Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

4674 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

4546 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

2888 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

3797 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

4881 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1548 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

4472 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2278 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

4220 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

1997 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1142 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

951 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

6812 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3019 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

717 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

889 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1076 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

676 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

919 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

722 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

632 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

549 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

628 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2315 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

697 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

2833 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

815 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

734 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

285 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

555 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1414 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

413 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2031 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

577 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

347 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

474 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

655 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

899 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

292 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

644 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

518 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

379 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmi Guxt si-a castigat o oarecare po...

505 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1108 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

388 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

642 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

386 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

384 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

200 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

311 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

506 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

590 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

534 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

613 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

445 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

892 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

920 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un mare restaurant cu un mic ventilator

Chefs Experience e un restaurant destul de mare pe Calea Floreasca, intre Spitalul de Urgenta si Calea Floreasca, la parterul unui bloc de birouri nou construit.

Se pare ca numele vine de la un concept interesant pe care l-au conceput (sau preluat, mai degraba), prin care invita in cate o seara diversi bucatari cunoscuti (chefs), care gatesc ce stiu ei mai bine, sau dupa o tematica prestabilita. Eu am fost la Chefs Experience de vreo doua ori in ultima vreme, insa numai la pranz, cand e un restaurant “normal”, asa ca nu pot povesti despre ce se intampla la ei cand au aceste evenimente speciale.

Chefs Experience e foarte bine amenajat, un concept bine definit si realizat, cu materiale bune, de calitate. Omniprezentul de acum tavan industrial, cu instalatiile la vedere, dar in rest cu mobilierul si decorurile care se vad in poze, nu mai scriu despre ele. Doar ca nu le merge instalatia de aer conditionat, sau nu face fata in zilele calduroase de vara, fiindca a fost infernal ceasul petrecut la Chefs Experience, abia asteptam sa ies la aer si sa ma duc sa fac un dus. Si nu doar eu, ci si ceilalti clienti, fara indoiala. Da, e adeverat ca eu sufar de caldura mai mult decat altii, insa la Chefs Experience pana si fapturile femeiesti isi faceau vand cu servetele trnsformate in evantaie ad-hoc. Or, cand vezi ca o femeie sufera de caldura, inseamna ca e chiar grav. Se stie ca sunt o specie aparte din acest punct de vedere, ca sunt defazate cu vreo 4-5 C fata de barbati, si cand iti spune una ca vai, ce vreme frumoasa e afara, inseamna ca trebuie sa te astepti la canicula. Daca as fi ajuns iarna la Chefs Experience, probabil ca nota de la ambianta ar fi fost alta, mai mare, poate chiar maxima. Bucataria e la vedere, in parte, si sigur si asta are o contributie la atmosfera sufocanta din timpul verilor caniculare.

Terasa e destul de mica, sunt cateva mese afara, pe trotuar, fara umbrele sau vreun sistem de racire si acolo, asa ca nu prea poate fi luata in calcul cand iti bate soarele fix in crestet.

Au un meniu destul de scurt la Chefs Experience, daca e sa-l masuram cu cartile de telefon de la celelalte restaurante din Bucuresti. Si nu pentru ca ar fi vorba despre vreo bucatarie fina, de fine dining, pentru ca nu e cazul. E un fel de bucatarie urbana augmentata, sau o bucatarie internationala mai populara, cum vreti sa o luati. Are accente de creativitate si de originalitate pentru o bucatarie urbana, insa nu destule pentru marea bucatarie internationala.

I-am dezavantajat, totusi, pentru ca i-am pus la “bucatarie internationala”. La “bucatarie urbana” ar fi avut cu un punct in plus la nota de la mancare, cel putin. asa ca ar fi fost mai sus in Lista Restocracy

Mancarea a fost destul de buna la Chefs Experience, pentru o masa obisnuita de pranz. Poate ca daca m-as fi dus cu asteptari mari la o cina asa cum e descrisa si promisa pe site-ul lor, as fi fost mai critic. Au insistat sa incerc scoicile, se pare ca sunt felurile cu care se mandresc la Chefs Experience, dar le-a sarit de data aceasta.

Am luat o Supa crema de telina cu chipsuri de chorizo, destul de buna, dar un pic prea groasa si cu prea multa smantana, Ceviche de ton cu portocala, lime, ghimbir marinat, rosii si mix de salata, de la care tonul a fost chiar foarte bun, pe cand mixul acela de salata ordinara si proasta nu stiu ce cauta intr-un astfel de meniu cu oarecare pretentii, Tagliatele cu somon, dar fara sos de rosii proaspete, cum scrie in meniu si care nu imi plae, ci cu un alt sos, destul de bun, si bune si pastele, desi nimic iesit din comun. Am mai luat Creveti salbatici de Argentina cu un sos chimichurri, un sos argentianian pentru gratare, dar pe care nu prea l-am simtit. Nu am mai luat desert, cafea sau altceva, pentru ca voiam sa plec cat mai repede, dupa cum am spus.

Au si niste meniuri ale zilei la Chefs Experience, de vreo 20 de lei, si cei mai multi de la celelalte mese asta mancau. Erau multi clienti, si datile trecute am vazut la fel, par sa fie toti corporatisti de deasupra, din cladirea de birouri, si de la cele din jur. Ii cunoasteam pe unii dintre ei, i-am intrebat cum li se pare mancarea la Chefs Experience, si mi-au confirmat, in mare masura, ceea ce gandeam si eu.

Preturile sunt rezonabile la Chefs Experience, mai ales ca la pranz iti fac si o reducere consistenta daca iei din meniul a la carte. Pentru cele patru feluri am platit cam 120 de lei, ceea ce e bine.

Serviciul a fost surprinzator de bun la Chefs Experience, rapid si eficient, cu niste chelneri atenti, in forma, naturali, fara gesticulatiile deplasate ale celor care isi imagineaza ca asta inseamna eticheta servirii in restaurantele pozitionate mai sus.

Facand abstractie de varianta in care se transforma radical seara, sau atunci cand au loc evenimentele acelea care ii dau specificul, Chefs Experience e un foarte bun restaurant de proximitate pentru cei care locuiesc sau lucreaz in Floreasca, un restaurant cu mancare buna si preturi corecte, cu serviciu la fel, un restaurant modern si frumos. (GB – iulie 2017)


Chefs Experience

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.