Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu in primele cateva cele ma...

5976 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

6011 vizite

Zaitoone, restaurant libanez cu clientela mondena Zaitoone e un res...

3629 vizite 5 comentarii

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

8445 vizite 6 comentarii

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

3607 vizite

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

6237 vizite

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri Am fos...

1568 vizite

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

3012 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Zaitoone, restaurant libanez cu clientela mondena

Zaitoone e un restaurant din parcul Bordei, aproape de malul lacului Floreasca, in partea sa dinspre Ambasada Chinei, langa La Gondola, un fost restaurant, acum doar sala de evenimente, din cate stiu.

Cladirea Zaitoone fara etaj pare nou construita, sau complet renovata, oricum. Are o singura sala mare, cu nist pereti de sticla si cu barul in mijloc, bine proiectata si amenajata. Curtea dinspre sosea e neingrijita, folosita doar ca parcare si ca depozit. Terasa din spate da spre parc, cred ca e si un ochi de apa statuta pe undeva. E frumoasa, sunt multi copaci, uiti ce se intampla de partea cealalta a salii. Are doua compartimente inchise ermetic iarna, cred ca se scot geamurile vara, ca sa ramana complet deschisa. Le-as fi dat nota maxima la terasa daca nu s-ar fi fumat un una dintre cele doua incaperi ale sale, care era tot inchisa ermetic ci care comunica direct cu cealalta sala, adica exact cat sa fie ilegal.

Mancarea e buna la Zaitoone, e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din oras. E meniul lor libanez traditional, foarte lung, cu felurile arhicunoscute deja bucurestenilor, cu putine feluri in plus fata de ce gasesti la cele mai multe restaurante libaneze, cum ar fi creierul si limba. Care limba a fost foarte buna, pe cand creierul a fost fara gust, la fel si sosul, care nici macar nu parea sos, ci doar zeama in care fiersesera. Humusul, in schimb, a fost unul dintre cele mai bune pe care le-am mancat in Bucuresti. Portiile destul de mari.

Preturile de la Zaitoone sunt mai mari decat la multe alte restaurante libaneze, insa restaurantul e plin, multi arabi cu familiile lor numeroase, insa si nearabi destui, cu cpoii si ei. Si multe fete senzuale in jurul lor, din acelea care par a fi abia trezite din somn si care vin sa ia un mic dejun dupa pranz, dupa o noapte nedorimita si agitata.

Serviciul a fost apatic, fara chef, insa si-au facut treaba, pana la urma. Destul de multi chelneri, toti barbati bine facuti si solizi, pe care i-ai vedea mai degraba facand niste munci mai serioase, nu aducand o farfuriuta cu o felie de lamaie unei fetisoare cu ochii carpiti de somn. Vorbeau intruna intre ei, foarte preocupati si captivati, mai rar isi aduceau aminte sa se uite si prin sala.

Zaitoine e unul dintre restaurantele de referinta ale Bucurestiului, oricum ar fi, si cu mancare buna si cu ambianta de parc, foarte cautata de mondenii Bucurestiului. E printre putinele, daca nu chiar singurul restaurant libanez si arabesc de fite din oras, de succes de cand a fost deschis, in urma cu cativa ani, si pana in prezent. (GB – mai 2017)

Zaitoone, restaurant libanez in Parcul Bordei

Restaurante in care se fumeaza

Restaurante din Bucuresti in care se fumeaaza in mod grobian, in dispret total fata de legile in vigoare si fata de ceilalti clienti, cu permisiunea, sau chiar cu incurajare din partea personalului: ...

Fish House

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucuresti in 2018 Acum vad ca nu am scris explicit aici ca Fish House au fost castigatorii competitiei Topul Restocracy al Mancarurilo...

Data actualizarii: 11/08/2019

Zaitoone  - Str. Nicolae Caramfil, nr. 2 (Parcul Bordei)

  • MCI :

    Experienta recenta,
    Dupa ce mergem sa mancam frecvent acolo, unde recunosc ca mancarea este buna (desi scumpa pentru o familie cu venituri normale), ieri am avut o experienta chiar urata.
    La o comanda de 180 lei, restaurant nu foarte aglomerat, in timpul saptamanii, dupa ce am achitat cu cardul am lasat doar 10 lei tips. Ok, poate nu era pe masura, dar atat aveam cash la noi.
    Dl chelner a luat cutia, si la cateva minute a venit si ne-a aruncat-o pe masa intr-un mod f urat. Nici nu ne-am dat seama exact ce voia, ca la plecare sa il auzim cum ii spunea intentionat cand ieseam din restaurant unui alt ospatar ca „uite-le, decat sa lasi 10 lei, mai bine nu mai lasi deloc”.
    Well…de aceea nu vom mai merge niciodata. Frumoasa atitudine, intr-o tara unde tips-ul inca nu este obligatoriu si cu atat mai putin este discutabil in fata clientului.

    • George Butunoiu :

      Multumesc ca ai pus comentariul aici, acestea sunt lucruri pe care trebuie sa le stie cat mai multi despre fiecare restaurant in parte! GB

      • andrei :

        Chiar ma gandeam sa fac o schimbare de la obisnuitul Four Seasons si acest comentariu m-a determinat sa tai Zaitoone de pe lista ( am mai fost de vreo doua ori acum vreo cativa ani cand l-au deschis).

  • V. :

    Zaitoone tine steagul aromelor libaneze sus.
    Am incercat aproape jumatate din meniul lor si nu prea au dat gres.
    Atmosfera ok, locul e plin in unele seri, servirea de asemenea ok.
    Aromele sunt acolo, si desi nu am gasit surprize (idei noi) in menu, cred ca locul merita vizitat.
    Un plus pt. lista mai buna de vinuri fata de alte rest. cu acelasi specific, si pt. open view spre natura.

  • L.C :

    Mancare in general buna, humus bun, fatoush – de fiecare data pun prea mult otet, adana kebab bun, parca un pic prea gras uneori, narghilea printre cele mai bune din Bucuresti, chelneri multi si degeaba…de fiecare data dureaza f mult pana aduc nota sau pana raspund la solicitari si asta am observat ca se intampla din lipsa coordonarii. Ultima data am stat (de la solicitarea notei pana la aducerea ei) vreo 15 min…si asta dupa solicitari repetate catre vreo 3 dintre ei. N ar strica o persoana care sa se ocupe cu coordonarea lor.

  • zaitoone-restaurant-libanez-in-parcul-bordei-evaluare-restocracy