Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare Copper's Pub...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu ...

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

1 comentarii

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

Afiseaza
comentarii

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai bun mancarii…

La Pescaria Dorobantilor, bistrou de peste la Piata Dorobantilor din BucurestiNu mai repet ce am spus data trecuta despre La Pescaria Dorobantilor, doar ca acum mi se pare ceva mai ingrijit locul, cred ca au schimbat si fetele de masa cu unele mai fine, foarte curate, arata bine.

Mancarea e aceeasi, cateva gustrari si feluri cu peste, retete simple, de baza. Am mai fost si acum cateva luni, la o masa cu mai multi. Acum am luat un somn la gratar, foarte bun, fara miros de mal. Usturoiul a fost foarte bun si consistent, mamaliga simpla, din malai ieftin. Icrele asa si asa, nimic special cu ele, cu exceptia surprinzatorului pret de 30 de lei.

Aceeasi doamna in sala, probabil si patroana, buna pentru un asemenea rol, stie sa le arate si sa le spuna clientilor ce le place sa vada si sa auda. Care clienti sunt destui, fiindca am auzit ca La Pescaria Dorobantilor e pusa ca cel mai bun restaurant din Bucuresti de catre TripAdvisor.

La Pescaria Dorobantilor e un mic bistrou de peste corect, sunt destul de bune cele cateva feluri simple pe care le au in meniu. Dar de aici si pana la “cel mai tare restaurant de peste din Bucuresti”, cum aud si citesc adesea, e cale lunga, daca nu-l pui pe TripAdvisor sa gandeasca in locul tau in ziua respectiva. Stiu ca suna frumos in folclorul urban cuvinte ca restaurant ascuns, mic bistrou, mancare cu suflet, autenticitate, retete stramosesti… Totusi, mancarea cu mancarea, sufletul cu sufletul… (GB – octombrie 2018)

PS: si da, bine ca mi-a amintit cineva ca nu poti plati cu cardul La Pescaria Dorobantilor

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza

Un om important, bogat si umblat prin lume, mi-a spus ca La Pescaria Dorobantilor e cel mai bun restaurant de peste din Bucuresti. M-am uitat mai bine la el si mi-am dat seama ca el chiar credea asta. Si altii mi-au spus ca e foarte buna mancarea de La Pescaria Dorobantilor. Chiar ieri, un alt om bogat mi-a spus ca s-a dus cu alti sapte oameni bogati La Pescaria Dorobantilor si ca toti au zis ca totul e bun La Pescaria Dorobantilor.

E buna mancarea La Pescaria Dorobantilor, nu zic nu, am fost si eu de cateva ori, insa dupa ce i-am auzit pe bogatii Bucurestiului ca, vai, ce bine se mananca prin gherete ca Taverna Racilor sau La Kostas, la vremea cand tocmai deschisese, stiu ca li se pare mai degraba chic sa manance si se simt mai tineri cand ajung prin astfel de locuri. Si trebuie sa se convinga singuri ca e cea mai buna mancare acolo, altfel nu ar avea cum sa-si justifice prezenta.

La Pescaria Dorobantilor a fost deschisa acum cativa ani intr-o casa mica de pe Tudor Stefan, aproape de benzinaria din Piata Dorobantilor, de catre doi galateni, o familie. Cred ca el gateste iar ea serveste in sala si se ocupa de administrare.

E foarte mic, are cateva mese, foarte simplu, auster, dupa modelul celor mai multe bistrouri de peste si fructe de mare din Europa, in care singurul lucru important e sa mananci bine, rapid si la preturi rezonabile, la care sa nu-ti adauge si onorariul arhitectului si costurile decorurilor. Totul e din lemn, podeaua e data cu vopsea, au cateva obiecte legate de marinarie.

La Pescaria Dorobantilor au peste proaspat, evident, caci altfel nu ar mai avea niciun haz. Il aduc de la Dunare si de la Marea Neagra, si vad ca in ultima perioada si-au diversificat si inmultit sursele. Erau mancaruri de cherhana, la inceput, cu retete simple, insa au mai imbogatit meniul, ceea ce e de bine, la prima vedere. Au cateva gustari si diferite feluri de peste prajit sau saramura, aproape toate cu o mamaliga bine facuta si mujdei.

E buna mancarea La Pescaria Dorobantilor, in general, dupa cum am spus, unele feluri chiar foarte bune, insa mie nu mi se pare ca e cel mai bun restaurant pescaresc din Bucuresti, asa cum au scris mai multi exaltati, si cum a aparut si pe Trip Advisor, la un moment dat. Daca e sa-i masuram la gradul de sofisticare cu Raionul de Peste, doar, vecinii lor din Piata Dorobantilor, la o aruncatura de bat, ies dezavantajati. Ca sa nu mai spun de Mesogiosuri sau de altii. Insa ies in avantaj cand e vorba despre preturi si, cine stie, daca poate cineva sa faca un calcul exact al raportului gustul mancatii / pret, s-ar putea sa iasa chiar mai bine decat aceia.

Sigur, si prezenta proprietarilor si a bucatarilor printre mese conteaza, asta a intarit intotdeauna increderea si, adesea, senzatia ca ai mancat mai bine decat in realitate. Doamna e o prezenta foarte placuta, e naturala si te face sa te simti cu adevarat ca ai venit la masa la ei acasa, la casa lor de la tara, mai bine spus. Ceea ce, iarasi, nu este cazul multor altor restaurante de peste din Bucuresti.

Asadar, ca sa nu o mai lungim prea mult, mergeti La Pescaria Dorobantilor si formati-va propria parere. Chiar daca ambianta de birt nu va produce aceleasi efecte ca asupra altora, macar nu veti spune ca ati mancat prost, pentru ca nu e cazul La Pescaria Dorobantilor. Ba dimpotriva… (GB – iunie 2017)

La Pescaria Dorobantilor, bistrou de peste la Piata Dorobantilor din Bucuresti

Raionul de Peste

Raionul de Peste a ajuns acum chiar ceea ce-i spune numele! Lucrurile stau cam asa: Raionul de Peste din Piata Dorobantilor a fost un fenomen gastronomic si social pe piata bucuresteana. Un succes ...

Mesogios Seafood

Mesogios, peste si fructe de mare intr-o eleganta aristocratica Mesogios e unul dintre restaurantele mari, cunoscut in toate colturile Bucurestiului, deja. Si nu doar pentru ca a fost primul restau...

Data actualizarii: 15/05/2020

La Pescaria Dorobantilor, octombrie 2018  - Intrarea Tudor Stefan, nr. 23 (Piata Dorobantilor)