Localurile din centrele vechi / centrele istorice ale oraselor

Ord. dupa

Traditional grecesc de la ambianta la mancare Athos e un restaurant...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Un stabiliment pentru boema corporatista Energiea se considera "un ...

O berarie turistica Gambrinus, alaturi de Capsa, Caru cu Bere si in...

Numai daca sunteti turist strain Hanu' lui Manuc e Hanul lui Manuc,...

Cum mananca francezii Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil a...

Pentru ca Mircea Dinescu are imaginatie si altii nu Lacrimi si ...

 

Se mananca bine la Meze, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vestea ...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

Trotuarul cu boema corporatista Origo e o cafenea boema din Centrul...

Vita de cea mai buna calitate in Centrul Istoric. Red Angus e unul ...

Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti Terasa Doamnei e un...

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

Zamon face parte din portofoliul Max Grup Company (MGC), cel care deti...

Afiseaza

Cum mananca francezii

Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil amenajata din Piata Romana, dupa multi ani. Si bine a facut! Am scris ca domnul Philippe Dupre merita mai mult pentru cat de mult munceste, si cu cata daruire si, mai ales, stiinta in ale bucatariei frantuzesti.

Acum i-am gasit pe Philippe Dupre si restaurantul lui, Ici et La , pe Regina Elisabeta, la al saselea etaj, ultimul, al elegantului Hotel Cismigiu. Nu stiu de cat timp sunt acolo.

Pe cat de urat era Ici et La in casa din Piata Romana, pe atat de frumos e acici. E mare, aerisit, foarte luminos, cu pereti de sticla pe ambele laturi ale cladirii. Fiindca Ici et La ocupa tot etajul cel mai de sus, sau aproape tot, oricum. Cladirea e foarte ingusta, nu iti dai seama decat daca te uiti la ea dintr-o parte. Asa ca Ici et La da si in fata, spre Regina Elisabeta, si spre spate, unde se vad acoperisurile pana spre Sarindar si Constantin Mille. In fata vezi pana hat, departe, cu Casa Poporului in fundal.

Da, Ici et La e, acum, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti. Mobilierul e modern, minimalist, culorile bine alese, vezi repede mana unui arhitect care stie bine ceea ce trebuie sa stie un arhitect.

Meniul domnului Philippe Dupre e minimalist si el, foarte scurt, daca e sa-l masuram cu almanahurile pe care le gasim pe mesele mai tuturor restaurantelor din Bucuresti. E un meniu frantuzesc cuminte, mai degraba traditional, cu descrierile mancarurilor simple, reduse la esential, adica asa cum a fost si pana acum.

Mancarea frantuzeasca a domnului Philippe Dupre e buna si foarte buna, adica asa cum a fost si pana acum. Domnul Philippe Dupre e un chef francez foarte serios si dedicat. Poate ca nu e el cel mai creativ si inventiv, nu stiu cate retete a inventat in ultima luna, sau in ultimul an, sau daca a inventat vreuna vreodata, insa ce-i al lui e al lui, face doar ceea ce stie ca ii iese foarte bine.

Preturile sunt normale la Ici et La , nu sunt mici, dar daca stai si numeri cat de putine restaurante cu bucatarie frantuzeasca adevarata sunt in Bucuresti – si acum zic de bucataria fina -, merita banii din plin.

Domnul Philippe Dupre stie foarte multe despre bucataria frantuzeasca si despre mancare, in general, dar cum sa-si aleaga chelnerii nu cred ca stie prea multe. El crede ca daca in bucatarie ai nevoie de oameni cu multa experienta, la fel e si in sala. Probabil ca nu a aflat ca experienta nu tine loc si de minte, de educatie si de multe altele. Am avut o experienta socanta cu unul dintre chelnerii lui, dar nu o mai descriu aici, pentru ca am auzit ca dupa cateva zile l-a trimis acasa pe acel chelner, si asta fara legatura cu socul meu.

Sper sa-i mearga bine domnului Philippe Dupre, la cat de serios face lucrurile si la cat de mult munceste, si sa nu lase niste chelneri sa-i ruineze reputatia si afacerea… (GB – iunie 2017)

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Foie Gras

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Peste

Petrecere de aniversare a Hotelului Cismigiu

Joi, 23 noiembrie 2017, de la orele 19.30 in cadrul restaurantului Ici et La, a avut loc petrecerea de aniversare a 105 ani de existenta a cladirii Cismigiu si 5 ani de la renovarea si redeschiderea H...

Gambrinus

O berarie turistica Gambrinus, alaturi de Capsa, Caru cu Bere si inca vreo cateva, dar nu foarte multe, sunt nume de patrimoniu in Literatura Romana, chiar si dincolo de cea interbelica. Dintre ace...


Ici et La

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.