Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Raionul de Peste a ajuns acum chiar ceea ce-i spune numele! Lucruri...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Afiseaza

Raionul de Peste a ajuns acum chiar ceea ce-i spune numele!

Piata Dorobantilor food-courtLucrurile stau cam asa: Raionul de Peste din Piata Dorobantilor a fost un fenomen gastronomic si social pe piata bucuresteana. Un succes cu totul neasteptat pentru multi, insa meritat, fara indoiala. Nu e de mirare, asadar, ca au facut pasul urmator, au deschis un nou restaurant dupa acelasi concept in Agora Floreasca, cu numele luat de la anturaj, adica Raionul Floreasca. Acela mult mai mare si mai spectaculos ca design. Si au inchis Raionul de Peste din Dorobanti. Multi au crezut ca definitiv, si e foarte posibil ca si ei insisi sa-si fi facut acest plan initial.

Insa dupa vreo jumatate de an am vazut ca l-au redeschis. Intr-o versiune si mai minimalista de data aceasta, din toate punctele de vedere. Mai putine sortimente de peste, mai neingrijit, mult mai putini oameni in bucataria de street food. Au doar cateva feluri simple de mancare, adica vreo doua supe si pestele si fructele de mare din galantare fripte pe plita. Nu cred ca mai fac ceva cat de cat complicat, cum faceau inainte, cu sosuri sau altceva decat ce se poate face simplu si rapid.

Rapid e un fel de a spune, pentru ca am asteptat mult, chiar daca mai era o singura masa ocupata. Si am banuiala ca s-au apucat de fript pestele si legumele pentru noi doar cand au vazut ca am terminat supa, ceea ce nu o sa le iert prea usor! Preturile la fel ca inainte, o masa in doi, adica doua supe si platoul din poza aproape 500 de lei. Fara vin, apa, cafea sau orice altceva.

Raionul de Peste din Piata Dorobantilor e, asadar, chiar un raion de peste in care poti sa mananci pe loc ce iti alegi din vitrina in sistem street food. Care peste si fructe de mare sunt proaspete si foarte bune. (GB – februarie 2020)

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie

Am mai fost la Raionul de Peste intre timp, insa nu am apucat sa scriu despre ei. Au participat si la competitia noastra Topul Restocracy al Mancarurilor pe 2018, la care au primit o mentiune. Acem e un restaurant pescaresc in toata regula, cu multi bucatari si cu un meniu mai extins, chiar daca sunt in acelasi colt ingust al Pietei Dorobantilor in care stai inghesuit si incomod pe scaune.

Acum am luat o supa de peste foarte buna, creveti cu sos de unt excelenti si un spanac facut asa cum scrie in cartile de gastronomie fina, desi nu la fel de bun ca celelalte. Serviciul mai rapid de aceasta data, chelnerul sigur pe el, eficient, potrivit ambiantei generale. (GB – noiembrie 2018)

Cu Ferrari-ul la street food

La Raionul de Peste din Piata Dorobantilor am fost si cand s-a deschis, acum vreo doi ani, cred. Am mancat bine, insa am avut doua probleme mari cu ei atunci: … (citeste tot)

Coltul din Piata Dorobantilor cu pescaria Raionul de Peste
Data actualizarii: 07/11/2021

Raionul de Peste (Piata Dorobantilor)  - Piata Dorobantilor