Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

5602 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

9014 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

1366 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

970 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

2735 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

4309 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1422 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

585 vizite

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la Atypi...

848 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

805 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1088 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

954 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

1627 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

399 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

2004 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1168 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

7733 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

4929 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1353 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

1464 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6166 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

567 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

433 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1118 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

1662 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

520 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

870 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

467 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1696 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

1102 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

1902 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

371 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

633 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

879 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

566 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

1410 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1590 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

872 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

987 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

561 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

6779 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

1944 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1820 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1417 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1987 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2544 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

5801 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1493 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2256 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1353 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1486 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2662 vizite

Un restaurant aristocrat Am fost uimit sa aflu ca e un restaura...

2411 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

928 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1038 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

2028 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

10436 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

3850 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

559 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

914 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3709 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

3730 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

959 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

960 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1263 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

3724 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

852 vizite
Afiseaza
vizualizari

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie

Le Vivier e un restaurant de fructe de mare de cea mai buna calitate, cu un mic magazin. Se si prezinta, de altfel, ca Le Vivier, Oyster Bar & Shop. Magazinul e deschis de aproape trei ani, din 2015, si tot de atunci a fost asteptat si restaurantul, proiectat inca de la inceput in spatiul de pe Putul lui Zamfir. Insa abia acum, in martie 2018, l-au deschis publicului, dupa ce vreo doi ani a fost doar un salon pentru mese private.

Le Vivier, Oyster Bar & Shop sunt pe Putul lui Zamfir, chiar la mijloc, intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, la parterul unui bloc nou. E o straduta frumoasa, dar inghesuita rau in bogatul cartier al Dorobantilor. Fiindca orice palma de pamant e foarte scumpa acolo, si toti au construit claie peste gramada, ca sa apuce o bucatica din pretiosul loc.

La Le Vivier, Oyster Bar & Shop au un singur salon, cu intrarea direct din strada si cu un perete de sticla catre aceasta. In dreapta au cateva mese, in stanga si in spate magazinul cu produsele fine pe care le vand, iar in mijloc un mare acvariu cu homari si un galantar pentru fructele de mare proaspete. Totul e foarte bine amenajat, cu cele mai bune si mai scumpe materiale, un concept unitar, bine facut.

Ca restaurant de fructe de mare, dar si ca magazin de delicatese dintre cele mai fine si exclusiviste, Le Vivier, Oyster Bar & Shop se pozitioneaza premium din toate punctele de vedere, de la amenajare, la produsele pe care le aduce si la meniul pe care il prezinta. Cam toate vin din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie.

Meniul e scurt, asa cum e si de asteptat sa fie, insa cu denumirile in italiana, fiindca cheful de la Le Vivier, Oyster Bar & Shop e italian. Care bucatar sef, ca tot am ajuns cu vorba la el, nu pare sa fie la inaltimea produselor pe care i le-au dat pe mana investitorii aceia care au pus o mica avere in Le Vivier. E mancare buna, desigur, a si muncit mult la ea, dupa cum se vede si din poze, dar nu cred ca e un adevarat chef de Haute Cuisine. Sau nu inca, cine stie…

Am luat mai multe feluri, fiind trei la masa, din tot atatea tari. Am mancat Tartar de ton, Caracatita „Basso Basso”, Risotto, Paste „crab linguini”, Fritto misto cu diverse fructe de mare si Cabillaud, un cod cu piure si sos. Au fost bune toate si foarte bune, mai putin piureul si sosul de la cod, acelea banale, fara gust. Insa nu erau prea evidente finetea si arta unui mare chef. Si daca a lasat sa iasa pe sala un fel de mancare cum a fost codul cu piure si sos taranesc, asta spune multe despre acel chef.

Preturile nu sunt atat de mari pe cat te-ai astepta uitandu-te la meniul de la Le Vivier Oyster Bar, dar nici mici nu sunt, daca recitesti ce am scris despre cheful lor italian. Serviciul foarte bun, clienti erau.

O sa mai trec pe la Le Vivier Oyster Bar, sunt aproape de mine. Si, pe de alta parte, nici nu au avut inca deschiderea „oficiala”, poate ca dupa cateva zile sau saptamani voi gasi o alta mancare la ei. Pana atunci, insa, banuiala mea e ca se repeta situatia pe care am mai intalnit-o la alte cateva restaurante de top din Bucuresti, cu produse si ingrediente de cea mai buna calitate posibila, la fel ca in marile restaurante ale lumii, despre care spuneam ca e bine sa iei de la ei produse cat mai crude sau mai apropiate de starea lor naturala, mai degraba decat pe cele asupra carora chef-ii lor foarte bine platiti intervin prea mult asupra lor… (GB – martie 2018)

Le Vivier, restaurant de fructe de mare fine, din Franta, in Bucuresti

Le Vivier, restaurant de peste, fructe de mare, oyster bar, delicatese

Data actualizarii: 05/09/2018

Le Vivier

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.