Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Am plecat si nemancat si plin de grasime!Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Cel mai prost pranz din memoria recentaBolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

Burgerati și la Chocoloco, o combinație interesantăIa uitați c...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caffe Pascucci este un coffee shop si terasa, situat pe Calea Dorobant...

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

Cava Bistronomie, unul dintre puținele restaurante cu mâncare „de ...

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

Cibo e Vino este o pizzerie cu livrare sau take away, situata in zona ...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantistiAm vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de GaulleNu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Danielli Pizzeria e un mic bistrou de pizza mai mult pentru luat acas...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel...Am revenit dupa un an si ceva...

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

Emozia Appartamento este o cafenea de specialitate situata la Piata Do...

Exclusive Zone Lounge este un  local high-class, cigar lounge elegant...

E placut si linistit la Exile, restaurantul lui Romica, personajul de ...

Farinella: exact ce trebuia, unde trebuia si cand trebuiaFarinella...

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

A revenit gustul la Fior di LatteAm revenit la Fior di Latte p...

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

Afiseaza

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut acasă, nu era cazul să merg până la Sara în Floreasca!

Sara, restaurantul italian din Agora Floreasca

Repet două lucruri despre preferințele mele culinare, pe care le-am spus de mai multe ori, dar sunt nevoit să explic de ce fac eu evaluările în acest fel și nu în altul. Primul este că nu apreciez decât foarte rar mâncărurile și rețetele minimaliste, cu produse, legume și alte cele crude sau aproape crude, cu o intervenție minimală din partea bucătarului. Explicația că astfel putem savura mai pe deplin prospețimea și gustul natural al produselor ascunde, în marea majoritate a cazurilor, sunt convins, lenea bucătarului sau lipsa lui de imaginație – ca să nu spun mai mult de atât.

Următorul: oamenii se împart în două tabere aproximativ egale atunci când își dau cu părerea despre gustul și calitatea unei mâncări dintr-o anumită bucătărie (națională, etnică etc.). Primii o evaluează strict după apropierea sau depărtarea de gustul și rețetele din regiunea de proveniență, ceilalți după gusturile și obiceiurile locurilor în care este mâncată, și nu după cât de asemănătoare este cu ce au mâncat ei când au fost acolo de unde mâncarea a venit. Eu sunt în această din urmă categorie.

Dar să revenim la Sara din Agora Floreasca: au preluat și spațiul în care era Paul, acum e un restaurant chiar mare, cu o băcănie la fel de mare, cu tot felul de produse italienești, despre care nu mă îndoiesc că sunt de cea mai bună calitate. Au redecorat, acum merg pe o ambianță minimalistă, mult pe gustul noilor generații. Terasa e acoperită, același stil ca la toți cei din Agora Floreasca, mobilierul de calitate, toate arată bine, sunt noi, încă nu se văd urme de degradare pe undeva.

Meniul e destul de lung. Bucătărie italiană clasică, tradițională, cu paste, risotto, pizza și alte câteva. Acum am luat spaghetti carbonara și pinsa romana. Eu nu am nimic cu pastele al dente, dar nici nu dau scârbit farfuria deoparte atunci când pastele nu sunt destul de tari, așa cum fac mulți. Acestea au fost chiar foarte al dente și cu mai mult sos decât aș fi pus eu dacă eram de partea cealaltă a bucătăriei. Au fost bune la gust, nimic de zis.

Pinsa romana, versiunea Sara

Cât privește pinsa romana, am avut o surpriză neplăcută din momentul în care am văzut-o pe masa mea. Blatul foarte subțire și în întregime crocant a rămas pe farfurie, mie nu-mi place defel așa ceva. Gustul aluatului era bun, am găsit doar un colț cu pâine nesfărâmicioasă, am gustat de acolo, se simțea grâul dur, care îmi place. Însă doar un minuscul colț am reușit să recuperez. Despre ceea ce era peste această lipie, când am citit în meniu mi-am zis că sunt, așa, doar ingredientele principale: mortadella, burrata și ulei. Dar chiar asta era tot! Toată pinsa mea romana, pentru care mi-au scos 54 de lei de pe card, era un sandvici cu mortadella și burrata pe o turtă uscată, cu o picătură de ulei deasupra! Or fi fost ele cel mai bun salam din lume și cea mai bună brânză, însă nu asta aș fi vrut să mănânc la Sara. Puteam să mi le fac și singur acasă, și pe o pâine incomparabil mai abordabilă…

Prețurile sunt mari, toate. După o masă în doi cu un vin bun, cel puțin 4-500 de lei iau drumul Italiei. Serviciul bun, însă foarte lent, am așteptat aproape trei sferturi de ceas pastele carbonara și o pinsa după care mi-a părut rău de banii dați. La banii aceștia cred că și-ar permite să schimbe fețele de masă când se murdăresc. Dar să zicem că pe a noastră nu au văzut-o astăzi, eram într-un colț, ca să deranjăm cât mai puțin. Chelnerii rapizi și amabili în rest, era chiar și un italian vesel și vorbăreț, care părea să fi venit direct din bucătărie.

Sara din Agora Floreasca e un restaurant cu succes foarte mare, mereu văd terasa plină, iar seara sunt mulți clienți și înăuntru. Mai norocoși decât mine, care sunt mai greu de mulțumit cu minimalisme… (GB – iunie 2021)

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizza

E unul dintre cele mai de succes restaurante din Agora Floreasca, si nu e de mirare, pentru ca pizzeriile au mare trecere la bucuresteni. Plus ca drumul deschis de primele “delicateria” (bacanii cu un mic bistrou impreuna) se dovedeste bun de urmat pentru multi. Intr-adevar, un concept foarte raspandit in Occident, insa care abia de cativa ani s-a inradacinat si la noi.

Cristian Petcana (s-a retras din Sara în 2020 – n. a.) a lucrat multi ani in Italia stie multe despre pizza. S-a asociat cu un italian care se pricepe la bacanii si au facut impreuna Sara. Primul in Popa Petre, si apoi inca unul in Agora Floreasca. Pastele si pizza sunt atractia principala, si pe buna dreptate, pentru ca sunt foarte bune. Cristi Petcana insista si cu fructele de mare gatite sub vid, insa acelea nu au acelasi gust ca lucrurile nesanatoase – e bine… (citește tot)

Pinsa romana

Sandvici cu salam și brânză pe post de pinsa romana la Sara

Saloanele Sara din Agora Floreasca și terasa

Clienți nemulțumiți în Agora Floreasca

 

Sara Restaurant & more

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul dintre cele mai bune restaurante italienesti din BucurestiAm revenit la Sara, i-am gasit exact la fel cum ii stiam, mai putin s...

Data actualizarii: 08/06/2021

Sara (Agora Floreasca)  - Calea Floreasca, nr. 111-113 (Agora Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close