Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

2297 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

2263 vizite

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

450 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

2518 vizite

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

2501 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5914 vizite 1 comentarii

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

2721 vizite

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

2102 vizite

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

63 vizite

Cel mai ieftin restaurant din Herastrau Se pare ca Patru Anotimpuri...

2030 vizite

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

635 vizite

O trattoria ca in filmele americane de actiune Portobello e un rest...

30 vizite

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

136 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

6070 vizite 1 comentarii

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

1163 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

735 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

731 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

399 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1559 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

918 vizite 1 comentarii

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

390 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

300 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1765 vizite 1 comentarii

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

705 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

2275 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cum mananca francezii

Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil amenajata din Piata Romana, dupa multi ani. Si bine a facut! Am scris ca domnul Philippe Dupre merita mai mult pentru cat de mult munceste, si cu cata daruire si, mai ales, stiinta in ale bucatariei frantuzesti.

Acum i-am gasit pe Philippe Dupre si restaurantul lui, Ici et La , pe Regina Elisabeta, la al saselea etaj, ultimul, al elegantului Hotel Cismigiu. Nu stiu de cat timp sunt acolo.

Pe cat de urat era Ici et La in casa din Piata Romana, pe atat de frumos e acici. E mare, aerisit, foarte luminos, cu pereti de sticla pe ambele laturi ale cladirii. Fiindca Ici et La ocupa tot etajul cel mai de sus, sau aproape tot, oricum. Cladirea e foarte ingusta, nu iti dai seama decat daca te uiti la ea dintr-o parte. Asa ca Ici et La da si in fata, spre Regina Elisabeta, si spre spate, unde se vad acoperisurile pana spre Sarindar si Constantin Mille. In fata vezi pana hat, departe, cu Casa Poporului in fundal.

Da, Ici et La e, acum, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti. Mobilierul e modern, minimalist, culorile bine alese, vezi repede mana unui arhitect care stie bine ceea ce trebuie sa stie un arhitect.

Meniul domnului Philippe Dupre e minimalist si el, foarte scurt, daca e sa-l masuram cu almanahurile pe care le gasim pe mesele mai tuturor restaurantelor din Bucuresti. E un meniu frantuzesc cuminte, mai degraba traditional, cu descrierile mancarurilor simple, reduse la esential, adica asa cum a fost si pana acum.

Mancarea frantuzeasca a domnului Philippe Dupre e buna si foarte buna, adica asa cum a fost si pana acum. Domnul Philippe Dupre e un chef francez foarte serios si dedicat. Poate ca nu e el cel mai creativ si inventiv, nu stiu cate retete a inventat in ultima luna, sau in ultimul an, sau daca a inventat vreuna vreodata, insa ce-i al lui e al lui, face doar ceea ce stie ca ii iese foarte bine.

Preturile sunt normale la Ici et La , nu sunt mici, dar daca stai si numeri cat de putine restaurante cu bucatarie frantuzeasca adevarata sunt in Bucuresti – si acum zic de bucataria fina -, merita banii din plin.

Domnul Philippe Dupre stie foarte multe despre bucataria frantuzeasca si despre mancare, in general, dar cum sa-si aleaga chelnerii nu cred ca stie prea multe. El crede ca daca in bucatarie ai nevoie de oameni cu multa experienta, la fel e si in sala. Probabil ca nu a aflat ca experienta nu tine loc si de minte, de educatie si de multe altele. Am avut o experienta socanta cu unul dintre chelnerii lui, dar nu o mai descriu aici, pentru ca am auzit ca dupa cateva zile l-a trimis acasa pe acel chelner, si asta fara legatura cu socul meu.

Sper sa-i mearga bine domnului Philippe Dupre, la cat de serios face lucrurile si la cat de mult munceste, si sa nu lase niste chelneri sa-i ruineze reputatia si afacerea… (GB – iunie 2017)

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Foie Gras

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Peste

Noi restaurante deschise in Bucuresti (august 2018)

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii august ne-a adus deja inaugurarea mai multor locatii in Bucuresti. Despre Cismigiu - Bistro La Etaj, deschis la inceputul lunii aug...

Petrecere de aniversare a Hotelului Cismigiu

Joi, 23 noiembrie 2017, de la orele 19.30 in cadrul restaurantului Ici et La, a avut loc petrecerea de aniversare a 105 ani de existenta a cladirii Cismigiu si 5 ani de la renovarea si redeschiderea H...

Gambrinus

O berarie turistica Gambrinus, alaturi de Capsa, Caru cu Bere si inca vreo cateva, dar nu foarte multe, sunt nume de patrimoniu in Literatura Romana, chiar si dincolo de cea interbelica. Dintre ace...

Data actualizarii: 10/05/2018

Ici et La