Ultimele restaurante evaluate de catre Restocracy

Ord. dupa

 

5586 vizite

Daca vreti sa vedeti cum mancau cavalerii medievali de la supermarket ...

28 vizite

Unul dintre cele cateva restaurante-strigoi le Bucurestiului... ...

24 vizite

Marea cantina populara a Buzestiului Sunt doua restaurante Thalia i...

378 vizite

Unul dintre restaurantele mari ale cartierului Piccadilly e un rest...

585 vizite

Bucatarie indiana adevarata. De ambianta indiana m-as fi lipsit bucuro...

372 vizite

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un ...

2267 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

545 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

439 vizite

Te duci pentru ce vrei la Tancabesti, dar nu pentru mancare... Am a...

1156 vizite

O patroana sloboda la gura Chez Marie Garden e un restaurant destul...

2839 vizite

Un restaurant de suflet al filaretenilor, se pare... Il Cantuccio e...

421 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

710 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1572 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

734 vizite

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

619 vizite

Un restaurant italienesc foarte conservator Trattoria Il Calcio Bar...

252 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

600 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

188 vizite

Un restaurant romanesc bine asezat Vatra e un restaurant cu specifi...

414 vizite

Una dintre cele mai bune pizza din oras Pizzamania e un foarte inte...

147 vizite

Un frumos pas inainte Am revenit la Tuk Tuk, restaurantul thailande...

1207 vizite

Sa le vina mai repede noul chef, sa nu apuce sa se faca de ras... A...

1614 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

200 vizite

La tara, pe malul lacului Laguna Verde e un restaurant mare din Bal...

408 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1145 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

555 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

295 vizite

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpa...

1840 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

468 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

4101 vizite

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

386 vizite

Un restaurant de trafic mare Au doua restaurante La Placinte la Pia...

423 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

478 vizite

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

227 vizite

Frumusete, sanatate, fericire, pizza Trattoria di Davide e fosta Mi...

311 vizite

Italienii mananca pizza si paste in Calea Vitan M-a trimis un itali...

1535 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1418 vizite

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

558 vizite

Cel mai bun kebab din Bucuresti? Casa aceea veche din Alecu Russo, ...

1165 vizite

In lipsa de altceva mai bun in zona Kafeterya e o cafenea destul de...

146 vizite

O pozitionare corecta Osteria Bella Toscana s-a deschis in ianuarie...

905 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sus...

727 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

573 vizite

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

3779 vizite

Un pub adevarat Primus si Terminus, cele doua puburi de langa Biser...

301 vizite

Daca vreti sa dati foc cartierului de la Armeneasca Lente din strad...

363 vizite

Un restaurant traditional romanesc bine asezat Sunt doua restaurant...

723 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

1739 vizite

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

4662 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

728 vizite

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

4402 vizite

La Ivan Pescar & Scrumbia Bar, postul de sef de restaurant are alt...

1984 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

661 vizite

Daca vrei sa te simti elvetian pentru o jumatate de ceas Am stat mu...

468 vizite

Casa marii pianiste si scriitoare Vad ca sunt mai multe restaurante...

257 vizite

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

1024 vizite

Cand nu te intreaba nimeni daca bei un pahar cu vin intr-un wine bistr...

438 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

524 vizite

Foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de sushi si buca...

674 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

646 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

555 vizite

N-am scapat de intalnirea cu managerita antipatica... :( M-am intal...

451 vizite

Restaurantul proletar Spre diferenta de multe restaurante care se s...

1118 vizite

Cine o fi fost cu ideea? Spago e un restaurant nou, deschis in ulti...

638 vizite

Daca vreti sa mancati ca in filme Aveam de facut o vizita la o fabr...

281 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clare Beirut e un mic ...

342 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

616 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputit Funky Lounge e unul d...

610 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

3826 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

599 vizite

Boema si mancare buna - o combinatie mai putin obisnuita Therapy Bi...

933 vizite

Un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai vechi restaura...

409 vizite

Un foarte bun dozaj intre vin si mancare Lovin Winebar & Bistro...

674 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

2197 vizite

Tripoli nu pare sa mai fie deloc ce a fost Tripoli a avut si vremur...

164 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

1388 vizite

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistii Cred ...

274 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni Daca im...

507 vizite

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigari Olio este un restaurant ...

491 vizite

Coada la tartine Rue du Pain e o brutarie frantuzeasca in Piata Flo...

250 vizite

43 de pagini A3 in meniu numai cu mancarea Peking Duck e un restaur...

374 vizite

Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana! Sara Rest...

741 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

679 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

486 vizite

Dorina a zambit la vreo suta de clienti cat am stat eu acolo... Tre...

254 vizite

Un restaurant care lipsea la Domenii Sabatini Pizza & Restauran...

305 vizite

Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu? Am fos...

211 vizite

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai tre...

1105 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101 Moudy's Kitchen e restaurantul...

2435 vizite

O pizzerie de burlaci Omul din poza a deschis acum trei luni o pizz...

596 vizite

Chelnerul de meserie care te minte uitandu-se fix in ochii tai Oste...

521 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert! Coin Vert e un restaurant libanez ve...

385 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului A...

3346 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

580 vizite

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

222 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

380 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

1157 vizite

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieni Belli Siciliani e...

1691 vizite

Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti Terasa Doamnei e un...

203 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un restaurant mai mare decat bucatarul

Am revenit la Mozzafiato dupa cateva luni. Am gasit restaurantul asa cum il stiam, desigur, nu e nimic de facut in interior pentru ca arata oricum foarte bine, totul inca arata a nou, de calitate, materiale si decoruri scumpe.

Se fumeaza in interior fara nicio problema, la fel ca in mai toate restaurantele acum, de altfel, asa ca aproape ca nu mai intra la socoteala.

Mancarea cam la fel, ceva mai putin buna decat data trecuta, se reconfirma ce am banuit atunci, ca cheful lor nu are cine stie ce talent, nu are reflexul bucatariei fine, pare sa fie mai degraba un bucatar de trattoria, de bucatarie italiana traditionala adus intr-un restaurant scump si u resurse cam peste puterile lui. I-am lasat inca la categoria “Restaurante cu bucatarii fine“, desi nu prea cred ca isi au locul aici. Insa nici altii de acolo nu sunt cu mult diferiti…

Serviciul a fost foarte bun la Mozzafiato. Si data trecuta a fost, insa acum a iesit si mai mult in evidenta. In rest, ramane cam cum am zis si in mai… (GB – februarie 2018)

Un ristorante italiano care ar merita un upgrade la meniu

Mozzafiato, sau Mozzafiato Ristorante & Bar e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016 la parterul unui bloc nou de birouri din Calea Floreasca, chiar la Piata Floreasca, mai precis spus. E un restaurant mare, cu o sala mare la parter si cu o terasa nu prea larga la strada.

Au facut o investitie consistenta la Mozzafiato, totul e facut cu cap si cu cheltuiala, conceptul e unitar, arhitectul talentat. Stilul e modern, cel care prinde acum la public, cu lumini bine puse, mobilier din lemn, ceva banchete la perete, perete de sticla spre Calea Floreasca. E denivelat, in spate se urca pe niste trepte, spre o bucatarie la vedere, in spatele unul alt perete de sticla.

Cred ca au si diverse programe muzicale la Mozzafiato, din ce am vazut pe site-ul lor, si se prea poate ca acestea sa fie una dintre principalale atractii, poate chiar mai mult decat mancare.

Mozzafiato e un restaurant cu specific italian, dupa cum ii spune si numele, si te-ai astepta sa fie bucatarie italiana fina, cand vezi banii care au fost bagati acolo. Insa e doar in parte, e un fel de meniu clasic italian, traditional, insa augmentat pe ici, pe colo, insa fara mana unui mare chef de Grande Cuisine, se vede repede (Chef Giovanni Piselli, scrie pe site). Au si pizza, si au simtit nevoia sa spuna asta chiar in subtitlul de prezentare: “Mozzafiato Ristorante & Bar, gastronomie italiana, pizza si fructe de mare”.

Si iti dai seama repede si citind meniul ca nu a fost facut de un chef care vine de la marile restaurante, ci mai degraba de la unul obisnuit. Denumirile sunt scurte si explicative, formate din enumerarea produselor de baza. Si, din toate felurile din meniul lor, la unul singur am vazut mentionat sosul, ceea ce spune multe despre cheful de la Mozzafiato. L-am intrebat pe chelner care e cel mai bun sos din restaurantul lor. Mi-a spus de un sos taranesc, din rosii crude puse rapid intr-o tigaie…

Mancarea e buna la Mozzafiato, totusi, muncita si atent pregatita in bucatarie, asa nu prea sofisticata cum e ea. Nu au amuse bouche, ceea ce iarasi spune ceva despre pozitionarea lor. Am stat mult pe ganduri daca sa-i pun si in categoria cu restaurante cu bucatarii fine sau nu. I-am pus pana la urma, pentru incurajare…

Preturile sunt destul de mari la Mozzafiato, pentru o mancare italieneasca mai degraba traditionala. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, trece repede de 400 de lei.

Si serviciul a fost bun la Mozzafiato, cu mai multi chelneri decat clienti la ora de pranz la care am fost noi.

Mozzafiato e, asadar, unul dintre restaurantele italienesti mari si bune ale Bucurestiului, cu bucatarie italieneasca mai degraba traditionala decat fina, frumos amenajat. Sper s agaseasca o formula complementara de atragere a clientilor, poate cu spectacolele despre care scriam mai sus, ca sa vina destui clienti ca sa sustina o asemenea investitie. Doar cu mancarea de la Mozzafiato, chiar asa buna cum este, dar scumpa, si cu ambianta moderna si placuta, va fi greu sa umple un spatiu atat d emare, mai ales ca in Bucuresti concurenta din partea restaurantelor cu specific italian e foarte mare. Le doresc succes! (GB – mai 2017)

Compania romaneasca Le Manoir intra pe piata distributiei de vinuri

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna febru...


Mozzafiato

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.