Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

8069 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4943 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

11020 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10518 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9671 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

5076 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

8517 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

1128 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2677 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4755 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

17260 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

2570 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5352 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3542 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2643 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2994 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

18812 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

1027 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2189 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2283 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1869 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am reveni...

4475 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3958 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1292 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3645 vizite
Afiseaza
vizualizari

Totul OK daca banii nu sunt o problema…

CAVA Bistro in Piata Floreasca, braserie cu bucatarie internationalaAm revenit la Cava Bistro dupa mai bine jumatate de an. Au facut ceva schimbari in mobilier si in aranjament, au scos rafturile cu vinuri din sala si le-au mautat in fata, au mai scos din produsele pe care le aveau la vanzare.

Au facut schimbari si la meniu, arata bine, e chiar meniu de bistrou, bine gandit si conceput, nu cu multe feluri, insa din care oricine isi gaseste ceva pe gustul lui, aproape sigur.

Si serviciul a fost la fel de bun la Cava Bistro, un chelner, manager sau ce o fi fost el, foarte amabil, zambitor de la natura, nesuparacios. Clienti putini, ca de fiecare data cand trec pe acolo si arunc o privire. Poate ca si preturile surprinzator de mari au o contributie…

Cava Bistro e un adevarat bistrou, dar cu ambianta si preturi de braserie (“brasserie” in franceza, care e nivelul superior bistroului in clasificarea localurilor – modelul pe care il folosim noi ca referinta). Se mananca bine, e frumos si linistit, e de tinut minte pentru cand ajungeti in zona, daca banii nu sunt cea mai mare problema… (GB – iulie 2018)

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa…

Cava Bistro e un bistrou de vinuri nou deschis in Piata Floreasca, de cateva saptamani, dupa lungi lucrari de amenajare. Sunt la parterul unui bloc nou, acolo unde se termina in Calea Floreasca strada care vine dinspre benzinaria de la Piata Dorobantilor, chiar vizavi de Vacamuuu.

Cava Bistro e frumos amenajat, modern, luminos, cu pereti (aproape) de sticla pe doua laturi, cu tavan industrial inalt. Conceptul e spre minimalist, colorat, mobilier si decoruri bine alese, rafturi cu vin pe pereti. Inainte sa deschida, trecand pe acolo si iscodindu-i, mi-au spus ca va fi un winebar-bistrou cu cate ceva de mancare, nu multe feluri. Acum, uitandu-ma pe site-ul lor, nu am mai vazut pomenindu-se de winebar, par sa iti duca atentia mai mult catre bistrou, desi sticlele cu vin sunt peste tot in peisaj, dupa cum am spus.

Au un meniu modern la Cava Bistro, ceva mediteranean intre italian, international, bucatarie urbana, cu trimitere catre produse si ingrediente naturale. Ca si multe alte restaurante, au ales varianta, extrem de riscanta, de a folsi retete simple „care sa puna si mai mult in valoare calitatile si gusturile produselor si ingredientelor naturale” – produse naturale pe care nu ma indoiesc ca fac eforturi consistente sa le aduca de departe si in stare cat mai buna. La ferma din Toscana, in Provence, la noi la tara sau in…(citeste tot) (GB – noiembrie 2017)

Cava Bistro de la Piata Floreasca, bucatarie urbana si multicuisine

Data actualizarii: 09/01/2019

CAVA Bistro

  • ion :

    freudian slip: „O masa in goi, cu un vin bun” :))

    • George Butunoiu :

      🙂 … da, un act ratat, fara indoiala, mai ales ca literele G si D nu sunt chiar una langa alta pe tastatura… 🙂 🙂 GB