Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

Afiseaza

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii august ne-a adus deja inaugurarea mai multor locatii in Bucuresti.

Despre Cismigiu – Bistro La Etaj, deschis la inceputul lunii august, in locul fostului Ici et La, a relatat pe larg GB aici.

Pe 8 august s-a deschis Vibes 19, un steakhouse cu specific tex-mex situat pe strada Franceza (Centrul Vechi), chiar la intersectia cu Calea Victoriei. Despre deschiderea lui am mai vorbit si aici. Restaurantul dispune de 30 de locuri in interior si 40 de locuri pe terasa si este amenajat in stil urban-industrial. De amenajare s-a ocupat o echipa tanara de arhitecti, formata din Maria Decu si Mihai Dumitrache, in colaborare cu Andreea Gurita.

Dezvoltarea Vibes 19, a presupus o munca de peste 7 luni, pornind de la conceptul de marketing, la decorul specific si pana la meniul autentic, dezvoltat impreuna cu Chef Stefan Popescu, consultantul gastronomic al acestui proiect.

Tot de numele Chef-ului Stefan Popescu se leaga si un alt restaurant deschis zilele aceste in Capitala, si ne referim la Conacul Gagauz, acesta oferind consultanta gastronomica la realizarea acestui proiect.

Conacul Gagauz, dupa cum ii spune si numele, este un restaurant cu specific gagauz, deschis pe data de 11 august, pe strada Leon Voda, nr. 19, din sectorul 4 al Capitalei.

In prezent, Conacul Gagauz este singurul restaurant cu specific gagauz din Bucuresti si, probabil, printre foarte putinele din intreaga tara. Gagauzia este o regiune in Sudul Basarabiei, care numara in jur de 250.000 de locuitori. Gagauzii se pot intalni si in Dobrogea, Estul Bulgariei sau alte zone din Balcani. Bucataria gagauza numara peste 100 de feluri de mancare si se bazeaza pe anumite combinatii de produse, condimente, dar si metodologii de preparare, specifice doar gagauzilor.

Pe 13 august s-a deschis Papila, un bistrou cu bucatarie urbana, situat pe strada Sfintilor, nr. 6 (Piata Rosetti). Papila este proiectul initiat de doi tineri antreprenori, Maria Burachu si Gabi Herdean, la care si-a dat concursul si Chef Vasile Nicolae, cel care s-a ocupat de realizarea meniului.

In prezent, Papila functioneaza intre orele 8.00-19.00, in prima parte a zilei oferind un meniu de mic dejun, pentru ca pentru partea a doua sa puteti savura o serie de supe si ciorbe, precum sandwich-uri gourmet.

Conceptul Papila este unul atent gandit si realizat. Pe partea de bucatarie, exceptand painea (cu maia), totul este pregatit in regie proprie, designul este atent realizat, de la culoarea din interior si pana la realizarea obiectelor de mobilier.

Referitor la meniu, Chef Vasile Nicolae ne-a declarat ca deviza care sta la baza meniului este: „Nici acasa nu-ti vei face ciorba cum o facem aici!” De asemenea, meniul este gandit astfel incat sa satisfaca si dorintele vegetarienilor, pentru ca jumatate din preparatele existente sunt vegane.

In incheiere, nu trebuie sa uitam ca pe 9 septembrie se anunta deschiderea unuia dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti din acest an, KAIAMO, de pe strada Ermil Pangratti, nr. 30A, il locul fostului restaurant The Beef Club. (Daniel Catoi – august 2018)

Data actualizarii: 13/09/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close