Toate restaurantele evaluate de Restocracy

Ord. dupa

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt...

3 comentarii

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

6 comentarii

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

1 comentarii

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

Cap, talent, munca, antropologie... A auzit multa lume despre KAIAM...

8 comentarii

Eu ma bucur ca Chef Samuel Le Torriellec a ramas conservator Imi pu...

1 comentarii

Cea mai buna mancare romaneasca boiereasca din Bucuresti. Scriu acu...

4 comentarii

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

1 comentarii

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ...

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

1 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

1 comentarii

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

9 comentarii

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

3 comentarii

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

2 comentarii

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu in primele cateva cele ma...

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

3 comentarii

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6 comentarii

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

2 comentarii

Cel mai bun steak din Bucuresti Am revenit la Rad Angus de mai mult...

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

Afiseaza
comentarii

Totul clasic aici, dar macar e bine facut.

Zarand, sau Casa Zarand, e un restaurant nou-nout, deschis de cateva zile in Piata Operei, intr-o casa veche de pe Dr. Staicovici, chiar unde acesta incepe din Splaiul Independentei, chiar in coasta lui Opera Center. La intrare scrie „Zarand, bistro si crama”, dar „bistro” pare sa fie doar o sugestie cam neinspirata a vreunui consultant de marketing. Sunt sigur ca acolo a fost un alt restaurant inainte, unul obscur, nu imi aduc aminte nimic de el.

Cei de la Zarand au renovat casa, au amenajat-o destul de bine, insa fara nimic neobisnuit, pare sa fi fost facuta de un arhitect fara multa inspiratie in ziua in care a propus planurile de amenajare. Un chelner cu care ne-am cam antipatizat inca de la intrare nu ne-a dat voie sa facem poze – asta a fost razbunarea lui!

La subsol au o crama, destul de OK si aceea. Mobilierul e clasic, am vazut si niste dulapuri in perete, pareau sa fi fost acolo de cand e casa. Nu stiu de ce au pus niste frigidere de bauturi chiar in usa de la intrare, e primul lucru pe care il vazi la Zarand, si cred ca asta le face un deserviciu serios. Vesela e interesanta, insa, cu niste desene cu motive populare interesant facute, astea dau bine.

Zarand e un restaurant romanesc, cu bucatarie traditionala, preponderent taraneasca, insa au si cateva feluri romanesti ceva mai elaborate, si au pus si niste paste italienesti acolo, ca cine stie…

Mancarea a fost destul de buna la Zarand, totusi, ceva mai buna decat ne asteptam. Am luat o ciorba de fasole foarte buna, carnati virsli destul de condimentati, dar buni, ciolan de porc cu fasole, varza a la Cluj, chiftelute – toate acestea destul de bune; ceva mai putin bune au fost parjoalele si saramura de peste (crap, cred) cu mamaliga. Placinta cu branza foarte buna, aceasta.

Mancarea a venit frumos prezentata, au muncit la asta si am apreciat. Preturile sunt destul de rezonabile la Casa Zarand, cu 100 de lei poti manca bine acolo. Serviciul a fost rezonabil, si cu exceptia faptului ca ne-am displacut unii pe ceilalti, de la inceput, si-au facut treaba. Mancarea a venit destul de repede.

Sper sa le mearga bine cu Casa Zarand, mai ales ca au mii de corporatisti instariti alaturi, bucuresteni bogati in elegantul si aristocraticul cartier Cotroceni si, poate ca in primul rand, chiar, fiindca sunt surprinzator de putine restaurante bune in partea aceea de Bucuresti vechi si distins. Au muncit la acest proiect, se vede ca se straduiesc sa faca lucrurile bine – atat cat se pricep si cu resursele pe care le au la indemana. Si sper sa-mi trimita si niste poze, ca sa intregesc imaginea… (GB – noiembrie 2017)

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Data actualizarii: 14/10/2018

Zarand