Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

3423 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5169 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

5237 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3148 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

4332 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

5435 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1949 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6481 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2555 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

5713 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1296 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

1802 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1048 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

7471 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3531 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

1099 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

4660 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

288 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1248 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

795 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1043 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

789 vizite

Poate cel mai frumos restaurant din Centrul Vechi Nomad a fost una ...

420 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

1215 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

724 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

1386 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

645 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1037 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

756 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2410 vizite

Fusion e sa amesteci bucatariile in farfurie, nu in meniu Au adus u...

115 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

2752 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

889 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

909 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

804 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

598 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

356 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1659 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

636 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2671 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

454 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

4266 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

636 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

565 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

723 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

993 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

338 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

720 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

682 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

657 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1279 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

415 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1201 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

687 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

448 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

728 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

456 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

591 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1335 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

229 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

354 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

473 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

554 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

658 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

843 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

704 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

264 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

851 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

1054 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

1010 vizite

A french bakery with the finest sortiments of bread, a little pastry s...

32 vizite
Afiseaza
vizualizari

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie

Le Vivier e un restaurant de fructe de mare de cea mai buna calitate, cu un mic magazin. Se si prezinta, de altfel, ca Le Vivier, Oyster Bar & Shop. Magazinul e deschis de aproape trei ani, din 2015, si tot de atunci a fost asteptat si restaurantul, proiectat inca de la inceput in spatiul de pe Putul lui Zamfir. Insa abia acum, in martie 2018, l-au deschis publicului, dupa ce vreo doi ani a fost doar un salon pentru mese private.

Le Vivier, Oyster Bar & Shop sunt pe Putul lui Zamfir, chiar la mijloc, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, la parterul unui bloc nou. E o straduta frumoasa, dar inghesuita rau in bogatul cartier al Dorobantilor. Fiindca orice palma de pamant e foarte scumpa acolo, si toti au construit claie peste gramada, ca sa apuce o bucatica din pretiosul loc.

La Le Vivier, Oyster Bar & Shop au un singur salon, cu intrarea direct din strada si cu un perete de sticla catre aceasta. In dreapta au cateva mese, in stanga si in spate magazinul cu produsele fine pe care le vand, iar in mijloc un mare acvariu cu homari si un galantar pentru fructele de mare proaspete. Totul e foarte bine amenajat, cu cele mai bune si mai scumpe materiale, un concept unitar, bine facut.

Ca restaurant de fructe de mare, dar si ca magazin de delicatese dintre cele mai fine si exclusiviste, Le Vivier, Oyster Bar & Shop se pozitioneaza premium din toate punctele de vedere, de la amenajare, la produsele pe care le aduce si la meniul pe care il prezinta. Cam toate vin din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie.

Meniul e scurt, asa cum e si de asteptat sa fie, insa cu denumirile in italiana, fiindca cheful de la Le Vivier, Oyster Bar & Shop e italian. Care bucatar sef, ca tot am ajuns cu vorba la el, nu pare sa fie la inaltimea produselor pe care i le-au dat pe mana investitorii aceia care au pus o mica avere in Le Vivier. E mancare buna, desigur, a si muncit mult la ea, dupa cum se vede si din poze, dar nu cred ca e un adevarat chef de Haute Cuisine. Sau nu inca, cine stie…

Am luat mai multe feluri, fiind trei la masa, din tot atatea tari. Am mancat Tartar de ton, Caracatita “Basso Basso”, Risotto, Paste “crab linguini”, Fritto misto cu diverse fructe de mare si Cabillaud, un cod cu piure si sos. Au fost bune toate si foarte bune, mai putin piureul si sosul de la cod, acelea banale, fara gust. Insa nu erau prea evidente finetea si arta unui mare chef. Si daca a lasat sa iasa pe sala un fel de mancare cum a fost codul cu piure si sos taranesc, asta spune multe despre acel chef.

Preturile nu sunt atat de mari pe cat te-ai astepta uitandu-te la meniul de la Le Vivier Oyster Bar, dar nici mici nu sunt, daca recitesti ce am scris despre cheful lor italian. Serviciul foarte bun, clienti erau.

O sa mai trec pe la Le Vivier Oyster Bar, sunt aproape de mine. Si, pe de alta parte, nici nu au avut inca deschiderea “oficiala”, poate ca dupa cateva zile sau saptamani voi gasi o alta mancare la ei. Pana atunci, insa, banuiala mea e ca se repeta situatia pe care am mai intalnit-o la alte cateva restaurante de top din Bucuresti, cu produse si ingrediente de cea mai buna calitate posibila, la fel ca in marile restaurante ale lumii, despre care spuneam ca e bine sa iei de la ei produse cat mai crude sau mai apropiate de starea lor naturala, mai degraba decat pe cele asupra carora chef-ii lor foarte bine platiti intervin prea mult asupra lor… (GB – martie 2018)

Le Vivier, restaurant de peste, fructe de mare, oyster bar, delicatese


Le Vivier

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.