Toate restaurantele evaluate de Restocracy

Ord. dupa

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

1 comentarii

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu ...

3 comentarii

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

6 comentarii

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Cap, talent, munca, antropologie... A auzit multa lume despre KAIAM...

6 comentarii

Eu ma bucur ca Chef Samuel Le Torriellec a ramas conservator Imi pu...

1 comentarii

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

1 comentarii

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

1 comentarii

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ...

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

1 comentarii

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

9 comentarii

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina Am mai...

3 comentarii

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

2 comentarii

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

3 comentarii

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu in primele cateva cele ma...

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

1 comentarii

Cea mai buna mancare romaneasca boiereasca din Bucuresti. Scriu acu...

4 comentarii

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

2 comentarii

Cel mai bun steak din Bucuresti Am revenit la Rad Angus de mai mult...

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un rest...

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

4 comentarii

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

1 comentarii

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6 comentarii

Restaurantul galerie de arta contemporana Mi s-a reprosat ca am sub...

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

2 comentarii

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bun Micu...

O cina privata cu doamna Nicolau e o experienta care se tine minte. ...

4 comentarii

Restaurantul - parc, sau parcul - restaurant al Bucurestiului, cum vre...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

1 comentarii

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

1 comentarii

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante... Am fost la res...

2 comentarii

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

Un frumos cadou facut Bucurestiului Vechi Cismigiu – Bistro la Et...

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

2 comentarii

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

1 comentarii

Marea gradina de pe marele lac Clubul Snagov e un adevarat complex ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Carnivale Food Market, restaurantele la care nu poti lasa inca bacsis ...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

Mamizza, noul star pe aglomerata deja piata bucuresteana pizza & p...

3 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Sushi printre lucrari de arta contemporana Zen Sushi Fusion e un fe...

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenul me...

2 comentarii

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un resta...

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Mancare thailandeza sofisticata cu sonerie stridenta de telefon Kun...

1 comentarii

Restaurant libanez cu clientela mondena Zaitoone e un restaurant di...

2 comentarii

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpa...

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2 comentarii

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

2 comentarii

Lacrimi si Sfinti: lacrimile pentru servicii, cele sfinte despre manca...

2 comentarii

Unul dintre marile restaurante turistice ale Bucurestiului Pescaru...

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robert...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Get Naked by Bordello Pe malu...

Unul dintre localurile emblematice ale Centrului Vechi al Bucurestiulu...

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio Passarelli Palatul Stirbey de...

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

3 comentarii

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost una dintre surpr...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

1 comentarii

Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede Edo Gard...

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

1 comentarii

Mega Image si-au deschis Maison des Chefs, si bine au facut! Bine a...

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Camionetta, street-food cu pizza la Carnivale Food Market Lumea mer...

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

1 comentarii

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sus...

Asa vor arata noile berarii ale Bucurestiului Mikkeller Bar e berar...

Daca vrei sa te simti elvetian pentru o jumatate de ceas Am stat mu...

2 comentarii

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

Sunt sigur ca au un servicu foarte bun si ca ciudatul peste care am da...

Un frumos pas inainte Am revenit la Tuk Tuk, restaurantul thailande...

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

1 comentarii

La Terrazza, cu terasa vraiste si nematurata Am revenit la La Terra...

Afiseaza
comentarii

Totul clasic aici, dar macar e bine facut.

Zarand, sau Casa Zarand, e un restaurant nou-nout, deschis de cateva zile in Piata Operei, intr-o casa veche de pe Dr. Staicovici, chiar unde acesta incepe din Splaiul Independentei, chiar in coasta lui Opera Center. La intrare scrie „Zarand, bistro si crama”, dar „bistro” pare sa fie doar o sugestie cam neinspirata a vreunui consultant de marketing. Sunt sigur ca acolo a fost un alt restaurant inainte, unul obscur, nu imi aduc aminte nimic de el.

Cei de la Zarand au renovat casa, au amenajat-o destul de bine, insa fara nimic neobisnuit, pare sa fi fost facuta de un arhitect fara multa inspiratie in ziua in care a propus planurile de amenajare. Un chelner cu care ne-am cam antipatizat inca de la intrare nu ne-a dat voie sa facem poze – asta a fost razbunarea lui!

La subsol au o crama, destul de OK si aceea. Mobilierul e clasic, am vazut si niste dulapuri in perete, pareau sa fi fost acolo de cand e casa. Nu stiu de ce au pus niste frigidere de bauturi chiar in usa de la intrare, e primul lucru pe care il vazi la Zarand, si cred ca asta le face un deserviciu serios. Vesela e interesanta, insa, cu niste desene cu motive populare interesant facute, astea dau bine.

Zarand e un restaurant romanesc, cu bucatarie traditionala, preponderent taraneasca, insa au si cateva feluri romanesti ceva mai elaborate, si au pus si niste paste italienesti acolo, ca cine stie…

Mancarea a fost destul de buna la Zarand, totusi, ceva mai buna decat ne asteptam. Am luat o ciorba de fasole foarte buna, carnati virsli destul de condimentati, dar buni, ciolan de porc cu fasole, varza a la Cluj, chiftelute – toate acestea destul de bune; ceva mai putin bune au fost parjoalele si saramura de peste (crap, cred) cu mamaliga. Placinta cu branza foarte buna, aceasta.

Mancarea a venit frumos prezentata, au muncit la asta si am apreciat. Preturile sunt destul de rezonabile la Casa Zarand, cu 100 de lei poti manca bine acolo. Serviciul a fost rezonabil, si cu exceptia faptului ca ne-am displacut unii pe ceilalti, de la inceput, si-au facut treaba. Mancarea a venit destul de repede.

Sper sa le mearga bine cu Casa Zarand, mai ales ca au mii de corporatisti instariti alaturi, bucuresteni bogati in elegantul si aristocraticul cartier Cotroceni si, poate ca in primul rand, chiar, fiindca sunt surprinzator de putine restaurante bune in partea aceea de Bucuresti vechi si distins. Au muncit la acest proiect, se vede ca se straduiesc sa faca lucrurile bine – atat cat se pricep si cu resursele pe care le au la indemana. Si sper sa-mi trimita si niste poze, ca sa intregesc imaginea… (GB – noiembrie 2017)

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Data actualizarii: 14/10/2018

Zarand

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.