Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Partea cealalta a Pietei Dorobantilor “Ai” means love in Japane...

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de... Ambiance...

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

O cina greceasca pe cinsta acasa la doamna Zisi Amvrosia e un resta...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Traditional grecesc de la ambianta la mancare Athos e un restaurant...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

Save

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

Local boem, ultima sansa pentru Barka Saffron Barka Saffron e un mi...

Boema de meserie de la Palatul Universul Beans & Dots si Apollo...

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clare Beirut e un mic ...

Un fel de cantina a parcului Herastrau Sunt doua sau trei restauran...

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieni Belli Siciliani e...

 

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

Una din marile berarii ale Bucurestiului Beraria Germana Bucuresti ...

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

Unul dintre putinele bistrouri adevarate din Piata Dorobantilor Acu...

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Cantina din Cotroceni cu Wagyu si Black Angus Bocca Lupo a fost des...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Italienii mananca pizza si paste in Calea Vitan M-a trimis un itali...

Un restaurant child-friendly in Sectorul 5 Britannia este una dintr...

In complexul de birouri Bucharest Business Park am gasit doua restaura...

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistii Cred ...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoria Eu stiu de do...

Sunt sigur ca au un servicu foarte bun si ca ciudatul peste care am da...

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilor Oricat m...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Casa Comana este recunoscută pentru preparatele proaspete şi savuroa...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

Restaurantul - parc, sau parcul - restaurant al Bucurestiului, cum vre...

La numai 6 km de DN1 in apropierea localitatii Tancabesti ( DN1 la km ...

Un restaurant traditional romanesc bine asezat Sunt doua restaurant...

Unul dintre cele cateva restaurante-strigoi le Bucurestiului... ...

Aproape de Bucuresti, pe vechiul drum spre mare, lipsit insa de vacarm...

Una dintre marile terase traditionale romanesti Casa Romaneasca par...

Casa Vlasia este un loc nascut din dragoste pentru frumos, liniste, ma...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

De ce sa mananci bine, cand poti manca aiurea alaturi? Champions Sp...

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

O patroana sloboda la gura Chez Marie Garden e un restaurant destul...

Afiseaza

Totul clasic aici, dar macar e bine facut.

Zarand, sau Casa Zarand, e un restaurant nou-nout, deschis de cateva zile in Piata Operei, intr-o casa veche de pe Dr. Staicovici, chiar unde acesta incepe din Splaiul Independentei, chiar in coasta lui Opera Center. La intrare scrie “Zarand, bistro si crama”, dar “bistro” pare sa fie doar o sugestie cam neinspirata a vreunui consultant de marketing. Sunt sigur ca acolo a fost un alt restaurant inainte, unul obscur, nu imi aduc aminte nimic de el.

Cei de la Zarand au renovat casa, au amenajat-o destul de bine, insa fara nimic neobisnuit, pare sa fi fost facuta de un arhitect fara multa inspiratie in ziua in care a propus planurile de amenajare. Un chelner cu care ne-am cam antipatizat inca de la intrare nu ne-a dat voie sa facem poze – asta a fost razbunarea lui!

La subsol au o crama, destul de OK si aceea. Mobilierul e clasic, am vazut si niste dulapuri in perete, pareau sa fi fost acolo de cand e casa. Nu stiu de ce au pus niste frigidere de bauturi chiar in usa de la intrare, e primul lucru pe care il vazi la Zarand, si cred ca asta le face un deserviciu serios. Vesela e interesanta, insa, cu niste desene cu motive populare interesant facute, astea dau bine.

Zarand e un restaurant romanesc, cu bucatarie traditionala, preponderent taraneasca, insa au si cateva feluri romanesti ceva mai elaborate, si au pus si niste paste italienesti acolo, ca cine stie…

Mancarea a fost destul de buna la Zarand, totusi, ceva mai buna decat ne asteptam. Am luat o ciorba de fasole foarte buna, carnati virsli destul de condimentati, dar buni, ciolan de porc cu fasole, varza a la Cluj, chiftelute – toate acestea destul de bune; ceva mai putin bune au fost parjoalele si saramura de peste (crap, cred) cu mamaliga. Placinta cu branza foarte buna, aceasta.

Mancarea a venit frumos prezentata, au muncit la asta si am apreciat. Preturile sunt destul de rezonabile la Casa Zarand, cu 100 de lei poti manca bine acolo. Serviciul a fost rezonabil, si cu exceptia faptului ca ne-am displacut unii pe ceilalti, de la inceput, si-au facut treaba. Mancarea a venit destul de repede.

Sper sa le mearga bine cu Casa Zarand, mai ales ca au mii de corporatisti instariti alaturi, bucuresteni bogati in elegantul si aristocraticul cartier Cotroceni si, poate ca in primul rand, chiar, fiindca sunt surprinzator de putine restaurante bune in partea aceea de Bucuresti vechi si distins. Au muncit la acest proiect, se vede ca se straduiesc sa faca lucrurile bine – atat cat se pricep si cu resursele pe care le au la indemana. Si sper sa-mi trimita si niste poze, ca sa intregesc imaginea… (GB – noiembrie 2017)

 

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...


Zarand

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.