Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

3466 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti?Pe ...

2929 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

875 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate...

2267 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

3542 vizite

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sush...

1908 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

3338 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il numesc Clubul...

786 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

1524 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1644 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

1420 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

2173 vizite

Cel mai constant restaurantAm revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

688 vizite

Marea gradina de pe marele lacClubul Snagov e un adevarat complex ...

347 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual RestaurantNor Sky Casua...

4032 vizite

Un steakhouse cuminte si conservatorBarbizon Steak House e restaur...

581 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de luxPrimele tr...

627 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

427 vizite

Alt restaurant cu totul la vedereAcesta este genul de restaurante ...

523 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme...Nu stiu...

833 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

388 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

544 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

433 vizite

Braseria potrivita la locul potrivitHambar ceea ce au si sintetiza...

444 vizite

Printesa in negru cu margele albeDaca tin eu bine minte, restauran...

435 vizite

Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantului Naan e greu d...

2146 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2067 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna...Tasting Room e u...

264 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

205 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

324 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la guraThe G...

1282 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

245 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

430 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

678 vizite

Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e restaurantul ...

210 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

451 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

404 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

292 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

387 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

842 vizite

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

816 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare...Am ajuns din nou la Fratel...

309 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

219 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos...El Pato ...

235 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor SkySunt puti...

259 vizite

Cantina chic a DorobantilorWhite Horse e unul dintre restaurantele...

371 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesiSalon Golescu e...

375 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

280 vizite

Unul dintre primele restaurante de dupa Revolutie, inca imperturbabil....

201 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

304 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

685 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

666 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

772 vizite

Ai o hala mare si vreo 5000 de corporatisti care vor sa manance rapid ...

705 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

278 vizite
Afiseaza
vizualizari

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa…

Cava Bistro e un bistrou de vinuri nou deschis in Piata Floreasca, de cateva saptamani, dupa lungi lucrari de amenajare. Sunt la parterul unui bloc nou, acolo unde se termina in Calea Floreasca strada care vine dinspre benzinaria de la Piata Dorobantilor, chiar vizavi de Vacamuuu.

Cava Bistro e frumos amenajat, modern, luminos, cu pereti (aproape) de sticla pe doua laturi, cu tavan industrial inalt. Conceptul e spre minimalist, colorat, mobilier si decoruri bine alese, rafturi cu vin pe pereti.

Inainte sa deschida, trecand pe acolo si iscodindu-i, mi-au spus ca va fi un winebar-bistrou cu cate ceva de mancare, nu multe feluri. Acum, uitandu-ma pe site-ul lor, nu am mai vazut pomenindu-se de winebar, par sa iti duca atentia mai mult catre bistrou, desi sticlele cu vin sunt peste tot in peisaj, dupa cum am spus.

Au un meniu modern la Cava Bistro, ceva mediteranean intre italian, international, bucatarie urbana, cu trimitere catre produse si ingrediente naturale.

Ca si multe alte restaurante, au ales varianta, extrem de riscanta, de a folsi retete simple “care sa puna si mai mult in valoare calitatile si gusturile produselor si ingredientelor naturale” – produse naturale pe care nu ma indoiesc ca fac eforturi consistente sa le aduca de departe si in stare cat mai buna. La ferma din Toscana, in Provence, la noi la tara sau in Delta merge asa, iei legumele direct din gradina sau pestele din balta sau din Dunarea din spatele casei, le pui repede in oala, intregi sau aproape intregi, si ies o supa sau un ratatouille foarte bune. Insa, nu stiu cum se face ca in mijlocul Bucurestiului nu vor deloc mancarurile astea sa arate la fel si sa aiba acelasi gust, chiar daca le pui tot intregi in oala… 🙁

La Cava Bistro am luat o supa de peste si fructe de mare, care era o fiertura de vietati marine si cam atat. Nici ratatouille nu a fost cine stie ce. Parmigiana di zucchini a fost ceva mai bun, pulpa de rata cu piure bunicica, dar nimic deosebit. Cafeaua foarte buna. Preturile nu sunt de bistrou, sunt mai mari, insa raman accesibile. O masa in doi, cu un vin bun, te duce pe la vreo 300 de lei si ceva.

Cu serviciul am avut o surpriza la Cava Bistro. Au fost foarte amabili, zambitori, s-au straduit sa faca tot ce trebuie. Nu stiau ei prea bine ce ar trebui unor oameni care mananca intr-un loc publoc, insa cand le spuneai ce, rezolvau imediat. Surpriza despre care ziceam a fost nu numai ca nu ne-au intrebat ce vin bem, ci nu ne-au intrebat deloc, adica nici macar daca vrem sa bem vin! Nu mai spun ca sa ne si recomande ceva… Nu am cerut vin, desi am fi baut cateva pahare, la ce mancare luaseram, am asteptat pana la sfarsit sa vedem ce vor face. Cum nu au facut nimic, dupa cum si banuiam, i-am iscodit eu, de curiozitate, de ce nu ne-au intrebat si de vin. Replica chelnerului, combinata cu uluirea de pe chipul lui, a fost de o inocenta dezarmanta: “Am crezut ca vreti sa beti doar apa!” Ca sa nu mai spun si ca aveau doar un singur vin la pahar, desi in meniu sunt trecute vreo patru sau cinci.

Cava Bistro e, asadar, un bistrou frumos, facut cu multa munca si cu o investitie consistenta. Inca nu mi-e clara daca e doar bistrou, sau un winebar-bistrou. Sa vedem daca se vor putea descurca cu riscul pe care si l-au asumat venind cu un concept culinar si cu un meniu greu de vandut in mijlocul Bucurestiului… (GB – noiembrie 2017)

CAVA Bistro

CAVA Bistro

CAVA Bistro, restaurant si wine bar la Piata Floreasca in Bucuresti

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

CAVA bistro

  • ion :

    freudian slip: “O masa in goi, cu un vin bun” :))

    • George Butunoiu :

      🙂 … da, un act ratat, fara indoiala, mai ales ca literele G si D nu sunt chiar una langa alta pe tastatura… 🙂 🙂 GB

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.