Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

27404 vizite 8 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

19679 vizite 1 comentarii

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

8111 vizite 4 comentarii

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

7365 vizite 1 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

7467 vizite 3 comentarii

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti Am m...

8870 vizite 2 comentarii

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

4714 vizite

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

7062 vizite 2 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa Miki M...

7791 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

16589 vizite 7 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

6539 vizite

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

2040 vizite

Taxa de vedeta la Ciao Niki Ciao Niki e o bacanie cu produse it...

486 vizite

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

5241 vizite 1 comentarii

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

8488 vizite 1 comentarii

Trattoria Buongiorno Lido - Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptan...

6663 vizite

Mie imi place de Il Destino! De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

3562 vizite 1 comentarii

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj  Am ...

5656 vizite

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffe Am revenit la Caffe Ci...

1608 vizite

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

4049 vizite 7 comentarii

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizza E unul dintre ...

4709 vizite

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cel mai debalansat ra...

4237 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

21932 vizite 5 comentarii

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

1166 vizite

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

8046 vizite 6 comentarii

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientale Bocca Lupo e un res...

2910 vizite

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

2409 vizite 1 comentarii

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

4725 vizite 4 comentarii

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

915 vizite

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din p...

2057 vizite 1 comentarii

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

3286 vizite

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

3661 vizite

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

3231 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

3249 vizite 2 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

2040 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Bocca Lupo – Pasiunea pentru detalii ambientale

Bocca Lupo e un restaurant asezat al Bucurestiului, cam la fel si in aceeasi formula de cand il stiu. E frumos amenajat, ca bistrourile din filmele italienesti cu peisaje bucolice. Cu grija pentru detalii, de care s-au preocupat foarte mult. Pivnita e si ea foarte interesanta, merita vizitata. Mancarea destul de buna, desi uneori atat de condimentata, incat nu am mai simtit alt gust in afara iutelii. Lume destula, cu toate ca preturile nu sunt deloc mici. Si e de notat ca am fost seara, inainte de a merge la opera, si nu erau la mese corporatistii de la marile cladiri de birouri de alaturi. Serviciul bun si eficient si el, desi mecanic, fara vreo nota personala. Constanta si predictibilitatea sunt, asadar, mai degraba avantaje pentru Bocca Lupo, si e de asteptat sa-l gasim la fel si la urmatoarea vizita, cine stie peste cat timp… (GB – octombrie 2019)

Cantina din Cotroceni cu Wagyu si Black Angus

Bocca Lupo a fost deschis, acum cativa ani, dupa o lunga perioada de renovare si de amenajare, si tin minte ca am fost impresionat de cum arata, imediat dupa inaugurare. E la parterul unui bloc vechi din Piata Operei, chiar de unde incepe Dr Lister, in stanga Bisericii Sfantul Elefterie, cum te uiti la ea dinspre Opera.

Bocca Lupo e un restaurant mediu, o braserie, mai degraba, dupa clasificarea frantuzeasca. Are o sala mica si la subsolo, insa acolo nu cred ca se duce multa lume. Amenajat in stilul Cincecitta, ca localurile populare italiene din anii 50 – 60, cu o caroserie de masinuta italiana ca decor, un Fiat galben, foarte frumos si de efect, cu un scuter pe perete, cantar de pe vremuri si alte lucruri frumoase si cu un cuptor de pizza in capat.

Acum, cand am revenit, dupa atatia ani, nu mi s-au mai parut la fel, pareau si putin uzate, inghesuiala si inabuseala din restaurant anuland o mare parte din efectul dorit de talentatul arhitect care a proiectat Bocca Lupo de la Opera. Si asta mai ales din cauza terasei, pe care au acoperit-o cu un plastic ieftin, gros, cam zgariat si semiopac. Sa ai Opera in fata, cu frumosul ei parc, sa ai Dambovita si Cotroceniul, adica unele dintre cele mai frumoase si elegante locuri ale bucurestiului, si sa te uiti la ele printr-un plastic zgariat, mi se pare foarte neinspirat si trist, la urma urmei.

Cand a fost proiectat si pus in Cotroceni, Bocca Lupo s-a vrut un restaurant italian relativ sofisticat, in ciuda aparentei sale de trattoria sau chiar osteria. Au adus un bucatar bun si au facut un meniu cu o combinatie de mancaruri din bucataria italiana traditionala si din bucataria fina.

Meniul se pare ca a ramas de atunci, sau, oricum, in genul aceluia, desi Bocca Lupo pare sa fie acum mai degraba o cantina pentru numerosii corporatisti din Opera Center, marea cladire de birouri cu firme bogate de alaturi. Au si vita Wagyu in meniu, si Black Angus, cu feluri care ajung la 180 de lei, ca la marile restaurante ale Bucurestiului.

M-am tot uitat in jur cat am stat la Bocca Lupo, restaurantul era plin la pranz, dar toti pareau grabiti si zaream mai degraba lucruri simple in farfuriile lor. Mancarea mea a fost obisnuita, nimic special, desi nu am luat lucrurile cele mai ieftine. Nici pastele, nici pestele, nici legumele sau piureul nu au fost cine stie ce, si cu atat mai putin sosurile. Mai multa sare decat era cazul, nucile amare. Totusi, preturile destul de maricele…

Serviciul a fost cel mai bun la Bocca Lupo, rapid, cu multi chelneri tineri, cu chef de munca, placuti, in special o chelnerita care nu a intrat in panica atunci cand am intrebat-o ceva la care nu era pregatita sa raspunda.

Bocca Lupo de la Opera e un restaurant de proximitate cu specific italian, sau de pasaj, pentru cand esti in zona si ti se face foame, mai ales ca nu sunt prea multe restaurante in Cotroceni, din cate stiu eu. (GB – aprilie 2017)

Terasa Bocca Lupo
Pivnita Bocca Lupo
Data actualizarii: 23/04/2020

Bocca Lupo (Opera)  - Str. Dr. Lister 1 (Piata Operei)