Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

3138 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

3222 vizite

Mai bine decat un simplu steakhouse La Estancia e un restaurant nou...

3663 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

927 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului A...

3774 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenul me...

1406 vizite

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti Pata Negra e un restau...

2637 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

628 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

1077 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

1202 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

1490 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

1239 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

652 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

4131 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

568 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

414 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

668 vizite

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

620 vizite

Restaurante germane se deschid si se inchid in Bucuresti, Die Deutsche...

746 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1160 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

526 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie gras Crede...

2420 vizite

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti ...

1969 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

517 vizite

Nu stiu daca mancarea atrage mai mult la El Torito, sau culorile E...

324 vizite
Afiseaza
vizualizari

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului

Am revenit la Fish House pentru ca mi-au spus niste oameni ca nota initiala li se parea prea mica, si ca, dupa parerea lor, Fish House ar fi unul dintre cele mai bune restaurante de peste din Bucuresti.

L-am gasit putin schimbat, nu prea mult, dar parca arata ceva mai bine amenajat acum.

Am mancat supa de peste, ceviche (se pronunta “sevice”), caracatita si creveti, bune toate, cu rezerva ca nu se face intr-un restaurant cu pretentii sa pui crevetii necuratati in sos. Ii poti lasa necuratati cand nu se amesteca cu alta mancare, dar sa scobesti tot timpul in sos, ca nu cumva sa fi ramas pe acolo vreun solz, sau, si mai rau, sa-i cauti, sa nu-i gasesti, dar sa constati ca tocmai ai inghitit unul, e doar pentru restaurantele de cartier.

Serviciul bun, ca si data trecuta. Cativa clienti, nici multi, nici putini.

Fish House e unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului, s-au si in scris in evaluarea noastra anuala, nu m-ar mira sa si castige, cu putin noroc… (GB – decembrie 2017)

Primul restaurant croat pe care l-am intalnit in Bucuresti

Fish House e restaurantul a doi croati tineri, dintre care unul a mai lucrat si in alte restaurante din bucuresti. La fostul Aquarium, apoi a plecat impreuna cu sarbul care conducea cunoscutul restaurant, pe vremuri, cand s-au mutat in Piata Floreasca. Nu le-a mers prea bine acolo, sau s-ar fi despartit din alte motive, si croatul s-a hotarit sa ia viata in piept si sa isi deschida propriul restaurant.

La inceput scria pe firma lor Fish House, by Zaitoone, insa acum Zaitoone-ul a disparut. Mi-a explicat croatul ca la inceput a fost ajutat foarte mult de arabii de la Zaitoone, insa ca acum se descurca singur.

Fish House ocupa coltul unui bloc nou din zona Pietii Floreasca, vizavi de Rue du Pain si de Vacamuuu. Au mai fost doua restaurante acolo, primul La Farine, celalalt YaYa, dar cred ca a fost mai greu decat se asteptau.

Fish House a preluat spatiul de la YaYa, parca a facut ceva modificari in amenajare, daca imi mai aduc eu bine aminte cum era, dar nu prea multe. Nici nu avea nevoie, de altfel, pentru ca sala arata destul de bine, chiar daca nu are nimic special sau deosebit. Scaunele sun foarte comode, e foarte luminos, au pereti de sticla pe ambele laturi. O parte din bucatarie e deschisa, in spate.

Gradina va fi frumoasa, fara indoiala. Era inca in lucru, insa are multa verdeata, e destul de mare si mobilierul pare si el de calitate.

Fish House e un restaurant de peste si fruncte de mare, un restaurant cu specific croat, asa cum ne-a fost prezentat. Au si ceva paste, insa si acelea sunt cu fructe de mare. Pestele il aduc din Grecia si din Croatia si spun ca e numai proaspat, nu lucreaza cu congelate. O parte dintre pesti sunt in galantarul cu gheata, iti poti alege direct de acolo ce vrei sa ai in farfurie.

Am avut niste gustari mici pe post de amuse bouche, foarte bune. Mancarea a fost buna la Fish House, in general, insa nimic prea original sau deosebit. Poate ca nu am stiut noi ce sa cerem…

Serviciul a fost si el bun, rapid, cu un chelner stapan pe situatie si care intervenea cand celalalt era depasit de situatie. Preturile sunt maricele, in special cele de la antreuri.

Fish House e un restaurant bun de peste si fructe de mare, serios si fara surprize, nici de o parte, dar nici de cealalta. Nu mai stiu sa fie alt restaurant croat in Bucuresti, dar nici nu sunt sigur ca stiu prin ce se deosebeste bucataria croata de alte bucatarii europene de la tarmurile marilor si daca pestele gatit ca in Croatia e altfel decat alti pesti. Dar nu conteaza prea mult, si sper sa le mearga bine, pentru ca era simpatic croatul. (GB – aprilie 2017)

Fish House, restaurant cu bucatarie pescareasca croata la Piata Floreasca

 

Zoran Savic

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucatar. Inceputurile sale in bucatarie au fost in tara natala (Croatia), unde a absolvit scoala de bucatari din Opatija. Ulterior, a l...


Fish House

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.