Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Biutiful by The Lake este o terasa, cu bucatarie internationala, situa...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos ...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Restaurantul - parc, sau parcul - restaurant al Bucurestiului, cum vre...

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

Din marile hotspot-uri ale neo-boemei bucurestene Deschis Gastrobar...

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

Un stabiliment pentru boema corporatista Energiea se considera "un ...

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

Fabuloasa jungla urbana a Bucurestiului Plus un barman simpatic si ...

Una dintre cele mai spectaculoase terase de vara din Bucuresti Acum...

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

Afiseaza

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare

Mesogios Bucharest degustation Tour 2019 meniul de degustare Am revenit la Mesogios dupa exact un an de la ultima vizita si la cateva zile la premiul pe care l-au primit din partea noastra ca fiind cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti. Parca l-am gasit mai bine amenajat decat imi aduc aminte. Totul e foarte frumos la Mesogios, impecabil de curat, foarte placut.

Mancarea la fel de buna, peste si fructe de mare proaspete, cele mai multe pe gratar, fara retete sofisticate, bazandu-se in cea mai mare parte pe calitatea produselor si a ingredientelor. (GB – februarie 2018)

Aceeasi cunoscuta mancare Mesogios, acum si intr-o mare casa cu o mare gradina.

Mesogios din Primaverii pare sa fie fratele mai mic, dar mai bogat, al vechiului si cunoscutului restaurant Mesogios de pe Calderon, acolo de multa vreme, desi pe site-ul lor nu se pomeneste nimic despre acest al doilea Mesogios. Are doar o pagina separata de Facebook.

Noul Messogios din cartierul Primaverii, cu fata spre parcul Bordei, e deschis de curand, in a doua parte a lui 2016, cred, in locul unui alt restaurant grecesc, Ellinikon, care nu a mers prea bine. Au casa in care a locuit Zaharia Stancu, un cunoscut scriitor de pe vremea si simpatizant al comunistilor. Nu au intrare pe bulevard, pe Mircea Eliade, ci lateral, pe Helesteului.

Spre diferenta de cei de la Ellinikon, care au spoit putin peretii si au dat cu ceva vopsea in culori mediteraneene pe usi si pe geamuri, cei de la Mesogios au luat lucrurile mult mai in serios si au facut o renovare mai temeinica a casei, care arata foarte bine acum, frumos amenajata, intr-un concept unitar, bine realizat. Curtea, in special, destul de mare, e deosebita, spectaculoasa chiar, va atrage pe bucurestenii bogati in masura cel putin egala cu mancarea, cand ii va veni vremea.

Ca si la Mesogiosul din Calderon, acest nou Mesogios Seafood Primaverii (asa se prezinta) are doar peste si fructe de mare in meniu, probabil ca toate proaspete, necongelate, aduse direct din Grecia. Cel putin, asta deduci din galantarul cu pesti si alte vietati marine intregi, puse pe gheata, din care alegi direct ceea ce vrei sa ajunga in farfurie.

Tot ce e peste si fructe de mare la Mesogios e bun si foarte bun, inclusiv sosurile, bine facute si prezentate. Nu sunt retete sofisticate, totul la Mesogios pare sa se invarta in jurul calitatii si prospetimii produselor care vin de cateva ori pe saptamana direct din mare, in lazi cu gheata.

Preturile nu sunt mici la Mesogios, dar nici nu prea ar avea cum sa fie altfel pentru produse care bat atata cale pana in farfuriile bucurestenilor, din alta tara. Serviciul destul de impersonal, cam fara chef, dar si-au facut treaba.

Mesogios Seafood Primaverii, ca si batranul Mesogios din Calderon, sunt doua dintre foarte putinele restaurante mari de peste si fructe de mare din Bucuresti, cu mancare foarte buna, calitate constanta. Mesogios din Primaverii, insa, are si avantajul frumoasei case cu o splendida gradina, si presupun ca acesta va fi un concurent mai de temut pentru cei de la Mesogios din Calderon decat alte restaurante pescaresti din Bucuresti… (GB – februarie 2017)

Eugen Tudosie, manager Mesogios Primaverii

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios Primaverii, unul dintre cele mai renumite restaurante cu specific de peste si fructe de mare din Capitala. Eugen activeaza inca di...

La Pescaria Dorobantilor

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai bun mancarii... Nu mai repet ce am spus data trecuta despre La Pescaria Dorobantilor, doar ca acum mi se pare ceva mai ingrijit...

Data actualizarii: 10/06/2019

Mesogios Seafood