Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui Niki De Ni...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din ...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

SushiRoom s-a intors unde ii este locul SushiRoom a fost unul dintr...

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

Noodle Bar by Tuk Tuk, street food mai scump ca la restaurantele adeva...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier Marea casa din celeb...

City Grill Floreasca (Promenada Mall area) is the favorite restaurant ...

O ceainarie veche in calea Floreasca, chiar vizavi de Piata Floreasca,...

La Terrazza, cu terasa vraiste si nematurata Am revenit la La Terra...

Daryus neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa ...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

Tracia ar trebui sa fie restaurantul microbistilor de fotbal Tracia...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE EMTE vine de la “eat, me...

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

Afiseaza

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre

YASOU, restaurant cu bucatarie greceasca in foodcourt Piata FloreascaYASOU e primul restaurant deschis in Agora Floreasca, food-court-ul asteptat ani de zile in complexul-fantoma din frumosul cartier al Bucurestiului – sau orice altceva in locul lui, numai sa se faca ceva! Construit pe vremea comunistilor, a fost mai tot timpul gol, zeci de ani. Acum, in sfarsit, a reusit cineva sa il readuca la viata, si se spune ca va fi plin doar cu restaurante.

Lucrarile sunt departe de a fi terminate, insa primele restaurante au prins deja contur. Cele din fata, de pe partea cu Calea Floreasca. Si unul chiar s-a deschis, in mijlocul santierului, cu schele si muncitori in jur. Al doilea, SARA, e si el aproape gata.

YASOU e un restaurant grecesc, al celor care au si Osho. E mijlociu ca marime, cu perete de sticla spre Calea Floreasca. Conceput si amenajat modern, occidental, stilul fast-food, cu mobilier simplu, dar de calitate, banchete, bucatarie deschisa, tavan industrial. Presupun ca terasa din fata, surprinzator de larga, va fi al lor, are toate sansele sa devina o atractie pe timul verii, dupa cum sugereaza lucrarile inca neterminate.

Prima vizita a fost la sfarsitul lui decembrie, dar au deschis YASOU cu toate puse la punct in ianuarie, insa au luat si clientii care au venit pana atunci. Din curiozitate, ca mine, infometati sau cine stie din ce alte motive. Am primit o portie imensa de salata de vinete si masline, ca amuse bouche, cu maslinele intr-adevar excelente. La fel si pita, facuta de ei, acolo. Am mai luat dovlecei pane si carnati cu cartofi prajiti, destul de bune, insa nu ceva foarte special. Dar portiile mari, si acestea. Am revenit in ianuarie, am luat calamari pane foarte buni, o vanata decojita la cuptor cu bucatele de branza si rosii deasupra, foarte buna si aceasta, niste paste destul de bune, dar nu ceva deosebit, si o fasole greceasca facaluita cu niste bucatele de carne deasupra, bunicele si ele, dar, la fel, nu ceva de care as mai intreba data viitoare. Ne-au adus apa scumpa fara sa ne intrebe, ceea ce nu prea ne-a placut.

Serviciul a fost bun si atent, natural, fara gesturi ostentative si inutile. Preturile destul de mari pentru un restaurant intr-un (o?) foodcourt si care arata in acest fel. Vazand ambianta, in primul rand, dar si meniul, presupun ca YASOU se pozitioneaza ca restaurant de volum si de trafic intens, preponderent la pranz si in timpul zilei, insa mi-e greu sa cred ca vor fi prea multi care sa isi permita carnurile lor scumpe.

In acest moment, YASOU e unul dintre cele mai bune restaurante cu bucatarie traditionala greceasca din Bucuresti. Cred ca si-au asumat rescuri destul de mari incercand sa se pozitioneze simultan si ca restaurant de proximitate, de volum, si ca restaurant cu produse si ingrediente de calitate, deci scumpe. Nu cred ca bucurestenii au reflexul sa-si programeze o cina prelungita intr-un restaurant care arata astfel. Totusi, vecinii lor, Vacamuuu, au reusit, cu un concept asemanator, asa ca e posibil sa aiba si ei acelasi noroc. Dar vom mai vedea in curand…(GB – Ianuarie 2018)

Yasou restaurantul grecesc din Agora Floreasca

YASOU, restaurant cu bucatarie greceasca in foodcourt Piata Floreasca

Data actualizarii: 15/11/2019

YASOU  - Calea Floreasca, nr. 111-113 (Agora Floreasca)