Cele mai bune restaurante din oras, cele mai bune localuri, cei mai buni in diverse alte categorii

Ord. dupa

La mancare si restaurante, Bucurestiul a ajuns din urma Europa Central...

2 comentarii

Iata mancarurile pe care vi le recomanda cei 70 de evaluatori din 30 d...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House! A cince...

Cele mai bune sushi si cele mai bune sashimi din Bucuresti in 2018 sun...

Cel mai bun foie gras din Bucuresti in 2018 e la L'Atelier! A doua ...

Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 sunt ...

Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt la Kanpai Bistr...

Sunt surprinzator de putine restaurante frantuzesti in Bucuresti, si n...

2 comentarii

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea ma...

Revin cu detalii despre restaurantele pe care le-am luat in calcul si ...

8 comentarii

In ultima saptamana din ianuarie decernam premiile si mentiunile Resto...

6 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de Expressoft - Topul MancarurilorCele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta!

A patra finala care s-a incheiat din competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti pe 2018 a fost cea de la Fructe de mare.

Castigatorul este restaurantul Isoletta, din Parcul Herastrau.

Restaurantele care au intrat in finala competitiei la categoria “fructe de mare” au fost (in ordine alfabetica):

Titlul Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 este acordat de catre Restocracy restaurantului castigator pentru un an de zile, respectiv pana la desemnarea castigatorilor editiei de anul viitor a competitiei “Topul Restocracy al Mancarurilor“.

Competitia a fost stransa, ca de obicei, si, la fel ca si la peste, membrii juriilor s-au impartit in doua “tabere” relativ egale. Selectia a fost dificila pentru ca evaluatorii au avut de comparat lucruri greu de pus in balanta, cum ar fi unele feluri care se bazau exclusiv pe calitatea produselor de baza (produse crude, sau cu foarte putine interventii asupra lor, insa de foarte mare calitate) cu mancaruri sofisticate, gatite cu tehnicile si cu talentul din Haute Cuisine, in care retetele si modul de preparare eclipsau adesea produsul in sine. Pozele din galeria de mai jos spun destul de multe despre nivelul competitiei.

Probabil ca la competitia de anul viitor vom face subcategorii separate pentru produse si retete la peste si fructe de mare.

De mentionat ca Premiile Restocracy nu se acorda pentru un anumit fel de mancare din sectiunea respectiva, ci pentru toata categoria generica d efructe de mare, oricare ar fi ele si in orice fel pregatite, in cazul de fata.

Totusi, uneori juriul evidentiaza cate un fel anume de mancare din categoriile respective, feluri care li s-au parut exceptionale, fie de la restaurantul castigator al finalei, fie de la oricare dintre celelalte inscrise in competitie. Aceste restaurante primesc mentiuni speciale din partea Restocracy, cu referire la acele feluri specifice. Anul acesta, mentiunile speciale au fost pentru:

Multumim restaurantelor inscrise in competitie! Va asiguram ca si in restaurantele care nu au ajuns in finala gasiti mancaruri exceptionale.

Si multumim si evaluatorilor, desigur, pe care ii veti vedea in mai multe poze cu carnetelele si cu pixurile in mana, alaturi de farfuriile de mancare. Membrii juriului au fost impartiti in trei echipe in faza de preselectie, iar pentru finala a fost o singura echipa, mai numeroasa. Le multumim si lor, mai ales ca stim ca multi dintre ei si-au amanat intalniri oficiale si importante pentru a putea merge la evaluari.

  • María Eugenia Echeverría Herrera, Ambasadoarea Peru
  • Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Egiptului
  • José Miguel Menchaca Pinochet, Ambasadorul Chile
  • Fernando Manuel de Jesus Teles Fazendeiro, Ambasadorul Portugaliei
  • Rodrigo Guzmán Barros, Consulul Chile
  • Mohamed Ketata, Director Central and Eastern Europe of Agence Universitaire de la Francophonie
  • Dans Pascariu, Presedintele Unicredit Bank
  • Sergiu Oprescu, Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si al Alpha Bank
  • Serge Gonvers, elvetian, Partner Mazars
  • Onder Eren, turc, CEO Totalsoft
  • Sven Marinus, belgian, Country Manager Sodexo
  • Adina Popa, consultant
  • Basav Ray Chaudhuri, britanic de origine indiana, consultant international

Si o ultima mentiune, dar nu mai putin importanta decat celelalte: in ultimii doi ani, mai ales, restaurantele din Bucuresti au facut progrese foarte mari, si acum putem sa mancam aici la fel de bine ca in multe capitale mari ale Europei si ale lumii, pe care nu credeam ca le vom ajunge din urma atat de repede.

Multumim in mod special Expressoft, sponsorul Restocracy penru aceasta categorie, sponsorilor care au adus vinurile, multumim tuturor restaurantelor care au participat in faza de preselectie, membrilor juriului, desigur, si sponsorilor pentru vinuri: Domeniul Bogdan, Kvint si Alira!

 

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, finala Seafood

Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, finala Seafood

Sponsorii Restocracy pentru vinuri

 

Isoletta

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ca sunt atat de multe restaurante in Bucuresti ai caror chelneri nu stiu, pur si simplu, cum sa vanda nici macar o aluna, daramite...


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.