Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Partea cealalta a Pietei Dorobantilor“Ai” means love in Japane...

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

O cina greceasca pe cinsta acasa la doamna ZisiAmvrosia e un resta...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata(.....

Boema de meserie de la Palatul UniversulApollo111 este la subsolul...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sush...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Mancare buna si mancare banala la loterieMai multi mi-au laudat re...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

Save

Un steakhouse cuminte si conservatorBarbizon Steak House e restaur...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

Boema de meserie de la Palatul UniversulBeans & Dots si Apollo...

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clareBeirut e un mic ...

Un fel de cantina a parcului HerastrauSunt doua sau trei restauran...

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieniBelli Siciliani e...

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocraticBen...

Una din marile berarii ale BucrestiuluiBeraria Germana Bucuresti e...

Un business genial construit, o capodopera logistica.Beraria H din...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Unul dintre putinele bistrouri adevarate din Piata DorobantilorAcu...

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucuresteanBlue...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Cantina din Cotroceni cu Wagyu si Black AngusBocca Lupo a fost des...

Cel mai prost pranz din memoria recentaBolta Rece a fost un restau...

Italienii mananca pizza si paste in Calea VitanM-a trimis un itali...

Un restaurant child-friendly in Sectorul 5Britannia este una dintr...

In complexul de birouri Bucharest Business Park am gasit doua restaura...

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistiiCred ...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoriaEu stiu de do...

Sunt sigur ca au un servicu foarte bun si ca ciudatul peste care am da...

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilorOricat m...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

Restaurantul - parc, sau parcul - restaurant al Bucurestiului, cum vre...

Una dintre marile terase traditionale romanestiCasa Romaneasca par...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

De ce sa mananci bine, cand poti manca aiurea alaturi?Champions Sp...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Chez Marie Garden este un restaurant bucurestean situat in imediata ap...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu.Chez Toni e...

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofeta...

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui NikiDe Ni...

Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e restaurantul ...

Printesa in negru cu margele albeDaca tin eu bine minte, restauran...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de GaulleNu sunt m...

O lume aparte...Club Floreasca e unul dintre putinele restaurante ...

Afiseaza

Totul clasic aici, dar macar e bine facut.

Zarand, sau Casa Zarand, e un restaurant nou-nout, deschis de cateva zile in Piata Operei, intr-o casa veche de pe Dr. Staicovici, chiar unde acesta incepe din Splaiul Independentei, chiar in coasta lui Opera Center. La intrare scrie “Zarand, bistro si crama”, dar “bistro” pare sa fie doar o sugestie cam neinspirata a vreunui consultant de marketing. Sunt sigur ca acolo a fost un alt restaurant inainte, unul obscur, nu imi aduc aminte nimic de el.

Cei de la Zarand au renovat casa, au amenajat-o destul de bine, insa fara nimic neobisnuit, pare sa fi fost facuta de un arhitect fara multa inspiratie in ziua in care a propus planurile de amenajare. Un chelner cu care ne-am cam antipatizat inca de la intrare nu ne-a dat voie sa facem poze – asta a fost razbunarea lui!

La subsol au o crama, destul de OK si aceea. Mobilierul e clasic, am vazut si niste dulapuri in perete, pareau sa fi fost acolo de cand e casa. Nu stiu de ce au pus niste frigidere de bauturi chiar in usa de la intrare, e primul lucru pe care il vazi la Zarand, si cred ca asta le face un deserviciu serios. Vesela e interesanta, insa, cu niste desene cu motive populare interesant facute, astea dau bine.

Zarand e un restaurant romanesc, cu bucatarie traditionala, preponderent taraneasca, insa au si cateva feluri romanesti ceva mai elaborate, si au pus si niste paste italienesti acolo, ca cine stie…

Mancarea a fost destul de buna la Zarand, totusi, ceva mai buna decat ne asteptam. Am luat o ciorba de fasole foarte buna, carnati virsli destul de condimentati, dar buni, ciolan de porc cu fasole, varza a la Cluj, chiftelute – toate acestea destul de bune; ceva mai putin bune au fost parjoalele si saramura de peste (crap, cred) cu mamaliga. Placinta cu branza foarte buna, aceasta.

Mancarea a venit frumos prezentata, au muncit la asta si am apreciat. Preturile sunt destul de rezonabile la Casa Zarand, cu 100 de lei poti manca bine acolo. Serviciul a fost rezonabil, si cu exceptia faptului ca ne-am displacut unii pe ceilalti, de la inceput, si-au facut treaba. Mancarea a venit destul de repede.

Sper sa le mearga bine cu Casa Zarand, mai ales ca au mii de corporatisti instariti alaturi, bucuresteni bogati in elegantul si aristocraticul cartier Cotroceni si, poate ca in primul rand, chiar, fiindca sunt surprinzator de putine restaurante bune in partea aceea de Bucuresti vechi si distins. Au muncit la acest proiect, se vede ca se straduiesc sa faca lucrurile bine – atat cat se pricep si cu resursele pe care le au la indemana. Si sper sa-mi trimita si niste poze, ca sa intregesc imaginea… (GB – noiembrie 2017)

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Zarand

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.