Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Centocitta, pizza si paste facute de un chef cu talent Centocitta e...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantisti Am vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Dabeef in timpul pandemiei Toti cei trei vecini ai lui Dabeef din A...

Afiseaza

Osho – Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare client in parte…

Osho a fost primul mare steakhouse din Bucuresti, cu brand, din cate stiu eu. Au mai fost niste restaurante in care vita era vedeta meniului, insa unul care sa se pozitioneze direct ca un steakhouse cu vita de cea mai buna calitate, clar, fara echivoc, nu cred ca a fost inaintea lui.

Osho e acolo de la inceput, la parterul unui bloc nou construit pe bulevardul Primaverii, chiar langa Institutul Diplomatic, ocupn coltul din dreapta. Acum l-am gasit extins, au luat si un spatiu de la mijloc, in care inainte era un magazin.

E foarte bine amenajat Osho. Are cateva sali inauntru si doua terase, una lunga si ingusta, pe latura dreapta a cladirii, si un ceva mai larga, in fata. Lumea o prefera pe aceasta din fata, in cealalta se asaza numai daca nu gasesc locuri.

In spate au gratarele si mese de gatit la vedere, cu tejghea in fata, si cred ca si un galantar cu produse de vanzare (carne si alte cateva), daca am vazut eu bine. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de o mai lunga descriere. Mesele sunt comode, spatiate, scaunele la fel. Conceptul e unitar, foarte bine realizat, cu cele mai bune materiale, cu priza la clientela instarit din ziua de azi. Muzica stridenta si deranjanta pentru noi, dar probabil ca noi avem o problema, nu ei, din acest punct de vedere.

Meniul de la Osho e cel asteptat intr-un/ o steakhouse: bucatarie tipic americana, cu vita ca oferta principala. Au Black Angus si Wagyu, si maturata, evident. Vita a fost foarte buna, asa cum ne si asteptam, de altfel, si dupa cum vorbeste lumea in oras. Sosul nu a fost bun deloc, nu am mai vazut demult un sos atat de apos si fara niciun gust. Si nici salata nu a fost buna, pareau niste frunze (nu prea tinere) aruncate in farfurie la repezeala, nimic mai mult).

Toate bune la Osho (sosurile si salatele sunt usor de schimbat sau de imbunatatit), pana la servicii. Au numai chelneri, toti foarte bine facuti si sportivi, cred ca i-a luat de la vreo echipa de oina, sau asa ceva. Sunt multi. Si foarte inclinati catre dezbatere, pentru ca vorbeau intruna (unii cu altii, adica), foarte absorbiti de subiecte. Erau trei in usa, cand am venit eu. Unul s-a dat putin la o parte, ca nu puteam sa trec. Dar nu a intros capul. Nu s-a uitat niciunul la mine, au continuat dezbaterile minute bune. Dup ce am citit meniul de cateva ori, in toate directiile, mi-am lut inima in dinti si m-am dus sa-i intrerup, ca ne era foame rau…

Au fost multe maruntisuri care mi-au atras atentia la Osho, legat de serviciu. Un chelner care trebaluia prin sala si pe langa clienti cu telefonul al ureche. Si care zambea larg, era fericit. Presupun ca de la ce auzea, nu de la clientul care se uita la el, destul de tacut, de altfel. Dupa ce a strans masa, a pus cosul de paine direct in farfuria cu resturi de carne si de grasime. Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine dupa fiecare client, cu apa si detergent, sa iasa bine grasimea din ele. Putine restaurante spala cosurile de paine dupa fiecare client…

Preturile sunt mari la Osho, desigur, insa vita de calitate e scumpa, nu prea au cum sa fie mai mici. Si la fel sunt si la celelalte steakhouses mari din Bucuresti, nu sunt altfel la Osho.

Osho e unul/ una dintre cele cateva steakhouses mari din Bucuresti, cu vita de cea mai buna calitate. Asa ca atunci cand nu va uitati la bani si vreti un astfel de pranz sau cina, cu greu poate fi Osho lasat deoparte din short-list… (GB – mai 2017)

Fior di Latte, aprilie 2018

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit la Fior di Latte dupa aproape un an si mancarea mi s-a parut mai putin fina decat data trecuta, desi preturile sunt aceleasi, adica...

Georgios Malideros, Administrator Osho & Oro Toro

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in prezent locuieste in Romania. Este licentiat in Administrarea Afacerilor si a studiat Finante si Contabilitate la Universitatea din Lon...

Iosif Stefanescu

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laudaroasa, insa este Executive Chef-ul unui renumit lant de retaurante, care include restaurantul OSHO, dar si lantul de fast food-ur...

Fior di Latte

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte pentru ca am auzit ca au un nou chef, un sicilian venit de vreo trei luni. E cel din poza, Chef Giovanni Gilliberto. Restaurantul e...

Data actualizarii: 22/04/2020

Osho  - Bd. Primaverii, nr. 19-21

  • BucurieEsti :

    au burgeri foarte reusiti

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.