Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Mozzafiato – Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat raport calitate-pret. Si ca nu au un mare chef.

Meniu de bucatarie italiana traditionalaAm vazut niste comentarii pe Internet cum ca au adus, sau ca intentionau sa aduca un mare chef italian. Asa ca m-am grabit sa ma duc, un mare chef e un subiect care ma intereseaza intotdeauna. Am ajuns, dar nu m-am edificat cum e cu marele chef. Ori a pierdut avionul si nu a ajuns, ori a nimerit la alt restaurant, din intamplare, ori italienii de la Mozzafiato numesc “un mare chef” pe cineva care face mancare de trattoria cu ingrediente de cea mai buna calitate. Presupun ca ultima varianta e cea mai apropiata de realitate.

Da, mancarea italieneasca traditionala, populara, cea de osteria, de trattoria, e buna, e cea mai bogata si mai variata bucatarie din lume. Si e foarte gustoasa daca e facuta cu produse si ingrediente adevarate. Poti compara bucataria traditionala cu cea fina, Haute Cuisine, daca nu ai altceva mai bun de facut, insa aceasta comparatie nu spune nimic, nu foloseste nimanui. Cu privire la apelativul de “mare chef”, acesta e rezervat aproape in excusivitate celor din bucatariile fine, sau si din cele traditionale, insa extremitatea lor creativa, care aduce si cate ceva nou.

Mancarea de la Mozzafiato e buna, e facuta cu produse de calitate, e muncita in bucatarie, frumos prezentata. Vazand amenajarea in care au investit foarte mult, cu ambianta de restaurant elegant, de lux, portiile surprinzator de mici si preturile deranjant de mari, nu poti sa nu te gandesti ca incearca sa se pozitioneze mult mai sus decat o trattoria de top. Ma rog, au clientii lor care accepta, si baga mana adanc in buzunar pentru asta. Sa le fie de bine!

In rest, am tot scris despre ei, nu mai repet, fiindca nimic semnificativ de adaugat. Si nu vreau sa ma enervez din nou cand ajunge discutia la managerul care da tonul la fumatul in restaurant si la toti ceilalti care se iau dupa el… (GB – septembrie 2019)

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italienii in Romania?

Nu as fi intrat la Mozzafiato ca sa mananc in fum si sa-mi dau toate hainele la spalat dupa aceea, insa ploua afara si am ales ce era mai aproape.

Mancarea de la Mozzafiato mi-a placut mai mult decat data trecuta. Supa crema de sparanghel, destul de buna, apoi niste paste carbonara foarte bune, fara sos in exces, asa cum primesti mai peste tot in Bucuresti, si creveti cu un sos bun si orez, si acesta bine facut. Canoli ca desert, foarte bune, de asemenea. Serviciul bun, preturile mari de tot, clienti rari.

Am auzit ca Mozzafiato apartine italianului bogat care … (citeste tot)

Salonul Mozzafiato
Data actualizarii: 21/01/2023

Mozzafiato, septembrie 2019  - Calea Floreasca, nr. 133-137 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close