Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

8064 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4943 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

11017 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10517 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9669 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

5076 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

8514 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

1127 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2676 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4755 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

17258 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

2566 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5352 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3541 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2643 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2994 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

18810 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

1026 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2189 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2282 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1869 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am reveni...

4475 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3958 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1292 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3643 vizite
Afiseaza
vizualizari

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti

Fructe de mare proaspete la restaurantul Le VivierAm revenit de mai multe ori la micul restaurant Le Vivier din apropierea Pietei Dorobantilor, si am notat si ce mi-au spus niste prieteni apropiati, mult mai umblati sai mai cunoscatori decat mine in tot ce inseamna fructe de mare, atat proaspete, cat si gatite. Concluzia unanima de pana acum este ca la Le Vivier poti gasi cele mai bune fructe de mare proaspete si crude din Bucuresti. Se pare ca si Isoletta le ia din acelasi loc, asa ca aceste doua restaurante sunt referinta in materie de fructe de mare din oras. In rest, ce am scris data trecuta despre ei, adica despre ambianta, servicii si orice altceva, ramane la fel… (GB – februarie 2019)

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie

Le Vivier e un restaurant de fructe de mare de cea mai buna calitate, cu un mic magazin. Se si prezinta, de altfel, ca Le Vivier, Oyster Bar & Shop. Magazinul e deschis de aproape trei ani, din 2015, si tot de atunci a fost asteptat si restaurantul, proiectat inca de la inceput in spatiul de pe Putul lui Zamfir. Insa abia acum, in martie 2018, l-au deschis publicului, dupa ce vreo doi ani a fost doar un salon pentru mese private.

Le Vivier, Oyster Bar & Shop sunt pe Putul lui Zamfir, chiar la mijloc, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, la parterul unui bloc nou. E o straduta frumoasa, dar inghesuita rau in bogatul cartier al Dorobantilor. Fiindca orice palma de pamant e foarte scumpa acolo, si toti au construit claie peste gramada, ca sa apuce o bucatica din pretiosul loc.

La Le Vivier, Oyster Bar & Shop au un singur salon, cu intrarea direct din strada si cu un perete de sticla catre aceasta. In dreapta au cateva mese, in stanga si in spate magazinul cu produsele fine pe care le vand, iar in mijloc un mare acvariu cu homari si un galantar pentru fructele de mare proaspete. Totul e foarte bine amenajat, cu cele mai bune si mai scumpe materiale, un concept unitar, bine facut.

Ca restaurant de fructe de mare, dar si ca magazin de delicatese dintre cele mai fine si exclusiviste, Le Vivier, Oyster Bar & Shop se pozitioneaza premium din toate punctele de vedere, de la amenajare, la produsele pe care le aduce si la meniul pe care il prezinta. Cam toate vin din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie.

Meniul e scurt, asa cum e si de asteptat sa fie, insa cu denumirile in italiana, fiindca cheful de la Le Vivier, Oyster Bar & Shop e italian. Care bucatar sef, ca tot am ajuns cu vorba la el, nu pare sa fie la inaltimea produselor pe care i le-au dat pe mana investitorii aceia care au pus o mica avere in Le Vivier. E mancare buna, desigur, a si muncit mult la ea, dupa cum se vede si din poze, dar nu cred ca e un adevarat chef de Haute Cuisine. Sau nu inca, cine stie…

Am luat mai multe feluri, fiind trei la masa, din tot atatea tari. Am mancat Tartar de ton, Caracatita „Basso Basso”, Risotto, Paste „crab linguini”, Fritto misto cu diverse fructe de mare si Cabillaud, un cod cu piure si sos. Au fost bune toate si foarte bune, mai putin piureul si sosul de la cod, acelea banale, fara gust. Insa nu erau prea evidente finetea si arta unui mare chef. Si daca a lasat sa iasa pe sala un fel de mancare cum a fost codul cu piure si sos taranesc, asta spune multe despre acel chef.

Preturile nu sunt atat de mari pe cat te-ai astepta uitandu-te la meniul de la Le Vivier Oyster Bar, dar nici mici nu sunt, daca recitesti ce am scris despre cheful lor italian. Serviciul foarte bun, clienti erau.

O sa mai trec pe la Le Vivier Oyster Bar, sunt aproape de mine. Si, pe de alta parte, nici nu au avut inca deschiderea „oficiala”, poate ca dupa cateva zile sau saptamani voi gasi o alta mancare la ei. Pana atunci, insa, banuiala mea e ca se repeta situatia pe care am mai intalnit-o la alte cateva restaurante de top din Bucuresti, cu produse si ingrediente de cea mai buna calitate posibila, la fel ca in marile restaurante ale lumii, despre care spuneam ca e bine sa iei de la ei produse cat mai crude sau mai apropiate de starea lor naturala, mai degraba decat pe cele asupra carora chef-ii lor foarte bine platiti intervin prea mult asupra lor… (GB – martie 2018)

Le Vivier, restaurant de fructe de mare fine, din Franta, in Bucuresti

Le Vivier, restaurant de peste, fructe de mare, oyster bar, delicatese

Data actualizarii: 23/02/2019

Le Vivier

  • HC :

    Fructe de mare exceptionale, insotite de un serviciu pe masura: am comandat un platou de fructe de mare crude (incluzand stridii – Gillardeau fiind nespus de gustoase, melci, langustine, creveti), cat si fructe de mare gatite (caracatita, king prawns, scoici), toate au fost excelente si placut acompaniate de serviabilitatea si solicitudinea angajatilor de a le sustine cu informatii interesante. Desert si vin excelent sugerate si ele! Recomand fara nicio retinere