Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

8067 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4943 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

11020 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10518 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9670 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

5076 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

8517 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

1128 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2677 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4755 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

17260 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

2569 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5352 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3542 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2643 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2994 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

18812 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

1026 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2189 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2283 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1869 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am reveni...

4475 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3958 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1292 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3645 vizite
Afiseaza
vizualizari

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie

Raionul de Peste, pescarie si bistrou de peste si fructe de mare in Piata DorobantilorAm mai fost la Raionul de Peste intre timp, insa nu am apucat sa scriu despre ei. Au participat si la competitia noastra Topul Restocracy al Mancarurilor pe 2018, la care au primit o mentiune.

Raionul de Peste e acum un restaurant pescaresc in toata regula, cu multi bucatari si cu un meniu mai extins, chiar daca sunt in acelasi colt ingust al Pietei Dorobantilor in care stai inghesuit si incomod pe scaune.

Acum am luat o supa de peste foarte buna, creveti cu sos de unt excelenti si un spanac facut asa cum scrie in cartile de gastronomie fina, desi nu la fel de bun ca celelalte. Serviciul mai rapid de aceasta data, chelnerul sigur pe el, eficient, potrivit ambiantei generale. (GB – noiembrie 2018)

Cu Ferrari-ul la street food

La Raionul de Peste din Piata Dorobantilor am fost si cand s-a deschis, acum vreo doi ani, cred. Am mancat bine, insa am avut doua probleme mari cu ei atunci: am asteptat ingrozitor de mult niste lucruri relativ simple de mancare si a fost foarte inconfortabil din cauza caldurii, m-au trecut toate sudorile si s-a dus toata placerea unui pranz bun, chiar si indelung asteptat, cum a fost.

Acum au rezolvat foarte bine prima problema, insa a doua a ramas la locul ei, ceea ce m-a facut sa stau mult in cumpana daca e cazul sau nu sa pun Raionul de Peste in Lista Restocracy. I-am pus, totusi, pentru ca baietii aceia au facut un lucru foarte bun cu aceasta pescarie, pe de o parte, si pentru ca i-am pus si pe cei de La Pescaria Dorobantilor, pe de alta parte. Dar mai vedem in toamna, cand  Lista Restocracy va fi completa, cine ramane si cine nu acolo.

Raionul de Peste este, in primul rand, ceea ce ii spune si numele, o pescarie in Piata Dorobantilor, un stand de peste proaspat la care ti se poate prepara rapid cate ceva din pestii si fructele de mare din galantar, lucruri relativ simple, de regula: gratar, tartar, salata etc., tu stand la tejghea, pe scaune inalte, de bar. Un street food, adica, doar ca nu e chiar in strada. Au fost credibili, a mers bine, conceptul a… (citeste tot)

Data actualizarii: 12/12/2018

Raionul de Peste