Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Afiseaza

Cum mananca francezii

Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil amenajata din Piata Romana, dupa multi ani. Si bine a facut! Am scris ca domnul Philippe Dupre merita mai mult pentru cat de mult munceste, si cu cata daruire si, mai ales, stiinta in ale bucatariei frantuzesti.

Acum i-am gasit pe Philippe Dupre si restaurantul lui, Ici et La, pe Regina Elisabeta, la al saselea etaj, ultimul, al elegantului Hotel Cismigiu. Nu stiu de cat timp sunt acolo.

Pe cat de urat era Ici et La in casa din Piata Romana, pe atat de frumos e acici. E mare, aerisit, foarte luminos, cu pereti de sticla pe ambele laturi ale cladirii. Fiindca Ici et La ocupa tot etajul cel mai de sus, sau aproape tot, oricum. Cladirea e foarte ingusta, nu iti dai seama decat daca te uiti la ea dintr-o parte. Asa ca Ici et La da si in fata, spre Regina Elisabeta, si spre spate, unde se vad acoperisurile pana spre Sarindar si Constantin Mille. In fata vezi pana hat, departe, cu Casa Poporului in fundal.

Da, Ici et La e, acum, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti. Mobilierul e modern, minimalist, culorile bine alese, vezi repede mana unui arhitect care stie bine ceea ce trebuie sa stie un arhitect.

Meniul domnului Philippe Dupre e minimalist si el, foarte scurt, daca e sa-l masuram cu almanahurile pe care le gasim pe mesele mai tuturor restaurantelor din Bucuresti. E un meniu frantuzesc cuminte, mai degraba traditional, cu descrierile mancarurilor simple, reduse la esential, adica asa cum a fost si pana acum.

Mancarea frantuzeasca a domnului Philippe Dupre e buna si foarte buna, adica asa cum a fost si pana acum. Domnul Philippe Dupre e un chef francez foarte serios si dedicat. Poate ca nu e el cel mai creativ si inventiv, nu stiu cate retete a inventat in ultima luna, sau in ultimul an, sau daca a inventat vreuna vreodata, insa ce-i al lui e al lui, face doar ceea ce stie ca ii iese foarte bine.

Preturile sunt normale la Ici et La , nu sunt mici, dar daca stai si numeri cat de putine restaurante cu bucatarie frantuzeasca adevarata sunt in Bucuresti – si acum zic de bucataria fina -, merita banii din plin.

Domnul Philippe Dupre stie foarte multe despre bucataria frantuzeasca si despre mancare, in general, dar cum sa-si aleaga chelnerii nu cred ca stie prea multe. El crede ca daca in bucatarie ai nevoie de oameni cu multa experienta, la fel e si in sala. Probabil ca nu a aflat ca experienta nu tine loc si de minte, de educatie si de multe altele. Am avut o experienta socanta cu unul dintre chelnerii lui, dar nu o mai descriu aici, pentru ca am auzit ca dupa cateva zile l-a trimis acasa pe acel chelner, si asta fara legatura cu socul meu.

Sper sa-i mearga bine domnului Philippe Dupre, la cat de serios face lucrurile si la cat de mult munceste, si sa nu lase niste chelneri sa-i ruineze reputatia si afacerea… (GB – iunie 2017)

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Foie Gras

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Peste

Noi restaurante deschise in Bucuresti (august 2018)

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii august ne-a adus deja inaugurarea mai multor locatii in Bucuresti. Despre Cismigiu - Bistro La Etaj, deschis la inceputul lunii aug...

Petrecere de aniversare a Hotelului Cismigiu

Joi, 23 noiembrie 2017, de la orele 19.30 in cadrul restaurantului Ici et La, a avut loc petrecerea de aniversare a 105 ani de existenta a cladirii Cismigiu si 5 ani de la renovarea si redeschiderea H...

Gambrinus

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus de mai multe ori, avand adesea drum prin fata ei cand merg la sala de concerte pe care o avem la Palatul Universul. S-a golit de cl...

Data actualizarii: 16/12/2019

Ici et La (Hotel Cismigiu)  - Bd. Regina Elisabeta, nr. 38, etajul 6 (Hotel Cismigiu)