Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

7734 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4759 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

10532 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9375 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4935 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

8024 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

909 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2569 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10231 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4478 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

16516 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

1713 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5153 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3798 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3281 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2573 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2904 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

18105 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

962 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2124 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2164 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1784 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

4117 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1248 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3503 vizite
Afiseaza
vizualizari

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii in toata viata

Raionul Floreasca Dupa succesul nebun si indelungat pe care l-au avut cu Raionul de Peste din Piata Dorobantilor, si pe care il au inca, cei doi baieti firavi au mai deschis unul. In mod natural, as spune. Acesta, insa, de vreo 10 ori mai mare.

E al cincilea restaurant care se deschide in Agora Floreasca, si cel mai mare de pana acum, de vreo 300 mp. A doua saptamana din mai, 2019. Acelasi concept, pescarie cu toate galantarele la vedere, cu peste proaspat, tinut pe gheata, bucatariile la fel, tot deschise. I-au zis Raionul Floreasca, sau Raionul de Peste Floreasca, asa cum am mai vazut scris. Oricum, trage la maximum folosul din brandul deja consacrat al primului Raion de Peste.

Amenajarea o fi ea considerata foarte originala si spectaculoasa, dupa modele zilei, insa mie nu mi-a placut defel. Arata ca o mare cantina de spital, totul in nichel si otel, design industrial, desigur. Dar le-am dat nota mare si acolo, fiindca stiu ca pe multi ii va impresiona profund socantul minimalism spitalicesc. Bine, macar, ca au mai lasat putin lemn pe mese, insa si aceluia i-au pus un presulet de tabla.

Bucataria foarte mare, ocupa aproape jumatate din spatiu.

Meniul e foarte bine facut la Raionul Floreasca, se vede ca au sarit deja cateva niveluri in sus fata de ce era cand au deschis Raionul de Peste de dincolo. Exact atat cat trebuie, original, bine descris, combinatii de produse si ingrediente pe care nu le mai vezi des in alta parte. Nu sunt mancaruri sofisticate, nu e fine dining, insa vezi o mana sigura si un cap destept acolo. Toata mancarea buna si foarte buna. Somonul si tonul cu gust clar, pregnant, crevetii buni si ei, cu un sos de unt excelent. Si tocanita cu fructe de mare a fost buna, insa nu atat cat crevetii. Painea si cafeaua bune si ele, de asemenea.

Daca mancarea de la Raionul Floreasca a fost cea asteptata, serviciul merita o descriere distinctiva, pentru ca ar folosi multora daca l-ar lua ca exemplu atat de necesar. Cred ca baietii acestia de la Raionul de Peste au invatat pe parcurs ce inseamna serviciu intr-un restaurant, si in unul de acest fel, in mod special. Imi aduc aminte de primele zile si luni de la street-foodul lor din piata Dorobantilor. Trec des pe acolo, fiindca sunt chiar langa mine. Erau diferente mari intre chelneri, presupun ca i-au luat la intamplare la inceput. Insa acum profilurile celor din Floreasca sunt mult mai unitare, se vede ca i-au ales intr-un fel anume. Ceea ce arata din nou ca baietii aceia sunt mult mai destepti decat alti patroni de restaurante, cam pe toate planurile.

Preturile sunt destul de mari la Raionul Floreasca. La fel ca si dincolo, nicio surpriza, deci. Insa raportat la calitatea mancarii si comparat cu ce mai platesti si prin alte parti ale Bucurestiului instarit, te resemnezi cu gandul ca asta e normalitatea.

Clienti multi, chiar din prima zi de la deschidere, si cred ca asa va fi mereu. Marketingul subtil isi face efectele din plin. Oricum, Raionul de Peste si Raionul Floreasca sunt un model din multe puncte de vedere, si multi din lumea restaurantelor ar avea de castigat bani daca ar invata ceva de acolo. Daca ar intelege, inainte de toate, ceea ce e mult mai greu decat isi inchipuie ei… (GB – mai 2019)

Raionul Floreasca restaurant cu peste si fructe de mare in Agora

Raionul Floreasca restaurant cu peste si fructe de mare in Agora

Data actualizarii: 16/05/2019

Raionul Floreasca

  • fostaBercenara :

    de unde isi aduc pestele? Metro?

    • George Butunoiu :

      Sunt importatori si multe alte restaurante mari de peste din Bucuresti il cumpara de la ei. GB