Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

4032 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5607 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

5849 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3382 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2235 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

4733 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

350 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

6073 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6904 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2847 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

7104 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaurant d...

2028 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1453 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1193 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

8393 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1833 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3894 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

1290 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

5193 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

434 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1387 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

922 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1300 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

855 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

1422 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

833 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

741 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

2656 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1175 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

910 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2495 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3182 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

3301 vizite

Fusion e sa amesteci bucatariile in farfurie, nu in meniu Au adus u...

204 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

972 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

1038 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

858 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

627 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1833 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

418 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

716 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

496 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

773 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

4696 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2219 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

688 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

222 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

768 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1218 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

684 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

644 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

389 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

804 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

775 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

786 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1430 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

467 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1304 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

843 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

489 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

260 vizite

O promisiune inca neonorata Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, ca...

412 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

539 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

666 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1565 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1484 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

270 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

1587 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

607 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

719 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1138 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

787 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

358 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

994 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

1118 vizite
Afiseaza
vizualizari

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie

Le Vivier e un restaurant de fructe de mare de cea mai buna calitate, cu un mic magazin. Se si prezinta, de altfel, ca Le Vivier, Oyster Bar & Shop. Magazinul e deschis de aproape trei ani, din 2015, si tot de atunci a fost asteptat si restaurantul, proiectat inca de la inceput in spatiul de pe Putul lui Zamfir. Insa abia acum, in martie 2018, l-au deschis publicului, dupa ce vreo doi ani a fost doar un salon pentru mese private.

Le Vivier, Oyster Bar & Shop sunt pe Putul lui Zamfir, chiar la mijloc, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, la parterul unui bloc nou. E o straduta frumoasa, dar inghesuita rau in bogatul cartier al Dorobantilor. Fiindca orice palma de pamant e foarte scumpa acolo, si toti au construit claie peste gramada, ca sa apuce o bucatica din pretiosul loc.

La Le Vivier, Oyster Bar & Shop au un singur salon, cu intrarea direct din strada si cu un perete de sticla catre aceasta. In dreapta au cateva mese, in stanga si in spate magazinul cu produsele fine pe care le vand, iar in mijloc un mare acvariu cu homari si un galantar pentru fructele de mare proaspete. Totul e foarte bine amenajat, cu cele mai bune si mai scumpe materiale, un concept unitar, bine facut.

Ca restaurant de fructe de mare, dar si ca magazin de delicatese dintre cele mai fine si exclusiviste, Le Vivier, Oyster Bar & Shop se pozitioneaza premium din toate punctele de vedere, de la amenajare, la produsele pe care le aduce si la meniul pe care il prezinta. Cam toate vin din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie.

Meniul e scurt, asa cum e si de asteptat sa fie, insa cu denumirile in italiana, fiindca cheful de la Le Vivier, Oyster Bar & Shop e italian. Care bucatar sef, ca tot am ajuns cu vorba la el, nu pare sa fie la inaltimea produselor pe care i le-au dat pe mana investitorii aceia care au pus o mica avere in Le Vivier. E mancare buna, desigur, a si muncit mult la ea, dupa cum se vede si din poze, dar nu cred ca e un adevarat chef de Haute Cuisine. Sau nu inca, cine stie…

Am luat mai multe feluri, fiind trei la masa, din tot atatea tari. Am mancat Tartar de ton, Caracatita “Basso Basso”, Risotto, Paste “crab linguini”, Fritto misto cu diverse fructe de mare si Cabillaud, un cod cu piure si sos. Au fost bune toate si foarte bune, mai putin piureul si sosul de la cod, acelea banale, fara gust. Insa nu erau prea evidente finetea si arta unui mare chef. Si daca a lasat sa iasa pe sala un fel de mancare cum a fost codul cu piure si sos taranesc, asta spune multe despre acel chef.

Preturile nu sunt atat de mari pe cat te-ai astepta uitandu-te la meniul de la Le Vivier Oyster Bar, dar nici mici nu sunt, daca recitesti ce am scris despre cheful lor italian. Serviciul foarte bun, clienti erau.

O sa mai trec pe la Le Vivier Oyster Bar, sunt aproape de mine. Si, pe de alta parte, nici nu au avut inca deschiderea “oficiala”, poate ca dupa cateva zile sau saptamani voi gasi o alta mancare la ei. Pana atunci, insa, banuiala mea e ca se repeta situatia pe care am mai intalnit-o la alte cateva restaurante de top din Bucuresti, cu produse si ingrediente de cea mai buna calitate posibila, la fel ca in marile restaurante ale lumii, despre care spuneam ca e bine sa iei de la ei produse cat mai crude sau mai apropiate de starea lor naturala, mai degraba decat pe cele asupra carora chef-ii lor foarte bine platiti intervin prea mult asupra lor… (GB – martie 2018)

Le Vivier, restaurant de fructe de mare fine, din Franta, in Bucuresti

Le Vivier, restaurant de peste, fructe de mare, oyster bar, delicatese


Le Vivier

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.