YASOU e primul restaurant deschis in Agora Floreasca, food-court-ul asteptat ani de zile in complexul-fantoma din frumosul cartier al Bucurestiului – sau orice altceva in locul lui, numai sa se faca ceva! Construit pe vremea comunistilor, a fost mai tot timpul gol, zeci de ani. Acum, in sfarsit, a reusit cineva sa il readuca la viata, si se spune ca va fi plin doar cu restaurante.
Lucrarile sunt departe de a fi terminate, insa primele restaurante au prins deja contur. Cele din fata, de pe partea cu Calea Floreasca. Si unul chiar s-a deschis, in mijlocul santierului, cu schele si muncitori in jur. Al doilea, SARA, e si el aproape gata.
YASOU e un restaurant grecesc, al celor care au si Osho. E mijlociu ca marime, cu perete de sticla spre Calea Floreasca. Conceput si amenajat modern, occidental, stilul fast-food, cu mobilier simplu, dar de calitate, banchete, bucatarie deschisa, tavan industrial. Presupun ca terasa din fata, surprinzator de larga, va fi al lor, are toate sansele sa devina o atractie pe timul verii, dupa cum sugereaza lucrarile inca neterminate.
Prima vizita a fost la sfarsitul lui decembrie, dar au deschis YASOU cu toate puse la punct in ianuarie, insa au luat si clientii care au venit pana atunci. Din curiozitate, ca mine, infometati sau cine stie din ce alte motive. Am primit o portie imensa de salata de vinete si masline, ca amuse bouche, cu maslinele intr-adevar excelente. La fel si pita, facuta de ei, acolo. Am mai luat dovlecei pane si carnati cu cartofi prajiti, destul de bune, insa nu ceva foarte special. Dar portiile mari, si acestea. Am revenit in ianuarie, am luat calamari pane foarte buni, o vanata decojita la cuptor cu bucatele de branza si rosii deasupra, foarte buna si aceasta, niste paste destul de bune, dar nu ceva deosebit, si o fasole greceasca facaluita cu niste bucatele de carne deasupra, bunicele si ele, dar, la fel, nu ceva de care as mai intreba data viitoare. Ne-au adus apa scumpa fara sa ne intrebe, ceea ce nu prea ne-a placut.
Serviciul a fost bun si atent, natural, fara gesturi ostentative si inutile. Preturile destul de mari pentru un restaurant intr-un (o?) foodcourt si care arata in acest fel. Vazand ambianta, in primul rand, dar si meniul, presupun ca YASOU se pozitioneaza ca restaurant de volum si de trafic intens, preponderent la pranz si in timpul zilei, insa mi-e greu sa cred ca vor fi prea multi care sa isi permita carnurile lor scumpe.
In acest moment, YASOU e unul dintre cele mai bune restaurante cu bucatarie traditionala greceasca din Bucuresti. Cred ca si-au asumat rescuri destul de mari incercand sa se pozitioneze simultan si ca restaurant de proximitate, de volum, si ca restaurant cu produse si ingrediente de calitate, deci scumpe. Nu cred ca bucurestenii au reflexul sa-si programeze o cina prelungita intr-un restaurant care arata astfel. Totusi, vecinii lor, Vacamuuu, au reusit, cu un concept asemanator, asa ca e posibil sa aiba si ei acelasi noroc. Dar vom mai vedea in curand…(GB – Ianuarie 2018)
Pret mediu pe meniu: 138 lei (29 lei antreurile, 57 lei felurile principale)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.