Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Cel mai ieftin restaurant din Herastrau Se pare ca Patru Anotimpuri...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

O trattoria ca in filmele americane de actiune Portobello e un rest...

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

Foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de sushi si buca...

Afiseaza

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui

Cuptorul de pizza din luxoasa casa din PrimaveriiIarasi la Trattoria Buongiorno Primaverii, dupa doi ani. Lumea tot pe terasa ingusta dinspre bulevardul Primaverii, chiar daca o tin inchisa ermetic. Cativa in salonul de la mezanin, la etajele intai si doi pustiu, la fel pe terasa de pe acoperis, care nici macar amenajata nu era. Pacat de ea, mi se pare cel mai interesant loc din tot casoiul acela fara ferestre. Un cuptor mare de pizza chiar la intrare – cred ca face atac de cord arhitectul atat de mandru de casa lui rosie, daca aude.

Toate celelalte la fel ca si data trecuta, nu le mai reiau. Trattoria Buongiorno Primaverii e un restaurant pentru cetele de corporatisti din zona si pentru middle-class-ul bogatului cartier. Asa si-a proiectet Dragos Petrescu  toate restaurantele pe care le are, si si-a facut calculele foarte bine, dupa bine se stie. Cum reuseste el sa faca restaurante populare de succes in palate si cladiri de mare lux, putini inteleg… (GB – iulie 2019)

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu

Trattoria Buongiorno Primaverii se cheama Primaverii pentru ca e pe bulevardul Primaverii. E un alt restaurant mare al lui Dragos Petrescu, care la preluat de la unii care au facut o investitie enorma acolo. A crezut ca vor da lovitura cu un restaurant de lux, dar au pierdut banii. Dragos Petrescu i-a asteptat pana au ajuns la faliment, a preluat spatiul sau afacerea pe mai nimic. Si dupa aceea a reusit sa umple restaurantul, adica exact ceea ce stie el sa faca cel mai bine.

Casa aceea rosie mi se pare oribila, mai ales pe o strada eleganta, cu case mari si vechi. Insa unii o considera ca o mare realizare arhitectonica, cica a luat si un premiu de la nu stiu ce publicatie de arhitectura. Aceea a fost facuta sa fie casa de milionari. Au si locuit acolo directorii generali straini ai Vodafone, la inceputurile telefoniei mobile in Romania. Nu stiu cum or fi reusit, pentru ca ceva mai rece si mai indepartat de ideea de casa, de camin, rar am vazut. Dar poate tocmai de aceea au plecat de acolo si au lasat altora rosia casa…

Brown Sugar

Dupa directorii de la Vodafone a fost deschis acolo un restaurant – club, Brown Sugar. Niste arhitecti buni au reusit sa recupereze spatiul, mult mai potrivit unei astfel de folosiri decat unei case in care sa doarma oameni. Am fost acolo cand au deschis si era destul de impresionant.

Nu stiu daca a mai fost ceva in casa rosie de pe Primaverii intre Brown Sugar si Trattoria Buongiorno Primaverii. Cred ca cea mai mare parte a mobilierului si amenajarilor au ramas in aceeasi formula, nici nu ar fi avut de ce sa le schimbe, pentru ca aratau foarte bine, dupa cum am mai spus.

La inceput, terasa fusese proiectata sa fie pe acoperis. Am uitat sa intreb daca acum mai au ceva si acolo, sus, insa au facut o terasa la parter, destul de reusita, chiar daca e cam inghesuita. E lunga si ingusta, de-a lungul laturii de pe bulevard a casei rosii.

Mancarea…

e rezonabila la Trattoria Buongiorno Primaverii, am mai scris despre ea si la celelalte descrieri ale Trattoriilor Buongiorno. Nu am verificat cu atentie, insa cred ca meniurile sunt identice, la fel si retetele, produsele, furnizorii etc. E bucatarie intaliana clasica, traditionala, cuminte, nimic nou, nimic spectaculos, felurile arhicunoscute de acum bucurestenilor.

Si preturile sunt rezonabile la Trattoria Buongiorno Primaverii. Asta nu inseamna ca sunt mici, dar pentru un restaurant elegant, frumos amenajat, in zona cu cele mai mari chirii din Bucuresti si din tara, sunt OK. Si serviciul e bun la Trattoria Buongiorno Primaverii, asa cum e peste tot la restaurantele lui Dragos Petrescu, fiindca el stie ceva ce alti patroni de restaurante nu stiu, si nici nu inteleg, chiar daca le explica cineva cu fraze scurte si cuvinte simple.

Trattoria Buongiorno Primaverii nu e nici cel mai bun restaurant italian din Bucuresti, nici cel mai ieftin, insa e mai plin decat aproape oricare dintre celelalte… (GB – mai 2017)

Saloanele si terasele Buongiorno Primaverii pe 4 niveluri
Data actualizarii: 30/07/2019

Trattoria Buongiorno Primaverii  - Str. Herastrau, nr. 2 (Piata Ch. de Gaulle)

  • Andries George :

    Super