Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

26571 vizite 8 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

19262 vizite 1 comentarii

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

7927 vizite 4 comentarii

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

7070 vizite 1 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

7294 vizite 3 comentarii

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti Am m...

8690 vizite 2 comentarii

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

4560 vizite

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

6801 vizite 2 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa Miki M...

7711 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

16153 vizite 7 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

6226 vizite

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

1915 vizite

Taxa de vedeta la Ciao Niki Ciao Niki e o bacanie cu produse it...

454 vizite

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

4996 vizite 1 comentarii

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

8338 vizite 1 comentarii

Trattoria Buongiorno Lido - Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptan...

6584 vizite

Mie imi place de Il Destino! De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

3477 vizite 1 comentarii

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj  Am ...

5452 vizite

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffe Am revenit la Caffe Ci...

1553 vizite

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

3608 vizite 7 comentarii

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizza E unul dintre ...

4610 vizite

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cel mai debalansat ra...

4158 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

20205 vizite 5 comentarii

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

1099 vizite

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientale Bocca Lupo e un res...

2818 vizite

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

2341 vizite 1 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

7880 vizite 6 comentarii

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

4574 vizite 4 comentarii

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

864 vizite

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din p...

2010 vizite 1 comentarii

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

3206 vizite

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

3463 vizite

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

3185 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

3172 vizite 2 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

1979 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti

Sardin, restaurant cu bucatarie italiana la Timpuri NoiAm mai fost la Sardin de cateva ori de la ultimele note scrise aici, si mi-a placut ce am mancat si ce am vazut. Ambianta e aceeasi, si pe buna dreptate, a fost foarte bine facut de la inceput. Original, modern, luminos, cu materiale de calitate, asa ca inca o buna bucata de vreme nu cred ca au de ce sa-si puna in plan o schimbare in aceasta privinta.

Tanarul chef Dani Prodan e talentat, foarte muncitor, cu imaginatie, iese mancare buna din bucatarie si clientii numerosi par multumiti. Am lasat restaurantul la categoria “bucatarie italiana”, insa incet-incet se indreapta si ei cate noile bucatarii creative. S-au straduit mult sa gaseasca furnizori de produse si ingrediente de calitate, si asta se vede repede.

Sardin au fost primii care au deschis un restaurant cu adevarat bun in partea aceea de Bucuresti, vizibil contrastant in peisajul gastronomic adormit al zonei. Serviciul e distinctiv si el, cu chelneri care au fost invatati ca un client apreciaza sinceritatea si naturaletea mai mult decat orice altceva. Le doresc sa le mearga bine, o merita din plin. (GB – ianuarie 2020)

Bucatarie fina la Timpuri Noi (de cartier vorbesc)

Nu credeam ca voi gasi un restaurant cu bucatarie fina dincolo de centru, adica spre sud, est sau vest de Piata Universitatii, pentru ca toate acestea sunt spre nord, dupa cum se stie. De aceea, surpriza a fost cu atat mai mare sa-l gasesc undeva spre Timpuri Noi, Vitan sau ce cartier o fi acolo, pe Bulevardul Mircea Voda, in partea dinspre Splaiul Unirii si Nerva Traian.

Asadar, am gasit la parterul unui bloc de pe Bulevardul Mircea Voda un restaurant cu nume sirian, Sardin. Apoi ne-am lamurit ca e un restaurant cu bucatarie italieneasca, numele avand legatura cu Sardinia, presupun. L-au deschis in ianuarie 2017.

Sardin e un restaurant mare, ocupa un spatiu comercial deschis de parter de bloc, cu putini stalpi de sustinere. Au un singur salon, in forma de L, iar afara au o terasa destul de mare si ea, tot in L, pe doua laturi ale galbenei cladiri. E foarte bine amenajat, fara… (GB – august 2017) (citeste tot)

Bucataria lui Chef Dani Prodan

Chef Dani Prodan

Salonul Sardin

 

Terasa Sardin

 

Bulevardul Mircea Voda

Bulevardul Mircea Voda din Bucuresti, pe la restaurantul Sardin

 

Data actualizarii: 21/04/2020

Sardin  - Bd. Mircea Voda, nr. 39H

  • Andrei :

    Vineri seara rezervam , 12 persoane ora 22.00 ( resaurantul are programul pana la 1.00 conform orarului afisat ) .Venim pe rand iar unii se opresc la mesele de bar , afara pentru a fuma o tigare pana se aduna toti. Ospatarul iese dupa noi si ne invita cu o falsa amabilitate usor agresiva sa intram sa comandam ca se inchide bucataria . La recomandari , haos , eu doream carne , el imi vorbea de fructe de mare , eu doream o sticla de vin de 130 , el : nu este , dar o avem in schimb pe cea de 250 . Pana la urma imi comand muschiul de vita la 110 portia , care continea conform retetarului garnitura de cartofi cu rozmarin si deoarece la alt platou ( pui ) era garnitura puree de cartofi , il rog sa imi dea la muschiul de vita puree in loc de cartofii cu rozmarin. Iar la nota de plata , stupoare puree-ul marcat separat in plus fata de cei 110 cat costa portia.
    In plus mai aveau in oferta cateva produse la 100g .
    In viziunea mea , produsle calculate la 100g sunt teapa in orice restaurant , la fel atitudinea ospatarului si portia de puree marcata separat. Pacat de stradania bucatarului pentru ca mancarea a avut un gust foarte bun , rar am mancat in Romania un muschi de vita asa de bine facut. Dar mancarea a fost umbrita de atitudinea agresiva , aroganta si plictisita a ospatarului si de management-ul defectuos. La o nota de plata de 1800 la care noi am lasat 10% in plus , daca iti spun la plecare civilizat si frumos ca nu ma asteptam sa imi marchezi inca o garnitura doar pentru ca am dorit schimbarea ei si fara sa ma anunti in prealabil la comanda , daca imi raspunzi cu tupeu ca asta e politica ta fara sa iti ceri macar scuze si ca nu te intereseaza ce cred eu despre normalitatea acestui gest atunci inseamna ca nu te intereseaza clientul catusi e putin.

  • stefan :

    puneti poze cu mancare oameni buni, ca nu ma duc sa rontai mese si scaune