Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Situat in inima Bucurestiului pe strada Mantuleasa la numarul 40, in a...

179 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

590 vizite

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1280 vizite

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

539 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

2902 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

6903 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

293 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

597 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

168 vizite

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

260 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

2920 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

496 vizite

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate Copiii acestia au...

925 vizite

La Placinte este un lant de restaurant cu specific basarabean. Restaur...

95 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

1483 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1363 vizite 1 comentarii

Am scos Funky Lounge Herastrau de pe lista restaurantelor serioase Am...

5534 vizite

Iuliane, fa ceva cu angajatii tai de la ZenSushi Nordului! ZenSushi N...

278 vizite

Trattoria Verdi Victoriei, inca o cantina pentru burtile corporatiste ...

901 vizite

Flavors, cu prefacut-simpaticul sau Chef Elias Harmouch Flavors e u...

2198 vizite 4 comentarii

La Vioara Rosie, un restaurant din alta lume si din alte vremuri... ...

366 vizite

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

1815 vizite 1 comentarii

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

3242 vizite

The Mark, asaltul civilizatiei catre Gara de Nord The Mark Restaurant...

1442 vizite

Meniul cu specific international al restaurantului TECADRA iti va sati...

322 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE

EMTE vine de la “eat, meet, taste, emotion”, si e bine ca au renuntat sa-i streseze pe clienti cu o ghicitoare la care nici Patapievici nu cred ca ar fi reusit sa raspunda din prima.

Ii vazusem inchisi o vreme pentru reamenajare si mi-am propus sa ma reintorc sa vad ce schimbari au facut. Mi-a placut mai mult acum, e mai luminos si mai vesel. Un perete negru sau gri inchis e acum alb, au o masa sociala in mijloc, cred ca si cateva decoruri sunt noi. Muzica stridenta, zbierata, ca sa nu te apuce cumva reveria cat stai sa astepti mancarea.

Au scurtat si simplificat si mai mult meniul la EMTE, acum au ramas pe “modelul” hamburgeri, paste si salate, pe care il intalnesc din ce in ce mai des in localurile din Bucuresti care se pozitioneaza catre clientela tanara.

Un chelner foarte simpatic, cel din poza, a incercat sa-mi bage pe gat niste hamburgeri, insa am rezistat. Nu mananc asa ceva decat sub amenintarea inanitiei sau vreunei arme, fie ea de foc, alba sau bacteriologica. Am luat niste paste, surprinzator de bune si de bine facute, mai putin pumnul de sare din ele. Si desertul, o sarlota cu tapioca, a fost excelent.

Mi-a placut de chelner, dupa cum am spus, chiar daca se prostea adaugand cate un caraghios in context “domnule” dupa fiecare trei cuvinte.

EMTE e unul dintre putinele bistrouri de hamburgeri, sandviciuri, paste si salate de care mi-a placut, in care mancarea e facuta cu grija si de cineva care clar stie cum merg lucrurile in bucatarie, nu doar ca sa fie ceva in meniu si in farfurie. Si cei care au mai trecut pe la EMTE mi-au spus acelasi lucru, asa ca ii pun pe EMTE pe lista bistrourilor cu mancare serioasa.

Sa vedem daca vor fi atatia mancatori de carne cu paine in oras pe cat de multe astfel de bistrouri care ii asteapta au aparut in ultima vreme. Dar de ce vrea un bucatar bun sa isi risipeasca talentul in acest fel? Se pare ca e alta ghicitoare lansata de simpaticul, si el, patron de la EMTE… (GB – august 2018)

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent

Cat sunt eu de inteligent, dar nu m-as fi prins niciodata ca micul restaurant de pe Calea Floreasca se cheama EMTE, si nu MT, sau MT Nr. 262 Lunch & Dinner, in cel mai bun caz. Dar se cheama EMTE, deci, si am uitat sa-i intreb de la ce vine numele acesta incuietor. Pe Facebook scrie EMTE Street Food, si iarasi nu m-am prins repede, de vreme ce unele care sunt chiar street food, cum ar fi cele din Piata Dorobantilor, nu isi spun astfel. EMTE e un restaurant (sa-i zicem asa) nou, deschis in martie 2017 la parterul unei cladiri de pe Calea Floreasca. E un spatiu de dimensiuni medii, au o singura sala, foarte inalta, cu partea din spate inaltata pe un podium la semiinaltime, la care ajungi pe o scara. Acolo, sus, au bucataria si barul si o masa mare, comuna, sociala, cum sunt la moda acum. EMTE e frumos amenajat, modern, stilul industrial, minimalist, dar un concept unitar, bine facut de un arhitect cu pricepere. Peretele dinspre starada e de sticla, pe toata inaltimea, e de efect. Au si un videoproiector permanent, se pot face filme pe un ecran deja pe pozitie.

Intr-un asemenea decor modern, luminos, tineresc, optimist, te-ai astepta sa gasesti un meniu din acelasi film, mai lejer, modern, creativ, mai sanatos, adica dupa tendintele zilei, bio, mai spre vegetal, fructe, chestii sanatoase, lucruri din astea. Dar nu a fost sa fie… (citeste tot)

EMTE, bistrou de hamburgeri, paste si salate in Calea Floreasca

Save

Data actualizarii: 09/07/2019

EMTE  - Calea Floreasca, nr. 77

  • ion :

    lasati snobismul, bagati burgeri. sunt buni! 🙂

  • emte-bistrou-cu-hamburgeri-paste-si-salate-evaluare-restocracy