Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Avido: fetele inimoase si micul lor bistrou din Piata Floreasca ...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanți este un fast-food cu autoservire

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier Marea casa din celeb...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

Restaurantul - parc, sau parcul - restaurant al Bucurestiului, cum vre...

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

O lume aparte... Club Floreasca e unul dintre putinele restaurante ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Afiseaza

Totul OK daca banii nu sunt o problema…

CAVA Bistro in Piata Floreasca, braserie cu bucatarie internationalaAm revenit la Cava Bistro dupa mai bine jumatate de an. Au facut ceva schimbari in mobilier si in aranjament, au scos rafturile cu vinuri din sala si le-au mautat in fata, au mai scos din produsele pe care le aveau la vanzare.

Au facut schimbari si la meniu, arata bine, e chiar meniu de bistrou, bine gandit si conceput, nu cu multe feluri, insa din care oricine isi gaseste ceva pe gustul lui, aproape sigur.

Si serviciul a fost la fel de bun la Cava Bistro, un chelner, manager sau ce o fi fost el, foarte amabil, zambitor de la natura, nesuparacios. Clienti putini, ca de fiecare data cand trec pe acolo si arunc o privire. Poate ca si preturile surprinzator de mari au o contributie…

Cava Bistro e un adevarat bistrou, dar cu ambianta si preturi de braserie (“brasserie” in franceza, care e nivelul superior bistroului in clasificarea localurilor – modelul pe care il folosim noi ca referinta). Se mananca bine, e frumos si linistit, e de tinut minte pentru cand ajungeti in zona, daca banii nu sunt cea mai mare problema… (GB – iulie 2018)

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa…

Cava Bistro e un bistrou de vinuri nou deschis in Piata Floreasca, de cateva saptamani, dupa lungi lucrari de amenajare. Sunt la parterul unui bloc nou, acolo unde se termina in Calea Floreasca strada care vine dinspre benzinaria de la Piata Dorobantilor, chiar vizavi de Vacamuuu.

Cava Bistro e frumos amenajat, modern, luminos, cu pereti (aproape) de sticla pe doua laturi, cu tavan industrial inalt. Conceptul e spre minimalist, colorat, mobilier si decoruri bine alese, rafturi cu vin pe pereti. Inainte sa deschida, trecand pe acolo si iscodindu-i, mi-au spus ca va fi un winebar-bistrou cu cate ceva de mancare, nu multe feluri. Acum, uitandu-ma pe site-ul lor, nu am mai vazut pomenindu-se de winebar, par sa iti duca atentia mai mult catre bistrou, desi sticlele cu vin sunt peste tot in peisaj, dupa cum am spus.

Au un meniu modern la Cava Bistro, ceva mediteranean intre italian, international, bucatarie urbana, cu trimitere catre produse si ingrediente naturale. Ca si multe alte restaurante, au ales varianta, extrem de riscanta, de a folsi retete simple „care sa puna si mai mult in valoare calitatile si gusturile produselor si ingredientelor naturale” – produse naturale pe care nu ma indoiesc ca fac eforturi consistente sa le aduca de departe si in stare cat mai buna. La ferma din Toscana, in Provence, la noi la tara sau in…(citeste tot) (GB – noiembrie 2017)

Cava Bistro de la Piata Floreasca, bucatarie urbana si multicuisine

Data actualizarii: 09/07/2019

CAVA Bistro

  • ion :

    freudian slip: „O masa in goi, cu un vin bun” :))

    • George Butunoiu :

      🙂 … da, un act ratat, fara indoiala, mai ales ca literele G si D nu sunt chiar una langa alta pe tastatura… 🙂 🙂 GB