Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Flying Pig - Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restau...

Cantina pentru corporatisti Benedict Bistro e un restaurant destul ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

Phill - Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phil...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

SushiRoom s-a intors unde ii este locul SushiRoom a fost unul dintr...

Afiseaza

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE

EMTE vine de la “eat, meet, taste, emotion”, si e bine ca au renuntat sa-i streseze pe clienti cu o ghicitoare la care nici Patapievici nu cred ca ar fi reusit sa raspunda din prima.

Ii vazusem inchisi o vreme pentru reamenajare si mi-am propus sa ma reintorc sa vad ce schimbari au facut. Mi-a placut mai mult acum, e mai luminos si mai vesel. Un perete negru sau gri inchis e acum alb, au o masa sociala in mijloc, cred ca si cateva decoruri sunt noi. Muzica stridenta, zbierata, ca sa nu te apuce cumva reveria cat stai sa astepti mancarea.

Au scurtat si simplificat si mai mult meniul la EMTE, acum au ramas pe “modelul” hamburgeri, paste si salate, pe care il intalnesc din ce in ce mai des in localurile din Bucuresti care se pozitioneaza catre clientela tanara.

Un chelner foarte simpatic, cel din poza, a incercat sa-mi bage pe gat niste hamburgeri, insa am rezistat. Nu mananc asa ceva decat sub amenintarea inanitiei sau vreunei arme, fie ea de foc, alba sau bacteriologica. Am luat niste paste, surprinzator de bune si de bine facute, mai putin pumnul de sare din ele. Si desertul, o sarlota cu tapioca, a fost excelent.

Mi-a placut de chelner, dupa cum am spus, chiar daca se prostea adaugand cate un caraghios in context “domnule” dupa fiecare trei cuvinte.

EMTE e unul dintre putinele bistrouri de hamburgeri, sandviciuri, paste si salate de care mi-a placut, in care mancarea e facuta cu grija si de cineva care clar stie cum merg lucrurile in bucatarie, nu doar ca sa fie ceva in meniu si in farfurie. Si cei care au mai trecut pe la EMTE mi-au spus acelasi lucru, asa ca ii pun pe EMTE pe lista bistrourilor cu mancare serioasa.

Sa vedem daca vor fi atatia mancatori de carne cu paine in oras pe cat de multe astfel de bistrouri care ii asteapta au aparut in ultima vreme. Dar de ce vrea un bucatar bun sa isi risipeasca talentul in acest fel? Se pare ca e alta ghicitoare lansata de simpaticul, si el, patron de la EMTE… (GB – august 2018)

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent

Cat sunt eu de inteligent, dar nu m-as fi prins niciodata ca micul restaurant de pe Calea Floreasca se cheama EMTE, si nu MT, sau MT Nr. 262 Lunch & Dinner, in cel mai bun caz. Dar se cheama EMTE, deci, si am uitat sa-i intreb de la ce vine numele acesta incuietor. Pe Facebook scrie EMTE Street Food, si iarasi nu m-am prins repede, de vreme ce unele care sunt chiar street food, cum ar fi cele din Piata Dorobantilor, nu isi spun astfel. EMTE e un restaurant (sa-i zicem asa) nou, deschis in martie 2017 la parterul unei cladiri de pe Calea Floreasca. E un spatiu de dimensiuni medii, au o singura sala, foarte inalta, cu partea din spate inaltata pe un podium la semiinaltime, la care ajungi pe o scara. Acolo, sus, au bucataria si barul si o masa mare, comuna, sociala, cum sunt la moda acum. EMTE e frumos amenajat, modern, stilul industrial, minimalist, dar un concept unitar, bine facut de un arhitect cu pricepere. Peretele dinspre starada e de sticla, pe toata inaltimea, e de efect. Au si un videoproiector permanent, se pot face filme pe un ecran deja pe pozitie.

Intr-un asemenea decor modern, luminos, tineresc, optimist, te-ai astepta sa gasesti un meniu din acelasi film, mai lejer, modern, creativ, mai sanatos, adica dupa tendintele zilei, bio, mai spre vegetal, fructe, chestii sanatoase, lucruri din astea. Dar nu a fost sa fie… (citeste tot)

EMTE, bistrou de hamburgeri, paste si salate in Calea Floreasca

Save

Data actualizarii: 26/11/2019

EMTE  - Calea Floreasca, nr. 77

  • ion :

    lasati snobismul, bagati burgeri. sunt buni! 🙂