Bab de Dambovita au deschis la inceputul lui august in Centrul Vechi, pe Stavropoleos, chiar langa Caru’ cu Bere. Sunt la parterul unui bloc mai nou si mare de pe Calea Victoriei, dar care se continua si pe straduta cu frumoasa biserica. Ultra-minimalist, au daramat si au dezgolit bietul bloc pana la fierul-beton din pereti si din stalpii de rezistenta. Dupa standardele si gusturile zilei, ca e interesant si bine facut se va spune, desigur.

Meniul Le Bab…

e minimalist si el, multe feluri pornind de la mancaruri traditionale arabesti si apropiat-orientale, in general, insa recompuse, reinterpretate, contemporanizate, occidentalizate… intelegeti bine ce vreau sa spun. Multe condimente, pentru ca acestea dau bine la noile generatii. Am luat mai multe feluri, pentru ca portiile sunt cam mici. A fost buna mancarea la Le Bab, insa nu ceva pentru care sa vreau sa ma intorc acolo in mod special. Chiar daca le-am dat nota maxima, insa asta prin comparatie cu alte mancaruri cu specific oriental. Diferentele fata pe produsele si retetele originare de la care isi trag si numele, de fapt, nu sunt atat de mari pe cat te-ai putea gandi.

Nu e bucatarie fina, Le Bab nu e un restaurant de fine dinig, si nici nu cred ca si-au propus asa ceva. Comparatia cu site-ul englezilor arata ca bucurestenii au replicat pe primul dintre cele trei restaurante ale mentorilor lor, pozitionate diferit:

  • Le Bab: Our original restaurant, serving refined, contemporary kebabs in Soho, London. Kitchen led by Federico Preti, formerly of 3 star Enoteca Pinchiorri & Le Gavroche.
  • Kebab Queen: Our fine dining project, with a kitchen exclusively led by Manu Canales. An intimate counter dining restaurant in Covent Garden.
  • Maison Bab: A modern kebab house, serving bold, rustic kebabs in Covent Garden. Kitchen led by Angus Bell, formerly of Le Gavroche and The Star at Harome.

Serviciul a fost bun, cu chelneri tineri si bine dispusi, in ton cu atmosfera, bine alesi. Preturile normale pentru un restaurant bine si atent facut, cu investitii destul de mari.

Pozitionarea lui Le Bab e foarte clara, si cred ca e bine asa: un restaurant minimalist contemporan, occidental, pentru noile generatii, care arata directia spre care se indreapta Bucurestiul, ca antemergator pentru restul Romaniei. Sunt sigur ca vor avea succes si ca epigonii nu se vor lasa asteptati… (GB – august 2019)

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul Istoric

Salonul si terasa Le Bab in Centrul Vechi

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul Istoric

 

Data actualizarii: 01/09/2019

le-bab-restaurant-de-kebab-occidental-contemporan-restocracy