Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

24458 vizite 7 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

17921 vizite 1 comentarii

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

7463 vizite 4 comentarii

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

6363 vizite 1 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

6581 vizite 3 comentarii

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti Am m...

8256 vizite 2 comentarii

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

4153 vizite

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

5943 vizite 1 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa Miki M...

7496 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

13658 vizite 5 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

5217 vizite

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

1752 vizite

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

4306 vizite 1 comentarii

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

1286 vizite

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

7869 vizite 1 comentarii

Trattoria Buongiorno Lido - Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptan...

6180 vizite

Mie imi place de Il Destino! De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

3155 vizite 1 comentarii

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj  Am ...

4759 vizite

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffe Am revenit la Caffe Ci...

1395 vizite

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

2874 vizite 5 comentarii

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizza E unul dintre ...

4374 vizite

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cel mai debalansat ra...

3973 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

14357 vizite 5 comentarii

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

885 vizite

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientale Bocca Lupo e un res...

2562 vizite

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

2185 vizite 1 comentarii

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

7325 vizite 6 comentarii

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

685 vizite

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

4104 vizite 4 comentarii

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din p...

1860 vizite 1 comentarii

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

2846 vizite

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

2925 vizite

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

2940 vizite 2 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

1764 vizite 1 comentarii

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

4514 vizite 3 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui

Cuptorul de pizza din luxoasa casa din PrimaveriiIarasi la Trattoria Buongiorno Primaverii, dupa doi ani. Lumea tot pe terasa ingusta dinspre bulevardul Primaverii, chiar daca o tin inchisa ermetic. Cativa in salonul de la mezanin, la etajele intai si doi pustiu, la fel pe terasa de pe acoperis, care nici macar amenajata nu era. Pacat de ea, mi se pare cel mai interesant loc din tot casoiul acela fara ferestre. Un cuptor mare de pizza chiar la intrare – cred ca face atac de cord arhitectul atat de mandru de casa lui rosie, daca aude.

Toate celelalte la fel ca si data trecuta, nu le mai reiau. Trattoria Buongiorno Primaverii e un restaurant pentru cetele de corporatisti din zona si pentru middle-class-ul bogatului cartier. Asa si-a proiectet Dragos Petrescu  toate restaurantele pe care le are, si si-a facut calculele foarte bine, dupa bine se stie. Cum reuseste el sa faca restaurante populare de succes in palate si cladiri de mare lux, putini inteleg… (GB – iulie 2019)

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu

Trattoria Buongiorno Primaverii se cheama Primaverii pentru ca e pe bulevardul Primaverii. E un alt restaurant mare al lui Dragos Petrescu, care la preluat de la unii care au facut o investitie enorma acolo. A crezut ca vor da lovitura cu un restaurant de lux, dar au pierdut banii. Dragos Petrescu i-a asteptat pana au ajuns la faliment, a preluat spatiul sau afacerea pe mai nimic. Si dupa aceea a reusit sa umple restaurantul, adica exact ceea ce stie el sa faca cel mai bine.

Casa aceea rosie mi se pare oribila, mai ales pe o strada eleganta, cu case mari si vechi. Insa unii o considera ca o mare realizare arhitectonica, cica a luat si un premiu de la nu stiu ce publicatie de arhitectura. Aceea a fost facuta sa fie casa de milionari. Au si locuit acolo directorii generali straini ai Vodafone, la inceputurile telefoniei mobile in Romania. Nu stiu cum or fi reusit, pentru ca ceva mai rece si mai indepartat de ideea de casa, de camin, rar am vazut. Dar poate tocmai de aceea au plecat de acolo si au lasat altora rosia casa…

Brown Sugar

Dupa directorii de la Vodafone a fost deschis acolo un restaurant – club, Brown Sugar. Niste arhitecti buni au reusit sa recupereze spatiul, mult mai potrivit unei astfel de folosiri decat unei case in care sa doarma oameni. Am fost acolo cand au deschis si era destul de impresionant.

Nu stiu daca a mai fost ceva in casa rosie de pe Primaverii intre Brown Sugar si Trattoria Buongiorno Primaverii. Cred ca cea mai mare parte a mobilierului si amenajarilor au ramas in aceeasi formula, nici nu ar fi avut de ce sa le schimbe, pentru ca aratau foarte bine, dupa cum am mai spus.

La inceput, terasa fusese proiectata sa fie pe acoperis. Am uitat sa intreb daca acum mai au ceva si acolo, sus, insa au facut o terasa la parter, destul de reusita, chiar daca e cam inghesuita. E lunga si ingusta, de-a lungul laturii de pe bulevard a casei rosii.

Mancarea…

e rezonabila la Trattoria Buongiorno Primaverii, am mai scris despre ea si la celelalte descrieri ale Trattoriilor Buongiorno. Nu am verificat cu atentie, insa cred ca meniurile sunt identice, la fel si retetele, produsele, furnizorii etc. E bucatarie intaliana clasica, traditionala, cuminte, nimic nou, nimic spectaculos, felurile arhicunoscute de acum bucurestenilor.

Si preturile sunt rezonabile la Trattoria Buongiorno Primaverii. Asta nu inseamna ca sunt mici, dar pentru un restaurant elegant, frumos amenajat, in zona cu cele mai mari chirii din Bucuresti si din tara, sunt OK. Si serviciul e bun la Trattoria Buongiorno Primaverii, asa cum e peste tot la restaurantele lui Dragos Petrescu, fiindca el stie ceva ce alti patroni de restaurante nu stiu, si nici nu inteleg, chiar daca le explica cineva cu fraze scurte si cuvinte simple.

Trattoria Buongiorno Primaverii nu e nici cel mai bun restaurant italian din Bucuresti, nici cel mai ieftin, insa e mai plin decat aproape oricare dintre celelalte… (GB – mai 2017)

Saloanele si terasele Buongiorno Primaverii pe 4 niveluri
Data actualizarii: 23/04/2020

Trattoria Buongiorno Primaverii  - Str. Herastrau, nr. 2 (Piata Ch. de Gaulle)

  • Andries George :

    Super