Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Afiseaza

Joi, 23 noiembrie 2017, de la orele 19.30 in cadrul restaurantului Ici et La, a avut loc petrecerea de aniversare a 105 ani de existenta a cladirii Cismigiu si 5 ani de la renovarea si redeschiderea Hotelului Cismigiu.

In anul 2012 compania de imobiliare Hercesa, cu mai mult de 35 de ani de experienta in domeniu, a revitalizat simbolul unui elegant edificiu si astfel cel mai indragit hotel din Bucuresti, care s-a intors la viata cu aceasta ocazie.

La aniversare au luat parte atat oaspeti din Capitala, cat si invitati din cadrul companiei spaniole, dar si conducerea Hotelului Cismigiu, reprezentata de catre doamna Georgeta Grecu.

Tematica petrecerii a fost societatea romaneasca de la inceputul secolului al XX-lea (Daniel Catoi – noiembrie 2017)


Hotelul Cişmigiu aniversează 5 ani de la inaugurare și 105 de ani de la construcția clădirii 

Ospitalitatea autentică și afacerile internaționale sunt acasă la Hotel Cișmigiu – una dintre cele mai spectaculoase clădiri de patrimoniu din București în care s-au investit în ultimii 5 ani, peste 15 milioane de euro

Hotelul Cişmigiu din Bucureşti, deţinut de firma spaniolă Hercesa, aniversează 5 ani de la deschidere și încă 100 de la construcția sa din 1912. Situat chiar în centrul Bucureştiului, pe Bulevardul Regina Elisabeta la numărul 38, hotelul se distinge deopotrivă prin designul unic, spectaculos, cat şi prin facilităţile ultramoderne oferite oaspeţilor săi.

Gradul de ocupare al hotelului a crescut continuu de la deschiderea hotelului in decembrie 2012 pana la 85-88% in lunile de vârf ale anilor 2016 si 2017. Marea majoritate (90-95%) dintre clienți sunt straini, iar ospitalitatea autentica este motivul care-i determină pe aceștia sa revină intr-un procent foarte mare (peste 85%).

Calitatea impecabilă a serviciilor oferite clienților noștri cu ajutorul unei echipe permanent instruite, confortul și liniștea din locația ultracentrală, parcarea subterană, grija pentru detalii şi preocuparea de a satisface pe deplin cele mai diverse gusturi fac din Hotelul Cișmigiu un reper de marcă pe piaţa hotelieră românească şi contribuie la transformarea Bucureștiului într-o destinație turistică europeană. Aceste atribute, precum și referințele excelente primite pe Booking.com și Tripadvisor au propulsat și menținut Hotelul Cișmigiu în top 3 hoteluri din București în perioada 2014-2017”, a declarat joi la aniversarea hotelului dl Alejandro Solano Gallego, unul dintre acționarii grupului Hercesa Cișmigiu.

Ospitalitate autentică
Hotelul Cișmigiu combină intimitatea cazării într-un apartament spațios cu ospitalitatea autentică a unui hotel, astfel că au fost clienți care au locuit neîntrerupt, și au considerat Hotel Cișmigiu casa lor, timp de unul sau chiar doi ani.

Hotelul Cișmigiu (patru stele) pune la dispoziția clienților săi 60 apartamente cu două încăperi generoase (între 40 și 55 mp). Acest tip de cazare este foarte solicitată de oamenii de afaceri care apreciază atât dormitorul cât și spațiul de lucru, cu multă lumină datorită ferestrelor care se deschid și balconașelor cu vedere către centrul vechi al Bucureștiului. Jumătate dintre apartamente sunt dotate cu mobilier modern de birou și cu bucătărie, fiind astfel adaptate sejururilor pe termen lung. Dintre beneficiile cazării pe termen lung se remarcă recepția, care funcționează permanent și ca secretariat (primește corespondenta si mesajele pentru clienți) precum și serviciul de curățătorie la îndemână.

Centrul de conferințe
Hotelul Cișmigiu dispune de 7 săli de conferințe foarte potrivite pentru trainiguri, seminarii și conferințe, toate cu lumină naturală, cu ferestre și balcoane spre bulevardul Regina Elisabeta. În decursul ultimului an hotelul a găzduit peste 1500 conferințe, de la meetinguri de management de 10-15 persoane până la prezentări în amfiteatrul Cervantes ce are o capacitate de 130 locuri.

Diversitate culturală
Clădirea în care funcţionează hotelul găzduieşte Institutul Cultural Spaniol Cervantes, Librăria Humanitas Cișmigiu, la ultimul etaj Restaurantul Ici et La iar la parter Berăria Gambrinus.

Investitor străin
Hercesa este o companie spaniolă, cu afaceri în domeniul imobiliar şi industrial, prezentă și în România încă din anul 2004. Pe lângă țara noastră, în prezent, Hercesa deține un portofoliu important de proiecte rezidențiale în curs de dezvoltare în Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Maroc, Ecuador, Panama și Mexic.

Începuturi glorioase
Pe Bulevardul Elisabeta, devenit un fel de Brodway bucureștean, Nicolae Pissiota construiește în 1912 unul din cele mai impozante hoteluri din Bucureștii acelor ani: PALACE HOTEL. Inginer cu studii la Paris, Pissiota va concepe structura de rezistență a clădirii, lasându-i varului său, arh. Arghir Culina, partea de concepție și organizare a hotelului. Palace Hotel este construit în stil eclectic, cu elemente neoclasice și Art Nouveau, răspândite in toată Europa la inceputul secolului 20.

În momentul în care și-a deschis porțile, Palace Hotel era cel mai modern hotel din această parte a Bucureștiului cu cele 200 de camere ale sale.

Dotările și serviciile oferite satisfăceau cele mai exigente așteptări: sală de baie în apartamente, săli de lectură și de corespondență, bar și sală de billiard engleză și franceză, restaurant cu galerie superioară (unde mai târziu se va deschide Berăria Gambrinus), telefon în fiecare cameră și servicii de omnibus-automobil la toate trenurile s.a.Un candelabru somptuos ilumina lobby-ul, o scară monumentală asigura, pe lângă cele două lifturi, accesul la mezanin, iar în cameră existau decorațiuni cu foițe de aur.

Directorul hotelului era George Fabris, fost “Director al Serviciului Apartamentelor și Voiagelor M. S. Regelui Leopold I” (al Belgiei) și a mai multor mari hoteluri din Europa acelor vremuri”. Personalul era adus în majoritate din țări apusene și vorbea, de la bucătar la cameristă, limba franceză, germană sau engleză, în saloanele hotelului rar auzindu-se limba română.

În hotel se puteau auzi concerte simfonice la orele de masă, iar bucătăria servea meniuri alese franțuzești și românești. La recepție, oaspeții care se înregistrau completând frumoase hârtii cu antet, erau serviți cu delicatesuri de ciocolată Berindei și alte produse ale Cofetăriei Regale Nae Drăghiceanu, fost elev și colaborator al Casei Capșa. (Comunicat de presa – noiembrie 2017)

Acum @ Aniversarea a 105 ani a Cladirii Cismigiu si 5 ani Hotel Cismigiu#Restocracy #CladireaCismigiu #HappyBirthdayCismigiuBuilding #105thAnniversay #Sarba

Posted by Restocracy on 23 Noiembrie 2017

 

Ici et La

Cum mananca francezii Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil amenajata din Piata Romana, dupa multi ani. Si bine a facut! Am scris ca domnul Philippe Dupre merita mai mult pentru cat de mult m...

Data actualizarii: 24/11/2017