Toate restaurantele evaluate de Restocracy

Ord. dupa

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

42426 vizite 6 comentarii

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

11672 vizite

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

16526 vizite 1 comentarii

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

13183 vizite

Cap, talent, munca, antropologie... A auzit multa lume despre KAIAM...

25167 vizite 8 comentarii

Eu ma bucur ca Chef Samuel Le Torriellec a ramas conservator Imi pu...

9742 vizite 1 comentarii

Cea mai buna mancare romaneasca boiereasca din Bucuresti. Scriu acu...

16995 vizite 4 comentarii

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

9203 vizite 1 comentarii

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

5450 vizite 1 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

12260 vizite 1 comentarii

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

11848 vizite 1 comentarii

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

12490 vizite 9 comentarii

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

5769 vizite 2 comentarii

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

7718 vizite

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu in primele cateva cele ma...

5788 vizite

Poesia e cel mai bun restaurant cu specific italian din Bucuresti, in ...

17539 vizite 3 comentarii

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

10420 vizite 2 comentarii

Red Angus: cel mai bun steak(house) din Bucuresti Am revenit la...

5984 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

11364 vizite 6 comentarii

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

5536 vizite

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

5851 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

9793 vizite

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un rest...

6539 vizite

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

4680 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Totul clasic aici, dar macar e bine facut.

Zarand, sau Casa Zarand, e un restaurant nou-nout, deschis de cateva zile in Piata Operei, intr-o casa veche de pe Dr. Staicovici, chiar unde acesta incepe din Splaiul Independentei, chiar in coasta lui Opera Center. La intrare scrie „Zarand, bistro si crama”, dar „bistro” pare sa fie doar o sugestie cam neinspirata a vreunui consultant de marketing. Sunt sigur ca acolo a fost un alt restaurant inainte, unul obscur, nu imi aduc aminte nimic de el.

Cei de la Zarand au renovat casa, au amenajat-o destul de bine, insa fara nimic neobisnuit, pare sa fi fost facuta de un arhitect fara multa inspiratie in ziua in care a propus planurile de amenajare. Un chelner cu care ne-am cam antipatizat inca de la intrare nu ne-a dat voie sa facem poze – asta a fost razbunarea lui!

La subsol au o crama, destul de OK si aceea. Mobilierul e clasic, am vazut si niste dulapuri in perete, pareau sa fi fost acolo de cand e casa. Nu stiu de ce au pus niste frigidere de bauturi chiar in usa de la intrare, e primul lucru pe care il vazi la Zarand, si cred ca asta le face un deserviciu serios. Vesela e interesanta, insa, cu niste desene cu motive populare interesant facute, astea dau bine.

Zarand e un restaurant romanesc, cu bucatarie traditionala, preponderent taraneasca, insa au si cateva feluri romanesti ceva mai elaborate, si au pus si niste paste italienesti acolo, ca cine stie…

Mancarea a fost destul de buna la Zarand, totusi, ceva mai buna decat ne asteptam. Am luat o ciorba de fasole foarte buna, carnati virsli destul de condimentati, dar buni, ciolan de porc cu fasole, varza a la Cluj, chiftelute – toate acestea destul de bune; ceva mai putin bune au fost parjoalele si saramura de peste (crap, cred) cu mamaliga. Placinta cu branza foarte buna, aceasta.

Mancarea a venit frumos prezentata, au muncit la asta si am apreciat. Preturile sunt destul de rezonabile la Casa Zarand, cu 100 de lei poti manca bine acolo. Serviciul a fost rezonabil, si cu exceptia faptului ca ne-am displacut unii pe ceilalti, de la inceput, si-au facut treaba. Mancarea a venit destul de repede.

Sper sa le mearga bine cu Casa Zarand, mai ales ca au mii de corporatisti instariti alaturi, bucuresteni bogati in elegantul si aristocraticul cartier Cotroceni si, poate ca in primul rand, chiar, fiindca sunt surprinzator de putine restaurante bune in partea aceea de Bucuresti vechi si distins. Au muncit la acest proiect, se vede ca se straduiesc sa faca lucrurile bine – atat cat se pricep si cu resursele pe care le au la indemana. Si sper sa-mi trimita si niste poze, ca sa intregesc imaginea… (GB – noiembrie 2017)

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Data actualizarii: 14/10/2018

Zarand  - Str. Dr. Staicovici, nr. 4 (Piata Operei)