Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

27662 vizite 1 comentarii

A revenit gustul la Fior di LatteAm revenit la Fior di Latte p...

12281 vizite 1 comentarii

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care...

41267 vizite 12 comentarii

Secretul restaurantului SardinApreciez cel puțin la fel de mult u...

13369 vizite 3 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an...Un an de zile nu e o per...

10307 vizite 3 comentarii

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

9946 vizite 2 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa MikiM...

9546 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

23853 vizite 12 comentarii

Sara Sarroglia e bistroul desprins din Sara din Popa PetreSara e u...

387 vizite

O altă La Fattoria, nou-nouță, mai bună decât cea de dinainte...

1365 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

13344 vizite

Taxa de vedeta la Ciao NikiCiao Niki e o bacanie cu produse it...

4160 vizite 1 comentarii

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

8189 vizite 2 comentarii

Mie imi place de Il Destino!De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

5690 vizite 1 comentarii

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

9876 vizite 3 comentarii

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj Am ...

11557 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

7329 vizite

Gabbiano, un restaurant consecvent conservatorRestaurantul și-a c...

6625 vizite 7 comentarii

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut a...

6497 vizite

Din nou de bine despre Trattoria RomaAm revenit după mai bine...

2852 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

28608 vizite 6 comentarii

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

3563 vizite 1 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

17625 vizite 7 comentarii

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientaleBocca Lupo e un res...

5570 vizite 2 comentarii

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

7681 vizite 4 comentarii

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

1760 vizite

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuitiIn casa aceea din p...

3076 vizite 1 comentarii

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

6899 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

5632 vizite 2 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

3278 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Bocca Lupo – Pasiunea pentru detalii ambientale

Bocca Lupo e un restaurant asezat al Bucurestiului, cam la fel si in aceeasi formula de cand il stiu. E frumos amenajat, ca bistrourile din filmele italienesti cu peisaje bucolice. Cu grija pentru detalii, de care s-au preocupat foarte mult. Pivnita e si ea foarte interesanta, merita vizitata. Mancarea destul de buna, desi uneori atat de condimentata, incat nu am mai simtit alt gust in afara iutelii. Lume destula, cu toate ca preturile nu sunt deloc mici. Si e de notat ca am fost seara, inainte de a merge la opera, si nu erau la mese corporatistii de la marile cladiri de birouri de alaturi. Serviciul bun si eficient si el, desi mecanic, fara vreo nota personala. Constanta si predictibilitatea sunt, asadar, mai degraba avantaje pentru Bocca Lupo, si e de asteptat sa-l gasim la fel si la urmatoarea vizita, cine stie peste cat timp… (GB – octombrie 2019)

Cantina din Cotroceni cu Wagyu si Black Angus

Bocca Lupo a fost deschis, acum cativa ani, dupa o lunga perioada de renovare si de amenajare, si tin minte ca am fost impresionat de cum arata, imediat dupa inaugurare. E la parterul unui bloc vechi din Piata Operei, chiar de unde incepe Dr Lister, in stanga Bisericii Sfantul Elefterie, cum te uiti la ea dinspre Opera.

Bocca Lupo e un restaurant mediu, o braserie, mai degraba, dupa clasificarea frantuzeasca. Are o sala mica si la subsolo, insa acolo nu cred ca se duce multa lume. Amenajat in stilul Cincecitta, ca localurile populare italiene din anii 50 – 60, cu o caroserie de masinuta italiana ca decor, un Fiat galben, foarte frumos si de efect, cu un scuter pe perete, cantar de pe vremuri si alte lucruri frumoase si cu un cuptor de pizza in capat.

Acum, cand am revenit, dupa atatia ani, nu mi s-au mai parut la fel, pareau si putin uzate, inghesuiala si inabuseala din restaurant anuland o mare parte din efectul dorit de talentatul arhitect care a proiectat Bocca Lupo de la Opera. Si asta mai ales din cauza terasei, pe care au acoperit-o cu un plastic ieftin, gros, cam zgariat si semiopac. Sa ai Opera in fata, cu frumosul ei parc, sa ai Dambovita si Cotroceniul, adica unele dintre cele mai frumoase si elegante locuri ale bucurestiului, si sa te uiti la ele printr-un plastic zgariat, mi se pare foarte neinspirat si trist, la urma urmei.

Cand a fost proiectat si pus in Cotroceni, Bocca Lupo s-a vrut un restaurant italian relativ sofisticat, in ciuda aparentei sale de trattoria sau chiar osteria. Au adus un bucatar bun si au facut un meniu cu o combinatie de mancaruri din bucataria italiana traditionala si din bucataria fina.

Meniul se pare ca a ramas de atunci, sau, oricum, in genul aceluia, desi Bocca Lupo pare sa fie acum mai degraba o cantina pentru numerosii corporatisti din Opera Center, marea cladire de birouri cu firme bogate de alaturi. Au si vita Wagyu in meniu, si Black Angus, cu feluri care ajung la 180 de lei, ca la marile restaurante ale Bucurestiului.

M-am tot uitat in jur cat am stat la Bocca Lupo, restaurantul era plin la pranz, dar toti pareau grabiti si zaream mai degraba lucruri simple in farfuriile lor. Mancarea mea a fost obisnuita, nimic special, desi nu am luat lucrurile cele mai ieftine. Nici pastele, nici pestele, nici legumele sau piureul nu au fost cine stie ce, si cu atat mai putin sosurile. Mai multa sare decat era cazul, nucile amare. Totusi, preturile destul de maricele…

Serviciul a fost cel mai bun la Bocca Lupo, rapid, cu multi chelneri tineri, cu chef de munca, placuti, in special o chelnerita care nu a intrat in panica atunci cand am intrebat-o ceva la care nu era pregatita sa raspunda.

Bocca Lupo de la Opera e un restaurant de proximitate cu specific italian, sau de pasaj, pentru cand esti in zona si ti se face foame, mai ales ca nu sunt prea multe restaurante in Cotroceni, din cate stiu eu. (GB – aprilie 2017)

Terasa Bocca Lupo
Pivnita Bocca Lupo
Data actualizarii: 23/04/2020

Bocca Lupo (Opera)  - Str. Dr. Lister 1 (Piata Operei)

  • Razvan Ursu :

    In aceasta seara am fost la o cina in doi si am ales sa servim un platou pentru doua persoane, cu preparate din peste. Preparat variat si deosebit, nu a lipsit lupul de mare sau somonul afumat in house, insotite de garnituri alese si gustoase. Cu siguranta, mai vizitam restaurantul, pentru acest platou! Deserturile au fost si ele pe masura, iar pentru o masa in familie, meniul este extrem de variat, cuprinzand feluri pentru toate varstele. Personalul este de asemeni prietenos si foarte atent la detalii. Mai revenim cu drag! Multumim!

  • Mariuss :

    Great

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close