Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Vara e grea  in oras pentru cei intre vacante sau care nu pot calator...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Hard Rock Cafe declară seara de 19 iulie prilej de delectare pentru i...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Chef Costin-Daniel Palici a anuntat joi, 5 iulie 2018, pe contul sau d...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Antreprenorul Florin Balu, cunoscut pentru ca a fondat lantul de resta...

Afiseaza

Joi, 23 noiembrie 2017, de la orele 19.30 in cadrul restaurantului Ici et La, a avut loc petrecerea de aniversare a 105 ani de existenta a cladirii Cismigiu si 5 ani de la renovarea si redeschiderea Hotelului Cismigiu.

In anul 2012 compania de imobiliare Hercesa, cu mai mult de 35 de ani de experienta in domeniu, a revitalizat simbolul unui elegant edificiu si astfel cel mai indragit hotel din Bucuresti, care s-a intors la viata cu aceasta ocazie.

La aniversare au luat parte atat oaspeti din Capitala, cat si invitati din cadrul companiei spaniole, dar si conducerea Hotelului Cismigiu, reprezentata de catre doamna Georgeta Grecu.

Tematica petrecerii a fost societatea romaneasca de la inceputul secolului al XX-lea (Daniel Catoi – noiembrie 2017)


Hotelul Cişmigiu aniversează 5 ani de la inaugurare și 105 de ani de la construcția clădirii 

Ospitalitatea autentică și afacerile internaționale sunt acasă la Hotel Cișmigiu – una dintre cele mai spectaculoase clădiri de patrimoniu din București în care s-au investit în ultimii 5 ani, peste 15 milioane de euro

Hotelul Cişmigiu din Bucureşti, deţinut de firma spaniolă Hercesa, aniversează 5 ani de la deschidere și încă 100 de la construcția sa din 1912. Situat chiar în centrul Bucureştiului, pe Bulevardul Regina Elisabeta la numărul 38, hotelul se distinge deopotrivă prin designul unic, spectaculos, cat şi prin facilităţile ultramoderne oferite oaspeţilor săi.

Gradul de ocupare al hotelului a crescut continuu de la deschiderea hotelului in decembrie 2012 pana la 85-88% in lunile de vârf ale anilor 2016 si 2017. Marea majoritate (90-95%) dintre clienți sunt straini, iar ospitalitatea autentica este motivul care-i determină pe aceștia sa revină intr-un procent foarte mare (peste 85%).

Calitatea impecabilă a serviciilor oferite clienților noștri cu ajutorul unei echipe permanent instruite, confortul și liniștea din locația ultracentrală, parcarea subterană, grija pentru detalii şi preocuparea de a satisface pe deplin cele mai diverse gusturi fac din Hotelul Cișmigiu un reper de marcă pe piaţa hotelieră românească şi contribuie la transformarea Bucureștiului într-o destinație turistică europeană. Aceste atribute, precum și referințele excelente primite pe Booking.com și Tripadvisor au propulsat și menținut Hotelul Cișmigiu în top 3 hoteluri din București în perioada 2014-2017”, a declarat joi la aniversarea hotelului dl Alejandro Solano Gallego, unul dintre acționarii grupului Hercesa Cișmigiu.

Ospitalitate autentică
Hotelul Cișmigiu combină intimitatea cazării într-un apartament spațios cu ospitalitatea autentică a unui hotel, astfel că au fost clienți care au locuit neîntrerupt, și au considerat Hotel Cișmigiu casa lor, timp de unul sau chiar doi ani.

Hotelul Cișmigiu (patru stele) pune la dispoziția clienților săi 60 apartamente cu două încăperi generoase (între 40 și 55 mp). Acest tip de cazare este foarte solicitată de oamenii de afaceri care apreciază atât dormitorul cât și spațiul de lucru, cu multă lumină datorită ferestrelor care se deschid și balconașelor cu vedere către centrul vechi al Bucureștiului. Jumătate dintre apartamente sunt dotate cu mobilier modern de birou și cu bucătărie, fiind astfel adaptate sejururilor pe termen lung. Dintre beneficiile cazării pe termen lung se remarcă recepția, care funcționează permanent și ca secretariat (primește corespondenta si mesajele pentru clienți) precum și serviciul de curățătorie la îndemână.

Centrul de conferințe
Hotelul Cișmigiu dispune de 7 săli de conferințe foarte potrivite pentru trainiguri, seminarii și conferințe, toate cu lumină naturală, cu ferestre și balcoane spre bulevardul Regina Elisabeta. În decursul ultimului an hotelul a găzduit peste 1500 conferințe, de la meetinguri de management de 10-15 persoane până la prezentări în amfiteatrul Cervantes ce are o capacitate de 130 locuri.

Diversitate culturală
Clădirea în care funcţionează hotelul găzduieşte Institutul Cultural Spaniol Cervantes, Librăria Humanitas Cișmigiu, la ultimul etaj Restaurantul Ici et La iar la parter Berăria Gambrinus.

Investitor străin
Hercesa este o companie spaniolă, cu afaceri în domeniul imobiliar şi industrial, prezentă și în România încă din anul 2004. Pe lângă țara noastră, în prezent, Hercesa deține un portofoliu important de proiecte rezidențiale în curs de dezvoltare în Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Maroc, Ecuador, Panama și Mexic.

Începuturi glorioase
Pe Bulevardul Elisabeta, devenit un fel de Brodway bucureștean, Nicolae Pissiota construiește în 1912 unul din cele mai impozante hoteluri din Bucureștii acelor ani: PALACE HOTEL. Inginer cu studii la Paris, Pissiota va concepe structura de rezistență a clădirii, lasându-i varului său, arh. Arghir Culina, partea de concepție și organizare a hotelului. Palace Hotel este construit în stil eclectic, cu elemente neoclasice și Art Nouveau, răspândite in toată Europa la inceputul secolului 20.

În momentul în care și-a deschis porțile, Palace Hotel era cel mai modern hotel din această parte a Bucureștiului cu cele 200 de camere ale sale.

Dotările și serviciile oferite satisfăceau cele mai exigente așteptări: sală de baie în apartamente, săli de lectură și de corespondență, bar și sală de billiard engleză și franceză, restaurant cu galerie superioară (unde mai târziu se va deschide Berăria Gambrinus), telefon în fiecare cameră și servicii de omnibus-automobil la toate trenurile s.a.Un candelabru somptuos ilumina lobby-ul, o scară monumentală asigura, pe lângă cele două lifturi, accesul la mezanin, iar în cameră existau decorațiuni cu foițe de aur.

Directorul hotelului era George Fabris, fost “Director al Serviciului Apartamentelor și Voiagelor M. S. Regelui Leopold I” (al Belgiei) și a mai multor mari hoteluri din Europa acelor vremuri”. Personalul era adus în majoritate din țări apusene și vorbea, de la bucătar la cameristă, limba franceză, germană sau engleză, în saloanele hotelului rar auzindu-se limba română.

În hotel se puteau auzi concerte simfonice la orele de masă, iar bucătăria servea meniuri alese franțuzești și românești. La recepție, oaspeții care se înregistrau completând frumoase hârtii cu antet, erau serviți cu delicatesuri de ciocolată Berindei și alte produse ale Cofetăriei Regale Nae Drăghiceanu, fost elev și colaborator al Casei Capșa. (Comunicat de presa – noiembrie 2017)

Acum @ Aniversarea a 105 ani a Cladirii Cismigiu si 5 ani Hotel Cismigiu#Restocracy #CladireaCismigiu #HappyBirthdayCismigiuBuilding #105thAnniversay #Sarba

Posted by Restocracy on 23 Noiembrie 2017

 

Ici et La

Cum mananca francezii Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil amenajata din Piata Romana, dupa multi ani. Si bine a facut! Am scris ca domnul Philippe Dupre merita mai mult pentru cat de mult m...

Data actualizarii: 24/11/2017

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.