Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

4674 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

4546 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

2888 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

3797 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

4881 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1548 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

4472 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2278 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

4220 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

1997 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1142 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

951 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

6812 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3019 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

717 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

889 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1076 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

676 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

919 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

722 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

632 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

549 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

628 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2315 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

697 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

2833 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

815 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

734 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

285 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

555 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1414 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

413 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2031 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

577 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

347 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

474 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

655 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

899 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

292 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

644 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

518 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

379 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmi Guxt si-a castigat o oarecare po...

505 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1108 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

388 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

642 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

386 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

384 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

200 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

311 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

506 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

590 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

534 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

613 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

445 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

892 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

920 vizite
Afiseaza
vizualizari

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa…

Cava Bistro e un bistrou de vinuri nou deschis in Piata Floreasca, de cateva saptamani, dupa lungi lucrari de amenajare. Sunt la parterul unui bloc nou, acolo unde se termina in Calea Floreasca strada care vine dinspre benzinaria de la Piata Dorobantilor, chiar vizavi de Vacamuuu.

Cava Bistro e frumos amenajat, modern, luminos, cu pereti (aproape) de sticla pe doua laturi, cu tavan industrial inalt. Conceptul e spre minimalist, colorat, mobilier si decoruri bine alese, rafturi cu vin pe pereti.

Inainte sa deschida, trecand pe acolo si iscodindu-i, mi-au spus ca va fi un winebar-bistrou cu cate ceva de mancare, nu multe feluri. Acum, uitandu-ma pe site-ul lor, nu am mai vazut pomenindu-se de winebar, par sa iti duca atentia mai mult catre bistrou, desi sticlele cu vin sunt peste tot in peisaj, dupa cum am spus.

Au un meniu modern la Cava Bistro, ceva mediteranean intre italian, international, bucatarie urbana, cu trimitere catre produse si ingrediente naturale.

Ca si multe alte restaurante, au ales varianta, extrem de riscanta, de a folsi retete simple “care sa puna si mai mult in valoare calitatile si gusturile produselor si ingredientelor naturale” – produse naturale pe care nu ma indoiesc ca fac eforturi consistente sa le aduca de departe si in stare cat mai buna. La ferma din Toscana, in Provence, la noi la tara sau in Delta merge asa, iei legumele direct din gradina sau pestele din balta sau din Dunarea din spatele casei, le pui repede in oala, intregi sau aproape intregi, si ies o supa sau un ratatouille foarte bune. Insa, nu stiu cum se face ca in mijlocul Bucurestiului nu vor deloc mancarurile astea sa arate la fel si sa aiba acelasi gust, chiar daca le pui tot intregi in oala… 🙁

La Cava Bistro am luat o supa de peste si fructe de mare, care era o fiertura de vietati marine si cam atat. Nici ratatouille nu a fost cine stie ce. Parmigiana di zucchini a fost ceva mai bun, pulpa de rata cu piure bunicica, dar nimic deosebit. Cafeaua foarte buna. Preturile nu sunt de bistrou, sunt mai mari, insa raman accesibile. O masa in doi, cu un vin bun, te duce pe la vreo 300 de lei si ceva.

Cu serviciul am avut o surpriza la Cava Bistro. Au fost foarte amabili, zambitori, s-au straduit sa faca tot ce trebuie. Nu stiau ei prea bine ce ar trebui unor oameni care mananca intr-un loc publoc, insa cand le spuneai ce, rezolvau imediat. Surpriza despre care ziceam a fost nu numai ca nu ne-au intrebat ce vin bem, ci nu ne-au intrebat deloc, adica nici macar daca vrem sa bem vin! Nu mai spun ca sa ne si recomande ceva… Nu am cerut vin, desi am fi baut cateva pahare, la ce mancare luaseram, am asteptat pana la sfarsit sa vedem ce vor face. Cum nu au facut nimic, dupa cum si banuiam, i-am iscodit eu, de curiozitate, de ce nu ne-au intrebat si de vin. Replica chelnerului, combinata cu uluirea de pe chipul lui, a fost de o inocenta dezarmanta: “Am crezut ca vreti sa beti doar apa!” Ca sa nu mai spun si ca aveau doar un singur vin la pahar, desi in meniu sunt trecute vreo patru sau cinci.

Cava Bistro e, asadar, un bistrou frumos, facut cu multa munca si cu o investitie consistenta. Inca nu mi-e clara daca e doar bistrou, sau un winebar-bistrou. Sa vedem daca se vor putea descurca cu riscul pe care si l-au asumat venind cu un concept culinar si cu un meniu greu de vandut in mijlocul Bucurestiului… (GB – noiembrie 2017)

CAVA Bistro

CAVA Bistro

CAVA Bistro, restaurant si wine bar la Piata Floreasca in Bucuresti


CAVA bistro

  • ion :

    freudian slip: “O masa in goi, cu un vin bun” :))

    • George Butunoiu :

      🙂 … da, un act ratat, fara indoiala, mai ales ca literele G si D nu sunt chiar una langa alta pe tastatura… 🙂 🙂 GB

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.