Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Un restaurant libanez nu numai bun, ci si elegant. Four Seasons...

2951 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3967 vizite

Restaurant libanez cu clientela mondena Zaitoone e un restaurant di...

1680 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

4590 vizite

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

2127 vizite

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

3502 vizite

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri Am fos...

900 vizite

Un restaurant libanez asezat Tulin e un restaurant libanez destul d...

601 vizite

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

1967 vizite
Afiseaza
vizualizari

Restaurant libanez cu clientela mondena

Zaitoone e un restaurant din parcul Bordei, aproape de malul lacului Floreasca, in partea sa dinspre Ambasada Chinei, langa La Gondola, un fost restaurant, acum doar sala de evenimente, din cate stiu.

Cladirea Zaitoone fara etaj pare nou construita, sau complet renovata, oricum. Are o singura sala mare, cu nist pereti de sticla si cu barul in mijloc, bine proiectata si amenajata. Curtea dinspre sosea e neingrijita, folosita doar ca parcare si ca depozit. Terasa din spate da spre parc, cred ca e si un ochi de apa statuta pe undeva. E frumoasa, sunt multi copaci, uiti ce se intampla de partea cealalta a salii. Are doua compartimente inchise ermetic iarna, cred ca se scot geamurile vara, ca sa ramana complet deschisa. Le-as fi dat nota maxima la terasa daca nu s-ar fi fumat un una dintre cele doua incaperi ale sale, care era tot inchisa ermetic ci care comunica direct cu cealalta sala, adica exact cat sa fie ilegal.

Mancarea e buna la Zaitoone, e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din oras. E meniul lor libanez traditional, foarte lung, cu felurile arhicunoscute deja bucurestenilor, cu putine feluri in plus fata de ce gasesti la cele mai multe restaurante libaneze, cum ar fi creierul si limba. Care limba a fost foarte buna, pe cand creierul a fost fara gust, la fel si sosul, care nici macar nu parea sos, ci doar zeama in care fiersesera. Humusul, in schimb, a fost unul dintre cele mai bune pe care le-am mancat in Bucuresti. Portiile destul de mari.

Preturile de la Zaitoone sunt mai mari decat la multe alte restaurante libaneze, insa restaurantul e plin, multi arabi cu familiile lor numeroase, insa si nearabi destui, cu cpoii si ei. Si multe fete senzuale in jurul lor, din acelea care par a fi abia trezite din somn si care vin sa ia un mic dejun dupa pranz, dupa o noapte nedorimita si agitata.

Serviciul a fost apatic, fara chef, insa si-au facut treaba, pana la urma. Destul de multi chelneri, toti barbati bine facuti si solizi, pe care i-ai vedea mai degraba facand niste munci mai serioase, nu aducand o farfuriuta cu o felie de lamaie unei fetisoare cu ochii carpiti de somn. Vorbeau intruna intre ei, foarte preocupati si captivati, mai rar isi aduceau aminte sa se uite si prin sala.

Zaitoine e unul dintre restaurantele de referinta ale Bucurestiului, oricum ar fi, si cu mancare buna si cu ambianta de parc, foarte cautata de mondenii Bucurestiului. E printre putinele, daca nu chiar singurul restaurant libanez si arabesc de fite din oras, de succes de cand a fost deschis, in urma cu cativa ani, si pana in prezent. (HB – mai 2017)

Restaurante in care se fumeaza

Restaurante din Bucuresti in care se fumeaaza in mod grobian, in dispret total fata de legile in vigoare si fata de ceilalti clienti, cu permisiunea, sau chiar cu incurajare din partea personalului: ...

Fish House

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului Am revenit la Fish House pentru ca mi-au spus niste oameni ca nota initiala li se parea prea mica, si ca, dupa parerea lor, Fish Ho...

Data actualizarii: 22/02/2018

Zaitoone

 • V. :

  Zaitoone tine steagul aromelor libaneze sus.
  Am incercat aproape jumatate din meniul lor si nu prea au dat gres.
  Atmosfera ok, locul e plin in unele seri, servirea de asemenea ok.
  Aromele sunt acolo, si desi nu am gasit surprize (idei noi) in menu, cred ca locul merita vizitat.
  Un plus pt. lista mai buna de vinuri fata de alte rest. cu acelasi specific, si pt. open view spre natura.

 • L.C :

  Mancare in general buna, humus bun, fatoush – de fiecare data pun prea mult otet, adana kebab bun, parca un pic prea gras uneori, narghilea printre cele mai bune din Bucuresti, chelneri multi si degeaba…de fiecare data dureaza f mult pana aduc nota sau pana raspund la solicitari si asta am observat ca se intampla din lipsa coordonarii. Ultima data am stat (de la solicitarea notei pana la aducerea ei) vreo 15 min…si asta dupa solicitari repetate catre vreo 3 dintre ei. N ar strica o persoana care sa se ocupe cu coordonarea lor.

 • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.