Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

7508 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

10187 vizite

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

2826 vizite

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

2241 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

3691 vizite

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robert...

5437 vizite

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

4558 vizite

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

3459 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

867 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

1889 vizite

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

1221 vizite

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

2981 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

1155 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni Daca im...

1062 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

723 vizite

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

2037 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

864 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea Bastiliei Despr...

1504 vizite

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

1879 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

832 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

1256 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei Prin 2000 si c...

1533 vizite

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

575 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

649 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

1502 vizite

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

4311 vizite

O trattoria de ambianta Am revenit la restaurantul italienesc Q...

672 vizite

A va documenta cu atentie inainte sa comandati! Cei care au lantul ...

929 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

832 vizite

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

2135 vizite
Afiseaza
vizualizari

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta…

E greu de crezut ca sunt atat de multe restaurante in Bucuresti ai caror chelneri nu stiu, pur si simplu, cum sa vanda nici macar o aluna, daramite cine stie ce mancaruri si vinuri scumpe. Si adesea, cand dau peste astfel de chelneri intr-un restaurant, comand si eu ce cred ca fac mai prost acolo. De nervi, sau din alte motive. Nu au nicio reactie, nu fac nici cel mai mic gest sa incerce sa ma indrepte catre ceva mai bun. Nici macar atunci cand stiu ca voi scrie despre ei…

De obicei, peste cateva zile sau saptamani, dupa ce citesc ce am publicat, imi scrie sau ma suna patronul, sau directorul restaurantului, ca sa imi arate ca au acolo si lucruri mult mai bune decat mi-au dat chelnerii lor. Si ma duc, desigur, pentru ca despre asta e Restocracy.

Asa si cu Isoletta, asadar. Am intalnit un patron destul de tanar si deschis, nu stiu de ce mi-l imaginasem cu totul altfel. Sigur, el stie foarte bine ce si cum gateste bucatarul lui acolo, asa ca am mancat ce e mai bun la Isoletta – ceea ce se vede si in poze, de altfel.

Si informatiile pe care le-am primit de la numerosii lor clienti cu care am vorbit, la fel ca si concluziile pe care le trasesem eu singur, deja, au fost reconfirmate, in foarte mare masura: cu cat mananci la Isoletta feluri de mancare cu produse crude, sau cat mai aproape de starea lor naturala, cu atat mai bine.

Isoletta are produse si materii prime de cea mai buna calitate, din toate categoriile: de la peste si fructe de mare, la legume, paste, uleiuri, trufe, branzeturi si multe altele. Acestea chiar sunt de nivelul unei bucatarii fine, si i-am si bifat la aceasta categorie, pentru asta. Insa cand incepe bucatarul sa intervina asupra lor, nu mai e acelasi lucru. Retetele sunt relativ comune, nu am vazut ceva foarte sofisticat in meniu, care sa imi atraga atentia. Insa au fost bune si foarte bune toate mancarurile, pornind de la calitatea produselor si ingredientelor, repet.

Da, dar ce te faci cand clientii nu numai ca nu asteapta si nu iti cer mancare mai fina si mai sofisticata, chiar daca nici macar nu trebuie sa plateasca in plus pentru asta, ci daca le-o dai tu, din proprie initiativa, se duc in alta parte, unde isi gasesc ei pestele lor in crusta de sare si sosul de ulei de masline? Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta… 🙁 (GB – februarie 2018)

Ce inseamna cand nu ai chemare in bucatarie…

(…) Am facut o paranteza atat de lunga ca sa pot arata cu cine nu seamana cheful de la Isoletta. Sigur ca ar fi fost simplu sa spun ca seamana cu marea, imensa majoritate bucatarilor bucuresteni, insa am ales varianta mai complicata, cum fac adesea… 🙁

Cand am revenit zilele trecute la Isoletta, dupa mai multi ani, si mi-am aruncat privirea pe meniu, am intuit ca au acelasi bucatar. I-am intrebat si mi-au spus ca da, e de vreo zece ani la ei, adica de la inceput. Un italian pe la mijlocul vietii, de vreo 45 de ani, care se simte bine in Romania.

Isoletta e un restaurant vechi al Parcului Herastrau, si printre cele mai faimoase. Dar faima si-a facut-o ca fiind cel mai scump restaurant din Bucuresti si din Romania, unde pe o portie de paste clientii lor fideli dadeau si cateva sute de lei. Insa acum… citeste tot

Isoletta, restaurant italian de peste si fructe de mare in Parcul Herastrau

Data actualizarii: 04/09/2018

Isoletta

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.