Toate localurile de pe Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

Beer O'Clock este o berarie situata in Centrul Istoric al Bucurestiulu...

1956 vizite

Beijing Garden Pipera este un restaurant cu specific chinezesc situat ...

10 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clare Beirut e un mic ...

849 vizite

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

1217 vizite

Nunta luxoasa in Vitan Bellagio Villa e un restaurant cu ceva ani i...

1030 vizite

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

10222 vizite 5 comentarii

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

806 vizite

Cantina pentru corporatisti Benedict Bistro e un restaurant destul ...

1061 vizite

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

14656 vizite 9 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

10850 vizite 2 comentarii

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

1193 vizite

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

677 vizite

O cutie cu dero costa mai putin decat o halba de bere Berestroika,...

990 vizite

Boema romantica din centrul Bucurestiului Bernschutz & Co este...

842 vizite

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

1621 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutului Cine ...

1522 vizite

Bistro Dorobanți este un fast-food cu autoservire

186 vizite

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

1524 vizite

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

392 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

3864 vizite

Boema austera scandinava in Matasari BITE e un restaurant constru...

1033 vizite

Biutiful Downtown, unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din ...

3113 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui

Cuptorul de pizza din luxoasa casa din PrimaveriiIarasi la Trattoria Buongiorno Primaverii, dupa doi ani. Lumea tot pe terasa ingusta dinspre bulevardul Primaverii, chiar daca o tin inchisa ermetic. Cativa in salonul de la mezanin, la etajele intai si doi pustiu, la fel pe terasa de pe acoperis, care nici macar amenajata nu era. Pacat de ea, mi se pare cel mai interesant loc din tot casoiul acela fara ferestre. Un cuptor mare de pizza chiar la intrare – cred ca face atac de cord arhitectul atat de mandru de casa lui rosie, daca aude.

Toate celelalte la fel ca si data trecuta, nu le mai reiau. Trattoria Buongiorno Primaverii e un restaurant pentru cetele de corporatisti din zona si pentru middle-class-ul bogatului cartier. Asa si-a proiectet Dragos Petrescu  toate restaurantele pe care le are, si si-a facut calculele foarte bine, dupa bine se stie. Cum reuseste el sa faca restaurante populare de succes in palate si cladiri de mare lux, putini inteleg… (GB – iulie 2019)

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu

Trattoria Buongiorno Primaverii se cheama Primaverii pentru ca e pe bulevardul Primaverii. E un alt restaurant mare al lui Dragos Petrescu, care la preluat de la unii care au facut o investitie enorma acolo. A crezut ca vor da lovitura cu un restaurant de lux, dar au pierdut banii. Dragos Petrescu i-a asteptat pana au ajuns la faliment, a preluat spatiul sau afacerea pe mai nimic. Si dupa aceea a reusit sa umple restaurantul, adica exact ceea ce stie el sa faca cel mai bine.

Casa aceea rosie mi se pare oribila, mai ales pe o strada eleganta, cu case mari si vechi. Insa unii o considera ca o mare realizare arhitectonica, cica a luat si un premiu de la nu stiu ce publicatie de arhitectura. Aceea a fost facuta sa fie casa de milionari. Au si locuit acolo directorii generali straini ai Vodafone, la inceputurile telefoniei mobile in Romania. Nu stiu cum or fi reusit, pentru ca ceva mai rece si mai indepartat de ideea de casa, de camin, rar am vazut. Dar poate tocmai de aceea au plecat de acolo si au lasat altora rosia casa…

Brown Sugar

Dupa directorii de la Vodafone a fost deschis acolo un restaurant – club, Brown Sugar. Niste arhitecti buni au reusit sa recupereze spatiul, mult mai potrivit unei astfel de folosiri decat unei case in care sa doarma oameni. Am fost acolo cand au deschis si era destul de impresionant.

Nu stiu daca a mai fost ceva in casa rosie de pe Primaverii intre Brown Sugar si Trattoria Buongiorno Primaverii. Cred ca cea mai mare parte a mobilierului si amenajarilor au ramas in aceeasi formula, nici nu ar fi avut de ce sa le schimbe, pentru ca aratau foarte bine, dupa cum am mai spus.

La inceput, terasa fusese proiectata sa fie pe acoperis. Am uitat sa intreb daca acum mai au ceva si acolo, sus, insa au facut o terasa la parter, destul de reusita, chiar daca e cam inghesuita. E lunga si ingusta, de-a lungul laturii de pe bulevard a casei rosii.

Mancarea…

e rezonabila la Trattoria Buongiorno Primaverii, am mai scris despre ea si la celelalte descrieri ale Trattoriilor Buongiorno. Nu am verificat cu atentie, insa cred ca meniurile sunt identice, la fel si retetele, produsele, furnizorii etc. E bucatarie intaliana clasica, traditionala, cuminte, nimic nou, nimic spectaculos, felurile arhicunoscute de acum bucurestenilor.

Si preturile sunt rezonabile la Trattoria Buongiorno Primaverii. Asta nu inseamna ca sunt mici, dar pentru un restaurant elegant, frumos amenajat, in zona cu cele mai mari chirii din Bucuresti si din tara, sunt OK. Si serviciul e bun la Trattoria Buongiorno Primaverii, asa cum e peste tot la restaurantele lui Dragos Petrescu, fiindca el stie ceva ce alti patroni de restaurante nu stiu, si nici nu inteleg, chiar daca le explica cineva cu fraze scurte si cuvinte simple.

Trattoria Buongiorno Primaverii nu e nici cel mai bun restaurant italian din Bucuresti, nici cel mai ieftin, insa e mai plin decat aproape oricare dintre celelalte… (GB – mai 2017)

Saloanele si terasele Buongiorno Primaverii pe 4 niveluri
Data actualizarii: 08/12/2019

Trattoria Buongiorno Primaverii  - Str. Herastrau, nr. 2 (Piata Ch. de Gaulle)

  • Andries George :

    Super

  • trattoria-buongiorno-primaverii-restaurant-popular-restocracy