Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

744 vizite

Fuck you, dear clients! In Centrul Vechi cu niste muzicieni greci d...

1009 vizite

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

67 vizite

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

64 vizite

Atelierul de ceramica al artistei plastice Victoria Cojocariu - Sarman...

97 vizite

O masa la tara pregatita de bunul meu prieten Florin Cojocariu, la Gur...

250 vizite

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

156 vizite

La Corto Maltese impreuna cu oaspetele meu, Principele Michel de Laufe...

312 vizite

Winemaker dinner with Andrea GERE O cina memorabila la restaurantul...

500 vizite

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

76 vizite

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

70 vizite

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

452 vizite

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

1683 vizite

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

86 vizite

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

658 vizite

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

28 vizite

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

261 vizite

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

79 vizite

Lumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera...

1287 vizite

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

2267 vizite 1 comentarii

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

1260 vizite

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

168 vizite

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

70 vizite

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

83 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: The Clique, Moon, Naked, The Doc...

4092 vizite 2 comentarii

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

824 vizite

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Rad...

1399 vizite

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

1639 vizite 1 comentarii

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

145 vizite

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

164 vizite

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de catre Chef Catalin P...

483 vizite

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

199 vizite

Un vin spumant canadian la vanzare pe raft, cu preturi intre 32$ si 43...

373 vizite

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

1457 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele bucurestene: partea a I...

438 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

651 vizite 2 comentarii

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

783 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea a...

854 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea I...

1003 vizite

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

461 vizite

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

98 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2098 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1051 vizite

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

11309 vizite

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

158 vizite

Restocracy va premia cele mai bune restau...

704 vizite

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

955 vizite 3 comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

5082 vizite 1 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

451 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

196 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

136 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

334 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

162 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

50 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

65 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

262 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

114 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

153 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

2625 vizite 1 comentarii

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

50 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

299 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

276 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

83 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

105 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

76 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

145 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

228 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

96 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

637 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

177 vizite

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

148 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

293 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

103 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3648 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1377 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

398 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

176 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1224 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

432 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

116 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

154 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

321 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

151 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

1096 vizite 3 comentarii

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1144 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

106 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

154 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

150 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

177 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

245 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2896 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

1208 vizite 1 comentarii

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

37 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1219 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

195 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

163 vizite

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

99 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

136 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

180 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

394 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nu credeam ca voi gasi un restaurant cu bucatarie fina dincolo de centru, adica spre sud, est sau vest de Piata Universitatii, pentru ca toate acestea sunt spre nord, dupa cum se stie. De aceea, surpriza a fost cu atat mai mare sa-l gasesc undeva spre Timpuri Noi, Vitan sau ce cartier o fi acolo, pe Bulevardul Mircea Voda, in partea dinspre Splaiul Unirii si Nerva Traian.

Nu e Haute Cuisine, sau fine dining, cum i se spune aici, insa in lista noastra de restaurante cu bucatarii fine de pe Restocracy am pus si alte vreo 20 de restaurante care sunt la fel, au mancare mai fina si mai sofisticata decat altele din Lista, insa cu adevarat sofisticate sunt doar cateva, foarte putine. Am fost putin pretentiosi la alcatuirea acestei Liste, ca sa nu ramanem cu ea goala, totusi…

Asadar, am gasit la parterul unui bloc de pe Bulevardul Mircea Voda un restaurant cu nume sirian, Sardin. Apoi ne-am lamurit ca e un restaurant cu bucatarie italieneasca, numele avand legatura cu Sardinia, presupun. L-au deschis in ianuarie 2017.

Sardin e un restaurant mare, ocupa un spatiu comercial deschis de parter de bloc, cu putini stalpi de sustinere. Au un singur salon, in forma de L, iar afara au o terasa destul de mare si ea, tot in L, pe doua laturi ale galbenei cladiri. E foarte bine amenajat, fara economie, in stilul industrial deja arhiprezent in localurile bucurestene. Sigur, cu betonul peretilor la vedere, mai putin instalatiile, cred, fiindca tavanul inalt e acoperit cu ceva lemn brut, daca imi mai aduc acum bine aminte, pentru ca scriu la cateva saptamani de la vizita la ei.

Amenajarea e ingenioasa, decorurile originale, probabil ca e acelasi arhitect care a facut multe alte restaurante din Bucuresti, cam in acelasi fel. E foarte luminos, au zone intregi cu pereti de sticla pe ambele laturi care dau catre strada, e o atmosfera meridionala, vesela, de vacanta. Muzica era stridenta si nepotrivita, mi-am adus aminte pentru ca a trebuit sa ne ridicam ca sa-i rugam sa faca ceva cu ea, ca sa nu plecam indispusi de acolo.

Meniul nu e sofisticat, dar nici banal nu este. Nu incearca sa epateze cu denumiri lungi si bombastice de feluri de mancare, merg pe formula, cinstita de altfel, cu gustul mancarii care vine din calitatea produselor si ingredientelor si din grija si exigenta chefului fata de tot ce iese din bucatarie. Am descris-o ca venind de la o bucatarie italiana clasica dar augmentata, ca sa o putem diferentia de cea clasica „ordinara”, intalnita la aproape toate restaurantele cu specific italian din oras, dar si de cea fine dining, despre care am spus deja ca nu e cazul aici.

Am primit amuse bouche, ceea ce a fost o surpriza placuta. Apoi o caracatita buna cu niste cartofi mai putin buni, pe exasperantul „pat de rucola”, pe care ne-am intristat sa-l vedem si aici. Vitello tonnato a fost bun, dar nu iesit din comun, insa sosul de ton a fost excelent, si asta ne-a atras toata atentia. Si iarasi decor cu frunze de salata, ca la ultimul birt de cartier… 🙁 Ravioli cu coada de vaca au fost foarte buni (sau bune, oare cum se zice?), sosul la fel, ceea ce ne-a confirmat definitiv ca in bucatarie e un mare bucatar. Am mai luat lasagna cu legume, foarte buna, un rasol de vita (osso bucco) asa si asa, fructe de mare la fel, destul de bune, insa nimic deosebit. Crevetele a fost bun, legumele bune si ele, si iarasi aici s-a vazut mana unui mare bucatar. Sa frigi carne si peste e usor, orice bucatar prost poate sa o nimereasca daca are o carne de bna calitate, insa sa faci niste legume care sa placa unor oameni pretentiosi, nu e la indemana oricui. Piureul de telina a fost bun, painea foarte buna.

Langa noi, niste fete elegant imbracate, mancau hamburgeri!!! Saracele… 🙁

Am citit pe site ca la Sardin au un chef care a lucrat prin restaurante mari din lume, chef cu care se mandresc, si au si de ce. Cred ca e cel din poza, cu fes. Sardin e unul dintre putinele, foarte putinele restaurante din Bucuresti in care stiu sa faca sosuri bune, si chiar sosuri fine. Fiindca sosurile fac diferenta dintre marile restaurante si celelalte. Poti lua carnea si pestele de la exact aceiasi furnizori ca ai marilor restaurante, cele de Grande Cuisine, Michelin, fine dining sau cum vreti sa le spuneti. Legumele la fel, retetele sunt pe Internet acum, toate, echipamentele si aparatele de bucatarie sunt accesibile tuturor, chiar si cele mai sofisticate. Insa sosurile trebuie facute in bucatarie, pe acestea nu ti le aduc furnizorii. Si aici e diferenta, dupa cum am spus!

Am scris de multe ori aici, pe site, despre sosurile din Bucuresti. Merg la restaurante scumpe, intreb ce au mai bun acolo, ei imi spun ca asta si asta. Si cu ce sos vin? Poftiiiim? Doriti si sos? Aaaaa, stati ca vorbesc eu cu cheful sa va faca unul, stie el un sos foarte bun, pune rosii proaspete, masline, putin usturoi, ulei de masline de cea mai buna calitate, stiti, noi avem un furnizor special pentru asa ceva, si gata sosul!

Asadar, la Sardin poti avea si mancaruri cu sos, si inca unele cu sosuri chiar foarte bune, facute la ei in bucatarie, nu de la Heinz. Si tu sa mananci carne cu paine, hamburgeri cu sos ketchup! Stateam si ma gandeam, oare cum o fi sa fii insurat cu o femeie din asta? Doamne, Dumnezeule…

Si mai au un bucatar foarte pasionat si talentat la Sardin, e cel din poza, cu tatuajul. Are 18 ani. A venit la noi la masa si ne-a explicat ce si cum a gatit, ne-a lasat masca. Va ajunge un mare chef, sunt sigur de asta, si peste doi sau trei ani va fi mai bun decat cei mai multi care acum sunt vedete de televizor pe o piata gastronomica in care femeile imbracate elegant mananca hamburgeri. O sa mai auziti de el.

Si serviciul a fost bun la Sardin, cu o chelnerita foarte placuta, calma, naturala, care ne-a zambit de multe ori. Preturile sunt rezonabile. Clienti erau, cativa mancau si altceva decat hamburgeri.

Sardin e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, pe care il recomand acum tuturor celor care ma intreaba unde sa se duca pentru o mancare cu adevarat buna. Si fiindca are si preturi decente, cu atat mai mult le pot recomanda si celor care vin de departe sa faca un drum pana in Timpuri Noi, Vitan, Dudesti sau cum s-o mai numi cartierul acela. Chiar merita… (GB – august 2017)

Save

Sardin

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum aproape un an, si am spus ca mancarea surprinzator de buna i-o datoreaza unui chef foarte talentat pe care l-au aduc, inca de la de...

Data actualizarii: 27/08/2017

  • cinque terre :

    soffrito fara niciun sens la cel putin 2 feluri (triglie e unul din ele), unele mancaruri sunt chiar sarate. o combinatie ciudata de piure cu o felie de paine pe o placa de ardezie si sos care curge pe masa.
    scapari serioase, mizeaza pe incantarea romanului ca s-a schimbat peisajul din cartier, si poporul consuma orice, fara mari pretentii.
    dar mancarea nu e chiar de nemancat.
    deserturi interesante, inghetata insa e prea multa si are un aftertaste de indulcitor artificial. uneori, famosa tarta cu mere este necoapta.
    wine list impresionant, aici nu e de comentat.

    • George Butunoiu :

      A plecat cheful care a deschis restaurantul, care era foarte talentat, intr-adevar. poate ca aceia care i-au succedat au schimbat meniul, profilul, cine stie… GB

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.