Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

“Împreună, împotriva COVID-19”: Red Angus Steakhouse livrează ...

Lanțul de cafenele 5 to go se redeschide pe 5 mai și face cinste cu ...

Restaurantul Poesia mentine aceleasi retete si produse de cea mai buna...

Asociația pentru Promovarea Vinului Românesc solicită măsuri de ur...

Meniu de Paște de la White Horse Dragii nostri, Sarbatorile Sfint...

Continuăm să-ți pregătim în siguranță preparatele preferate de ...

Oferta E3 by Entourage si B4 Market pentru masa de Paște si delivery:...

Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Blid începe livrările și anunță că Vasile Nicolae este noul chef...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

Să sărbătorim acasă Floriile cu bucate blagoslovite de la Locanta ...

Afiseaza

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii august ne-a adus deja inaugurarea mai multor locatii in Bucuresti.

Despre Cismigiu – Bistro La Etaj, deschis la inceputul lunii august, in locul fostului Ici et La, a relatat pe larg GB aici.

Pe 8 august s-a deschis Vibes 19, un steakhouse cu specific tex-mex situat pe strada Franceza (Centrul Vechi), chiar la intersectia cu Calea Victoriei. Despre deschiderea lui am mai vorbit si aici. Restaurantul dispune de 30 de locuri in interior si 40 de locuri pe terasa si este amenajat in stil urban-industrial. De amenajare s-a ocupat o echipa tanara de arhitecti, formata din Maria Decu si Mihai Dumitrache, in colaborare cu Andreea Gurita.

Dezvoltarea Vibes 19, a presupus o munca de peste 7 luni, pornind de la conceptul de marketing, la decorul specific si pana la meniul autentic, dezvoltat impreuna cu Chef Stefan Popescu, consultantul gastronomic al acestui proiect.

Tot de numele Chef-ului Stefan Popescu se leaga si un alt restaurant deschis zilele aceste in Capitala, si ne referim la Conacul Gagauz, acesta oferind consultanta gastronomica la realizarea acestui proiect.

Conacul Gagauz, dupa cum ii spune si numele, este un restaurant cu specific gagauz, deschis pe data de 11 august, pe strada Leon Voda, nr. 19, din sectorul 4 al Capitalei.

In prezent, Conacul Gagauz este singurul restaurant cu specific gagauz din Bucuresti si, probabil, printre foarte putinele din intreaga tara. Gagauzia este o regiune in Sudul Basarabiei, care numara in jur de 250.000 de locuitori. Gagauzii se pot intalni si in Dobrogea, Estul Bulgariei sau alte zone din Balcani. Bucataria gagauza numara peste 100 de feluri de mancare si se bazeaza pe anumite combinatii de produse, condimente, dar si metodologii de preparare, specifice doar gagauzilor.

Pe 13 august s-a deschis Papila, un bistrou cu bucatarie urbana, situat pe strada Sfintilor, nr. 6 (Piata Rosetti). Papila este proiectul initiat de doi tineri antreprenori, Maria Burachu si Gabi Herdean, la care si-a dat concursul si Chef Vasile Nicolae, cel care s-a ocupat de realizarea meniului.

In prezent, Papila functioneaza intre orele 8.00-19.00, in prima parte a zilei oferind un meniu de mic dejun, pentru ca pentru partea a doua sa puteti savura o serie de supe si ciorbe, precum sandwich-uri gourmet.

Conceptul Papila este unul atent gandit si realizat. Pe partea de bucatarie, exceptand painea (cu maia), totul este pregatit in regie proprie, designul este atent realizat, de la culoarea din interior si pana la realizarea obiectelor de mobilier.

Referitor la meniu, Chef Vasile Nicolae ne-a declarat ca deviza care sta la baza meniului este: „Nici acasa nu-ti vei face ciorba cum o facem aici!” De asemenea, meniul este gandit astfel incat sa satisfaca si dorintele vegetarienilor, pentru ca jumatate din preparatele existente sunt vegane.

In incheiere, nu trebuie sa uitam ca pe 9 septembrie se anunta deschiderea unuia dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti din acest an, KAIAMO, de pe strada Ermil Pangratti, nr. 30A, il locul fostului restaurant The Beef Club. (Daniel Catoi – august 2018)

Data actualizarii: 13/09/2018

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.