Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

(Starea actuala si tendintele in restaurantele bucurestene: partea a I...

293 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

262 vizite

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

515 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea a...

680 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea I...

786 vizite

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

304 vizite

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

63 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

1857 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

958 vizite

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

9267 vizite

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

125 vizite

Restocracy va premia cele mai bune restau...

652 vizite

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

921 vizite 3 comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

4319 vizite 1 comentarii

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

1944 vizite 9 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

425 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

180 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

128 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

311 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

127 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

33 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

238 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

87 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

128 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

1752 vizite

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

39 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

221 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

253 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

77 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

83 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

61 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

114 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

174 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

41 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

87 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

597 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

957 vizite 3 comentarii

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

110 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

282 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

97 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3552 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1061 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

377 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

169 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1200 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

416 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

98 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

166 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

307 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

141 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

988 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

98 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

131 vizite

Daca imi va scrie chelnerul de la Trattoria Verdi, ii fac cadou un man...

2127 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

141 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

92 vizite

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

246 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

224 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2448 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

990 vizite

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

31 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1172 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

183 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

139 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

130 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

169 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

380 vizite

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

689 vizite 1 comentarii

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

1214 vizite 5 comentarii

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

833 vizite 1 comentarii

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

222 vizite

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

138 vizite

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

593 vizite

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

549 vizite

O intrebare de urgenta actualitate si o mare dilema pentru oamenii...

335 vizite 2 comentarii

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

145 vizite

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

56 vizite

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

37 vizite

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

114 vizite

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

82 vizite

Sunt sigur ca marele restaurant Select e deja prezentat ca studiu de c...

673 vizite

A auzit multa lume despre KAIAMO, a fost cel mai mediatizat restau...

6501 vizite

Mărturisesc, m-a inspirat iepurașul de Paști. La vederea atâtor i...

136 vizite

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

484 vizite

O cina indoneziana autentica la Amhar si Indriastuti Azeth, la resedin...

889 vizite

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

41 vizite

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

131 vizite

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

1366 vizite

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

176 vizite

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

579 vizite

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

157 vizite

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

176 vizite

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

769 vizite

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

2363 vizite

Nu aveam de gand sa merg sa mananc in Centrul Vechi. Sunt cateva resta...

1872 vizite 9 comentarii

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

235 vizite

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

47 vizite

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

116 vizite

Ma gandesc eu asa acum cateva zile, hai sa vad ce mai e si pe la F...

308 vizite

The Great Trafalgar Pub e un restaurant vechi al Bucurestiului, pe o s...

482 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nu credeam ca voi gasi un restaurant cu bucatarie fina dincolo de centru, adica spre sud, est sau vest de Piata Universitatii, pentru ca toate acestea sunt spre nord, dupa cum se stie. De aceea, surpriza a fost cu atat mai mare sa-l gasesc undeva spre Timpuri Noi, Vitan sau ce cartier o fi acolo, pe Bulevardul Mircea Voda, in partea dinspre Splaiul Unirii si Nerva Traian.

Nu e Haute Cuisine, sau fine dining, cum i se spune aici, insa in lista noastra de restaurante cu bucatarii fine de pe Restocracy am pus si alte vreo 20 de restaurante care sunt la fel, au mancare mai fina si mai sofisticata decat altele din Lista, insa cu adevarat sofisticate sunt doar cateva, foarte putine. Am fost putin pretentiosi la alcatuirea acestei Liste, ca sa nu ramanem cu ea goala, totusi…

Asadar, am gasit la parterul unui bloc de pe Bulevardul Mircea Voda un restaurant cu nume sirian, Sardin. Apoi ne-am lamurit ca e un restaurant cu bucatarie italieneasca, numele avand legatura cu Sardinia, presupun. L-au deschis in ianuarie 2017.

Sardin e un restaurant mare, ocupa un spatiu comercial deschis de parter de bloc, cu putini stalpi de sustinere. Au un singur salon, in forma de L, iar afara au o terasa destul de mare si ea, tot in L, pe doua laturi ale galbenei cladiri. E foarte bine amenajat, fara economie, in stilul industrial deja arhiprezent in localurile bucurestene. Sigur, cu betonul peretilor la vedere, mai putin instalatiile, cred, fiindca tavanul inalt e acoperit cu ceva lemn brut, daca imi mai aduc acum bine aminte, pentru ca scriu la cateva saptamani de la vizita la ei.

Amenajarea e ingenioasa, decorurile originale, probabil ca e acelasi arhitect care a facut multe alte restaurante din Bucuresti, cam in acelasi fel. E foarte luminos, au zone intregi cu pereti de sticla pe ambele laturi care dau catre strada, e o atmosfera meridionala, vesela, de vacanta. Muzica era stridenta si nepotrivita, mi-am adus aminte pentru ca a trebuit sa ne ridicam ca sa-i rugam sa faca ceva cu ea, ca sa nu plecam indispusi de acolo.

Meniul nu e sofisticat, dar nici banal nu este. Nu incearca sa epateze cu denumiri lungi si bombastice de feluri de mancare, merg pe formula, cinstita de altfel, cu gustul mancarii care vine din calitatea produselor si ingredientelor si din grija si exigenta chefului fata de tot ce iese din bucatarie. Am descris-o ca venind de la o bucatarie italiana clasica dar augmentata, ca sa o putem diferentia de cea clasica „ordinara”, intalnita la aproape toate restaurantele cu specific italian din oras, dar si de cea fine dining, despre care am spus deja ca nu e cazul aici.

Am primit amuse bouche, ceea ce a fost o surpriza placuta. Apoi o caracatita buna cu niste cartofi mai putin buni, pe exasperantul „pat de rucola”, pe care ne-am intristat sa-l vedem si aici. Vitello tonnato a fost bun, dar nu iesit din comun, insa sosul de ton a fost excelent, si asta ne-a atras toata atentia. Si iarasi decor cu frunze de salata, ca la ultimul birt de cartier… 🙁 Ravioli cu coada de vaca au fost foarte buni (sau bune, oare cum se zice?), sosul la fel, ceea ce ne-a confirmat definitiv ca in bucatarie e un mare bucatar. Am mai luat lasagna cu legume, foarte buna, un rasol de vita (osso bucco) asa si asa, fructe de mare la fel, destul de bune, insa nimic deosebit. Crevetele a fost bun, legumele bune si ele, si iarasi aici s-a vazut mana unui mare bucatar. Sa frigi carne si peste e usor, orice bucatar prost poate sa o nimereasca daca are o carne de bna calitate, insa sa faci niste legume care sa placa unor oameni pretentiosi, nu e la indemana oricui. Piureul de telina a fost bun, painea foarte buna.

Langa noi, niste fete elegant imbracate, mancau hamburgeri!!! Saracele… 🙁

Am citit pe site ca la Sardin au un chef care a lucrat prin restaurante mari din lume, chef cu care se mandresc, si au si de ce. Cred ca e cel din poza, cu fes. Sardin e unul dintre putinele, foarte putinele restaurante din Bucuresti in care stiu sa faca sosuri bune, si chiar sosuri fine. Fiindca sosurile fac diferenta dintre marile restaurante si celelalte. Poti lua carnea si pestele de la exact aceiasi furnizori ca ai marilor restaurante, cele de Grande Cuisine, Michelin, fine dining sau cum vreti sa le spuneti. Legumele la fel, retetele sunt pe Internet acum, toate, echipamentele si aparatele de bucatarie sunt accesibile tuturor, chiar si cele mai sofisticate. Insa sosurile trebuie facute in bucatarie, pe acestea nu ti le aduc furnizorii. Si aici e diferenta, dupa cum am spus!

Am scris de multe ori aici, pe site, despre sosurile din Bucuresti. Merg la restaurante scumpe, intreb ce au mai bun acolo, ei imi spun ca asta si asta. Si cu ce sos vin? Poftiiiim? Doriti si sos? Aaaaa, stati ca vorbesc eu cu cheful sa va faca unul, stie el un sos foarte bun, pune rosii proaspete, masline, putin usturoi, ulei de masline de cea mai buna calitate, stiti, noi avem un furnizor special pentru asa ceva, si gata sosul!

Asadar, la Sardin poti avea si mancaruri cu sos, si inca unele cu sosuri chiar foarte bune, facute la ei in bucatarie, nu de la Heinz. Si tu sa mananci carne cu paine, hamburgeri cu sos ketchup! Stateam si ma gandeam, oare cum o fi sa fii insurat cu o femeie din asta? Doamne, Dumnezeule…

Si mai au un bucatar foarte pasionat si talentat la Sardin, e cel din poza, cu tatuajul. Are 18 ani. A venit la noi la masa si ne-a explicat ce si cum a gatit, ne-a lasat masca. Va ajunge un mare chef, sunt sigur de asta, si peste doi sau trei ani va fi mai bun decat cei mai multi care acum sunt vedete de televizor pe o piata gastronomica in care femeile imbracate elegant mananca hamburgeri. O sa mai auziti de el.

Si serviciul a fost bun la Sardin, cu o chelnerita foarte placuta, calma, naturala, care ne-a zambit de multe ori. Preturile sunt rezonabile. Clienti erau, cativa mancau si altceva decat hamburgeri.

Sardin e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, pe care il recomand acum tuturor celor care ma intreaba unde sa se duca pentru o mancare cu adevarat buna. Si fiindca are si preturi decente, cu atat mai mult le pot recomanda si celor care vin de departe sa faca un drum pana in Timpuri Noi, Vitan, Dudesti sau cum s-o mai numi cartierul acela. Chiar merita… (GB – august 2017)

Save

Sardin

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum aproape un an, si am spus ca mancarea surprinzator de buna i-o datoreaza unui chef foarte talentat pe care l-au aduc, inca de la de...

Data actualizarii: 27/08/2017

  • cinque terre :

    soffrito fara niciun sens la cel putin 2 feluri (triglie e unul din ele), unele mancaruri sunt chiar sarate. o combinatie ciudata de piure cu o felie de paine pe o placa de ardezie si sos care curge pe masa.
    scapari serioase, mizeaza pe incantarea romanului ca s-a schimbat peisajul din cartier, si poporul consuma orice, fara mari pretentii.
    dar mancarea nu e chiar de nemancat.
    deserturi interesante, inghetata insa e prea multa si are un aftertaste de indulcitor artificial. uneori, famosa tarta cu mere este necoapta.
    wine list impresionant, aici nu e de comentat.

    • George Butunoiu :

      A plecat cheful care a deschis restaurantul, care era foarte talentat, intr-adevar. poate ca aceia care i-au succedat au schimbat meniul, profilul, cine stie… GB

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.