Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

5813 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

8422 vizite

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

1823 vizite

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

1872 vizite

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

3031 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

3307 vizite

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robert...

4441 vizite

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

3587 vizite

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

1379 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

766 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

1687 vizite

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

982 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

789 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni Daca im...

853 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

654 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marg...

788 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

693 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea Bastiliei Despr...

1249 vizite

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

1703 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

681 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

1075 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei Prin 2000 si c...

1013 vizite

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

514 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

530 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

1171 vizite

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

3912 vizite

Cei de la Quattro Stagioni sa multumeasca de trei ori pe zi parcului H...

400 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

716 vizite

A va documenta cu atentie inainte sa comandati! Cei care au lantul ...

825 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

692 vizite

Alt restaurant de la care pleci cu hainele imputite de fum! Am vrut...

742 vizite

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

1972 vizite

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fi...

679 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un restaurant mai mare decat bucatarul

Am revenit la Mozzafiato dupa cateva luni. Am gasit restaurantul asa cum il stiam, desigur, nu e nimic de facut in interior pentru ca arata oricum foarte bine, totul inca arata a nou, de calitate, materiale si decoruri scumpe.

Se fumeaza in interior fara nicio problema, la fel ca in mai toate restaurantele acum, de altfel, asa ca aproape ca nu mai intra la socoteala.

Mancarea cam la fel, ceva mai putin buna decat data trecuta, se reconfirma ce am banuit atunci, ca cheful lor nu are cine stie ce talent, nu are reflexul bucatariei fine, pare sa fie mai degraba un bucatar de trattoria, de bucatarie italiana traditionala adus intr-un restaurant scump si u resurse cam peste puterile lui. I-am lasat inca la categoria “Restaurante cu bucatarii fine“, desi nu prea cred ca isi au locul aici. Insa nici altii de acolo nu sunt cu mult diferiti…

Serviciul a fost foarte bun la Mozzafiato. Si data trecuta a fost, insa acum a iesit si mai mult in evidenta. In rest, ramane cam cum am zis si in mai… (GB – februarie 2018)

Un ristorante italiano care ar merita un upgrade la meniu

Mozzafiato, sau Mozzafiato Ristorante & Bar e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016 la parterul unui bloc nou de birouri din Calea Floreasca, chiar la Piata Floreasca, mai precis spus. E un restaurant mare, cu o sala mare la parter si cu o terasa nu prea larga la strada.

Au facut o investitie consistenta la Mozzafiato, totul e facut cu cap si cu cheltuiala, conceptul e unitar, arhitectul talentat. Stilul e modern, cel care prinde acum la public, cu lumini bine puse, mobilier din lemn, ceva banchete la perete, perete de sticla spre Calea Floreasca. E denivelat, in spate se urca pe niste trepte, spre o bucatarie la vedere, in spatele unul alt perete de sticla.

Cred ca au si diverse programe muzicale la Mozzafiato, din ce am vazut pe site-ul lor, si se prea poate ca acestea sa fie una dintre principalale atractii, poate chiar mai mult decat mancare.

Mozzafiato e un restaurant cu specific italian, dupa cum ii spune si numele, si te-ai astepta sa fie bucatarie italiana fina, cand vezi banii care au fost bagati acolo. Insa e doar in parte, e un fel de meniu clasic italian, traditional, insa augmentat pe ici, pe colo, insa fara mana unui mare chef de Grande Cuisine, se vede repede (Chef Giovanni Piselli, scrie pe site). Au si pizza, si au simtit nevoia sa spuna asta chiar in subtitlul de prezentare: “Mozzafiato Ristorante & Bar, gastronomie italiana, pizza si fructe de mare”.

Si iti dai seama repede si citind meniul ca nu a fost facut de un chef care vine de la marile restaurante, ci mai degraba de la unul obisnuit. Denumirile sunt scurte si explicative, formate din enumerarea produselor de baza. Si, din toate felurile din meniul lor, la unul singur am vazut mentionat sosul, ceea ce spune multe despre cheful de la Mozzafiato. L-am intrebat pe chelner care e cel mai bun sos din restaurantul lor. Mi-a spus de un sos taranesc, din rosii crude puse rapid intr-o tigaie…

Mancarea e buna la Mozzafiato, totusi, muncita si atent pregatita in bucatarie, asa nu prea sofisticata cum e ea. Nu au amuse bouche, ceea ce iarasi spune ceva despre pozitionarea lor. Am stat mult pe ganduri daca sa-i pun si in categoria cu restaurante cu bucatarii fine sau nu. I-am pus pana la urma, pentru incurajare…

Preturile sunt destul de mari la Mozzafiato, pentru o mancare italieneasca mai degraba traditionala. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, trece repede de 400 de lei.

Si serviciul a fost bun la Mozzafiato, cu mai multi chelneri decat clienti la ora de pranz la care am fost noi.

Mozzafiato e, asadar, unul dintre restaurantele italienesti mari si bune ale Bucurestiului, cu bucatarie italieneasca mai degraba traditionala decat fina, frumos amenajat. Sper s agaseasca o formula complementara de atragere a clientilor, poate cu spectacolele despre care scriam mai sus, ca sa vina destui clienti ca sa sustina o asemenea investitie. Doar cu mancarea de la Mozzafiato, chiar asa buna cum este, dar scumpa, si cu ambianta moderna si placuta, va fi greu sa umple un spatiu atat d emare, mai ales ca in Bucuresti concurenta din partea restaurantelor cu specific italian e foarte mare. Le doresc succes! (GB – mai 2017)

Compania romaneasca Le Manoir intra pe piata distributiei de vinuri

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna febru...


Mozzafiato

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.