Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Roland Cafe 1811: o sticla de vin, un cocktail, o tigara de foi si o fleica de porc cu piure…

Roland Cafe 1811, cafenea si mic bistrou in Cotroceni la Piata OpereiRoland Cafe 1811, sau Cafe Roland, cum i se spune pe scurt, e de ceva vreme pe eleganta strada Dr Lister din Cotroceni, chiar vizavi de marea Biserica Elefterie. Ocupa o bucatica din parterul unei cladiri mari si vechi, alaturi de alte mici magazine si localuri.

Nu stiu daca intai au gasit mobilierul si decorurile ai apoi au cautat un nume care sa se potriveasca, sau au avut Roland Cafe 1811 de pe undeva si s-au apucat sa amenajeze micul local in consonanta cu acest nume. Cert este ca se potrivesc – numele si ambianta, adica. Chiar are aer de cafenea pariziana, belgiana, sau occidentala, in orice caz, “fin de siecle”, cu mobilier greu, culori inchise, lemn mahoniu, lumina putina. Multi din ziua de azi ar gasi atmosfera aceasta cam imbacsita, cu miros de vechi, dar fiecare decide daca asta e de bine sau de rau.

Afara, pe trotuar, au cateva mese mici din fier, foarte frumoase si integrate si ele in concept, in ambianta si chiar in atmosfera cartierului, a micului parc si umbrei marii Biserici Elefterie. Le place oamenilor sa stea la acele masute si sa se uite la biserica, la batranii copaci si chiar la Opera, daca intorc putin capul.

Ma asteptam ca Roland Cafe 1811 sa fie doar o cefenea, insa au facut-o si bistrou, au pus in meniu cateva feluri simple si banale de mancare, nu stiu de ce. Ba stiu, daca stau putin sa ma gndesc bine: ca sa umple micul salon cu miros patrunzator de mancare, de carne ieftina fripta cand tin deschisa usa de la bucatarie.

Sunt foarte lenti cei de la Roland Cafe 1811 cand e vorba despre mancare, eu am asteptat o friptura de porc cu piure mult si bine. Noroc ca a fost agreabila chelnerita si ca nu mi-a luat multi bani pe ea.

Roland Cafe 1811 si-or fi propus sa-i falimenteze pe vecinii lor de parter de la Bocca Lupo cu meniul de acesta mancare, ca sa le ia locul, sau ce? Ce le-o fi trebuit asa ceva, au fost in pana de idei? Sau, pur si simplu, nu au avut chef sa invete sa faca cateva feluri simple de mancare frantuzeasca si au ramas tot cu friptanele invatate de la parinti?

Atmosfera relaxanta si prietenoasa, aroma inconfundabila a preparatelor pe baza de cafea precum si meniul rafinat, fac din Roland Café 1811 locul ideal fie pentru a savura, incepand chiar de la prima ora a diminetii, o ceasca de cafea aburinda sau o ciocolata traditionala, citind presa, fie de a te bucura de un mic dejun frantuzesc sau international, pregatit cu maxima atentie, precum si locul ideal al intalnirilor de afaceri de la pranz sau de dupa-amiaza, dar si locul unde poti petrece seri relaxante si pline de romantism alaturi de cei dragi care cu siguranta vor aprecia  savoarea gustarilor frantuzesti alaturi o sticla de vin, un cocktail, o tigara de foi si o fleica de porc cu piure

Asta scriu despre ei insisi. Ultimele cateva cuvinte sunt adaugate de mine, ca sa fie mai precisa descrierea… (GB – octombrie 2018)

Data actualizarii: 25/02/2022

Roland Cafe 1811  - Str. Dr. Joseph Lister, nr. 1 (Piata Operei)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close