Restaurante inchise dupa ce au fost vizitate de catre evaluatorii Restocracy

Ord. dupa

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofeta...

E restaurantul celor care au si Isoletta, e chiar langa ei; l-au inchi...

Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara asta Gastr...

GensDuBien este un local boem din Bucuresti, situat pe bd. Dacia, nr. ...

Sushi ardelenesc Hiro Sushi e un mic restaurant de sushi, dar si al...

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

Cum mananca francezii Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil a...

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun ...

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

Atentie la aroganta atunci cand platesti o chirie de 12,000€ pe luna...

Pionierii de pe piata boemei bucurestene Lente de pe strada General...

Street food scump in Piata Dorobantilor. In diverse locuri din lume...

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

Meron e o cafenea interesanta in Piata Victoriei, pacat ca nu m-au las...

Singurul restaurant din mijlocul Bucurestiului la care nu ai avea cura...

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101 Moudy's Kitchen e restaurantul...

Un bistrou cinstit Muse Bistro e un mic bistrou, dupa cum numele sp...

Unul dintre putinele restaurante cu mancare buna din centrul Bucuresti...

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti Osteria...

Un mic bistrou de paste care merita incercat cand esti pe la Piata Flo...

Aparent, alta decadere iremediabila a unui restaurant in care s-a inve...

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

De ce nu or fi aflat cei din Floreasca ce noroc a dat peste ei? Dup...

S-a inchis definitiv dupa multi ani de functionare. S-a deschis un res...

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la...

Terasa Monteoru este situata pe Calea Victoriei, nr. 115, la intersect...

Bucataria romaneasca dincolo de sarmale si tochitura Zahana 33 de l...

Afiseaza

Cum mananca francezii

Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil amenajata din Piata Romana, dupa multi ani. Si bine a facut! Am scris ca domnul Philippe Dupre merita mai mult pentru cat de mult munceste, si cu cata daruire si, mai ales, stiinta in ale bucatariei frantuzesti.

Acum i-am gasit pe Philippe Dupre si restaurantul lui, Ici et La , pe Regina Elisabeta, la al saselea etaj, ultimul, al elegantului Hotel Cismigiu. Nu stiu de cat timp sunt acolo.

Pe cat de urat era Ici et La in casa din Piata Romana, pe atat de frumos e acici. E mare, aerisit, foarte luminos, cu pereti de sticla pe ambele laturi ale cladirii. Fiindca Ici et La ocupa tot etajul cel mai de sus, sau aproape tot, oricum. Cladirea e foarte ingusta, nu iti dai seama decat daca te uiti la ea dintr-o parte. Asa ca Ici et La da si in fata, spre Regina Elisabeta, si spre spate, unde se vad acoperisurile pana spre Sarindar si Constantin Mille. In fata vezi pana hat, departe, cu Casa Poporului in fundal.

Da, Ici et La e, acum, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti. Mobilierul e modern, minimalist, culorile bine alese, vezi repede mana unui arhitect care stie bine ceea ce trebuie sa stie un arhitect.

Meniul domnului Philippe Dupre e minimalist si el, foarte scurt, daca e sa-l masuram cu almanahurile pe care le gasim pe mesele mai tuturor restaurantelor din Bucuresti. E un meniu frantuzesc cuminte, mai degraba traditional, cu descrierile mancarurilor simple, reduse la esential, adica asa cum a fost si pana acum.

Mancarea frantuzeasca a domnului Philippe Dupre e buna si foarte buna, adica asa cum a fost si pana acum. Domnul Philippe Dupre e un chef francez foarte serios si dedicat. Poate ca nu e el cel mai creativ si inventiv, nu stiu cate retete a inventat in ultima luna, sau in ultimul an, sau daca a inventat vreuna vreodata, insa ce-i al lui e al lui, face doar ceea ce stie ca ii iese foarte bine.

Preturile sunt normale la Ici et La , nu sunt mici, dar daca stai si numeri cat de putine restaurante cu bucatarie frantuzeasca adevarata sunt in Bucuresti – si acum zic de bucataria fina -, merita banii din plin.

Domnul Philippe Dupre stie foarte multe despre bucataria frantuzeasca si despre mancare, in general, dar cum sa-si aleaga chelnerii nu cred ca stie prea multe. El crede ca daca in bucatarie ai nevoie de oameni cu multa experienta, la fel e si in sala. Probabil ca nu a aflat ca experienta nu tine loc si de minte, de educatie si de multe altele. Am avut o experienta socanta cu unul dintre chelnerii lui, dar nu o mai descriu aici, pentru ca am auzit ca dupa cateva zile l-a trimis acasa pe acel chelner, si asta fara legatura cu socul meu.

Sper sa-i mearga bine domnului Philippe Dupre, la cat de serios face lucrurile si la cat de mult munceste, si sa nu lase niste chelneri sa-i ruineze reputatia si afacerea… (GB – iunie 2017)

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Foie Gras

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Peste

Petrecere de aniversare a Hotelului Cismigiu

Joi, 23 noiembrie 2017, de la orele 19.30 in cadrul restaurantului Ici et La, a avut loc petrecerea de aniversare a 105 ani de existenta a cladirii Cismigiu si 5 ani de la renovarea si redeschiderea H...

Gambrinus

O berarie turistica Gambrinus, alaturi de Capsa, Caru cu Bere si inca vreo cateva, dar nu foarte multe, sunt nume de patrimoniu in Literatura Romana, chiar si dincolo de cea interbelica. Dintre ace...


Ici et La

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.