Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

5978 vizite

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

3700 vizite 2 comentarii

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

8704 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

9019 vizite 1 comentarii

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

2328 vizite

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

6731 vizite 1 comentarii

La Pescaderia by Alioli, probabil cel mai bun raport calitate – pret...

942 vizite

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

3435 vizite 2 comentarii

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

3899 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

2327 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

1995 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

4317 vizite 2 comentarii

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

1592 vizite 2 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

9843 vizite 2 comentarii

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

1241 vizite

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

3935 vizite 3 comentarii

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

2403 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

3052 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

2915 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

1656 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

5854 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucuresti in 2018

Fish House in Piata Floreasca, restaurant croat de peste si fructe de mareAcum vad ca nu am scris explicit aici ca Fish House au fost castigatorii competitiei Topul Restocracy al Mancarurilor pe 2018, la categoria “peste”. O fac acum, plus informatia ca am mai trecut de cateva ori pe la ei de la ultima notare si ca toate sunt la fel cu ce am descris acum un an, poate cu o mica modificare in ambianta, insa nu semnificativa. Preturile destul de mari. (GB – decembrie 2018)

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului

Am revenit la Fish House pentru ca mi-au spus niste oameni ca nota initiala li se parea prea mica, si ca, dupa parerea lor, Fish House ar fi unul dintre cele mai bune restaurante de peste din Bucuresti.

L-am gasit putin schimbat, nu prea mult, dar parca arata ceva mai bine amenajat acum.

Am mancat supa de peste, ceviche (se pronunta „sevice”), caracatita si creveti, bune toate, cu rezerva ca nu se face intr-un restaurant cu pretentii sa pui crevetii necuratati in sos. Ii poti lasa necuratati cand nu se amesteca cu alta mancare, dar sa scobesti tot timpul in sos, ca nu cumva sa fi ramas pe acolo vreun solz, sau, si mai rau, sa-i cauti, sa nu-i gasesti, dar sa constati ca tocmai ai inghitit unul, e doar pentru restaurantele de cartier.

Serviciul bun, ca si data trecuta. Cativa clienti, nici multi, nici putini.

Fish House e unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului, s-au si in scris in evaluarea noastra anuala, nu m-ar mira sa si castige, cu putin noroc… (GB – decembrie 2017)

Primul restaurant croat pe care l-am intalnit in Bucuresti

Fish House e restaurantul a doi croati tineri, dintre care unul a mai lucrat si in alte restaurante din bucuresti. La fostul Aquarium, apoi a plecat impreuna cu sarbul care conducea cunoscutul restaurant, pe vremuri, cand s-au mutat in Piata Floreasca. Nu le-a mers prea bine acolo, sau s-ar fi despartit din alte motive, si croatul s-a hotarit sa ia viata in piept si sa isi deschida propriul restaurant.

La inceput scria pe firma lor Fish House, by Zaitoone, insa acum Zaitoone-ul a disparut. Mi-a explicat croatul ca la inceput a fost ajutat foarte mult de arabii de la Zaitoone, insa ca acum se descurca singur.

Fish House ocupa coltul unui bloc nou din zona Pietii Floreasca, vizavi de Rue du Pain si de Vacamuuu. Au mai fost doua restaurante acolo, primul La Farine, celalalt YaYa, dar cred ca a fost mai greu decat se asteptau.

Fish House a preluat spatiul de la YaYa, parca a facut ceva modificari in amenajare, daca imi mai aduc eu bine aminte cum era, dar nu prea multe. Nici nu avea nevoie, de altfel, pentru ca sala arata destul de bine, chiar daca nu are nimic special sau deosebit. Scaunele sun foarte comode, e foarte luminos, au pereti de sticla pe ambele laturi. O parte din bucatarie e deschisa, in spate.

Gradina va fi frumoasa, fara indoiala. Era inca in lucru, insa are multa verdeata, e destul de mare si mobilierul pare si el de calitate.

Fish House e un restaurant de peste si fruncte de mare, un restaurant cu specific croat, asa cum ne-a fost prezentat. Au si ceva paste, insa si acelea sunt cu fructe de mare. Pestele il aduc din Grecia si din Croatia si spun ca e numai proaspat, nu lucreaza cu congelate. O parte dintre pesti sunt in galantarul cu gheata, iti poti alege direct de acolo ce vrei sa ai in farfurie.

Am avut niste gustari mici pe post de amuse bouche, foarte bune. Mancarea a fost buna la Fish House, in general, insa nimic prea original sau deosebit. Poate ca nu am stiut noi ce sa cerem…

Serviciul a fost si el bun, rapid, cu un chelner stapan pe situatie si care intervenea cand celalalt era depasit de situatie. Preturile sunt maricele, in special cele de la antreuri.

Fish House e un restaurant bun de peste si fructe de mare, serios si fara surprize, nici de o parte, dar nici de cealalta. Nu mai stiu sa fie alt restaurant croat in Bucuresti, dar nici nu sunt sigur ca stiu prin ce se deosebeste bucataria croata de alte bucatarii europene de la tarmurile marilor si daca pestele gatit ca in Croatia e altfel decat alti pesti. Dar nu conteaza prea mult, si sper sa le mearga bine, pentru ca era simpatic croatul. (GB – aprilie 2017)

Fish House, restaurant cu bucatarie pescareasca croata la Piata Floreasca

 

Zoran Savic

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucatar. Inceputurile sale in bucatarie au fost in tara natala (Croatia), unde a absolvit scoala de bucatari din Opatija. Ulterior, a l...

Data actualizarii: 09/07/2019

Fish House  - Calea Floreasca, nr. 91-111 (Piata Floreasca)

  • gportmann :

    Un restaurant qui donne l’exemple à Bucarest !
    Super soirée gastronomique !
    Bon accueil, très bon service, chalereux, convivial…certes avec des prix un peu élevé pour Bucarest, surtout pour les vins, mais au vu de la qualités des plats, la présentation des assiettes, la fraîcheur des produits, les prix est justifié !
    Ne rattez pas le carpaccio de „biban de mare” un délice !
    Le choix des poisson frais ( trop gros poissons ) un peu restreint
    Je reviendrais avec un réel plaisir

  • fish-house-restaurant-de-peste-cu-bucatarie-croata-evaluare-restocracy