Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

4600 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5953 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

6365 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3570 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2431 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

5058 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

657 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

6638 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1436 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

7366 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

8239 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

9674 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3601 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaura...

2249 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1614 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1280 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

1791 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1925 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

4170 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

5558 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

523 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1494 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1014 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

908 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

921 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

3432 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2142 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1272 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1431 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1042 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2593 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3518 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

3586 vizite

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la Atypi...

756 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1043 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

1172 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

676 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

470 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1946 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

796 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

528 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

861 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

5247 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2509 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

738 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

327 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

817 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1286 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

784 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

741 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

924 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

414 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

844 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

896 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

873 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1584 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

511 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1398 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1202 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

531 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

338 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

859 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

603 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

740 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1732 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1611 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

307 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

1899 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

750 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

784 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1318 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

862 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

467 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1106 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1169 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1235 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un mare restaurant cu un mic ventilator

Chefs Experience e un restaurant destul de mare pe Calea Floreasca, intre Spitalul de Urgenta si Calea Floreasca, la parterul unui bloc de birouri nou construit.

Se pare ca numele vine de la un concept interesant pe care l-au conceput (sau preluat, mai degraba), prin care invita in cate o seara diversi bucatari cunoscuti (chefs), care gatesc ce stiu ei mai bine, sau dupa o tematica prestabilita. Eu am fost la Chefs Experience de vreo doua ori in ultima vreme, insa numai la pranz, cand e un restaurant “normal”, asa ca nu pot povesti despre ce se intampla la ei cand au aceste evenimente speciale.

Chefs Experience e foarte bine amenajat, un concept bine definit si realizat, cu materiale bune, de calitate. Omniprezentul de acum tavan industrial, cu instalatiile la vedere, dar in rest cu mobilierul si decorurile care se vad in poze, nu mai scriu despre ele. Doar ca nu le merge instalatia de aer conditionat, sau nu face fata in zilele calduroase de vara, fiindca a fost infernal ceasul petrecut la Chefs Experience, abia asteptam sa ies la aer si sa ma duc sa fac un dus. Si nu doar eu, ci si ceilalti clienti, fara indoiala. Da, e adeverat ca eu sufar de caldura mai mult decat altii, insa la Chefs Experience pana si fapturile femeiesti isi faceau vand cu servetele trnsformate in evantaie ad-hoc. Or, cand vezi ca o femeie sufera de caldura, inseamna ca e chiar grav. Se stie ca sunt o specie aparte din acest punct de vedere, ca sunt defazate cu vreo 4-5 C fata de barbati, si cand iti spune una ca vai, ce vreme frumoasa e afara, inseamna ca trebuie sa te astepti la canicula. Daca as fi ajuns iarna la Chefs Experience, probabil ca nota de la ambianta ar fi fost alta, mai mare, poate chiar maxima. Bucataria e la vedere, in parte, si sigur si asta are o contributie la atmosfera sufocanta din timpul verilor caniculare.

Terasa e destul de mica, sunt cateva mese afara, pe trotuar, fara umbrele sau vreun sistem de racire si acolo, asa ca nu prea poate fi luata in calcul cand iti bate soarele fix in crestet.

Au un meniu destul de scurt la Chefs Experience, daca e sa-l masuram cu cartile de telefon de la celelalte restaurante din Bucuresti. Si nu pentru ca ar fi vorba despre vreo bucatarie fina, de fine dining, pentru ca nu e cazul. E un fel de bucatarie urbana augmentata, sau o bucatarie internationala mai populara, cum vreti sa o luati. Are accente de creativitate si de originalitate pentru o bucatarie urbana, insa nu destule pentru marea bucatarie internationala.

I-am dezavantajat, totusi, pentru ca i-am pus la “bucatarie internationala”. La “bucatarie urbana” ar fi avut cu un punct in plus la nota de la mancare, cel putin. asa ca ar fi fost mai sus in Lista Restocracy

Mancarea a fost destul de buna la Chefs Experience, pentru o masa obisnuita de pranz. Poate ca daca m-as fi dus cu asteptari mari la o cina asa cum e descrisa si promisa pe site-ul lor, as fi fost mai critic. Au insistat sa incerc scoicile, se pare ca sunt felurile cu care se mandresc la Chefs Experience, dar le-a sarit de data aceasta.

Am luat o Supa crema de telina cu chipsuri de chorizo, destul de buna, dar un pic prea groasa si cu prea multa smantana, Ceviche de ton cu portocala, lime, ghimbir marinat, rosii si mix de salata, de la care tonul a fost chiar foarte bun, pe cand mixul acela de salata ordinara si proasta nu stiu ce cauta intr-un astfel de meniu cu oarecare pretentii, Tagliatele cu somon, dar fara sos de rosii proaspete, cum scrie in meniu si care nu imi plae, ci cu un alt sos, destul de bun, si bune si pastele, desi nimic iesit din comun. Am mai luat Creveti salbatici de Argentina cu un sos chimichurri, un sos argentianian pentru gratare, dar pe care nu prea l-am simtit. Nu am mai luat desert, cafea sau altceva, pentru ca voiam sa plec cat mai repede, dupa cum am spus.

Au si niste meniuri ale zilei la Chefs Experience, de vreo 20 de lei, si cei mai multi de la celelalte mese asta mancau. Erau multi clienti, si datile trecute am vazut la fel, par sa fie toti corporatisti de deasupra, din cladirea de birouri, si de la cele din jur. Ii cunoasteam pe unii dintre ei, i-am intrebat cum li se pare mancarea la Chefs Experience, si mi-au confirmat, in mare masura, ceea ce gandeam si eu.

Preturile sunt rezonabile la Chefs Experience, mai ales ca la pranz iti fac si o reducere consistenta daca iei din meniul a la carte. Pentru cele patru feluri am platit cam 120 de lei, ceea ce e bine.

Serviciul a fost surprinzator de bun la Chefs Experience, rapid si eficient, cu niste chelneri atenti, in forma, naturali, fara gesticulatiile deplasate ale celor care isi imagineaza ca asta inseamna eticheta servirii in restaurantele pozitionate mai sus.

Facand abstractie de varianta in care se transforma radical seara, sau atunci cand au loc evenimentele acelea care ii dau specificul, Chefs Experience e un foarte bun restaurant de proximitate pentru cei care locuiesc sau lucreaz in Floreasca, un restaurant cu mancare buna si preturi corecte, cu serviciu la fel, un restaurant modern si frumos. (GB – iulie 2017)


Chefs Experience

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.