Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Ce a ajuns saracul OK Deli... Unii isi mai aduc aminte cata faima a...

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt...

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

O pozitionare corecta Osteria Bella Toscana s-a deschis in ianuarie...

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

Unicorn Coffee & more: cafenea child-friendly, cafenea pentru copi...

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoria Eu stiu de do...

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers Ma...

Un restaurant libanez fost celebru Four Seasons de pe Vasile Lascar...

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai vec...

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ajun...

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

Afiseaza

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre

YASOU, restaurant cu bucatarie greceasca in foodcourt Piata FloreascaYASOU e primul restaurant deschis in Agora Floreasca, food-court-ul asteptat ani de zile in complexul-fantoma din frumosul cartier al Bucurestiului – sau orice altceva in locul lui, numai sa se faca ceva! Construit pe vremea comunistilor, a fost mai tot timpul gol, zeci de ani. Acum, in sfarsit, a reusit cineva sa il readuca la viata, si se spune ca va fi plin doar cu restaurante.

Lucrarile sunt departe de a fi terminate, insa primele restaurante au prins deja contur. Cele din fata, de pe partea cu Calea Floreasca. Si unul chiar s-a deschis, in mijlocul santierului, cu schele si muncitori in jur. Al doilea, SARA, e si el aproape gata.

YASOU e un restaurant grecesc, al celor care au si Osho. E mijlociu ca marime, cu perete de sticla spre Calea Floreasca. Conceput si amenajat modern, occidental, stilul fast-food, cu mobilier simplu, dar de calitate, banchete, bucatarie deschisa, tavan industrial. Presupun ca terasa din fata, surprinzator de larga, va fi al lor, are toate sansele sa devina o atractie pe timul verii, dupa cum sugereaza lucrarile inca neterminate.

Prima vizita a fost la sfarsitul lui decembrie, dar au deschis YASOU cu toate puse la punct in ianuarie, insa au luat si clientii care au venit pana atunci. Din curiozitate, ca mine, infometati sau cine stie din ce alte motive. Am primit o portie imensa de salata de vinete si masline, ca amuse bouche, cu maslinele intr-adevar excelente. La fel si pita, facuta de ei, acolo. Am mai luat dovlecei pane si carnati cu cartofi prajiti, destul de bune, insa nu ceva foarte special. Dar portiile mari, si acestea. Am revenit in ianuarie, am luat calamari pane foarte buni, o vanata decojita la cuptor cu bucatele de branza si rosii deasupra, foarte buna si aceasta, niste paste destul de bune, dar nu ceva deosebit, si o fasole greceasca facaluita cu niste bucatele de carne deasupra, bunicele si ele, dar, la fel, nu ceva de care as mai intreba data viitoare. Ne-au adus apa scumpa fara sa ne intrebe, ceea ce nu prea ne-a placut.

Serviciul a fost bun si atent, natural, fara gesturi ostentative si inutile. Preturile destul de mari pentru un restaurant intr-un (o?) foodcourt si care arata in acest fel. Vazand ambianta, in primul rand, dar si meniul, presupun ca YASOU se pozitioneaza ca restaurant de volum si de trafic intens, preponderent la pranz si in timpul zilei, insa mi-e greu sa cred ca vor fi prea multi care sa isi permita carnurile lor scumpe.

In acest moment, YASOU e unul dintre cele mai bune restaurante cu bucatarie traditionala greceasca din Bucuresti. Cred ca si-au asumat rescuri destul de mari incercand sa se pozitioneze simultan si ca restaurant de proximitate, de volum, si ca restaurant cu produse si ingrediente de calitate, deci scumpe. Nu cred ca bucurestenii au reflexul sa-si programeze o cina prelungita intr-un restaurant care arata astfel. Totusi, vecinii lor, Vacamuuu, au reusit, cu un concept asemanator, asa ca e posibil sa aiba si ei acelasi noroc. Dar vom mai vedea in curand…(GB – Ianuarie 2018)

Yasou restaurantul grecesc din Agora Floreasca

YASOU, restaurant cu bucatarie greceasca in foodcourt Piata Floreasca

Data actualizarii: 21/08/2019

YASOU  - Calea Floreasca, nr. 111-113 (Agora Floreasca)

yasou-restaurant-grecesc-la-piata-floreasca-evaluare-restocracy