Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii care nu se gasesc in categoriile de mai sus: bucatarii minore...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

1550 vizite

Mai bine decat un simplu steakhouseLa Estancia e un restaurant nou...

2257 vizite

Chelnerita de la raw veganPentru prima data de cand scriu arti...

636 vizite

Cel mai bun restaurant spaniol din BucurestiPata Negra e un restau...

1939 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

851 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

1721 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

908 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar...Prietenul me...

917 vizite

Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara astaGastr...

892 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

592 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

622 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e...La Finca by Al...

857 vizite

Patriotismul intr-o forma si cu imagini pe care le-am cam uitatVat...

778 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucuresteanBlue...

381 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica.Beraria H din...

3427 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

251 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

398 vizite

Restaurante germane se deschid si se inchid in Bucuresti, Die Deutsche...

455 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

842 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa!Nu credeam...

325 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie grasCrede...

1235 vizite

Una din marile berarii ale BucrestiuluiBeraria Germana Bucuresti e...

1386 vizite

De ce sa mananci bine, cand poti manca aiurea alaturi?Champions Sp...

127 vizite

O braserie ca afaraLa Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

267 vizite

Restaurantele ca Turquoise vor iesi din top, unul cate unulTurquoi...

360 vizite
Afiseaza
vizualizari

Mai bine decat un simplu steakhouse

La Estancia e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis in vara lui 2017 in cartierul Primaverii, intr-o frumoasa casa boiereasca din elegantul si bogatul cartier, foarte aproape de Piata Charles de Gaulle.

Au doua saloane la parter, au si la etaj, casa e renovata de curand, e destul de bine amenajata, pacat ca nu mi-au dat voie sa fac poze. Nu era dat drumul la aerul conditionat inauntru, i-au dat doar cand am intrat acolo, asa ca am suferit destul de mult din cauza caniculei, abia asteptam sa termin de mancat ca sa plec. Gradina e spectaculoasa, insa, e atractia principala de la La Estancia, fara indoiala, de primavara pana toamna tarziu. E o terasa mare, cu pomi, am vazut si un nuc acolo.

La Estancia e un restaurant cu bucatarie sud-americana, uruguayana, mai exact spus. Nu cunosc bine bucatariile sud-americane, nu stiu care sunt diferentele dintre ele, insa am retinut ca cei de la La Estancia tin sa sublinieze ca e meniu din Uruguay si ca sunt primul restaurant de acest fel din Bucuresti.

Meniul nu e prea lung la La Estancia si pare bine facut, echilibrat, nu au doar carne fripta, cum te-ai putea gandi la inceput. Chiar am fost placut surprins sa vad multe feluri de care nu auzisem si care pareau foarte interesant de incercat. Sigur, au si multa carne, o aduc de acolo, de la ei din America de Sud, si au si gratare afara.

Am luat mai multe feluri la La Estancia, si toate au fost destul de bune: chiftelute cu spanac, ceva aluat tot cu spanac, nu mi-am notat si am uitat ce era, insa scrie in notite ca a fost destul de bun, porumb prajit si condimentat, bun si acela, orez cu sofran, o scaricica de vita (Asado), buna, de asemenea, dar cam tare si mult prea condimentata, dupa gustul meu.

Dar nu e de mirare, condimentele in exces sunt frecvente in partea aceea de lume, dar si in Asia si Africa. La europeni, mai ales in bucatariile fine, gustul mancarii e dat de calitatea produselor de baza si de reteta, condimentele nu trebuie sa acopere gustul carnii sau pe cel al legumelor. Dar cei de la La Estancia nu sunt europeni, asa ca sa va asteptati la cateva surprize din punctul acesta de vedere.

Au si un bucatar din America de Sud la La Estancia, cred ca nu vorbeste englezeste, iar romaneste nici atat. E tanar, suplu, frumos, e un adevarat personaj de revista, o sa-l recomand unor agentii de publicitate ca sa-l pozeze pentru reclame. A vrut sa-l fotografiez, era chiar foarte incantat sa pozeze, dar o duduie de pe acolo, sefa de sala, de restaurant sau ce o mai fi fost, care nu stiu de ce spioni imaginari pazea La Estancia, m-a facut sa renunt la poze.

Eu si duduia in cauza ne-am antipatizat de la inceput, de la primele priviri. Noroc ca mai avea treaba si prin alta parte, asa ca am ajuns pe mana unei chelnerite adorabile, ca altfel m-as fi ridicat si as fi plecat. Mi-a placut de chelnerita inimoasa, am pus-o si in lista cu cei mai buni chelneri ai Bucurestiului aici, pe Restocracy.

Preturile sunt destul de mari la La Estancia, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti ia cat ai clipi 500 de lei de pe card. Insa e de asteptat sa fie astfel, vita de calitate e scumpa peste tot in lume, chiriile din Primaverii sunt cele mai mari din Bucuresti, si cred ca si din tara, fara indoiala, iar pentru gradina aceea frumoasa trebuie sa platesti, fiindca asa merg lucrurile in viata.

Dupa ce i-am pus notele, m-am uitat in Lista Restocracy si am vazut ca La Estancia s-a dus direct in primele 20 de restaurante din Bucuresti, dupa nota generala. Cred ca merita, e un restauant frumos, mancarea e buna si au venit cu destule noutati, mai ales daca il masuram cu alte steak-houses, care au multa carne fripta, dar putine altele. Si chelnerita inimoasa a contribuit la ridicarea notei finale, ca sa nu mai vorbesc despre gradina.

Cand vrei sa mancati o vita buna, va recomand sa luati serios in calcul La Estancia, mai ales daca nu v-ati pus in plan sa mancati doar carne, si nimic altceva. Si incercati sa ajungeti cat mai au gradina deschisa. Pe bucatarul uruguayan, sau de pe unde altundeva din America de Sud o fi, o sa-l recunoasteti din prima, e un personaj distinctiv…. 🙂 (GB – august 2017)

Save

Save

Save

Save

Save

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone
Gustavo Hernandez

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu specific uruguayan La Estancia din Bucuresti.Chef Gustavo Hernandez are 45 de ani si s-a nascut chiar in capitala Uruguayului,...

La Estancia Grand Opening

Restaurantul cu specific uruguayan La Estancia din cartierul bucurestean Primaverii a organizat joi, 23 noiembrie 2017, un eveniment de deschidere oficiala odata cu trecerea sa in cadrul Max Grup, cel...

Grand Opening – Travel Party cu vinuri din Transnistria

Joi, 26 octombrie 2017, incepand cu orele 19.00, restaurantul cu specific uruguayan, La Estancia, a gazduit Grand Opening - Travel Party, un eveniment la care Kvint, producatorul de vinuri din Transni...


La Estancia

  • Alvaro :

    Buna seara. Sunt eu, Alvaro, tanarul bucatar din Uruguay. Nu am invatat romaneste, inca, dar dictez unei peietene. Va astept cu drag sa reveniti, de data asta sunteti invitatul nostru. Nu stiau cine sunteti, dar acum puteti face cate poze doriti, iar eu sunt pregatit sa ma fotografiati cat doriti. Poate gasesc si eu o novia-prietena……si colega ospatarita inimoasa va roaga sa schimbati poza….nu o avantajeaza. Deci, cand veniti????
    Multumim de review.

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.